Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
36 minut temu, lukadd napisał(a):

Za mało pary w łapach :E

Ja mam też kabel od Bequiet, tyle, że prosty.

Ten dzyndzelek musisz docisnąć na samym końcu i z odpowiednio dużą siłą, aż będzie ci się wrzynać w palucha :E Dociśnięcie go na ~80-90% i nie wyjmiesz wtyczki. Musi być do końca naciśnięte tak mocno to bydle trzyma :E

W tygodniu słabo z czasem, może piątek kolejna próba, użyję wazeliny co by poślizg był :E

Edytowane przez Elvis79
  • Confused 1
Opublikowano
13 minut temu, Kanzu napisał(a):

Myślałem, że ludzie zmądrzeli a dalej Astrale po 18.5k schodzą ze sklepu %-)

Dlatego 6090 zostanie odpowiednio wyżej wyceniona skoro 5090 z takim marnym boostem schodzi w takiej cenie :lol2:

• Haha 1
  • Upvote 2
Opublikowano
3 minuty temu, SuLac0 napisał(a):

znajdz mi prosze rtx5090 w cenie msrp USD to chetnie kupie...

Nie ma lekko, ale.

Rzuty FE 5090, co jakiś czas w różnych rejonach EU wpadają :E Kilka dni temu, 3 czy 4 dni temu był w DE.

A tak to najtaniej chyba tylko Turbo Ventusy ~2650eruo ~11k pln w europie można wyrwać obecnie. Pewnie jeszcze z 2-3 tygodnie i w końcu zejdą do cen FE z tymi Ventusami :E

Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

A to dostałem powiadomienie, ale jak wszedłem to już nie było :) Myślałem, że była jakaś normalna cena.

Wisiał chyba z godzinę za tyle. 

Odkąd pojawiły się u nich 5090 to nie mają normalnych cen i dymają na ten sam schemat co inni.

Opublikowano

Kart coraz więcej w polskich sklepach... Tylko z cenami gorzej. Czy w ogóle możemy liczyć na jakikolwiek spadek cen w tym roku? 

Opublikowano (edytowane)

Komuś się udało w sensownej cenie znaleźć MSI 5080 Vanguard? To jest chyba swojego rodzaju biały kruk, bo jak jest to tylko w x-kom za 7200, gdzie oficjalnie powinna kosztować max 6500. Taki Zotac AMP extreme infinity kosztuje te 6200 w innym sklepie. Aż taka różnica w jakości tych chłodzeń? Aż chyba sobie zamówię tego Zotaca, by go sprawdzić, bo dopłacać taką kasę za chłodzenie to z deka absurd :Crash:

Edytowane przez Quadro26