Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Vulc napisał(a):

Działa Wam opcja blokady FPS w ustawieniach? Dałem na 60 i oczywiście nadal przy włączonym FSR latają jak wściekłe w zakresie 50-100.

Ogólnie pochwaliłem się wcześniej, że gra chodziła w 60 klatkach. A więc to było do momentu wyłączenia jej i włączenia ponownie. Po tym spadło do 50.  Trochę teraz peniam przed ponownym wyłączaniem, bo od jutra będę jechal w cinematic 30 fps. :E 

Generalnie z ustawieniami graficznymi jest cyrk. Każda zmiana przynosi inne efekty i nie ma żadnej powtarzalności.

Działa to tak że:
60 w opcjach to 120 w grze,

30 w opcjach to 60 w grze

• Upvote 1
Opublikowano
5 minut temu, lukadd napisał(a):

Ta gra to w obecnym stanie padaka totalna :E Jak jesteś masochistą to graj.

Odpaliłem to na jakieś ~1.5h w gamepassie dzisiaj. I totalnie nie mam ochoty tego dalej testować :E W końcu weekend się zaczyna więc wolę sobie pograć w coś zamiast testować ten badziew :E

Odpalam zaraz Frostpunka 2, aby sobie po prostu pograć.

Stalker 2 to tak jak mówi ostatnie kilkadziesiąt stron tego wątku, niestety na obecnym etapie gruba niedoróbka. Kilka miesięcy minimum zajmie im ogarnięcie tego bajzlu do chociaż przyzwoitego poziomu i to jeszcze wraz z pomocą moderów. Wtedy będzie można się zastanawiać czy to zaczynać.

Czyli taki Cyberpunk 2.0... :E

Eh, czy w ogóle dzisiaj wychodzi coś dorobionego, oprócz gier większych producentów? :E

To chyba czas odpalić HL2, którego zdobyłem ostatnio za darmo :E

Opublikowano

Dawno nie grałem w stalkera. Chyba jak pamiętam to nie warto zabijać mutantów bo tracimy tylko ammo? Chyba że są związani z misją. Jak sadzicie? Jak najlepiej postępować ? 

Opublikowano
25 minut temu, Valeri napisał(a):

Mogliby chociaż zapodać jakiś składaka, żeby pieszo nie popylać :puchar:

Jakaś niedziurawa łódka także by się przydała. Jestem w miejscu, gdzie trzeba się dostać na pewną wysepkę i jest tylko jedna droga, a do brzegu mam jakieś 150m, ale nie, trzeba iść naokoło kilometry przez jakieś bagna.  

Opublikowano
6 minut temu, Necronom napisał(a):

Działa to tak że:
60 w opcjach to 120 w grze,

30 w opcjach to 60 w grze

No kurczę, jak mogłem o tym nie pomyśleć, przecież to logiczne. :E Dzięki. Wrzuciłem 60 klatek i jest to najwolniejsze 60 klatek jakie w życiu widziałem. Serio.

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, zoomehsak napisał(a):

Generowanie klatek macie na auto czy on ?

Ustaw na "on", to jest chyba pierwsza gra, w której widzę opcję "auto" - moim zdaniem bez sensu no chyba, że to jakaś nowa wersja FG specjalnie stworzona pod Stalkera 2. :E 

Opublikowano
3 minuty temu, CavieZ napisał(a):

Dawno nie grałem w stalkera. Chyba jak pamiętam to nie warto zabijać mutantów bo tracimy tylko ammo? Chyba że są związani z misją. Jak sadzicie? Jak najlepiej postępować ? 

Jak się nie da inaczej/nie ma misji, to olewam, a tak szkoda ammo i apteczek.  Nie ma żadnych profitów z zabijaniem tych potworków.  :E Moim zdaniem przesadzili z paskiem zdrowia.

