Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Tam nie ma dlss w ogóle. 

Co Ty bredzisz człowieku 🙃🙃🙃🙃 Nikt się nie przejmuje, ale jedynie rachunkami za te 600W. Natomiast każdy się przejmuje ciepłem i hałasem tych 600W.

Nie każdy:cool:

Opublikowano
8 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Ale się jałowa dyskusja zrobiła. Jakieś leaki by się przydały - twitty, fotki, ceny z dupy itd. 

Nie będzie leaków poza mglistymi zdjęciami bo RTX 5000 nie istnieją. Na CES wyjdzie jensen, zapowie nową nvidia shield, procesory ARM do PC, akcelerator AI do smartfonów ale nie będzie premiery RTX 5000.

Opublikowano (edytowane)

Wy tu o 5080, 5090, a ja czekam na kartę +100% wydajności do rtx3060ti ale nadal poniżej 200W w grach. Nie lubię mocniejszych grzejników przy nogach. Jeszcze teraz jest idealnie te 200W ale wiosna i lato to już nie jest fajnie. Jak miałem 3080, a w grach >300W sie gotowałem, po półgodziny grania. Kumpel w pokoju 10m2 stracił chęci do grania przy 3080W, szybko sprzedał i gra na 1660S w fhd. Jak wy dajecie radę z grzejnikami 350-400W dłużej pograć?

Edytowane przez xtn
Opublikowano
1 minutę temu, xtn napisał(a):

Wy tu o 5080, 5090, a ja czekam na kartę +100% wydajności do rtx3060ti ale nadal poniżej 200W w grach. Nie lubię mocniejszych grzejników przy nogach. Jeszcze teraz jest idealnie te 200W ale wiosna i lato to już nie jest fajnie. Jak miałem 3080, a w grach >300W sie gotowałem, po półgodziny grania. Kumpel w pokoju 10m2 stracił chęci do grania przy 3080W, szybko sprzedał i gra na 1660S w fhd. Jak wydajecie radę z grzejnikami 350-400W dłużej pograć?

Nie gram w lato a w inne miesiące otwarte okno załatwia sprawę.

Opublikowano
1 minutę temu, xtn napisał(a):

Jak wydajecie radę z grzejnikami 350-400W dłużej pograć?

Większe pomieszczenie/wysokie sufity gdzie mam kompa, buda big tower, która nawet przy niskim rpm wentyli wydajnie odprowadza ciepło + klima i jest git :E.

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Kadajo napisał(a):

Zrobiłem testy i na Ultra śmiga idealnie.

A nie widzę różnicy miedzy Ultra a Cinematic :wariat:

Lupa w dłoń i do roboty :E

Tak jak jeden tutaj czy na labie liczył piksele na 4k ze widac na matrycy :wariat:

Edytowane przez Brolly
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, lukadd napisał(a):

Większe pomieszczenie/wysokie sufity gdzie mam kompa, buda big tower, która nawet przy niskim rpm wentyli wydajnie odprowadza ciepło + klima i jest git :E.

W zasadzie mam tez takie warunki oprocz klimy, dom ocieplony i w cieplejsze dni po kilku godzinach czuc, ze jest cieplej w pomieszczeniu. Nie mowie, ze jest jakis mega dyskomfort, ale ponad 500W oddawane do pokoju przez kilka godzin to nic fajnego. Na szczescie latem mam ciekawsze zajecia.

Edytowane przez DżonyBi
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, Element Wojny napisał(a):

Jeszcze 2 tygodnie temu mogłem dostać u mnie 4080 Super poniżej 5k, a teraz ceny wszędzie wywaliły na 6k. Znowu ktoś majstruje, żeby ludzie przy premierze nowych kart nie rzucili się na stare. 

RTXy 4000 już wyszły z produkcji, sklepy mają coraz mniejszy zapas i ceny rosną.

• Haha 1
Opublikowano
22 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

@Radio Tirana

A 5090 po jakim czasie ma wyjść?

Kiedy by nie wyszła to trzeba będzie się o nie bić z dużymi 🐟 zajmującymi się sztuczną inteligencją. 

Chodzą słuchy, że poszły już solidne rezerwacje na palety wypełnione RTX 5090. Bezpośrednio u producentów. 

• Sad 1