ztx 167 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 4 minuty temu, sk09372 napisał(a): 5090 do 1440p? Do natywnego, do wszystkich gier jakie do tej pory wyszły tak. Nie chcesz mnie przecież okłamać, że 5090 nadaje się do wymaxowanego 4K. Przecież na niej w Cyberze na Overdrive nawet 30 klatek nie ma. Jeśli 4080 na takich ustawieniach osiąga średnio 35, a minimalnie 31 klatek w 1440p to też nie nadaje się do tego żeby ograć WSZYSTKIE gry na max w natywnej rozdzielczości. Zostaje 4090 i 5090, bo 5080 też tego nie ogarnie. @ODIN85 tak, ale w 4K, a kolega kupił monitor 1440p. Edytowane 8 Lutego przez ztx
Umpero 979 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 13 minut temu, Roman_PCMR napisał(a): Nvidia manipuluje zaleznoscia popyt-podaz dla utrzymania duzych cen GPU. Mniejsze marze dla sprzedawcow tez zmuszaja ich do wyzszych cen Dlatego już pisałem jakiś czas temu, że wszyscy jak jeden mąż powinni oblężać profile NV w mediach społecznościowych i słać im uje muje dzikie węże. Jak jakaś inna firma zrobi jakiegoś fikołka to ludzie wystawiają negatywne oceny, bojkotują, piszą komentarze na profilach tych firm. Tutaj natomiast cisza i każdy żebrze od kurtolasa kartę. Edytowane 8 Lutego przez Umpero
ODIN85 3 502 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 2 minuty temu, ztx napisał(a): Do natywnego, do wszystkich gier jakie do tej pory wyszły tak. Nie chcesz mnie przecież okłamać, że 5090 nadaje się do wymaxowanego 4K. Przecież na niej w Cyberze na Overdrive nawet 30 klatek nie ma. Jeśli 4080 na takich ustawieniach osiąga średnio 35, a minimalnie 31 klatek w 1440p to też nie nadaje się do tego żeby ograć WSZYSTKIE gry na max w natywnej rozdzielczości. Zostaje 4090 i 5090, bo 5080 też tego nie ogarnie. @ODIN85 tak, ale w 4K, a kolega kupił monitor 1440p. To 20 będzie miał
kendo999 99 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 5090 do 4k i ponad 200hz odświeżanie nie wiem czy na tym forum mają ze trzy soby taki monitor 1
SylwesterI. 865 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 2 minuty temu, Umpero napisał(a): Tutaj natomiast cisza i każdy żebrze od kurtolasa kartę. Przepraszam bardzo nie każdy, być może też kupię 5090, ale podobnie jak kupowałem 4090, nie robię tego w momencie premiery, bo to czas strzyżenia baranów, po kilku miesiącach pewnie kole środka wakacji, karty będą dostępne w cenach mrsp i będzie wybór producentów. Nie rozumiem ludzi posiadających rtx 4090, po co rzucają się teraz na przeszacowane rtx 5090 z zaledwie dwudziestokilkuprocentową przewagą wydajności (a co dopiero tych zamieniających 4090 na 5080 ), ale kurteczka to lubi i to jego target do takich machlojek
leven 540 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego A to widzieli a ? https://ithardware.pl/aktualnosci/zotac_rtx_50_discord-38825.html
ztx 167 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 19 minut temu, ODIN85 napisał(a): To 20 będzie miał Nie no, przed chwilą na 4080 robiłem test w natywnej 1440p z ustawieniami max + RT Overdrive. Średni FPS 35, minimalny 31.
Roman_PCMR 866 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 29 minut temu, Umpero napisał(a): Dlatego już pisałem jakiś czas temu, że wszyscy jak jeden mąż powinni oblężać profile NV w mediach społecznościowych i słać im uje muje dzikie węże. Jak jakaś inna firma zrobi jakiegoś fikołka to ludzie wystawiają negatywne oceny, bojkotują, piszą komentarze na profilach tych firm. Tutaj natomiast cisza i każdy żebrze od kurtolasa kartę. Kurcze. to chyba nic nie da. Tabelki i cyferki sa najwazniejsze. Jak ludzie kupuja to bedzie podaz i wysokie ceny
sovas 662 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ktoś może potwierdzić? Tak czy siak woduję Asusa, ale miło by było jakby uznawali gwarancję po rozebraniu karty. To powinien być standard… 4:26 1
bartez88 46 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 15 minut temu, ztx napisał(a): Nie no, przed chwilą na 4080 robiłem test w natywnej 1440p z ustawieniami max + RT Overdrive. Średni FPS 35, minimalny 31. To u mnie na takich ustawieniach i 5080 jest 45 średnio i 40 min, a z dlss jakość 81 średnio i 72 min.
