cichy45 338 Opublikowano Sobota o 20:33 Opublikowano Sobota o 20:33 No ale to jest tylko demko zrobione przez jakąś tam osobę, nic wspólnego z TW4 ani cedepem nie ma. Redzi podobno i tak pracują nad osobną gałęzią czy tam też jakimiś głębokimi zmianami w UE więc nic nie wiadomo jak to będzie działać (pewnie słabo ). 1 1
Phoenix. 748 Opublikowano Sobota o 20:35 Opublikowano Sobota o 20:35 Chłop jak zwykle wrzuca coś o czym pojęcia nie ma 🤣 3
Godlike 264 Opublikowano Sobota o 20:39 Opublikowano Sobota o 20:39 54 minuty temu, Smalec napisał(a): Gdzie przecieki wydajności do jasnego Huanga! A moze względem serii 4xxx modele poniżej 5090 nie mają wydajnosci i nie ma sie czym chwalić? 1
Reddzik 741 Opublikowano Sobota o 20:40 Opublikowano Sobota o 20:40 14 minut temu, Vexis napisał(a): @Reddzik odkąd mam rodzinę i mniej czasu na granie to zauważyłem, że działa to na plus Nie kupuję już gier zaraz po premierze tylko czekam, aż wyjdzie wersja z wszystkimi dodatkami. Teraz jestem jakieś 3 lata w plecy. Cyberpunka z dodatkiem skończyłem teraz w grudniu Plus taki, że mogę sobie po czasie odrzucić niektóre tytuły, bo wiem, że jednak to nie to, a na gorąco pewnie bym je kupił. Ostatnia gra kupiona na czasie to Helldivers 2, ale przyznam, że dawno się tak nie ubawiłem ze znajomymi Rozumiem, Ostatnią grą na premierę był Stalker 2, ale to kupa optymalizacyjna i nie tylko- niestety mój błąd, dlatego staram się wybierać jeśli zdecyduję się coś wziąć i to <200zł bo więcej nie dam, szczególnie, że nie mam mocnego kompa. Następną będzie FF 7 Rebirth w styczniu(bo na PS5 wygląda to bardzo źle) i raczej tyle w najbliższym czasie, mam w co grać, mam co czytać, zacząłem czytać Metro. Gierki kupuję w promocji, niektóre gry nie tykam póki nie wyjdą w wersji GOTY, i w cenie minimum 50zł, połatane itd, np ostatnio przechodziła mi myśl Silent Hill 2, bo chciałbym zagrać, ale jeszcze nie teraz i nie w takiej cenie. 1
RTX5090 131 Opublikowano Sobota o 20:40 Opublikowano Sobota o 20:40 Ale czy ja napisałem DEMO W4 ? "Namiastka UE 5.5 w test demo Wioska aka Wiedźmin 4 " miałem na myśli że demo podobne do W4 ... ehh...
JeRRyF3D 671 Opublikowano Sobota o 20:45 Opublikowano Sobota o 20:45 (edytowane) 29 minut temu, SebastianFM napisał(a): @JeRRyF3D, a mi to wygląda raczej na to, że brakuje ci argumentów. Ja twoją odpowiedź przeczytałem kilka razy przed skomentowaniem. W dalszym ciągu nie zgadzam się z twoim stwierdzeniem, że dzięki modom miałeś Next-Gen. Po pierwsze napisałem, że moim zdaniem NG, to nic innego jak wiadro najlepszych modów "zajumanych" lub opłaconych i wrzuconych jednym wielkim workiem do NG. Dodałem też, że przez wzgląd na czas - sprzęt się rozwinął, to i DORZUCONO do NG RT (wyraźnie to napisałem). I dla mnie jest to jedyna różnica dopakowanego setką modów graficznych oldgena vs NG. Wyłącznie RT. Co jest oczywistym. Modowałem go jeszcze i filmy zamieszczałem na 1080ti. Mało tego. U schyłku oldgena (i na kilka miechów przed premierą NG) pojawiły się nawet