Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, Umpero napisał(a):

@Art385 gdzie kupiłeś i za ile? Ja kupowałem na początku roku to jeszcze były wersje ATX 3.0 i PCIE 5.0

To 3.0 a 3.1 to sie rozni tylko kablem ;) Dlatego na opisach stron masz opis 3.1, a na pudle 3.0 bo nikt nie bedzie utylizowal opakowan dla zmiany cyferki.

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, Phoenix. napisał(a):

To 3.0 a 3.1 to sie rozni tylko kablem ;) Dlatego na opisach stron masz opis 3.1, a na pudle 3.0 bo nikt nie bedzie utylizowal opakowan dla zmiany cyferki.

Tylko kablem? Żadnej więcej zmiany w tym zasilaczu nie ma?
Hmm to może zamiast kupować drugi taki sam zasilacz to dokupię tylko kabel?
A ten ATX 3.0 vs 3.1 ?

Edytowane przez Umpero
Opublikowano

Tak, seasonic nawet dał takiej info o kablu ;) 

https://seasonic.com/vertex-gx/

Update July 2024: The Seasonic VERTEX Series power supplies were initially shipped with 12VHPWR cables. Following the update to the ATX standard, we began replacing these with the new 12V-2×6 connectors. During this transition period, customers may receive either 12VHPWR or 12V-2×6 cables in the box. Please note that availability may vary by region. We apologize for any inconvenience this may cause.

Opublikowano
7 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

No nie, zutylizowali pudła xD. Rewizji jest bodaj 3. Ta ostatnia z nowym pudełkiem nie była testowana ale zakładam, że nie różni się więcej jak kablem od rev 2. Ta chyba już była 12 2x6v i nie trzymała normy 3.0. Co by nie gadać zasilaczyk śmiga ładnie i jestem blackwell ready.

Opublikowano

Tymczasem przychody Nvidii za okres od lipca do września 2024:

Dział data center: 30,8 mld USD ( 6% więcej niż szac. 29,14 mld) 

Dział gejmingowy: 3,3 mld USD (szac. 3.06 mld) 

💰 <–– ten worek z kasą nie leży w rękach graczy. 

Opublikowano
7 godzin temu, Umpero napisał(a):

Tylko kablem? Żadnej więcej zmiany w tym zasilaczu nie ma?
Hmm to może zamiast kupować drugi taki sam zasilacz to dokupię tylko kabel?
A ten ATX 3.0 vs 3.1 ?

Różnica to jest masz poprawione wtyczki i w zasilaczu i w kablu. Natomiast jakbym już miał to bym sobie kabel kupił. Chyba widział słownie 1 upaloną wtyczkę w zasilaczu ze starszym typem. 

Opublikowano
28 minut temu, YouKnowSedri napisał(a):

sam posiadam Corsair HX1200i 1200W (CP-9020070-EU) +  PCIe 5.0 12VHPWR Type-4 pod 4090

Czeka mnie wymiana psu czy da radę ogarnąć kable?

Nie musisz nawet ogarniac nowych kabli, co wy macie za jakas manie zeby nowe zasialcze czy kable wymieniac?? Te wyczki jak docisniesz prawidlowo to obie beda dzialac prawidlowo.

37 minut temu, Art385 napisał(a):

Różnica to jest masz poprawione wtyczki i w zasilaczu i w kablu. Natomiast jakbym już miał to bym sobie kabel kupił. Chyba widział słownie 1 upaloną wtyczkę w zasilaczu ze starszym typem. 

Dokkladnie, roznica jest tylko taka, ze jak ktos nie jest idiota i potrafi docisnac wtyczke to roznicy nie zauwazy :D

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Żeby spać spokojnie i nie uczestniczyć w masowej histerii to wezmę już tą najnowszą rewizję A1000G, a ta którą mam pójdzie na handel.
Gorzej jak kurteczka podczas zapowiedzi 50x0 powie "przy naszych nowych super duper kartach zastosowaliśmy nowe wtyczkowe coś" co będzie jeszcze inniejsze od obecnie najnowszych standardów %-) :bicz:
@Art385 możesz zarzucić zdjęciem swojego pudełka zasilacza tak żeby było widoczne info o najnowszych standardach?

Edytowane przez Umpero
Opublikowano
8 minut temu, Umpero napisał(a):

Żeby spać spokojnie i nie uczestniczyć w masowej histerii to wezmę już tą najnowszą rewizję A1000G, a ta którą mam pójdzie na handel.
Gorzej jak kurteczka podczas zapowiedzi 50x0 powie "przy naszych nowych super duper kartach zastosowaliśmy nowe wtyczkowe coś" co będzie jeszcze inniejsze od obecnie najnowszych standardów %-) :bicz:
@Art385 możesz zarzucić zdjęciem swojego pudełka zasilacza tak żeby było widoczne info o najnowszych standardach?

Jasne tylko do domciu wrócę

12 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

Też mi się to podoba. Zachowują się jakby nagle w sklepach miało zabraknąć zasilaczy :czapeczka:

Nie chce nic mówić ale był już taki moment, że zabrakło zasilaczy jak papieru toaletowego. Swojego Sesonica 750W musiałem kupować z outletu xkomu, bo jak coś było na stanie to w chorych cenach. 

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Radio Tirana napisał(a):

3. najwyższy wynik działu Gaming w historii firmy. A podobno RTX-y się nie sprzedają. 

Jak to się nie sprzedają? W laptopach 99.999% dgpu to nvidia a tam się liczby robi. Tym czasem AMD na rynku laptopowych dgpu to sprzedało pewnie ze 3 karty xD