Lameismyname 2 342 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Śmierdzi wałkiem chociaż konto od 2016: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-gddr7-nowa-CID99-ID14lKzJ.html 2
TonyMoSo 53 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 5 minut temu, Lameismyname napisał(a): Śmierdzi wałkiem chociaż konto od 2016: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-gddr7-nowa-CID99-ID14lKzJ.html tak się kończy dawanie obcym ludziom na olx zdjeć faktury albo paragonu, potem to lata u złodzieja na ogłoszeniach... Edytowane 8 Lutego przez TonyMoSo
ztx 167 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 6 minut temu, bartez88 napisał(a): To u mnie na takich ustawieniach i 5080 jest 45 średnio i 40 min, a z dlss jakość 81 średnio i 72 min. Jest widoczna poprawa, z DLSS mam 63 / 57. W sumie już to 45 średnio na 5080 jest W MIARĘ, ale to dalej nie jest płynna rozgrywka w 1440p. Do płynnej nadal zostają jedynie 4090 i 5090.
bartez88 46 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego @ztx Myślę za akurat 4090 niewiele tu zmieni i zamiast 45 średnio będzie 50 więc dla mnie nadal za mało. Nic poza 5090 nie da stabilnych 60 fps w 1440p overdrive.
Lameismyname 2 342 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 4 minuty temu, TonyMoSo napisał(a): tak się kończy dawanie obcym ludziom na olx zdjeć faktury albo paragonu, potem to lata u złodzieja na ogłoszeniach... I jeszcze lokalizacja, jakieś zadupie przy ruskiej granicy tak aby wykluczyć zapytania o odbiór osobisty
Smalec 1 551 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 11 minut temu, Lameismyname napisał(a): Śmierdzi wałkiem chociaż konto od 2016: https://www.olx.pl/d/oferta/karta-graficzna-msi-geforce-rtx-5080-gaming-trio-oc-16gb-gddr7-nowa-CID99-ID14lKzJ.html Wałek na 2137% 5
Fenrir_14 825 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) 23 minuty temu, sovas napisał(a): Ktoś może potwierdzić? Tak czy siak woduję Asusa, ale miło by było jakby uznawali gwarancję po rozebraniu karty. To powinien być standard… 4:26 Tak właśnie było przy serii 3xxx i 4xxx. Nawet jeśli karta była rozbierana czy też wodowana i uległa awarii to o ile przyczyną nie był błąd użytkownika - np podczas montażu bloku - to reklamacja była uznawana. Jednym słowem - jeśli wszystko było złożone zgodnie z zaleceniami producenta to nie było problemu. Dużo informacji znajdziesz też w necie jak np tutaj: Edytowane 8 Lutego przez Fenrir_14 1
wallec 812 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Ktoś ma już karty? Jak działają? Nie chce mi się kopać 914 stron tematu żeby zobaczyć wynik z 3dmark
ODIN85 3 502 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego 7 minut temu, wallec napisał(a): Ktoś ma już karty? Jak działają? Nie chce mi się kopać 914 stron tematu żeby zobaczyć wynik z 3dmark Już Ci dałem link rano.
hubio 1 175 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Jak już było linkowane to sorry, ale setek stron nie mam siły wertować Gracze zostali oszukani; RTX 5090 i RTX 5080 zostały wykupione przez boty pół godziny przed premierą https://futurebeat.pl/newsroom/gracze-zostali-oszukani-rtx-5090-i-rtx-5080-zostaly-wykupione-prz/z52c3d9 i może dobrze, bo: RTX 5090 niedomaga pod względem mocy obliczeniowej GPU. Karta przegrywa z RTX-em 4090 https://futurebeat.pl/newsroom/rtx-5090-niedomaga-pod-wzgledem-mocy-obliczeniowej-gpu-karta-prze/z32c55d Życzę scalperom aby przejechali się na tym tak, żeby popamiętali na wszystkie czasy... Mamy takiego np. ricardo na Allegro co sprzedaje za 22k 1
JeRRyF3D 1 726 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Pytałem na żulerni olx. Jak wygląda podatek dla fiskusa ?
VRman 2 641 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego Słabo wyglądają tutaj pewne cyferki, ale nie będę wchodził w temat.
Radziuwilk 414 Opublikowano 8 Lutego Opublikowano 8 Lutego (edytowane) Kolejny ficzer zamiast dorzucic taniej pamieci, no ale po co pamiec jak mozna miec 8gb i tylko 20% gorszy 1% low. Nvidia bardzo nie ladnie oj bardzo. Nawet Intel dal do swojego low endu 10GB, AMD nie widzi problemu do wyposazania kart w 16GB nawet jesli te karty nie beda mogly z tego zbytnio skorzystac. No ale NV taka ilosc kaze nazywac luksusowym prestizem. Edytowane 8 Lutego przez Radziuwilk
Rekomendowane odpowiedzi