Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
59 minut temu, Brolly napisał(a):

Czekam na 5070 TI za 2500 zł i raty 0% w jakimś banku który mi da 8:E 

Karta graficzna GAINWARD GeForce RTX 5070 Ti Phoenix-S 16GB GDDR7 najlepsza cena, opinie - sklep online Neonet 3449zł + 55zł za kazde 500zł na nastepne zakupy czyli -330zł= 3119zł
https://www.neonet.pl/karty-graficzne/gainward-geforce-rtx-5070-ti-phoenix-s-16gb-gddr7.html 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, ODIN85 napisał(a):

8499 to już będzie kusząca oferta:E

średnio-tak-no-takśrednio-bym-powiedział-tak.gif

Poniżej 7k, to może ewentualnie zdobyłoby moją ciekawość. Tyle dałem za nowego 4090 1,5 roku temu.

Ale i tak poczekam na Rubina.

Edytowane przez Smalec
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak Rubinek nie bedzie tym czym była Ada dla Ampere to Blackweell bedzie dlugo dlugo trzymal cene, ale ponizej 7k to moze na koniec generacji Rubin bedzie po tyle uzywka 5090.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano (edytowane)

@Doamdor @Phoenix.

Przy Adzie takich cen też nikt się nie spodziewał, a tu myk dołek cenowy się pojawił, choć długo nie trwał, raptem kilka tygodni. Na rok i kilka m-cy przed premierą Blackwelli.

Potem ceny poszy znowu w górę.

PS pamiętajcie że ceny kart do gier są po prostu z dupy. Jak zrozumieją to klienci nie kupując przecenionej elektroniki, tym ceny szybciej spadną. Niby proste, ale nie do końca :E

Edytowane przez Smalec
Opublikowano (edytowane)

Po prostu trzeba byc realista, a nie bujac w oblokach ;) Przy Adzie tez tu jeden pisal o 4090 za ok 6k tylko nowce:hihot:

A poki co to masz dobre model 5080 ponizej 7k wiec gdzie tu mowa o 5090.

Edytowane przez Phoenix.
Opublikowano
5 godzin temu, Phoenix. napisał(a):

Po prostu trzeba byc realista, a nie bujac w oblokach ;) Przy Adzie tez tu jeden pisal o 4090 za ok 6k tylko nowce:hihot:

A poki co to masz dobre model 5080 ponizej 7k wiec gdzie tu mowa o 5090.

Kij im w oko za te dobre modele w takim hajsie.

Moja INNO3D X3 za 4200, nowa, daje radę. Cicha nie jest, ale UV robi robotę i wtedy na lajcie można używać.

Ja ją pod wodę kupiłem a blok wyjdzie mniej niż 850 zł. To i tak dużo taniej jak te top powietrzne wersje 5080.

• Upvote 2
Opublikowano
53 minuty temu, MarcoSimone napisał(a):

INNO3D X3 za 4200

Cena można powiedzieć "bajka"👍🏼 myślę, że przy kolejnej zmianie nie stracisz wiele złotówek, a obecnie masz sprzęt do praktycznie wszystkiego.

• Thanks 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, leven napisał(a):

INNO3D jest niedoceniane. Fakt, maja agresywnie ustawione RPM wentylatorów, ale po swoim nastawie karta jest miodna. Nawet taki niski średniak, jak 5060ti :E

A czy wziąłeś pod uwagę, że producenci kart graficznych – w tym Inno3D – projektując krzywe wentylatorów, biorą pod uwagę nie tylko temperaturę samego rdzenia GPU, ale również innych kluczowych elementów na płytce PCB?

Np. w testowanym przezemnie ventusie to nie tyle temperatura rdzenia była problemem co temp vram- wszelkie większe zmiany w dół RPM zauważalnie ją podbijają. Jak testowałem to margines producenta do poprawy był na prawdę mały żeby utrzymać memki w dobrych temperaturach

Opublikowano (edytowane)

3 godziny temu, Pitt_34 napisał(a):

Cena można powiedzieć "bajka"👍🏼 myślę, że przy kolejnej zmianie nie stracisz wiele złotówek, a obecnie masz sprzęt do praktycznie wszystkiego.

Niestety ale na modelach premium ludzie najbardziej tracą. 
A co do inno3d, już ze 2 modele dobrze sprzedałem, bo jednak gdy oscyluje się przy najniższym pułapie ceny, to zawsze się chętni znajdą.

20 minut temu, jankooo napisał(a):

Np. w testowanym przezemnie ventusie to nie tyle temperatura rdzenia była problemem co temp vram- wszelkie większe zmiany w dół RPM zauważalnie ją podbijają. Jak testowałem to margines producenta do poprawy był na prawdę mały żeby utrzymać memki w dobrych temperaturach

Ciężko ventusa nazwać jakimś wyznacznikiem. To pato-konstrukcja, która nie powinna być w żaden sposób rozważana jeżeli chodzi o analizę budowy, odprowadzanie ciepła itd.

Edytowane przez Lameismyname