RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy
-
Ostatnio przeglądający 1 użytkownik
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez Kabor · Opublikowano
To pytanie czy stwierdzenie bo kilka postów wyżej już o tym pisał DżonyBi: -
Przez Mar_s · Opublikowano
Z reguły jak potrzebujesz czegoś do pro softu to lepszym wyborem jest NV, nawet jak coś działa na AMD to z reguły jest to albo wolniejsze albo dosyć kulawe działanie. W sumie jedynym softem gdzie AMD można od biedy porównać z NV jest Blender, ale nawet tam jak odpali się OptiX to z Radeona zostaje mokra plama. -
Przez Grzegorz93 · Opublikowano
@Dirian + @Caps Dziękuje za odpowiedz. Monitor i tak musze kupić bo ten zostanie przy starym PC dlatego myślałem o przesiadce na 4k, ale budżet nie może być za wysoki. Wolałbym platformę AMD, ponieważ intel dość mocno mnie zawiódł, a często miałem z nim problemy. Od zawsze chciałem 7800x3d, ale cena jest oporowa. Może warto poczekać z miesiąć? Pytanie czemu akurat Gigabyte Z790 UD DDR5 LGA1700, a nie to co dałem Gigabyte B650 GAMING X AX V2 AM5? Pytam z ciekawości aby wybrać coś najlepszego i najtańszego Takie samo pytanie o kartę graficzną ZOTAC GeForce RTX 4080 SUPER Trinity Black 16GB GDDR6X DLSS 3 (ZT-D40820D-10P) , a PNY GeForce RTX 4080 Super XLR8 Gaming Verto Epic-X RGB OC? Nie potrzeba mi aż tyle TB dysku. Wydaje mi się co może być błędne, że 2TB wystarczy. Kusiło mnie wziąć 64GB ramu, ale w pracy mi odmawiają twierdząc, że przez długie lata tego nie wykorzystam, a tracę tylko parę stówek. Na ten moment mam coś takiego - https://proline.pl/koszyk/05e65dcf + kod na monitor ( obudowa musi być biała, taki wymóg żony ) W zależności od odpowiedzi podmienię na kartę graficzną i płytę główną podaną przez Państwa. No i może skusze się na ten RAM bo dysk raczej na pewno odpada chociaż... Dziękuje za pomoc. -
Przez Rusław · Opublikowano
@Elder i właśnie dlatego, że tak mało customowych projektów, fajnie by było, gdybyś założył workloga z budowy tego setu i chociaż po krótce opisał proces projektowania, testów i budowy. Tak dopieszczonych projektów jak Twoje praktycznie nie ma, więc dla zainteresowanych taki worklog to byłaby duża sprawa
-
-
Aktywni użytkownicy
Rekomendowane odpowiedzi