Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć z rana. Ja niestety spałem. Domyślam się że karty były zaprezentowane przez jegomościa w skórzanej kurtce.

Czy ktoś będzie tak miły i przestawi mi fakty. Jakie karty? za ile PLN? Kiedy będą? I czy ogólnie warto? Niestety nie mam teraz czasu czytać wszystkich postów, do pracy czas gnać ☺️🫣

Opublikowano

https://www.nvidia.com/en-us/geforce/news/rtx-50-series-graphics-cards-gpu-laptop-announcements/

2 minuty temu, cruzier napisał(a):

Cześć z rana. Ja niestety spałem. Domyślam się że karty były zaprezentowane przez jegomościa w skórzanej kurtce.

Czy ktoś będzie tak miły i przestawi mi fakty. Jakie karty? za ile PLN? Kiedy będą? I czy ogólnie warto? Niestety nie mam teraz czasu czytać wszystkich postów, do pracy czas gnać ☺️🫣

image.thumb.png.f903bb982bc204eedc492e5aa826a04c.png

Większość ficzerow trafia do starych kart oprócz nowego Multi Frame Generation, czyli nowe karty na jedną klatkę prawdziwą będę generować 3 fejkowe ;)

• Thanks 1
Opublikowano

To marketing - według oficjalnych informacji z ich strony, wszystkie ulepszenia DLSS 4 trafią do poprzednich kart RTX, nowy generator klatek będzie dostępny na RTX 40, a seria RTX 50 dostanie tylko MFG jako feature główny. 

Opublikowano
Teraz, Gasparo napisał(a):

To marketing - według oficjalnych informacji z ich strony, wszystkie ulepszenia DLSS 4 trafią do poprzednich kart RTX, nowy generator klatek będzie dostępny na RTX 40, a seria RTX 50 dostanie tylko MFG jako feature główny. 

Stare karty (4 generacja) dostana ULEPSZONY FG, nowe karty dostają MFG. DLSS 4 to MFG według Nvidii.

Opublikowano
6 minut temu, cruzier napisał(a):

RTX 5090 - 10 299 złotych
RTX 5080 -  5199 złotych
RTX 5070 Ti - 3899 złotych
RTX 5070 - 2849 złotych

Opublikowano (edytowane)

"Gdy karty graficzne GeForce RTX serii 50 trafią na półki sklepowe, gracze korzystający z kart GeForce RTX serii 50 będą mogli zwiększyć wydajność dzięki technologii DLSS Multi Frame Generation w 75 grach i aplikacjach, a wszyscy użytkownicy kart GeForce RTX będą mogli zapoznać się z nowymi technologiami Transformer-Based DLSS Ray Reconstruction, DLSS Super Resolution i DLAA w ponad 50 grach i aplikacjach.

W przypadku tych samych gier ulepszono funkcję Frame Generation dla kart graficznych GeForce RTX serii 50 i GeForce serii 40, zwiększając wydajność przy jednoczesnym zmniejszeniu użycia pamięci VRAM."

Edytowane przez DżonyBi