• Thanks 1
Opublikowano
40 minut temu, Necronom napisał(a):

Ja mam wrażenie, że niektórzy w ogóle nie ogarniają podstawowych mechanik tej serii. Chyba nie grali w poprzednie odsłony :D

Może grali ale ostatnio na premierę;)

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Filip454 napisał(a):

Czyli taki Cyberpunk 2.0... :E

Cyberpunk PC to z 3 ligi był premierowo nad tym czymś :E

Bardzie poziom TDU Solar Crown :E 

Tyle, że TDU jest nie do odratowania, ale Stalkera odratują jeśli będą przez kilka kolejnych miesięcy intensywnie pracować, bo potencjał jest, ale wykonanie na całej masie elementów kuleje i wymaga poprawek :E

Edytowane przez lukadd
  • Haha 1
Opublikowano
54 minuty temu, Filip454 napisał(a):

@Stjepan Warto w to w końcu zagrać, czy taki średniak? Nie grałem w pierwszą część. Proszę o werdykt żuri :E

Grałem, warto, Ty poznasz jaka Zona jest, ja już ją trochę znam, psy mnie nie zabiły, pijawa mnie zabiła, bandytów zabiłem, ale jestem słabiak, przydał by się Major Diegtiariow z gaussem. :E 

• Upvote 1
Opublikowano
43 minuty temu, Vulc napisał(a):

Działa Wam opcja blokady FPS w ustawieniach? Dałem na 60 i oczywiście nadal przy włączonym FSR latają jak wściekłe w zakresie 50-100.

Oczywiśćie że limiter klatek w grze nie działa, ale jak właczylem w sterowniku to co innego.

Opublikowano
50 minut temu, Jaycob napisał(a):

Przecież także są? Tutaj masz "krzyżyki", a wrogowie mają czerwone kropki, albo ikonki są z czachami.

Niby tak, ale wolałem ten stary, kwadratowy radar. ;) 

Chociaż wiem czemu się go pozbyli, za dużo miejsca zajmował.

Opublikowano
15 minut temu, Frog67 napisał(a):

Oczywiśćie że limiter klatek w grze nie działa, ale jak właczylem w sterowniku to co innego.

Działa, ale trochę na opak. Jak napisałem wcześniej:

