Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, caleb59 napisał(a):

Wracam na klawę i mysz póki co bo wsparcie pada wymaga poprawek ze strony GSC.

Ta ja też się trochę pobawiłem padem i ta gra na obecnym etapie jest zauważalnie lepiej zrobiona pod k+m niż pada

• Upvote 1
Opublikowano
15 minut temu, babayaga napisał(a):

Ja pewnie do gry wrócę za parę miesięcy albo rok. W obecnym stanie szkoda mi czasu w nią grać. Jak pisałem zwrot poszedł. Obawiam się tylko, że jej nie naprawią do satysfakcjonującego mnie poziomu. Bo albo nie będzie im się chciało, albo nie będą mieć wystarczających zasobów, albo po po prostu nie będą potrafili.

Po części naprawią twórcy, po części moderzy. Ale to będzie długi proces, bo jak sam widzisz, ilość nie działających bądź źle działających rzeczy jest ogromna, a twórcy z wielu różnych powodów mają dość ograniczone możliwości. Sądzę że rok to lepsza opcja. Warhorse też długo naprawiało KCD. 

Opublikowano (edytowane)

No niestety, pora zmodernizować sprzęt, w końcu 4090 to... WAIT.

1 minutę temu, Tomek_ITH napisał(a):

Tak, robiłem UV w afterburner.

Ostatnio coraz więcej gier wywala z powodu afterburnera, sam tego doświadczyłem w 2-3 gierkach (UV), jak tylko wyłączyłem problemy zniknęły. 

Edytowane przez Element Wojny
Opublikowano
2 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

4k na najwyższych, ta gra nie posiadając RT (odbicia znikające w kałuży to śmiech), nie potrafi dać płynnego obrazu bez FG. Tu 60 klatek wydaje się totalnie nie grywalne :/

Musi być coś skopane z tym. Na 120 jest masełko.

Opublikowano

Bo 60 klatek w tej grze, jak wiele innych rzeczy, jest anomalią. :E Odpalałem grę kilka razy i za każdym razem, w tym samym punkcie tego samego początkowego miasta, mam inne wartości klatek. Nie ma tutaj żadnych reguł.

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

Nawet na pustkowiu wystarczy zrobić obroty 360 by zobaczyć jak niestabilna wydajność w tej grze nawet po ścięciu detali. Poza tym nie licząc kilku detali, których sprowadzenie do High daje jakiś zysk to reszta czy Epic czy Low to nic nie zmienia.

Edytowane przez sideband
Opublikowano
38 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Musi być coś skopane z tym. 

39 minut temu, Element Wojny napisał(a):

Musi być coś skopane z tym. Musi być coś skopane z tym.

No kolego, z pewnością wiele rzeczy jest tutaj skopanych :) 

Kilka niedociągnięć jest 🤭

Opublikowano (edytowane)
58 minut temu, Tomek_ITH napisał(a):

Co do crashy, to u mnie wyłączenie UV pomogło, wczoraj przez 2h wywaliło mi grę z 5 razy, dzisiaj pograłem 3h i żadnych problemów.

Co prawda za długo tej gry nie testowałem bo niecałe 6h, ale na żadnym profilu UV mi nic nie wywaliło. Zresztą dziwne by było, aby wywaliło gdy są stabilne 100% :E

Ale ogrywać tego w obecnym stanie nie zamierzam, trochę szkoda bo gra się fajnie zapowiada, ale nie ma sobie co psuć klimatu w to grając teraz bo jest masa niedoróbek wymagających poprawy. Trzeba czekać na łatki i mody.

Edytowane przez lukadd
Opublikowano

14 godzin temu, Joloxx9 napisał(a):

Ło panie, toć to już jest 3.0 albo wyżej. :smiech:

4 godziny temu, Reddzik napisał(a):

To jest tuż po uruchomieniu gry, nawet minuty nie przegrałem. To już drugi raz mnie spotyka:

A tu drugi filmik, problemy z cieniami, doszedłem do tego, że problem powoduje włączona opcja promieni słonecznych, żadne cienie, światło.

Pokaż ukrytą zawartość

Ło panie, toć to już się źle ogląda, a gdzie tak grać. :smiech:

Musi być coś skopane z tym. :lol2:

Ostatnio jak tu zaglądałem, to było 60stron, teraz jest 120. Wszystkiego nie będę przeglądać, ale takie pobieżne podsumowanie:

• Kraszuje, bugi i inne niedoróbki.
  • Zabawa z modami i ustawieniami by fps był wyższy.
  • Problemy z padami, ale ktoś nie ma.
  • AI leży.
  • Gra wygląda nieadekwatnie do wymagań, ale ma swoje momenty.
  • Nyga.
  • Musi być coś skopane z tym.
  • Zagram jak połatają.
  • Na steamie ponad 100k graczy w szczycie.

I to chyba najważniejsze. :witojcie2:

Ja tam sobie dziś wykupiłem XGP, by pograć w inne gry przed połataniem tej, ale i tak Stalkera pobrałem. Zobaczę przynajmniej na własne oczy, jak to leży.

Opublikowano (edytowane)

A co do kwestii grafiki - obczajcie sobie jeszcze jak wygląda 

S.T.A.L.K.E.R Anomaly Custom

z lepszym AI oraz działającym system A-Life :faja:

Albo może lepiej nie oglądajcie jak chcecie dalej grać teraz w S.T.A.L.K.E.R 2 bez czekania na jakiś poprawki 🤭😉

Już pomijam fakt jak płynnie to działa i jak powinien działać S.T.A.L.K.E.R 2 bez tego stutteringu co parę kroków :E

Edytowane przez azgan
  • Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, PiPoLiNiO napisał(a):

Akurat tego nie mam w ogóle. Ale też grałem chwilę. Chociaż w innych grach chwila wystarczy aby czuć stutter. 

Pograj dłużej i wrócić 😉. W końcu trafisz na miejscówki to zrozumiesz o czym tutaj pisaliśmy 😁.