mody na RT i GI dla oldgena - więc przy odrobinie cierpliwości i to można było zaimplementować do oldgena. Odbiję piłeczkę. "Nie miałeś. NG to jednak głównie poprawiona grafika." OK. Zatem wyłącz RT (w końcu nie każdy ma chęć albo sprzęt do grania w RT) i wskaż mi proszę, te zmiany graficzne = "głównie poprawiona grafika", których nie było w dopakowanym modami oldgenie? Nie znajdziesz takich. Jeżeli będziesz porównywał do golasa z pudełka z 2015 vs NG - owszem - różnica jest miażdżąca a i ja to potwierdzam. To inna gra. Jeżeli będziesz porównywał skrajnie dopakowanego modami oldgena do NG - jedyna różnica to oświetlenie (czyt. RT & GI). Wyłącz je i różnice zatrą się i staną niezauważalne. Przytocz mi jakąkolwiek poprawę graficzną NG vs OG, która nie jest po prostu zaszytym modem z nexusa. Są zawodnicy, którzy poświęcają na grę 50- 100h. Przegrałem w W3 dobre 800h i myślę, że na miękko ok. 100h "zmarnowałem" na modowanie i przeklikanie wielokrotnie całego nexusa. Wielokrotne wywrócenie złotego configu, i ponownie i ponownie i ponownie. Zrobiłem w swoim czasie "doktorat" z modowania W3. W moim przekonaniu NG, to cały miód wielu lat nexusa wrzucony w grę + sprzętowy "duch czasu" w postaci RT. Bez RT - to zwykły W3 na koksie (grubo modowany). Edytowane Sobota o 20:58 przez JeRRyF3D 1
Voodoo2 137 Opublikowano Sobota o 20:48 Opublikowano Sobota o 20:48 11 minut temu, Phoenix. napisał(a): Chłop jak zwykle wrzuca coś o czym pojęcia nie ma 🤣 Będzie tak - CDPR zrobi gre tylko pod high-end. 6090 i PC za 20 tys. Wymagania minimalne: towar luksusowy. Sprzedaż 1000 sztuk. 2
JeRRyF3D 671 Opublikowano Sobota o 20:49 Opublikowano Sobota o 20:49 (edytowane) 17 minut temu, RTX5090 napisał(a): Ale czy ja napisałem DEMO W4 ? "Namiastka UE 5.5 w test demo Wioska aka Wiedźmin 4 " miałem na myśli że demo podobne do W4 ... ehh... Czyli jak ktoś w swoje priv demko wsadzi "autka i cyborgi", to będzie to od razu pokaz możliwości CP 2? I będziemy oceniali wydajność silnika, gry i gpu na bazie tego? Litości. Godzinę temu, Vexis napisał(a): @JeRRyF3D każdy jest inny Ha! Ależ oczywiście, że tak! I tu jest clue. Wszelkich rad itd. powinniśmy udzielać ZAWSZE dopiero poznawszy potrzeby, oczekiwania, budżet, a nawet warunki lub predyspozycje zawodnika. Trochę siedzę w fit & złom & sylwetka i jak widzę dietetyków, trenerów itp. ze "złotymi radami" dla wszystkich (bez analizy warunków, potrzeb, predyspozycji konkretnego typa lub typiary), to scyzor się otwiera. Ale wiesz, to wszystko, więc nie ma tematu. Edytowane Sobota o 20:57 przez JeRRyF3D 2
cichy45 338 Opublikowano Sobota o 20:57 Opublikowano Sobota o 20:57 8 minut temu, Voodoo2 napisał(a): CDPR zrobi gre tylko pod high-end. 6090 i PC za 20 tys Ale wypuszczą też na konsole poprzedniej generacji (PS5) gdzie będzie wyglądać jak ziemniak 2
JeRRyF3D 671 Opublikowano Sobota o 21:06 Opublikowano Sobota o 21:06 25 minut temu, RTX5090 napisał(a): Ale czy ja napisałem DEMO W4 ? Nawiasem... Wspominałem o tym z miesiąc temu.
