Skocz do zawartości

RTX 50x0 (Blackwell) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Teraz, DżonyBi napisał(a):

Po 3 latach karta ma splonac, a Ty masz kupic kolejna.

Po 3 latach? Te karty maja problemy z chlodzeniem w klimatyzowanych pomieszczeniach, do tego z otwarta obudowa. Jak ty to zamkniesz w obudowie, i latem przy 35 stopniach wlaczysz Cybera, to albo komp bedzie Ci robil za jumbo-jeta albo legalnie cos Ci sie stopi. 

• Upvote 1
Opublikowano

Czyli nowy power target jest min 70%, troche kiepsko w Adzie dao sie chyba 35% min. Taże tutaj duzy minus. Nierozumiem troche tego. Ale z drugiej strony mozna zrobić krzywa w Afterburnerze np 0.85V 2.4Ghz pewnie to bedzie cos koło PL50% dużo zależy od egzemplarza. Także w ten sposob mozna to ominiać

Opublikowano
5 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Po 3 latach? Te karty maja problemy z chlodzeniem w klimatyzowanych pomieszczeniach, do tego z otwarta obudowa. Jak ty to zamkniesz w obudowie, i latem przy 35 stopniach wlaczysz Cybera, to albo komp bedzie Ci robil za jumbo-jeta albo legalnie cos Ci sie stopi. 

Znasz kogoś kto gra przy 35 stopniach za oknem? Bo ja nie.

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Czyli co, 5090 FE prawie 100 stopni w dobrze chlodzonej obudowie?

Kurtasowi grzejnik spadl na leb? 

Zamierza zrzucić kurteczkę i promować nowe korporacyjne T-shirty.

Opublikowano
2 minuty temu, michaelius33 napisał(a):

No te 600W jeszcze trzeba jakoś z budy usunąć :D

Jak nie zrobisz przeciągu w obudowie to będzie się wszystko pięknie gotować.

Noctua na ratunek :E

NF-F12iPPC-3000-PWM-410x410.jpg

Oby 6090 wrócił do bardziej sensownych ustawień koło 400W maks.

Takie złe doświadczenia miałeś z RTX 4090? Bo u mnie 500W nie stanowiło żadnego problemu.

Opublikowano
14 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Jak się robi 20 stopni i jest kwiecień to odstawiam kompa aż do października i w nic nie gram. Poł roku człowiek kołkiem siedzi przez nasz zwalony polski klimat... Trzeba mieć samozaparcie do grania latem :D 

• Like 2
Opublikowano
17 minut temu, ODIN85 napisał(a):

No znam na przykład siebie. Mam ochotę na opalanie, idę nad wodę, a jak mam ochotę na grę, gram. Czemu miałbym być w tej kwestii niewolnikiem pogody?

• Upvote 2
Opublikowano

Przecież nikt nie każe wam grac latem w cyberpunka na ultra jak tak wam ciepło przeszkadza. Odpalić sobie indyka ze zlockowanym 60 fps i nic was nie bedzie grzało :)

Opublikowano
Teraz, Karister napisał(a):

No znam na przykład siebie. Mam ochotę na opalanie, idę nad wodę, a jak mam ochotę na grę, gram. Czemu miałbym być w tej kwestii niewolnikiem pogody?

Bo każda aktywność ma sprawiać przyjemność a to raczej nie będzie.

Opublikowano
12 minut temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Nie no, ja nie muszę się lepiej czuć i pocieszać, bo 30% było jasne od dawna, pobór też. Więc zero niespodzianek. Czekam jedynie na 15.00 jak wypadną niereferenty i czy ogarną schłodzenie tego :)

Autorskie mogą wypaść trochę lepiej mniej gotują generalnie kartę to pobór mocy powinien być niższy. Chyba, że autorskie po lecą po bandzie i po wyjęciu z pudełka będą miały kosmiczne limity mocy. 5090 gryzie 32GB 512bit i dlatego na YT czy przy niższych obciążeniach na limicie wsysa więcej od 4090.