ket_rab 481 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca No to sobie testowali https://videocardz.com/newz/club386-reports-its-rtx-5090-founders-edition-was-taken-out-by-12v-2x6-cable
Lameismyname 4 304 Opublikowano 23 Czerwca Opublikowano 23 Czerwca Poradnik survivalu - jeżeli jesteś w lesie i chcesz rozpalić ognisko mając ze sobą agregat prądotwórczy, zestaw komputerowy z RTX 5090 na pokładzie jest to wykonalne. 3
leven 1 011 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Zauważcie, że przewody masowe są w idealnym stanie. Tylko plusowe są popalone.
Lameismyname 4 304 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 3 godziny temu, leven napisał(a): Zauważcie, że przewody masowe są w idealnym stanie. Tylko plusowe są popalone. A zauważyłeś, że im więcej karta ma VRAM, tym częściej się pali? Zobacz chociażby RTX 5090... Nie chcę nic sugerować ale... 2
Fenrir_14 1 413 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca Ja zauważyłem że fajczą się głównie founders'y 🤣
Lameismyname 4 304 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 5 minut temu, Fenrir_14 napisał(a): Ja zauważyłem że fajczą się głównie founders'y 🤣 Szkoda, że PowerColor nie robi RTX. Śmiesznie by to brzmiało, gdyby paliły się "Hellhoundy" i "Red Devile"
Phoenix. 7 196 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca https://videocardz.com/newz/nvidia-releases-dlss-sdk-310-7-0-already-supported-by-dlss-swapper
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 21 minut temu, Lameismyname napisał(a): gdyby paliły się "Hellhoundy" i "Red Devile" W ubiegłym roku kupiłem w dobrej cenie 9070 XT Red Devil. Włożyłem do komputera, kliknąłem włącznik.... i z karty poszedł siwy dym, a pokój wypełnił swąd spalenizny. Na szczęście sklep oddał pieniądze.
Lameismyname 4 304 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 1 minutę temu, Radio Tirana napisał(a): W ubiegłym roku kupiłem w dobrej cenie 9070 XT Red Devil. Włożyłem do komputera, kliknąłem włącznik.... i z karty poszedł siwy dym, a pokój wypełnił swąd spalenizny. Na szczęście sklep oddał pieniądze. A kropidłem była święcona jak ksiądz po kolędzie chodził? Pewnie nie, to i nie ma co się dziwić Tak btw. serio Ci się skopcił czy sobie żartujesz?
Radio Tirana 1 770 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 18 minut temu, Lameismyname napisał(a): Tak btw. serio Ci się skopcił czy sobie żartujesz? Zarał się, musisz uwierzyć (lub nie) na słowo. W przeciwieństwie do jutuberów testujących wtyczki 12VHPWR nie miałem czasu na ustawianie sprzętu nagrywającego. Od razu rzuciłem się pod biurko, aby odłączyć kabel od zasilacza.
Lameismyname 4 304 Opublikowano 24 Czerwca Opublikowano 24 Czerwca 2 minuty temu, Radio Tirana napisał(a): Zarał się, musisz uwierzyć (lub nie) na słowo. W przeciwieństwie do jutuberów testujących wtyczki 12VHPWR nie miałem czasu na ustawianie sprzętu nagrywającego. Od razu rzuciłem się pod biurko, aby odłączyć kabel od zasilacza. Współczuję stresu i problemu Domyślam się, że wszystko było dobrze wpięte tylko karta miała fabryczną wadę. Ostatnia rzecz która mi się zjarała to monitor CRT Samsunga... oj śmierdziało.
areczek1987 1 149 Opublikowano 26 Czerwca Opublikowano 26 Czerwca Dużo odniesień do 5060 a temat ampere nawet się tu nie urodził...
