Skitter 41 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Co myślicie o tej karcie, ma ktoś ? Zotac GeForce RTX 5090 AMP Extreme Infinity. Podoba mi się a 5 lat gwary to też atut.
Mizu 102 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Foundersy (chyba) wszystkie są dostępne aktualnie. Nawet 5080 i 5090 już widze 40 minut ponad i niewykupione, pierwszy raz chyba sie zdarzyło
Phoenix. 4 730 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 5090 FE to chyba jacys desperaci kupuja co na budowie stracili sluch Tej karty nie da sie jakkolwiek uzywac w domowych warunkach. 1
marcin2468 28 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 5 godzin temu, Mizu napisał(a): Foundersy (chyba) wszystkie są dostępne aktualnie. Nawet 5080 i 5090 już widze 40 minut ponad i niewykupione, pierwszy raz chyba sie zdarzyło 5080 jest jeszcze dostępna Sam ją nawet chciałem kupić ale 16 Gb skutecznie mnie zniechęca
Mizu 102 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 4 godziny temu, Phoenix. napisał(a): 5090 FE to chyba jacys desperaci kupuja co na budowie stracili sluch Tej karty nie da sie jakkolwiek uzywac w domowych warunkach. Miałem, słuchu nie straciłem, na Cyberpunku 3440x1440 PathTracing + DLSS Quality w zaden sposob nie byla nieznośna. Testy kultury pracy u youtuberów przy piłowaniu Furmarkiem to nie kultura pracy na co dzień. Nie zamawiałem jej dziś bo nie dość, że to xkom sprzedaje to nie chce takiego małego chudzielca Dalej czekam na okazyjną cene na Astrala albo coś innego ładniejszego od FE
Doamdor 1 794 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) @Mizu Nie każdy akceptuje 40 dB i więcej, tym bardziej w nocy, więc nie każdy chce mieć gorącą suszarkę w komputerze. Przy zejściu do 35 dB mamy piekarnik. Edytowane 24 Czerwca przez Doamdor 1
Mizu 102 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Wygląda na to, że jednemu pasuje suszarka a drugiemu 15 sztuk najlepszych modeli nie pasuje bo troche świerszczy. Nauka lepszej ochrony słuchu powinna być obowiązkowa Ale tak szczerze nie patrzyłem na hwinfo grając ale suszarki nie było. Miałem już sporo kart graficznych w życiu i naprawde nie było tak źle jak jest malowana ta FE. Oczywiście do zakupu nikogo nie zachęcam i sam chce teraz inny model
Phoenix. 4 730 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Juz nie wspomne o zrypanym fan stop na kartach FE. Njagroszy tryb zero rmp jaki widzialem. Bule pierdola na pulpicie i zaczyna krecic, a zeby przestac to tez nie jest prosta historia
BarBar009 62 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 10 minut temu, Phoenix. napisał(a): Juz nie wspomne o zrypanym fan stop na kartach FE. Njagroszy tryb zero rmp jaki widzialem. Bule pierdola na pulpicie i zaczyna krecic, a zeby przestac to tez nie jest prosta historia W ostatnich driverach od Nvidii było coś takiego: "GeForce RTX 5090 FE acoustic improvements for idle and low loads [5139629]" Ale nie zagłębiałem się co to daje, niech jakiś posiadacz napiszę
Phoenix. 4 730 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Nie ma to znaczenia, ta karta ma wysokie temp, jest bardzo glosna i w kazdej strasznie wyja cewki
areczek1987 910 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 1 godzinę temu, Phoenix. napisał(a): Juz nie wspomne o zrypanym fan stop na kartach FE. Njagroszy tryb zero rmp jaki widzialem. Bule pierdola na pulpicie i zaczyna krecic, a zeby przestac to tez nie jest prosta historia Od cholery tragedia? Co nie kosztuje połowy więcej i jest legitne?
X360 84 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca (edytowane) A co tutaj taka cisza w tym temacie? https://www.computerbase.de/artikel/grafikkarten/blackwell-lovelace-rdna-4-rdna-3-performance-vergleich.93228/ RTX 5000 ZEROWY wzrost wydajności względem serii 4000 Wiekszość o tym wiedziała od początku,ale teraz zobaczyła to naocznie. Śmiać się czy płakać z tego co Nv zrobiła-właściwie niezrobiła w serii 5000? RTX 4000=RTX 5000,rtx 5000=RTX 4000 ZERO różnic w rasteryzacji,RT i PT Więc gdzie są te rdzenie RT następnej generacji...? Nigdzie? "Oprócz zwiększonej wydajności całkowitej, Nvidia twierdzi również, że Blackwell ma szybsze jednostki ray tracingu. Jednak to również wydaje się być całkowicie nieistotne, ponieważ w przypadku ray tracingu Blackwell jest nawet nieco wolniejszy od Lovelace przy tej samej mocy przetwarzania." JPRL...Te "nowe" rdzenie RT,to chyba te co im z Ampere zostały Edytowane 24 Czerwca przez X360 1 2 1
Skitter 41 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Suprimka za 12,6 z Xkomu wywiało, widać że ceny idą pomału do normalności.
Doamdor 1 794 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca @Skitter Do deklarowanej ceny producenta jeszcze daleko.
ronaldo864 122 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Godzinę temu, Skitter napisał(a): Suprimka za 12,6 z Xkomu wywiało, widać że ceny idą pomału do normalności. Normalna cena za 5090 to max 7tys nie mylić z MSRP . 3
Ryszawy 403 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Jak kupisz poniżej dyszki to jesteś biedakiem, coś robisz źle ze swoim życiem... 1
Mizu 102 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 2 godziny temu, Skitter napisał(a): Suprimka za 12,6 z Xkomu wywiało, widać że ceny idą pomału do normalności. Astral 12.9k w komputroniku od wczoraj W niemczech większość modeli zlazło w końcu poniżej 10k a u nas jak w lesie
Kanzu 207 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca 4 godziny temu, Mizu napisał(a): Astral 12.9k w komputroniku od wczoraj Jakiegoś innego Komputronika masz czy jak? Kolejny raz piszesz, że Astral ma niższą cenę a ja 14490 widzę cały czas
Doamdor 1 794 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca @Kanzu https://allegro.pl/oferta/karta-graficzna-asus-rtx-5090-32-gb-17377771762
Kanzu 207 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca (edytowane) @Doamdor podlinkowałeś aukcje techlord, ale już widzę, że Komputronik też ma. Allegro doi wszystkich na prowizjach a mają taniej u nich wystawione niż na oficjalnym sklepie. Gdzie sens, gdzie logika. Edytowane 25 Czerwca przez Kanzu
wallec 817 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca https://www.euro.com.pl/karty-graficzne/inno3d-karta-graf-inno3-rtx5060ti-twin-x2-16gb.bhtml 1760zł
Doamdor 1 794 Opublikowano 25 Czerwca Opublikowano 25 Czerwca Gigabyte GeForce RTX 5070 WINDFORCE SFF - 2125 zł https://www.oleole.pl/karty-graficzne/gigabyte-karta-graf-giga-rtx5070-windforc-sff-12g.bhtml
Rekomendowane odpowiedzi