tomcug 2 440 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia 10 godzin temu, jankooo napisał(a): bo np. taki SW Outlaws zapychał cały VRAM nawet RTX'owi 4090 na premierę. Bo Outlaws dużo alokuje, ale wcale nie ma jakichś kosmicznych wymagań pamięciowych.
bourne2008 1 206 Opublikowano 16 Sierpnia Opublikowano 16 Sierpnia 23 godziny temu, Karro napisał(a): jeden nawet chwalił Z ciekawości odpaliłem tego Assasyna przez DXVK i zero problemów w benchmarku. Nawet FPS podskoczył delikatnie z 163 na 175. Gra też wydaje się śmigać dobrze. 1
Doamdor 1 784 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Kupować, bo zabraknie. https://global.microless.com/product/asus-rog-astral-geforce-rtx-5080-dhahab-core-oc-16gb-graphics-card-gddr7-256-bit-memory-2760-mhz-boost-clock-10752-cuda-cores-30-gbps-memory-speed-gold-90yv0lv6-m0nm00/ 1 minutę temu, ODIN85 napisał(a): Znowu wtyczki.Dawno nie było Niektórzy przez te wtyczki nie kupili RTX. 1
Lameismyname 2 340 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 54 minuty temu, Doamdor napisał(a): Kupować, bo zabraknie. Plot twist - pewnie cewki wyją jak w innych astralach. A odnośnie wtyczek... chyba LTT przerobił wtyczkę w 5090 na grubszy dwużyłowy kabel. Przecież to by miało rację bytu.
Tornado3 327 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia czy ktoś porównywał jak wygląda OC gddr7 hynix vs samsung ? głównie chodzi mi o 5070ti
Smalec 1 551 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia W dniu 15.08.2025 o 12:30, Alonzo napisał(a): Panowie wymieniłem ostatnio kartę z rtx 5080 na 5090 i testując zaobserwowałem problem w Benchmarku AC Origins w postaci pojedyńczego mignięcia w dwóch sepecyficznych miejscach . Powąchaj czasami złącze zasilania, tak dla świętego spokoju, to jednak 5090
sideband 1 775 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia https://www.guru3d.com/review/asus-rog-astral-geforce-rtx-5090-btf-review-a-clean-cablefree-pc-build-with-gpu-and/ Logika producentów nigdy nie zawodzi BTF, które jest zasilane na płycie za pomocą 12VHPWR 2
maxmaster027 886 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Wygląda schludnie, bez wystajacych kabli, to bedzie standard w nastepnych generacjach MB zdj z guru3d.com Ciekawe, że przeprowadzili test na innej platformie oparą nie on X3D tylko o Arrow lake'a. Swoja droga niezły ten 285k w AC mirage
Lameismyname 2 340 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 5 godzin temu, Tornado3 napisał(a): czy ktoś porównywał jak wygląda OC gddr7 hynix vs samsung ? głównie chodzi mi o 5070ti Myślę, że w obu przypadkach memki pójdą na +3000MHz więc pewnie jedna chwała. Może jakieś różnice temperaturowe jak w radkach.
tomcug 2 440 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Swoja droga niezły ten 285k w AC mirage Absolutnie nie jest. W wariancie procesorowym to poziom ~12900K w tej grze, co możesz sobie zobaczyć w 1080p w tamtym teście. Czemu w 4K taki wystrzał, nie wiadomo, ale raczej to bambol, bo ta gierka potrafi mieć dziwne odpały.
Faflucy 312 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 7 godzin temu, Doamdor napisał(a): Kupować, bo zabraknie. https://global.microless.com/product/asus-rog-astral-geforce-rtx-5080-dhahab-core-oc-16gb-graphics-card-gddr7-256-bit-memory-2760-mhz-boost-clock-10752-cuda-cores-30-gbps-memory-speed-gold-90yv0lv6-m0nm00/ Niektórzy przez te wtyczki nie kupili RTX. Panie przecież to wersja dla biedoty, to jest coś na co czekam https://videocardz.com/newz/asus-loses-it-500k-rtx-5090-rog-astral-real-gold-edition-showcased
PaVLo 919 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Wygląda schludnie, bez wystajacych kabli, to bedzie standard w nastepnych generacjach MB zdj z guru3d.com Ciekawe, że przeprowadzili test na innej platformie oparą nie on X3D tylko o Arrow lake'a. Swoja droga niezły ten 285k w AC mirage Nie zamieściłeś zdjęć kluczowego rozwiązania (dostarczenie 600W bezpośrednio z płyty i braku kłopotliwego kabla 12VHPWR/12V-2x6), które przekonało mnie, abym poczekał z wymianą płyty głównej Edytowane 17 Sierpnia przez PaVLo 1
Faflucy 312 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Ten astral jest o tyle fajny że można go zasilić z płyty lub normalnie przez złącze 12V-2x6
areczek1987 904 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 2 godziny temu, maxmaster027 napisał(a): Wygląda schludnie, bez wystajacych kabli, to bedzie standard w nastepnych generacjach MB Mzdj z guru3d.com Ciekawe, że przeprowadzili test na innej platformie oparą nie on X3D tylko o Arrow lake'a. Swoja droga niezły ten 285k w AC mirage A daj pan spokój. Gpu rosną. W N3 jak te przesunięcie w czasie nie ma zwiastować N2p to bodobno nici z jakiegogokokwiek większego perf/w i masz wyżej ukazane co mogą przyszykować na nadchodzące chiplety. Znajdż potem wszystkie te odpowiednie kątowe wejścia by sobie bez piwniczki pod mobo pochować te kabelki lub bujaj się z kwadratową mobo jak nie znajdziesz jakiejś egzotycznej slim karty z aio odrazu wkręconym. I tylko po to by kurz nadzorować na bieżąco. Jestem ciekaw czy karta nie może z 2 złącz pobierać a czasu na czytanie nie mam bo mnie ta nisza póki co nie interesuje. Pewnie asus nie przygotował btf płyty pod amd bo te ostatnie nie jest tak zainteresowane jak intel z jeszcze jakimś nie zwolnionym inżynierem.
tomcug 2 440 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 12 minut temu, PaVLo napisał(a): dostarczenie 600W bezpośrednio z płyty i braku kłopotliwego kabla 12VHPWR/12V-2x6 Przecież ten kabelek też musisz podłączyć, tyle że do płyty, a nie do karty A, i trzeba upewnić się, że karta jest bardzo dobrze dociśnięta w slocie! 1
PaVLo 919 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) Jaki kabelek? Nic nie podpinasz, bo dodatkowe zasilanie leci z płyty, zobacz sobie w linku jak to wygląda i działa. Kabelek to tylko opcja, gdy nie masz odpowiedniej płyty. Edytowane 17 Sierpnia przez PaVLo 1
Faflucy 312 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Ale wygląda lepiej. Problem w tym że teraz złącze spali się w płycie nie w karcie 1
tomcug 2 440 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia 2 minuty temu, PaVLo napisał(a): Jaki kabelek? Nic nie podpinasz 3 1
sideband 1 775 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia Leci z 24pin i a za drzwiami stoi straż Dlatego właśnie to wrzuciłem to jest idiotyczne rozwiązanie. 1
PaVLo 919 Opublikowano 17 Sierpnia Opublikowano 17 Sierpnia (edytowane) 13 minut temu, tomcug napisał(a): Qrła, tego nie zauważyłem, bo skupiłem się na samej karcie i dodatkowym slocie na awersie Edytowane 17 Sierpnia przez PaVLo 1
Rekomendowane odpowiedzi