RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 4 użytkowników
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Wu70 · Opublikowano
Biedni, jeszcze długo nie pogodzą się z tym co się teraz dzieje Zdradzę wam fakty z branży "dużego IT": Cały FAANG i największe firmy IT używają już AI, to już jest wdrożone, dzisiaj a nie za 50 lat Nie ma analizy "jeśli masz na jakiś temat wiedze to GPT nie jest Ci do niczego potrzebne", każdy ma używać. Możliwe że w ogóle nie rozumiecie jak się używa AI w tych firmach, stąd jakieś dziwne wyobrażenia o zadaniach z Codility. Zdradzę kolejny sekret: z takimi "fancy" zadankami, choćby rekrutacyjnymi z google, nie poradzi sobie większość programistów. Czy to coś zmienia? Czy czekają 50 lat na zatrudnienie? Dlatego AI wdrażane jest dzisiaj, nie za 50 lat kiedy będzie lepsze od najlepszego programisty i rozwiąże każde zadanie. Dzisiaj AI jest głównie akceleratorem dla seniorów. Redukcje juniorów też są faktem ale to jeszcze nie etap kiedy nie trzeba ludzi. Jeśli pytałeś chat o kod to nic dziwnego, jeszcze długo upłynie zanim modele będą lepsze od najlepszych programistów i będą produkować bezbłędny kod za pierwszym rzutem. Przecież nawet człowiek przy dużej paczce robi trochę błędów i poprawia. Czy to istotne że nie zrobił tego idealnie przy pierwszej myśli? Ale tak się tego właśnie używa, na dużych projektach. Całe wielkie repozytoria są indeksowane. Ciekawe na jakiej podstawie tworzysz takie twierdzenia Nie wiem czy przypadkiem nie myślisz o vibe codingu - zrób mi aplikację o xyz i yolo. Tak się nie pracuje z AI w branży (no może jakiś szybki PoC). Vibe coding to jest domowa zabawa ale też bardzo fajna bo możesz robić rzeczy których normalnie i tak byś nie zrobił. Ta branża zmienia się teraz tak dynamicznie że to jest coś niesamowitego oglądać to od wewnątrz. Przedwczoraj się śmiałem, wczoraj mogłem prosić chat o jakieś małe wstawki. Dzisiaj AI leci w trybie agentowym na całym projekcie, pisze kod (ale jeszcze mocno instruowane), sam kompiluje, odpala testy i potem jeszcze poprawia. Nie wiem co będzie jutro ale do tej pory słabo przewidywaliśmy Skoro już się rozpisałem to podrzucę wam 2 fajne toole gdzie możecie sobie "poczuć" jak to działa w uczciwej cenie. https://openai.com/pl-PL/index/introducing-the-codex-app/ https://antigravity.google/ Claude będzie jeszcze lepszy ale nie o to chodzi, zarówno w Codex jak i Antigravity są darmowe limity na najmocniejsze modele w najwyższych ustawieniach thinking. Polecam przede wszystkim Codex i GPT 5.4 z xhigh, jest znacznie bliżej Claude niż Gemini. Aplikacja Codex na windowsa jest dopiero od kilku dni i darmowe limity są chyba tylko na marzec (Codex CLI jest od dawna ale skoro nie pracujecie w branży to Codex app będzie o wiele lepszy). Nie próbujcie sobie udowodnić że modele jeszcze nie są lepsze od najlepszych programistów, po prostu dajcie mu jakiś projekcik do pokazania jak działa w trybie agenta. "Jutro" i tak wyjdzie lepszy model -
Przez maxmaster027 · Opublikowano
Cyberpunk zawsze daje presety wzgledem ustawionej rozdziałki wertykalnie. Czyli 1080p 1440p 2160p. Nie ważne czy jest to 16:9 21:9 czy 32:9. Jeżeli masz 1440p to zarówno na 2560x1440p 3440x1440p czy 5120x1440p gra da na automatycznym balance. Jezeli to jest 2160p to da Performance. Na 1080p gra zawsze daje Quality, czy to 21:9 2560x1080 czy 1920x1080p bedziesz mial quality na auto. Na ultra wydajnosc jest okolice 250fps -
Przez STALKER · Opublikowano
Grałem w AC:S i były znaczniki jeżeli już jakiegoś nie było to ograniczało się to do max 100 metrów gra prosta jak budowa cepa jedna wielka powtarzalność nie ukonczyłem bo szkoda życia na tego gniota. A w tej może od poziomu trudności będzie a jak nie to skończy jak ta tytułu nie pamiętam co mapy nie miała na początku. -
Przez 8V32 PcLab · Opublikowano
Jak wulkanizator nie dokręci koła i przywalisz w drzewo... też się zdarza. Izrael to osobny temat. Równie dobrze oznaczający cel mógł być masochistą. Nie widać żeby USA celowo atakowało cele cywilne, a skala bombardowań jest wielka -
Przez Reddzik · Opublikowano
Kto czekał na PC to zapewne warto ale czy w pełnej cenie? To już kwestia indywidualna ale obstawiam jakbym miał wybierać między DS2 a np Crimson to pewnie brałbym Crimsona, bo to jest "nowość" może być hit albo kit ale w przypadku Sama Bridgesa to już nawet jeśli mamy hit to jednak jest on mocno "przeterminowany" i na pewno nie w takiej cenie, według mnie te 150zł max 200zł było jeszcze do przełknięcia ale nie ponad 300zł jak widnieje na steamie! Te 150zł to nie znaczy, że gra jest słaba, że musi kosztować tak mało, by gracz mógł ją kupić.
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi