Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Umpero napisał(a):

5080 jeszcze by miał sens gdyby latał po te 5 koła

Masakra, wy serio juz zaakceptowaliscie walki z krypto i covidem i dla was 5k pln to spluniecie za 50% kastrata, jedna czesc podzespolu do komputera? 

Wy jestescie z jakis rodzin politykow, Putina itd? Czy ja jestem takim szarakiem?

Opublikowano
9 minut temu, Kadajo napisał(a):

Ja w DLSS Tweakerze nawet nie widzę presetu J tylko G jest ostatnim.

Dobrze że alfabet jest do Z bo przy kolejnych wersjach DLSS to mógłby być "problem" :lol2::E

• Haha 1
Opublikowano

Ja mam nadzieję, że takie wybryki tylko w FE. Inni producenci chyba nie wytną czujnika hotspot no chyba, że takie zalecenie odgórne każdy dostaje, przekonamy się.

Teraz, nowynowy napisał(a):

Wy jestescie z jakis rodzin politykow, Putina itd? Czy ja jestem takim szarakiem?

Stare dziadki w kryzysie wieku średniego nie mający co robić z oszczędnościami, na które zasuwali pół życia. :E

Chyba jesteś tu nowy.

• Upvote 1
Opublikowano
3 minuty temu, nowynowy napisał(a):

Masakra, wy serio juz zaakceptowaliscie walki z krypto i covidem i dla was 5k pln to spluniecie za 50% kastrata, jedna czesc podzespolu do komputera? 

Dlatego lepiej dopłacić do RTX 5090. :wariat:

1 minutę temu, azgan napisał(a):

Nie prędzej jak jesień 2026r.

Opublikowano
6 minut temu, nowynowy napisał(a):

Gawarisz pa ruski?

Opublikowano
4 minuty temu, lukadd napisał(a):

To układy pod AI.

Ja tam w tekście czytam o RTX6090 

Zresztą teraz wszystko jest Ej Aj 🤭

4 minuty temu, musichunter1x napisał(a):

@azganPrzecież już dawno temu było mówione, że chcą przejść na cykl coroczny ;) 

No to sporo wyjścia czemu 50x0 to taka zapchajdziura byle coś wydać nowego 

Opublikowano

Rozumiem, czyli Polacy ktorzy kupuja te topowe kastraty od chinczyka, czytajac temat to albo emigranci (nie zarabiaja w nedznych zlotowkach) albo z bogatych domow.

Ja jestem bezrobotny, nie rozmawiam po rusku i nie jestem z bogatego domu - ale jestem na tyle swiadomy - podrozowalem troche po swiecie. Indie, Hiszpania, Urugwaj, Egipt, Turcja itd - wiem ze sila powiedzmy 5000 pln pieniadza, pozwoli w wielu miejscach na swiecie zaznac wielu przyjemnosci, rozkoszy, jedzenia, zakwaterowania, nurkowania itd , a za to chinczyk w kurteczce daje wam kawalek elektrosmiecia, cos jak smartfony. To jest chore. 

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
4 minuty temu, azgan napisał(a):

Ja tam w tekście czytam o RTX6090 

Zresztą teraz wszystko jest Ej Aj 🤭

No to sporo wyjścia czemu 50x0 to taka zapchajdziura byle coś wydać nowego 

Ty sobie nie zdajesz sobie sprawy jaki był hype i oczekiwania to co pokażą na CES. Mieli pokazać moc AI i pokazali interesik musi się kręcić. Nawet Gigabyte od tej generacji zaczął sprzedawać rozwiązane serwerowe pod AI ;)

Opublikowano
3 minuty temu, nowynowy napisał(a):

Rozumiem, czyli Polacy ktorzy kupuja te topowe kastraty od chinczyka, czytajac temat to albo emigranci (nie zarabiaja w nedznych zlotowkach) albo z bogatych domow.

Ja jestem bezrobotny, nie rozmawiam po rusku i nie jestem z bogatego domu - ale jestem na tyle swiadomy - podrozowalem troche po swiecie. Indie, Hiszpania, Urugwaj, Egipt, Turcja itd - wiem ze sila powiedzmy 5000 pln pieniadza, pozwoli w wielu miejscach na swiecie zaznac wielu przyjemnosci, rozkoszy, jedzenia, zakwaterowania, nurkowania itd , a za to chinczyk w kurteczce daje wam kawalek elektrosmiecia, cos jak smartfony. To jest chore. 

Znowu się zaczyna, jeden woli wpierdzielać jedzenie od Hindusa na ulicy, zwiedzać i jest w wniebowzięty. Drugi woli sobie włączyć Frame Gen x4 na 5090, patrzeć na OSD ile ma klatków w Cyberpunku i też jest wniebowzięty :E 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Godlike napisał(a):

@Umpero a jak tam ida prace nad ta apka do zamówień RTX? 

Bota typu webscrapper mam w zasadzie w 80% ukończony, ale stwierdziłem, że trochę szybciej będzie jak sam będę klikał. Opcja dobra dla tych co np nie mogą sobie siedzieć przed kompem, odpalają taką apkę i ona monitoruje i jak produkt jest dostępny to dokonuje zakupu.
Zacząłem tworzyć też bota, który bezpośrednio uderza do api sklepu. Zrobiłem logowanie, ale nie mogłem wyśledzić żądań do składania zamówienia. Może inna apka do śledzenia ruchu sieciowego jakiś wireshark albo coś podobnego.
Trochę motywacja opadła więc na razie nie dziergam.

Jak się nie uda na premierę kupić to sobie odpalę tego scrappera i będzie mi monitorował 24h na dobę i może wtedy wyłapie jakieś pojedyncze wrzutki. Na premierę to ludzie biorą urlopy i wszyscy będą czatować o 15:00, a w kolejnych dniach to wrzutki mogą być o różnych godzinach i wtedy taki bocik może się sprawdzić gdy nikt nie będzie znał dnia ani godziny :czapeczka:

1 minutę temu, skunRace napisał(a):

Znowu się zaczyna, jeden woli wpierdzielać jedzenie od Hindusa na ulicy, zwiedzać i jest w wniebowzięty. Drugi woli sobie włączyć Frame Gen x4 na 5090, patrzeć na OSD ile ma klatków w Cyberpunku i też jest wniebowzięty :E 

Już tu jeden był co sugerował, że rodziny zniszczymy bo kupujemy takie drugie sprzęty. Teraz drugi bo mu brakuje.
Ja po świecie nie jeżdżę więc kupuje sobie sprzęty :lol2:
W zasadzie to jestem typem domownika. Nie potrzebuję wyjazdów, a jak już gdzieś wyjeżdżam to tylko dla dzieciaków żeby miały jakieś wspomnienia.
Także tak jak kolega skunRace wspomniał... Jeden popierdziela po świecie, a drugi siedzi w domu i wydaje na inne pierdolety.

10 minut temu, nowynowy napisał(a):

Żadni emigranci. Pochodzę z niezamożnej rodziny. Do obecnego statusu gdzie mogę sobie pozwolić nie na jedną 5090 od tak dochodziłem latami.
Zapierdol, zapierdol, rozwój wiedzy i posiadanych umiejętności.
Nie wiem w jakim wieku jesteś, ale brzmisz jak typowa "Z"etka.

• Haha 1
Opublikowano
5 minut temu, sideband napisał(a):

Ty sobie nie zdajesz sobie sprawy jaki był hype i oczekiwania to co pokażą na CES. Mieli pokazać moc AI i pokazali interesik musi się kręcić. Nawet Gigabyte od tej generacji zaczął sprzedawać rozwiązane serwerowe pod AI ;)

Zasilacz AI bo bez zasilaczy nie ma Ej Aj 😅

Niech moc będzie z nami 😂😉

Parodia zaczyna się z tego robić i jeden wielki cyrk 🤭

Opublikowano
13 minut temu, PaVLo napisał(a):

"Spisek"

Zapewne zaszyte w nich instrukcje AI, zaczną ograniczać RTX4090, aby nowy RTX5090 jeszcze lepiej wypadał.🤫

Bez przesady poza tym nie ma oficjalnych Blackwelli w infie ;)

4 minuty temu, azgan napisał(a):

Parodia zaczyna się z tego robić i jeden wielki cyrk 🤭

Cyrk to będziesz miał jak NV udostępni FG/MFG nawet trochę gorzej działający dla starszych generacji. Tylko będzie miało swój cel - przekabacić ludzi do tych pierdów :E

A przy kolejnej generacji to definitywnie będzie widać gdzie NV skręca i raczej to będzie AI i neural rendering.

• Upvote 1
Opublikowano
13 minut temu, sideband napisał(a):

A przy kolejnej generacji to definitywnie będzie widać gdzie NV skręca i raczej to będzie AI i neural rendering.

Może da to do myślenia co nie którym, że lekarstwem na 5xxx nie będzie 6xxx. Mam tu na myśli głównie wszystko poniżej XX90

Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, sideband napisał(a):

Bez przesady poza tym nie ma oficjalnych Blackwelli w infie ;)

Cyrk to będziesz miał jak NV udostępni FG/MFG nawet trochę gorzej działający dla starszych generacji. Tylko będzie miało swój cel - przekabacić ludzi do tych pierdów :E

Tsmc N3E/P/X lub nawet N2 nic tu nie wniesie by chciało im się choć trochę udawać?

https://www.anandtech.com/Show/Index/18832?cPage=3&all=False&sort=0&page=1&slug=tsmc-outlines-2nm-plans-n2p-brings-backside-power-delivery-in-2026-n2x-added-to-roadmap

Edytowane przez areczek1987