Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
18 minut temu, Kaczkofan napisał(a):

CzerwonyJohnkastracja jak u mojego weterynarza - trwa w najlepsze :)

Edytowane 11 minut temu przez Kaczkofan

Teraz będzie już tak że wszystko poniżej x90 to będą śmieci, jeśli AMD i Intel nic nie zrobią i tylko garstka będzie miała x90 a reszta to będą elektro śmieci.

• Upvote 1
Opublikowano
21 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Teraz będzie już tak że wszystko poniżej x90 to będą śmieci, jeśli AMD i Intel nic nie zrobią i tylko garstka będzie miała x90 a reszta to będą elektro śmieci.

Zieloni dyktują warunki od dawna, więc nie muszą się przemęczać. Dodatkowo jak ktoś nie jest niewolnikiem "wszystkiego w prawo", nawet karty ze średniego segmentu zapewnią konkretny wzrost wydajności. Jak duży, już niedługo będzie wiadomo.

Opublikowano
6 minut temu, Vulc napisał(a):

Zieloni dyktują warunki od dawna, więc nie muszą się przemęczać. Dodatkowo jak ktoś nie jest niewolnikiem "wszystkiego w prawo", nawet karty ze średniego segmentu zapewnią konkretny wzrost wydajności. Jak duży, już niedługo będzie wiadomo.

Jak długo to jeszcze potrwa aby dotało do ludzi by, nie brać tych drogich śmieci bo będzie gorzej,z roku na rok kiedyś musi to pierdyknąć ale do ludzi nic nie dociera.

Opublikowano (edytowane)

8 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Jak długo to jeszcze potrwa aby dotało do ludzi by, nie brać tych drogich śmieci bo będzie gorzej,z roku na rok kiedyś musi to pierdyknąć ale do ludzi nic nie dociera.

Prędzej meteoryt pierdyknie :E

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano
18 minut temu, Vulc napisał(a):

Tak jest jak piszesz. Gdybym nie chciał ustawiać wszystkiego w prawo, to RTX 4080S by wystarczyła jeszcze 2-3 lata.

Ale nie poradziłem sobie jeszcze z tym moim zboczeniem :wariat:

Opublikowano
45 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Ja chętnie pogram na tych śmieciach 😎 

• Like 1
Opublikowano
18 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

I do tego oprócz Msi Afterburner nie ma w co grać w 2025:hihot:

Opublikowano
16 minut temu, CzerwonyJohn napisał(a):

Kiedy? Myślę, że znasz odpowiedź na pytanie, które sam sobie zadałeś. ;) Silniejszy dyktuje warunki, tak samo jak Sony zarzuciło ceną PS5 Pro, bo nie mają na rynku konkurencji. I wiesz co? Sprzedaje się.

Trzeba też pamiętać, że dla niektórych takie 4-5k za nową kartę (minus odsprzedaż starej), raz na 3 lata, to nie są duże kwoty.

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Phoenix. napisał(a):

Chyba ci sufit na łeb spadł jak 13k to dobra cena za kartę do gier 🤣 Dlatego nic się nie zmieni w kwesti cen jak tu chwalą ceny po 13k. 

Będę po 20k to i tak kupią jak w szale krypto.

Napisałem.ze 2500 ok byłoby git na premiere wiec ok 10k.

Realnie bedzie 12-13k jak na premiere 4090.

I tak masa ludzi to finalnie kupi.

Opublikowano

Pamiętam gry sprzed ery 3d więc zasadniczo dla mnie, obecnie każda jest wystarczająco "do przyswojenia" graficznie, nawet w jakości xboxa za 1000zl. Akurat u mnie nie w grafice leży problem, więc 5090 magicznie nie sprawi że będę się lepiej bawił :magik:

W tym układzie cena 5090 mnie nie interesuje, ale zapowiada się, że Ci co kupią będą zadowoleni z wydajności, czego oczywiście Wam życzę Wariaty w nowym roku :D

• Upvote 1
Opublikowano
22 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

To nie brzmi dobrze :( Przy 450 już robi się ciepełko, przy 600 będzie głośno w opór jeśli nie zrobią jeszcze większego chłodzenia...

No 5080 będzie potrzebował chłodzenia wielkości tego z 4090 by być chłodny przy sensownym poziomie hałasu, a 5090 to tak ze slot więcej powinien zajmować teraz :E

Opublikowano
57 minut temu, zozolek napisał(a):

Napisałem.ze 2500 ok byłoby git na premiere wiec ok 10k.

Realnie bedzie 12-13k jak na premiere 4090.

I tak masa ludzi to finalnie kupi.

Ale 2.5K $ to jest właśnie ok 13K na nasze bo hamerykany nie mają komunoVATu, no i wiele firm lubi przy ustalaniu msrp na europę luczyć 1$=1€