Kadajo 8 039 Opublikowano 3 godziny temu Opublikowano 3 godziny temu Podobno Nvidia miała zabezpieczone ilości pamięci to co tam teraz ceny podnoszą cwaniacy Mafia graficzno pamięciowa.
davids80 4 Opublikowano 2 godziny temu Opublikowano 2 godziny temu Mam pytanie trochę z innej beczki. Posiadam RTX 5070Ti i chciałbym się odnieść do wskazań w GPU-Z Otóż w trybie Default: Pixell Fill-rate wskazuje: 246,9 GPixel/sec, Texel Fill-rate wskazuje: 720,2 GTexel/sec GPU Clock: 2295 MHz, Memory: 1750 MHz Dafault Clock: 2295 MHz, Memory: 1750 MHz Po zrobieniu UV i delikatnym podniesieniu zegarów, odczyty prezentują się tak: Pixell Fill-rate wskazuje: 190,1 GPixel/sec, Texel Fill-rate wskazuje: 554,4 GTexel/sec GPU Clock: 1703 MHz, Memory: 1938 MHz Dafault Clock: 2295 MHz, Memory: 1750 MHz W zakładce Sensors wszystko niby wygląda OK (GPU Clock, Memory, Power, Voltage) ale w odczycie w Graphics Card: (Pixell Fill-rate, Texel Fill-rate oraz GPU Clock) wskazuje jakbym obniżył wydajność… Co jest nie tak? Moje ustawienia, wskazania czy jeszcze coś innego? Wrzucam screeny (w tle odpalony Dying Light)
Doamdor 2 247 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) 2 godziny temu, lukadd napisał(a): Nie wiadomo co będzie za pół roku, a co mowa o kilku latach w przód. 60xx to powinniśmy dostać za ~rok, a kiedy dostaniemy to się dowiemy tuż przed premierą Nie śpieszy mi się z upgrade, mogą nawet za dwa lata wydać tego RTX 6090, oby dał większy wzrost wydajności od RTX 5090, ze spadkiem poboru prądu, to będę zadowolony. Tymczasem kolejne przygody z Amazonem https://videocardz.com/newz/amazon-buyer-unboxes-rtx-5080-with-a-single-8-pin-connector-which-turns-out-to-be-5060-ti Edytowane 1 godzinę temu przez Doamdor
lukadd 3 209 Opublikowano 1 godzinę temu Opublikowano 1 godzinę temu 13 minut temu, Doamdor napisał(a): Nie śpieszy mi się z upgrade, mogą nawet za dwa lata wydać tego RTX 6090 Jak dla mnie to mogą i nigdy nie wydawać W zasadzie to jakby nawet przestali klepać gry to i tak gier co mam w kolejce do ogrania wszystkich co bym chciał nie ogram w jednym życiu Ale normalnie powinien się za ~rok pojawić, jak pamięci będą dalej drogie to tym lepiej dla nvidii Będą mieli bardzo dobry powód, aby bez gadania wywalić kolejny raz w kosmos ceny kart dla konsumenta. A gracze i tak kupią 1
Doamdor 2 247 Opublikowano 42 minuty temu Opublikowano 42 minuty temu Za dużo internetów, za mało grania. Trzeba w końcu zacząć grać, a nie wymieniać tylko sprzęt. 1
Rekomendowane odpowiedzi