Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@PiPoLiNiO

Wygrzewaj I jeśli po dobie choć trochę piski się nie zmniejszą odsyłaj szmelc, szanuj swoją psychikę. Ja tak miałem ze Strixami 3080 i 3080ti. Po wygrzewaniu przez prawie dwie doby NIC się nie zmieniło, jedną po drugiej na kopach odsyłałem. Ale na pulpicie chociaż nie piszczały.

Opublikowano
21 minut temu, Lameismyname napisał(a):

Przy okazji robiłem formata i wszystko na świeżo stawiałem (Win 11 23H2), od tamtej pory jest normalnie w idle 0%.

Ja mam Win 11 24H2

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale takiego świerszcza nie da się używać :)

Możesz go nagrać gdy wskakuje na wysokie obroty i wrzucić nam na forum?

Seryjnie chciałbym sprawdzić czy nie brzmi czasem podobnie do tego Ventusa 5090 który powinien mieć dopisek Jumbo Jet. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, lysyn napisał(a):

Ja mam Win 11 24H2

Ja miałem Win 11 24H2 ale miałem z nim różne problemy więc zrobiłem świeży instal 23H2 (po formacie) i przy okazji 0RPM zaczęło normalnie działać.

10 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale takiego świerszcza nie da się używać :)

Tyle siana wywalić za topowy model i mieć koncert świerszczy... ja bym zwracał i próbował jakiś inny model kupić. Może coś trafisz ciekawego.
Widzę w x-kom mają z 7 modeli, może coś Ci 1 do 1 zaproponują. Ponoć użytkownicy MSI nie skarżą się na cewki, a tak się składa, że akurat x-kom ma jeden model tego producenta na stanie

VENTYLATOR.png.1ebfffcb6a28c8d79977105bcde70bea.png

Edytowane przez Lameismyname
  • Haha 12
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem ciekawy wiarygodnosci piszących tutaj że u nich nie piszczą cewki na asusach czy to jest prawda bo śmiem wątpić, miałem co prawda 4080 tuf i koncert był nawet. Po UV,trafic asusa bez piszczącychncewek to szansa jak w lotto. 

Edytowane przez Sebastiansbk
Opublikowano
21 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

58-60 miało być. No testuje na tym moście gdzie są te smoki płynące w powietrzu. Licz z 58 na 88. Bo tyle najmniej widziałem. Daleko temu do 60-70 % :)

To i tak 67% na górnej części skali. Legitne testy na 100% Pipuś, na pewno cały świat się myli, a Ty masz rację, że 4090 daje 50-70% kopa 8:E

Opublikowano (edytowane)

@PiPoLiNiO Nagrałem ci jak to u mnie jest w grach 160-200 fps około. Nawet jakbym grał bez dźwięku i słuchawek, to jest super. Jak dasz radę nagrać coś podobnego to będzie jakieś porównanie.

Edytowane przez sovas
Opublikowano (edytowane)

Bo ktoś z dojściami mi ogarnął zakup poza stroną XD
image.png.74322f4779ea54b3926edeb97fd06875.png
Z zarobkiem z poprzedniego Astrala to wyjdzie 14190 - po odliczeniu podatku wyjdzie 12331, wciąż drogo, kazał ziomeczek mi obiecać, że tej nie sprzedam :D
Ja już serio przez te premierę śnie na jawie, a teraz jeszcze największy napaleniec na Astrala, co mówił, że nie świszczą cewki na filmiku mówi mi, że jest dramat :balon:

Edytowane przez Tester Wrażeń
Opublikowano
32 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Izi pizi. To nie czas na wymiany, bo nic nie ma. Więc jak za 2-3 dni będzie tak samo to spróbuje sprzedać, a jak nie zejdzie to zwrot i tyle.

Zostanie poczekać na lepszą dostępność ;) 

Radeonki zaraz wychodzą, nie skusisz się? :hihot:

Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Ale nie kumam o czym Ty piszesz.

Nie dziwi mnie to. Napisałeś, że na 4090 miałeś do 60 FPS, na 5090 do 100 FPS. To jest 67% różnicy. Mnie natomiast dla przykładu Cyberek z PT w 4K wyszedł z DLSS Q + FG wzrost z 68 FPS na 90 FPS. To jest tylko o 32%, zresztą jak wszystkim innym. Jedynie u Ciebie 5090 robi turbo rozpierduchę, albo po prostu tak powtarzalne są Twoje testy, że mają błąd 30% :)

Opublikowano
52 minuty temu, marcin2468 napisał(a):

coś się po zmieniało w xkomie? oddawałem na gwarancję kartę graficzną i płytę. nikt nawet nie wspomniał nic że dane na dokumencie zakupu i moje nie pasują

Ja ponad rok temu chciałem kupić używkę z xkom i konsultowałem ten temat z nimi i uprzedzali, że reklamacje przyjmą, owszem, ale jak wykażę, że nabyłem prawo do dysponowania sprzętem, czyli albo kolejna faktura albo umowa sprzedaży. No i do zakupu nie doszło, bo jak Janusz z olx usłyszał o umowie sprzedaży, to "Panie, a po co to komu".