- ograniczenie 60 w opcjach to 120 w grze,

- ograniczenie 30 w opcjach to 60 w grze

• Upvote 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Mam Ergotron HX i pasuje nawet do 32" i 34", pracowal tez z 40" Trzeba dopasowac opory do rozmiaru i wagi monitora, bo mozna to regulowac Wg mnie najlepsze ramie
    • Owszem ale zauważ też, że ogólnie kultura się zmieniła i od pewnych rzeczy nie uciekniesz choćbyś nie wiem jak chciał. Wystarczy wspomnieć chociażby o teledyskach, w których niewątpliwie występuje seksualizacja. A im bardziej będziesz próbował czegoś zakazać tym bardziej będzie "ciągło wilka do lasu".   Tylko tutaj to już rodzic sam musi wyczuć do kiedy bardziej stawiać na kontrolę a kiedy trzeba odciąć tą przysłowiową "pępowinę" i dać więcej tak oczekiwanej przecież prywatności. W obecnych czasach nie ma z tym aż takiego problemu bo jest mnóstwo filtrów itd., nie trzeba "zerkać". Zainteresowanie tym co robi pociecha jak najbardziej tak ale moim zdaniem nie na zasadzie obsesyjnego kontrolowania. Dziecko to dalej człowiek, może nieletni ale jednak człowiek i też potrzebuje wolności.
    • Już nie pamiętam dokładnie, ale w koparkach to płyta sobie na lajcie pracuje  W koparce to możesz wsadzić pachruścia CPU i jeszcze go skręcić. Tam był test na pełnym obciążeniu CPU 24/7.
    • Proste jak pierdzenie ale nie dla wszystkich 
    • Przecież napisałem, że jest w co grać, ale nie ma takich gier jak TLoU 2 itp. Żadna z gier które wymieniłeś nie jest tak dobra jak najlepsze gry, które wychodziły na poprzednie generacje pleja. No dobra, Ratchet jest świetny, ale to za mało. Poza tym Horizon FW, GOW Ragnarok i Spiderman 2 to kalki poprzednich części. Wrzucanie FF XVI na taką listę swiadczy o tym jak nisko upadły exy Sony (chociaż to nie jest ex, bo na pc też wyszedł jak w sumie większość gier które wymieniłeś). Jak wyszło Uncharted 4, to od razu poleciałem do sklepu pamiętając jak doskonale się bawiłem przy Uncharted 2 i co? Przy czwartej części bawiłem się wybitnie - gra ewoluowała, grafika i animacje były nie z tej ziemi, frajda płynąca z gry była ogromna, wszystko było dopięte na ostatni guzik a pościg do teraz mam w pamięci niemal klatka po klatce, to było epickie doświadczenie. Tymczasem gdyby ktoś mi pokazał 1min gameplayu z ragnaroka i z gow 2018 to bym pomyślał, że to jest ta sama gra. W dodatku nudna. Nie wiem co dzieje się na rynku gier, nie śledzę tego, jedynie śledzę premiery gier. Jednak nie raz czytałem na forach, że PS przeniosło się do Kalifornii i od tego czasu jest zjazd formy. Gdybym miał zgadywać, to przenosiny miały miejsce około 2020 roku, bo od tamtej pory wg mnie nie wyszedł na plejkę ŻADEN wybitny ex poza no może właśnie ratchetem. Ewentualnie przenosiny mogły mieć miejsce w 2017-2018 a te 2-3 lata jechali na tym co juz było w produkcji. To, że jest zjazd formy po prostu widać od lat i nic nie zapowiada, żeby to miało się zmienić.  Teraz wyliczam czy ps5 pro się opłaca czy nie, bo sony robi gówniane gry. W 2017 roku dowiedziałem się, że na U4 na pro działa w 60fps i już samo to mi wystarczyło, żeby lecieć po prosiaka do sklepu, bo chciałem ograć tego hiciora w lepszej jakości. Poza tym wyszedł wtedy Horizon, który chyba od poczatku wykorzystywał większą moc konsoli. Dla jakiego exa mam lecieć teraz po ps5 pro? Dla skopanego i nudnego pająka, dla jeszcze bardziej nudnego rebirth czy dla nadchodzącego Marathon?   Tylko nintendo zostało z konsol ze swoimi, wybitnymi grami. Czekam z niecierpliwością na dzień, w którym Sony zacznie zaliczać klapę finansową po klapę finansowej, bo może wtedy zrobią to co w czasach PS3, wezmą się do roboty i zaczną wypuszczać taśmowo fenomenalne gry. A jak nie, to zostanę przy pc i nintendo.  Częściowo się zgadzam, ale bardziej winni są durni konsumenci, którzy kupią każde badziewie w ładnym papierku. Dla korpo liczy się zysk i to jest normalne, nie robią tego charytatywnie. Gorzej, że ciemne masy kupują ten szajs.  Ludzie się przyzwyczaili, bo te exy zawsze były. Czy to amiga, nes, snes, psx, gamecube itp aż po ps4. Nie dziw się, że ktoś narzeka, skoro nagle ich nie ma. I tak naprawde nie chodzi mi o exy, bo jak dla mnie to gry mogą sobie wychodzić jednocześnie na konsole, lodówki, pralki i telefony. Chodzi mi o poziom exów Sony z ubiegłych generacji. Jak widzę, że chyba największym tytułem od studia sony w 2025 roku ma byc yotei  to zastanawiam się co się stało z tymi krzykaczami, co narzekali na kiepskie exy MSu te 10 lat temu.  Na szczęście stare gry nie znikają   Gram teraz na pc w half life 2 i muszę powiedzieć, że ten tytuł jawi się jako wybitne arcydzieło po tym całym gó*nie w które grałem na ps5 w tym roku (nie licząc astro bota no i w jakimś stopniu Stellar Blade). 
  • Aktywni użytkownicy

1. 1
      Jaycob
      Jaycob
      192
    2. 2
      Kelam
      Kelam
      169
    3. 3
    4. 4
      Camis