Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

To nie jest wymysl polskiego, niemieckiego czy jakiekogolwiek innego oddzialu, ale odgorna polityka firmy i limitacja systemow -> np. polski serwis nie jest w stanie wbic nr seryjnego modelu ktory byl w dystrybucji niemieckiej. 

@ODIN85 twierdzi, że normalnie w Polsce przyjęli mu zakup z niemieckiego Amazona podobnie jak @userKAMIL ma skorygowaną gwarancję z holenderskiej dystrybucji w Irlandii.

Poczuwają się do czegokolwiek nawet jeśli to tylko pośrednictwo a mi kazali spie*dalać :E

Teoria, że nie mogą wbić numeru tu się nie skleja i nie mówiłem, że wszystko to wymysł jakiegoś oddziału tylko sugerowałem inną politykę dla różnych krajów. 

Oni mają problem głównie z dalszą odsprzedażą jak coś przejdzie przez jedną parę rąk więcej u nas będąc z innego rynku.

Raczej nie robią dramy jeśli to ja kupiłbym bezpośrednio gdzieś w EU i chciał zaktualizowanej gwarancji w Polsce. 

2 godziny temu, oldfashioned napisał(a):

Dlatego jak sie kupuje produkt, to nie sugeruje sie tylko najnizsza cena ;)

Jak sprzedawca zapewnia o europejskiej gwarancji, polskiej hurtownii i innych bzdetach mając za sobą zadowolonych klientów to ciężko tego nie łyknąć a później szkoda oddać, bo wszędzie drogo :hihot:

Edytowane przez Kanzu
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Kanzu napisał(a):

@ODIN85 twierdzi, że normalnie w Polsce przyjęli mu zakup z niemieckiego Amazona podobnie jak @userKAMIL ma skorygowaną gwarancję z holenderskiej dystrybucji w Irlandii.

Poczuwają się do czegokolwiek nawet jeśli to tylko pośrednictwo a mi kazali spie*dalać :E

Teoria, że nie mogę wbić numeru tu się nie skleja i nie mówiłem, że wszystko to wymysł jakiegoś oddziału tylko sugerowałem inną politykę dla różnych krajów. 

Oni mają problem głównie z dalszą odsprzedażą jak coś przejdzie przez jedną parę rąk więcej u nas będąc z innego rynku.

Raczej nie robią dramy jeśli to ja kupiłbym bezpośrednio gdzieś w EU i chciał zaktualizowanej gwarancji w Polsce. 

Jak sprzedawca zapewnia o europejskiej gwarancji, polskiej hurtownii i innych bzdetach mając za sobą zadowolonych klientów to ciężko tego nie łyknąć a później szkoda oddać, bo wszędzie drogo :hihot:

To była nawet używka z Niemieckiego lombardu co ma konto na amazon.de .

Wysłałem im tylko SN i się zgodzili na naprawę.

Edytowane przez ODIN85
  • Upvote 1
Opublikowano
23 minuty temu, Pentium D napisał(a):

Liquida testował i na start najlepszy, ale test będzie miał kilka miesięcy bo kartę uszczelnił silikonem a dokładniej to cooler z metalową ramką wokół rdzenia rtx 5090. Chce sprawdzić czy wyschnie :E

Wiadomo, że testy długoterminowe są drogie z paru względów i raczej są nieopłacalne dla redakcji, ale taki dwugodzinny test już coś pokaże. Temperatury na starcie, po godzinie i po dwóch i już jest co wrzucić do tabelek.

Testy po 24h stricte dla wydajności mają sens jeżeli chodzi o wydajność stricte z pkt widzenia żywotności nic nie wnoszą. 

Tylko osoby prywatne/zapaleńcy potrafią wykonać testy nieopłacalne oni nie patrzą z takiej perspektywy na tego typu test. Robią by to m.in by zaspokoić chociażby własną ciekawość.

Stricte pro testy past już się skończyły gdzie były testy wydajności na IHS oraz gołym rdzeniu przy użyciu różnych poziomów docisku oraz TDP ;)

Opublikowano
Godzinę temu, Kanzu napisał(a):

Teoria, że nie mogą wbić numeru tu się nie skleja i nie mówiłem, że wszystko to wymysł jakiegoś oddziału tylko sugerowałem inną politykę dla różnych krajów. 

Co będzie to wyjdzie w praniu dopiero. Na ten moment kartę zarejestrowali bez problemów na moje nowe konto. Gdzie wcześniej była już ma innym. No i finalnie jest te extra 5 lat od Cex. Co samo w sobie jest już bardzo spoko opcją. 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, sideband napisał(a):

Teraz sobie wyobraźcie ile by trwało przetestowanie większej ilości past ;)

U mnie po ~7 tygodniach MX-7 na 4090(karta w poziomie) w zasadzie różnice w temp na poziomach błędu pomiarowego. Zobaczę co będzie chociaż po 3 miechach. 

Edytowane przez lukadd
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, userKAMIL napisał(a):

Co będzie to wyjdzie w praniu dopiero. Na ten moment kartę zarejestrowali bez problemów na moje nowe konto. Gdzie wcześniej była już ma innym. No i finalnie jest te extra 5 lat od Cex. Co samo w sobie jest już bardzo spoko opcją. 