Lameismyname 232 Opublikowano Sobota o 21:08 Opublikowano Sobota o 21:08 10 minut temu, cichy45 napisał(a): Ale wypuszczą też na konsole poprzedniej generacji (PS5) gdzie będzie wyglądać jak ziemniak Hahaha aż mi się przypomniało jak CP2077 był na PS4 6
Voodoo2 137 Opublikowano Sobota o 21:09 Opublikowano Sobota o 21:09 Podobno na PS5 bez możliwości grania, tylko z możliwością oglądania, za to z eleganckim pudełkiem z gratisową nową talia gry do gwinta. Na PS6 w 30 FPS pod warunkiem że sama konsola będzie kosztować 5 tys. PLN
SebastianFM 54 Opublikowano Sobota o 21:12 Opublikowano Sobota o 21:12 22 minuty temu, JeRRyF3D napisał(a): Po pierwsze napisałem, że moim zdaniem NG, to nic innego jak wiadro najlepszych modów "zajumanych" lub opłaconych i wrzuconych jednym wielkim workiem do NG. Dodałem też, że przez wzgląd na czas - sprzęt się rozwinął, to i DORZUCONO do NG RT (wyraźnie to napisałem). I dla mnie jest to jedyna różnica dopakowanego setką modów graficznych oldgena vs NG. Wyłącznie RT. Co jest oczywistym. Modowałem go jeszcze i filmy zamieszczałem na 1080ti. Mało tego. U schyłku oldgena (i na kilka miechów przed premierą NG) pojawiły się nawet mody na RT i GI dla oldgena - więc przy odrobinie cierpliwości i to można było zaimplementować do oldgena. Odbiję piłeczkę. "Nie miałeś. NG to jednak głównie poprawiona grafika." OK. Zatem wyłącz RT (w końcu nie każdy ma chęć albo sprzęt do grania w RT) i wskaż mi proszę, te zmiany graficzne = "głównie poprawiona grafika", których nie było w dopakowanym modami oldgenie? Nie znajdziesz takich. Jeżeli będziesz porównywał do golasa z pudełka z 2015 vs NG - owszem - różnica jest miażdżąca a i ja to potwierdzam. To inna gra. Jeżeli będziesz porównywał skrajnie dopakowanego modami oldgena do NG - jedyna różnica to oświetlenie (czyt. RT & GI). Wyłącz je i różnice zatrą się i staną niezauważalne. Przytocz mi jakąkolwiek poprawę graficzną NG vs OG, która nie jest po prostu zaszytym modem z nexusa. Są zawodnicy, którzy poświęcają na grę 50- 100h. Przegrałem w W3 dobre 800h i myślę, że na miękko ok. 100h "zmarnowałem" na modowanie i przeklikanie wielokrotnie całego nexusa. Wielokrotne wywrócenie złotego configu, i ponownie i ponownie i ponownie. Zrobiłem w swoim czasie "doktorat" z modowania W3. W moim przekonaniu NG, to cały miód wielu lat nexusa wrzucony w grę + sprzętowy "duch czasu" w postaci RT. Bez RT - to zwykły W3 na koksie (grubo modowany). 1. Modami w żadnej grze nie dodasz takiego oświetlenia i odbić jakie daje prawdziwe RT użyte przez twórców gry. 2. Piszesz o wyłączeniu RT to zastanów się, czy bez poprawionej grafiki można by nazwać tą wersję gry Next-Gen. 3. Zobacz, co CDPR wymienia na pierwszych miejscach w liście zmian.
Spychcio 477 Opublikowano Sobota o 21:16 Opublikowano Sobota o 21:16 Oho, Corsair potwierdza dobicie do limitu "kabla" czyli prawie 600W. Przecieki o 575W wydają się potwierdzać https://videocardz.com/newz/corsair-launches-next-gen-gpu-ready-program-to-support-up-to-600w-geforce-rtx-50-gpus
RTX5090 131 Opublikowano Sobota o 21:20 Opublikowano Sobota o 21:20 Rozdzielczość 3440X1440p RTX 5090 chyba będzie potrzebny
Doamdor 354 Opublikowano Sobota o 21:20 Opublikowano Sobota o 21:20 (edytowane) Pobór prądu mi nie straszny, oby nie okazało się, że przesiadka na RTX 5090 będzie kosztowała 100% dopłaty, za 50% wydajności. Edytowane Sobota o 21:21 przez Doamdor 1
cichy45 338 Opublikowano Sobota o 21:24 Opublikowano Sobota o 21:24 4 minuty temu, RTX5090 napisał(a): RTX 5090 chyba będzie potrzebny 21 FPS + 50% = dalej 1
Smalec 245 Opublikowano Sobota o 21:24 Opublikowano Sobota o 21:24 (edytowane) @Doamdor Właśnie tak może być. Ktoś sprzeda 4090 za 6 koła i drugie tyle będzie musiał dołożyć za te 50% boostu Edytowane Sobota o 21:32 przez Smalec 1
lukadd 691 Opublikowano Sobota o 21:30 Opublikowano Sobota o 21:30 11 minut temu, Spychcio napisał(a): Oho, Corsair potwierdza dobicie do limitu "kabla" czyli prawie 600W. Przecieki o 575W wydają się potwierdzać Nic tam Corsair nie potwierdza. Mogą użyć do 600W, tak samo jak obecne 4090 też mogą Ale stock mają 450W.
