Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Mark_ napisał(a):

Nic nie sugeruję ale powody brania pobrania bywają dużo bardziej przyziemne. ;)

@voltq Już drugi raz o to pytasz. Jak dla mnie to próbujesz zracjonalizować sobie tę zmianę. Twoja taktyka wymiany przed końcem gwarancji jest ok ale nie w obecnych czasach co miałeś zresztą pisane jak pytałeś o to samo 2 tygodnie temu. 

Myslalem ze cos sie zmienilo , nie mam tak zaawansowanej wiedzy jak stali bywalcy forum wiec pytam zeby nie zrobic z siebie idioty , to ze czlowiek ma $ to nie znaczy zeby je wydawac bezmyslnie

Opublikowano
22 minuty temu, Lameismyname napisał(a):

Oglądam te wszystkie filmiki odnośnie DLSS 5 no i jedynie mi się nasuwa na myśl...

Jako prawdziwy Radeoniarz z krwi i kości powinieneś teraz narzekać na spadek wydajności i mówić, że to nie jest w grach do niczego potrzebne :Crash:

Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Jako prawdziwy Radeoniarz z krwi i kości powinieneś teraz narzekać na spadek wydajności i mówić, że to nie jest w grach do niczego potrzebne :Crash:

Cholera masz rację. Czekaj się poprawię zaraz...

Słuchajcie koledzy. Wszystko pięknie fajnie z tym DLSS 5 ale to ledwo działa na RTX 5090. Spadek wydajności jest kosmiczny.
Trzeba byłoby się cofnąć do monitora 1080p aby jakoś to ogarnąć. Póki co można traktować jako techniczną ciekawostkę i spokojnie czekać na next-geny w 2028 roku. 

I jak @Radio Tirana - może być coś takiego? Dobrze udałem fanboya czerwonych przez minutę swojego życia? :E 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
2 godziny temu, Radio Tirana napisał(a):

Fan Boye zielonych też mówili że nie widza mydła w DLSS 1,2,3 aż tu nagle DLSS 4.5 taki ostry się zrobił :hihot:

• Confused 2
Opublikowano
Teraz, Lameismyname napisał(a):

@Hard Reset Ech... fanboye i ich alternatywna rzeczywistość. Od czasów Laba nic się nie zmieniło w tej materii. Folklor pozostał ten sam ;) 

To samo jest teraz z DLSS 5, nie wiem czym ten zachwyt, że twarze młodych wyglądają 20 lat starzej %-)

• Confused 2
Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Hard Reset napisał(a):

To samo jest teraz z DLSS 5, nie wiem czym ten zachwyt, że twarze młodych wyglądają 20 lat starzej %-)

Jak AMD będzie miał swój odpowiednik DLSS5, to wtedy będziesz się zachwycał tak jak teraz FSR 4.1. 

2 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a):

Strach pomyśleć co przyniesie DLSS6. 

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano
35 minut temu, Hard Reset napisał(a):

A ja tam uważam, że to dobra droga. To dopiero pierwsze "koty za płoty".
Jest lepiej niż zakładałem - moją największą obawą był potencjalny wpływ na wygląd twarzy kluczowych postaci - czy AI to nie będzie zbyt niekontrolowane.
Teraz niech tylko coś poprawią z wydajnością ew. aby ten efekt wiekowy był mniej agresywny.

Na marginesie - nie widziałeś nigdy młodych ludzi co wyglądają starzej przez stres i pęd życia? xD 

9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Jasne :E

Spokojnie, jak się jutro zorientują, że zabrakło im fizycznie tych kart, to na pewno zaproponują Ci rozsądną alternatywę w tych pieniądzach...
Mitus.jpg.eb649dbaeb0ec34edf0bf74f3b5ba079.jpg