Wu70 1 056 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 6 godzin temu, Lameismyname napisał(a): Oglądam te wszystkie filmiki odnośnie DLSS 5 no i jedynie mi się nasuwa na myśl... Soon™ https://ithardware.pl/aktualnosci/amd_fsr_diamond_nowa_odslona_upscaling_next_gen_xbox-49327.html
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia @Wu70AMD wspomnialo o NR na prezentacji RDNA 4.
Lameismyname 4 221 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 32 minuty temu, Wu70 napisał(a): Soon™
sideband 3 243 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 90xx są słabe w ML to pewne rzeczy mogą być niedostępne lub uproszczone. Już dawno temu pisałem, że RDNA4 szybko się zestarzeje
Lameismyname 4 221 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia 58 minut temu, sideband napisał(a): 90xx są słabe w ML to pewne rzeczy mogą być niedostępne lub uproszczone. Już dawno temu pisałem, że RDNA4 szybko się zestarzeje Niby człowiek wiedział, a jednak się łudził.
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia (edytowane) @LameismynameGlowa do gory Wyjdzie nowa generacja, to wtedy przesiadziesz sie na nowa karte, a do tego czasu 9070xt spokojnie wystarczy. NR przy obecnym narzucie, to raczej demo technologiczne, nizeli technika do codziennego uzytku dla wiekszosci modeli RTX. Edytowane 31 Sierpnia przez RTXnietylko4060tiUSER
ju-rek 811 Opublikowano 31 Sierpnia Opublikowano 31 Sierpnia https://github.com/reiluisii/1-Click-DLSS5 1 3
Fatality 896 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) NV zostaje najbardziej znienawidzona przez producentów gier z tym DLSS 5. I kto teraz kupi remastered remake z przypudrowaną grafiką w cenie 299zł za 15 letnią grę? Edytowane 1 Września przez Fatality 9
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Będą się musieli faktycznie postarać, jak np. w przypadku Metal Gear Solid Delta: Snake Eater
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Włącz MFG, Jensen Jensen, ryjec ci się świeci bardziej niż kurteczka. 2
Lameismyname 4 221 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września @Kadajo Nie chcę sobie wyobrażać co wizualnie zrobiłby DLSS 5 z mentorem Wallca
Reddzik 4 189 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) https://www.nvidia.com/en-eu/geforce/news/dlss-5-3d-guided-neural-rendering/ DLSS 5 will be available starting September 3rd at 9pm Pacific Time in NBA 2K27 Edytowane 1 Września przez Reddzik 1
ronaldo864 152 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Pierwsza Gra oraz pierwsze wyniki wydajności kart z oficjalną implementacją nowego Dlss 5. Jest tragicznie nawet Rtx 5090, klęka a nvidia, mydli oczy i podaje na dole malutką czcionką (mfg 6x i Dlss perf na kurła 5090!!!) 1 2
sideband 3 243 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września (edytowane) A co mają robić innego Żebys nie doczekał mnożnika dwucyfrowego Edytowane 1 Września przez sideband 1
ronaldo864 152 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Jp to powinno być karane !!! Robią wodę z mózgów jeleniom ... Fps rośnie jak szalony po włączeniu dlss 5 . 1 1 1
RTXnietylko4060tiUSER 756 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września NBA nie jest najlepszym tytulem startowym dla DLSS 5. 1 1
sideband 3 243 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Heh czyli będą blokować dla starszych generacji, ale będą dalsze optymalizacje co nie jest zaskoczeniem. 1
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Ale ludzie będą dymić po tym co zostało odkryte 1
tomcug 4 076 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września 7 minut temu, sideband napisał(a): czyli będą blokować dla starszych generacji Co jest kretyńskie biorąc pod uwagę, że już udowodniono, że działa. Tylko kibicować druciarzom, żeby i MFG całkiem odblokowali. 2 3
sideband 3 243 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września MFG to wyjdzie w praniu czy jest ta sama jakość Większą sensacje byłoby dodanie natywne FGx2 do Ampere Wyjdzie po czasie z czego wynika blokowanie DLSS5 by kupić nowy sprzęt czy mają w planach przejść na niższą precyzje i nie chcą później babrać z utrzymywaniem wsparcia dla 4xxx gdzie i tak będzie nędzna wydajność. Pamiętaj blokowanie DLSS5 to nie całkowite blokowanie NR w grach UE już klepią swoją implementacje stricte do twarzy
Mark_ 37 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września W dniu 31.08.2026 o 15:41, voltq napisał(a): Myslalem ze cos sie zmienilo , nie mam tak zaawansowanej wiedzy jak stali bywalcy forum wiec pytam zeby nie zrobic z siebie idioty , to ze czlowiek ma $ to nie znaczy zeby je wydawac bezmyslnie W tym i przyszłym roku ma być tylko drożej, ogólnie już zapomnij o kupowaniu RTX 5xxx i na wersje Super też nie licz, raczej następna karta jaką kupisz jak nie chcesz wydawać bezmyślnie kasy to będzie RTX 6xxx ale to też nie wiadomo kiedy, jak się sytuacja cenowa nie poprawi to tych kart nie wydadzą, dla mnie premiera na przełomie 2027/2028 jest mało prawdopodobna. Ogólnie to utknęliśmy na tym co aktualnie mamy i wygląda że na dłuższy czas. 2 1
Kadajo 10 371 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Gdzieś widziałem kawałek info od samej Nvidii ze Neural Rendering był reklamowany jeszcze za czasów ADA Ale nie sprawdziłem czy to faktycznie była prawda. Nie pamiętam gdzie to widziałem, czy na Redit czy na serwer Discorda Reno.
sideband 3 243 Opublikowano 1 Września Opublikowano 1 Września Nie masz ani jednego słowa w white paper o NR przy ADA Co nie znaczy, że nie może działać. Przy Blackwellu masz tego dużo bo sprzęt już został stricte zmieniony pod wykorzystanie NR, a dokładnie SER został rozwinięty do wykorzystania z NR
Rekomendowane odpowiedzi