JeRRyF3D 671 Opublikowano Sobota o 21:32 Opublikowano Sobota o 21:32 Nie wiem, po co dalej w to brniesz? Mało tego - nie wiem czy nieświadomie (?), czy w pośpiechu (?) tym postem potwierdzasz dokładnie to, co napisałem. 8 minut temu, SebastianFM napisał(a): 1. Modami w żadnej grze nie dodasz takiego oświetlenia i odbić jakie daje prawdziwe RT użyte przez twórców gry. Ależ oczywiście, że nie i otwartym tekstem o tym piszę od pierwszego posta. Jedyna różnica NG vs OldGen to oświetlenie = RT i GI. 9 minut temu, SebastianFM napisał(a): 2. Piszesz o wyłączeniu RT to zastanów się, czy bez poprawionej grafiki można by nazwać tą wersję gry Next-Gen. A Ty piszesz o wielu poprawkach graficznych, które składają się na... RT + (o dziwo!) worek modów z nexusa. Wyłącz RT i masz OldGena "graficznie" z biedniejszym światłem. 11 minut temu, SebastianFM napisał(a): 3. Zobacz, co CDPR wymienia na pierwszych miejscach w liście zmian. Wiem, znam. I nic innego, niż to, co mówię. Wór modów + RT (odwrotna kolejność na liście). Naprawdę: 1. Mamy 2025 rok i temat W3 OldGen uważam za zakończony i nieistotny. To historia gamingu PL. 2. Wyleczyłem się już z dążenia po trupach, by kogoś przekonać, "marnować" sobotni wieczór albo dwa, kopać linki, analizować i "marnować życie" na to, by ktoś to w końcu podsumował to: "OK" albo "uja prawda". 3. Każdą jedną z wymienionych na liście poprawek, mógłbym podlinkować do nexusa. Nie dodali od siebie NIC. Zebrali mody i zaszyli w grze + z racji czasu dodali to, co dała im technologia i nv = RT. Redzi się nie napracowali zupełnie. Zebrali to, co już było. Ale chwała im za to, bo nie musieli - gra miała sto lat, full sukces i mogli się na to odlać. Do tego zrobili to w skali gamingu światowego już wręcz niemożliwej = czyli dodali to zupełnie all za free ! W3 to gra "mojego życia". Kocham ją. Ale NG oprócz RT nie wniósł nic, czego nie miałem lata wcześniej.
Spychcio 477 Opublikowano Sobota o 21:38 Opublikowano Sobota o 21:38 Spokojnie, Wiesiek 4 wyjdzie też na Ziemniaku XSS więc nie martwcie się o wymagania. Gra będzie systematycznie downgrejdowana do czasu premiery... tak jak Stalker2, aby tylko jakoś działała na najsłabszej konsoli. Dlatego pożegnajcie się z grafiką z pierwszego trailera 1 2
SebastianFM 54 Opublikowano Sobota o 21:40 Opublikowano Sobota o 21:40 @JeRRyF3D, przyczysz sam sobie. Przeczytaj na spokojnie twoją ostatnią odpowiedź. Przecież to jo jest kłamstwo, że nie dodali nic.
Element Wojny 1 101 Opublikowano Sobota o 21:40 Opublikowano Sobota o 21:40 59 minut temu, Reddzik napisał(a): Rozumiem, Ostatnią grą na premierę był Stalker 2, ale to kupa optymalizacyjna i nie tylko Wszyscy doskonale wiedzieliście w jakim stanie wyjdzie ta gra, a mimo to rzuciliście się na nią jak szczerbaty na suchary. Naprawdę nie macie w co grać? 1 1
PiPoLiNiO 581 Opublikowano Sobota o 21:42 Opublikowano Sobota o 21:42 Godzinę temu, RTX5090 napisał(a): https://gamegpu.com/test-video-cards/village-from-the-witcher-4-on-unreal-engine-5-demo-test-gpu-cpu Jest link do ściągnięcia dema Łoooo, ale to dojebanie wygląda !!!!!!!!!!!!!!!! Efekt uboczny to w 4k na cinematic mam 10-15 FPS ale co z tego !!!!! Zaraz przyjdzie 5090 i będzie 30 FPS Dzięki za link @RTX5090
lukadd 691 Opublikowano Sobota o 21:44 Opublikowano Sobota o 21:44 3 minuty temu, Spychcio napisał(a): Spokojnie, Wiesiek 4 wyjdzie też na Ziemniaku XSS więc nie martwcie się o wymagania. Wyjdzie na XSS i jednocześnie na 6090 Coś czuję, że ludzie na konsolkach jeszcze będą tęsknić za tym jak działał CP na na PS4 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez Reddzik,
t's showtime!
Rekomendacja dodana przez Zhao
6 reakcji
Pokaż odpowiedź