MJRegul 804 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca (edytowane) Panowie i Panie, potrzebuję pomocy. Znowu. Jestem jakiś upośledzony ostatnio albo niekompatybilny ze swoim komputerem. Mam 5080 ProArt OC. Od nowości działałem na biosie Q. Wczoraj dla jajec przestawiłem na P zobaczyć jaki jest temp target, stwierdziłem, że za mocno wiatraki się wkręcają i zmieniłem na Q znowu. I co? I jajco, Q zachowuje się jak P i mam tornado w obudowie. Wszystkie Afterburnery i inne sterowania wyłączone. Q/P machałem w jedną i drugą i nic. Oczywiście nie przy włączonym kompie. Jakieś pomysły? Edytowane 28 Czerwca przez MJRegul
wamak 374 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca @MJRegulJa na swojej poprzedniej karcie, ASUS TUF 3080TI musiałem przeinstalować sterownik, aby zmiana biosu załapała.
Lameismyname 4 304 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca @MJRegul Zrób prewencyjne czyszczenie DDU. Jak nie pomoże, to zastanów się czy przez te upały zbiegiem okoliczności nie zrobiło Ci się bardziej gorąco w pokoju i ma to taki wpływ na temperatury i RPM wentylatorów.
Phoenix. 7 196 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 15 minut temu, MJRegul napisał(a): Panowie i Panie, potrzebuję pomocy. Znowu. Jestem jakiś upośledzony ostatnio albo niekompatybilny ze swoim komputerem. Mam 5080 ProArt OC. Od nowości działałem na biosie Q. Wczoraj dla jajec przestawiłem na P zobaczyć jaki jest temp target, stwierdziłem, że za mocno wiatraki się wkręcają i zmieniłem na Q znowu. I co? I jajco, Q zachowuje się jak P i mam tornado w obudowie. Wszystkie Afterburnery i inne sterowania wyłączone. Q/P machałem w jedną i drugą i nic. Oczywiście nie przy włączonym kompie. Jakieś pomysły? Zmiana "profilu" wymaga wgrania od nowa sterownika, samo przelaczenie nic nie da.
tomcug 4 145 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Nie sądzę, u mnie wszystko się przełącza bez reinstalacji sterów Ale, gdy są problemy, oczywiście warto spróbować je wyczyścić. 4
Phoenix. 7 196 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca To zalezy od karty, zreszta sam ci przeciez pisalem, ze mam z tym problem i doradzales reinstalacje sterow i to tylko pomagalo I u mnie tez byl to asus.
sideband 3 386 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Jeżeli sub iid jest ten ten sam w skrócie biosu są identyczne nie będzie wołać sterownika od nowa. Różne id zainstaluje dwa razy ten sam sterownik i tak podmiana będzie działać tak czy inaczej. Chyba, że ktoś ma grubo pomieszane w systemie.
janek25 404 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca 51 minut temu, MJRegul napisał(a): Panowie i Panie, potrzebuję pomocy. Znowu. Jestem jakiś upośledzony ostatnio albo niekompatybilny ze swoim komputerem. Mam 5080 ProArt OC. Od nowości działałem na biosie Q. Wczoraj dla jajec przestawiłem na P zobaczyć jaki jest temp target, stwierdziłem, że za mocno wiatraki się wkręcają i zmieniłem na Q znowu. I co? I jajco, Q zachowuje się jak P i mam tornado w obudowie. Wszystkie Afterburnery i inne sterowania wyłączone. Q/P machałem w jedną i drugą i nic. Oczywiście nie przy włączonym kompie. Jakieś pomysły? Restart
MJRegul 804 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Załapało po jakichś 5 restartach komputera i machaniu przełącznikiem KUPE (Q/P) Na Q target temperaturowy to ~75C a na P ~68C, różnica ~1500rpm vs 2100rpm+ W budzie przewiew bo wszystkie wiatraki na 60% i klima włączona w mieszkaniu więc temperaturowo Q daje radę te 75C urzymać przy 3060-3080MHz. Solved, więcej KUPE nie dotykam.
Kadajo 10 732 Opublikowano 28 Czerwca Opublikowano 28 Czerwca Ciekawe czemu tak świrowała. Ja raz tez na swoim TUF przełączyłem żeby sprawdzić P, ale przy takim hałasie szybko wróciłem do Q
Rekomendowane odpowiedzi