Napisz meila do Asusa,podaj nr seryjny i spytaj czy możesz wysłać na gwarancję bo coś tam.

Zgłoszenie i tak trzeba przez stronę wypełnić potem.

Edytowane przez ODIN85
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Napisz meila do Asusa,podaj nr seryjny i spytaj czy możesz wysłać na gwarancję bo coś tam.

A później co? Sorry pomyliło mi się? XD

Przecież to i tak pewnie w systemie na koncie zostanie na przyszłość. Tyle co z nimi pisałem to przenieśli mi gwarancje na moje świeżo założone konto. Potwierdzili też, że karta ma aktywną gwarancje. Jak coś się kiedyś wydarzy to będę działał. Szczerze bardziej wartościowa jest i tak chyba ta gwarancja CEX 5 lat bo wymieniają Ci na tego samego RTX dostępnego w sklepach w całym kraju. Na koniec zwrot hajsu jak nie można.

Nie ma co się martwić na zapas. Za ten hajs i tak mega dobry deal! 

Edytowane przez userKAMIL
Opublikowano (edytowane)

Na koncie już zostanie próba zgłoszenia RMA. 
Dzięki @ODIN85 ale naprawdę nie widzę potrzeby wykonywania teraz takiego ruchu. 

Karta działa i to fantastycznie! Gry latają mega w tych 120FPS. Więc dalej będę się cieszył taką codziennością. ;)

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, j4z napisał(a):

Długo jeszcze będziecie wałkować temat tej karty? xd

Niesamowite co? XD

Zauważ, że ja sam już tego nie poruszam tylko odpowiadam jak ktoś ''zawoła'' 

A tu się wtyczka spali, tam gwarancja nie zadziała. Tu z drugiej ręki kupiony etc... Chwilami się uśmiechnę pod nosem. ;)

Opublikowano
58 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Potwierdzili też, że karta ma aktywną gwarancje

Oczywiście, że potwierdzili, ale czy Tobie przysługuje , wprost Ci to napisali ? Bo to, że karta jest na gwarancji to chyba normalne. 

Opublikowano
5 godzin temu, Kadajo napisał(a):

To co na dziś @sideband polecasz ?

MX-7 a tam, gdzie ma być spokój święty na lata, to PTM ?

PTM jest sprawdzony to ciężko polecać coś innego w kwestii żywotności ;)

4 godziny temu, lukadd napisał(a):

U mnie po ~7 tygodniach MX-7 na 4090(karta w poziomie) w zasadzie różnice w temp na poziomach błędu pomiarowego. Zobaczę co będzie chociaż po 3 miechach. 

Tylko tamten koleś testuje bardzo intensywnie codziennie na 3090 to ma znaczenie ;) Mniejsza intensywność lub używanie sprzętu intensywnie co kilka dni lub w jeszcze dłuższych odstępach wydłuży czas ewentualnej degradacji.

On teraz testuje Duronaut-a Pro ;)

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, sideband napisał(a):

Tylko tamten koleś testuje bardzo intensywnie codziennie na 3090 to ma znaczenie 

No ja w sumie ostatnio mniej grzeje, co prawda sam komp działa minimum te 12h na dobę, czasami 24. Ale w gierki gram tak aby grzać gpu mocniej to ostatnio nie więcej jak 5h dziennie.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano
31 minut temu, KATOzord napisał(a):

Pozdro dla PNY. U mnie nowy rekord. Karta ma 8 miesięcy, power limit oraz napięcia stock. Widziałem u Blacka na testach, że Asusy mają HotSpota w okolicach 75 stopni =D

Zrzutekranu2026-07-26233118.png.c48fe5104fca5283650bf51204fb5e57.png

Z czystej ciekawości co oznacza takie 106 stopni? Rozumiem gdy non stop taka temperatura to pewnie karta za długo nie pożyje. Co realnie ten HS powoduje? 

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, KATOzord napisał(a):

Pozdro dla PNY. U mnie nowy rekord. Karta ma 8 miesięcy, power limit oraz napięcia stock. Widziałem u Blacka na testach, że Asusy mają HotSpota w okolicach 75 stopni =D

Kupuj PTM i nakładaj. 

6 minut temu, userKAMIL napisał(a):

Z czystej ciekawości co oznacza takie 106 stopni? Rozumiem gdy non stop taka temperatura to pewnie karta za długo nie pożyje. Co realnie ten HS powoduje? 

Gotowanie, popatrz na RPM, tutaj trzeba już działać.  

Edytowane przez Doamdor
Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, userKAMIL napisał(a):

To już są niebezpieczne temperatury.

HS to jest najgorętsze miejsce, więc chyba nie skłamię, jak powiem, że jest to realny wyznacznik tego, czy GPU się grzeje... W przeciwieństwie do parametru GPU - jak widać na załączonym obrazku. 

1 godzinę temu, KATOzord napisał(a):

u Blacka

U Blacka to moja ma 64 xd

PS nie masz chyba najnowszego Hwmonitor.

Edytowane przez j4z
  • Thanks 1