Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdźcie sobie ustawienia Wyświetlacz -> Nasycenie, bo u mnie gra ustawiła chyba na 56% i po zmianie na 50% gra już nie jest taka cukierkowa, ale trzeba zobaczyć czy wartości niższe nie pogorszą innych detali.

Opublikowano

Nie da się normalnie w rozgrywce, musisz mieć odpowiedni save w odpowiednim miejscu- tzn nie możesz za daleko pójść z fabułą. Jest ten plus, że możesz zacząć jako nowa gra- patch screen.
Może któryś ze screenów Ci pomoże i naprowadzi jak uruchomić DLC.
obraz.thumb.png.2c1319d9fbf168e81a92951eb9f8497d.png

obraz.thumb.png.02e60c734654068421a9294c8f987a9d.png

obraz.thumb.png.e8c2a02cb1450a884812d353b73a683c.png

Opublikowano

Odpaliłem stary save. Jestem w Zalisji, ta pierwsza osada. Max detale Epic 1440p DLAA +FG = 120fps+ Tak na szybko. z DLSS jakość + FG od 155-170+ zależnie od miejsca i na co się patrzę. Poza osadą to spokojnie 170-180+. Aż tak nie pamiętam "starej" wydajności, bo dawno grałem ale tak na pierwszy rzut wygląda to "epicko". Może sprawdzę detale inne by je przelogować, może coś źle się zapisało ze starych opcji. Jeszcze kilka testów, wrzucę preset M zamiast K, jak jest tylko wolnego fps.

• Like 1
  • Upvote 2
Opublikowano
18 minut temu, Reddzik napisał(a):

Odpaliłem stary save. Jestem w Zalisji, ta pierwsza osada. Max detale Epic 1440p DLAA +FG = 120fps+ Tak na szybko. z DLSS jakość + FG od 155-170+ zależnie od miejsca i na co się patrzę. Poza osadą to spokojnie 170-180+. Aż tak nie pamiętam "starej" wydajności, bo dawno grałem ale tak na pierwszy rzut wygląda to "epicko". Może sprawdzę detale inne by je przelogować, może coś źle się zapisało ze starych opcji. Jeszcze kilka testów, wrzucę preset M zamiast K, jak jest tylko wolnego fps.

Wydajnościwo jest o wiele lepiej, mi dropiło kiedyś do 40fps, a teraz gram czy zamknięte pomieszczenie czy otwarty teren, deszcz, mgła, słońce waha się koło 120fps. 

Opublikowano

" dziń do nocy" , wydajnościowo bardzo mocna poprawa, graficznie zmiany na plus. Wyszło to bardzo fajnie , nawet światło latarki wygląda  realistycznie. 

Ostatnio były promki na ultimate, 211 klucz na znanych portalach , działa jak trzeba :blant:

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Nie wiedziałem, że wczytałem zapis przed spotkaniem z tymi co szukają Cymbała w Zalisji. Ta scenka nadal jest problematyczna! Miałem włączony FG, lewitujący pistolet, dropy, stutter był masakryczny. FPS ok 60 i skacze sobie raz mniej raz wyżej i 2 dropy do 30fps. 

Preset M zjada dosyć sporo względem K, zostaję przy presecie K. 

Porównanie Preset K vs M w spoilerze by nie zaśmiecać tematu:

Spoiler

20260820204757_1.thumb.jpg.479fa6297bfa3994334d8983d944094a.jpg

Preset K
20260820205056_1.thumb.jpg.900cfba1ec2c5dfe89a270389a33ebf6.jpg

A tu ta scenka o której jest mowa, widać pistolet, który po chwili, bo panowie już wyszli usiądzie na przeciwko nas na pustym krześle :rotfl:Nawet złapałem 59fps. Rwało tak, że okolica jest dosłownie prawie wolna od takich problemów z fpsem, bo można się do czegoś przyczepić, póki co za mało testowałem i tylko ta scenka jest "beznadziejna". Zaraz odpalam grę od nowa, na innym poziomie trudności itd. Mam bardzo stare zapisy. Co do jakości screenów- są w HDR, wszelkie kolory itp za nie przepraszam. Nie to chciałem ukazać.
20260820205414_1.thumb.jpg.af00d77890cef360e5966cfd83a6ff4b.jpg

Edytowane przez Reddzik
Opublikowano
20 minut temu, Stjepan napisał(a):

Wydajnościwo jest o wiele lepiej, mi dropiło kiedyś do 40fps, a teraz gram czy zamknięte pomieszczenie czy otwarty teren, deszcz, mgła, słońce waha się koło 120fps. 

Opublikowano
Teraz, reddy napisał(a):

Nie no, w porównaniu do popremierowych wersji, to nie ma czego porywnywać:P w weekend przysiądę i a life obadam, bo i tak nadal biegamy w bańce. 

W trylogii też biegaliśmy po bańce bo kompy nie uradzały, X-Ray Engine też nie rządził w 2007 roku. :E

Opublikowano

Na PS5 Pro jest postęp. W końcu Prypeć w trybie wydajności sprawia wrażenie grywalnej bo do wczoraj ta gra przynajmniej w Prypeci bardziej grywalna i stabilna  była w trybie jakości a nie wydajności. I wszelakiej maści ciemne pomieszczenia, bunkry, podziemia w końcu są bardziej czytelne i coś tam widać bez latarki. 

• Like 2