Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witki opadają jak patrzę na to wszystko. Ludzie biorą XTeki za prawie 4000 zł. Przykro na to wszystko patrzeć bo sami sobie gotujemy ten los i wykupujemy karty po takich cenach a sklepy to brutalnie wykorzystują. 

:sciana:

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, Send1N napisał(a):

Do mnie dotarło że prawodpodobnie nie wezme nawet 2K za swoją 6950xt to jest dopiero problem a nie tam jakieś ceny nowego radka :E 

VRAM w 6950XT się przydał czy wydajność szybciej padła? :E 

@Kabor Nie, spadł :E 

Opublikowano

Na overclockers.co.uk na wyprzedanych kartach produktów sprzedawanych po cenie msrp już widnieją podwyżki o 70 funtów. Z 569 poszybowały stawki do 629 GBP, także :kupa: wyszła 

Opublikowano

Co do cen, zawsze można kupić 3080 za 1500zl i macie wydajność w RT jak na 9070 za ułamek ceny. Skoro producenci czy sprzedawcy robią z nas wała to pora pokazać :fuck: i olać ich. Ja z chęcią bym zmienił 3080 ale nie dam 100% więcej kasy za 25% wydajności kupując 4070tis/9070xt, albo 400% więcej kasy za 85% wydajności kupując 5080.

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Mar_s napisał(a):

@x-kom Czy prawdą są pogłoski mówiące że kolejne partie Radeonów 9070/XT będą już droższe o te, podobno, 100 dolarów o które AMD obniżyło cenę premierowych partii?

Po prostu polskie sklepy podeszły do tego w sprytny sposób: po co sprzedawać pierwszy rzut taniej i potem być oskarżanymi o 1000% marży jak można od razu sprzedać drogo. 

• Upvote 2
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Send1N napisał(a):

Ja również na obecną chwilę pasuję :E dziadek 6950xt jest cały czas na tyle mocny że spokojnie można siedzieć i czekać co przyniesie czas xD 

Przez to mnie nie ciśnie aż tak żeby siedzieć przed kompem z otwartymi stronami sklepów i dusić F5 😁 Nie ustrzeliłem na premierę, więc pasuje.... następne próby strzałów przy superkach będą 😂

Edytowane przez Krzysiak
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, TheMr. napisał(a):

Wydajność jest nadal ok;) po prostu planuje zrobić update na 9070XT bo skok jest konkretny tym bardziej że ja jadę na skręconym zegarze do min 2300 max 2400 przy full power jest piekło :E kartę mam już prawie 2 lata czas coś zmienić.

Edytowane przez Send1N
Opublikowano
10 minut temu, Send1N napisał(a):

Wydajność jest nadal ok;) po prostu planuje zrobić update na 9070XT bo skok jest konkretny tym bardziej że ja jadę na skręconym zegarze do min 2300 max 2400 przy full power jest piekło :E kartę mam już prawie 2 lata czas coś zmienić.

Ja jadę 2500-2600 na co dzień i w sumie wydajności jeszcze wystarcza w tym w co gram w 3440x1440, ale ot tak dla zmiany korciło...z tym że powyżej 3k nie dam za 9070xt, wolę się "męczyć" na staruszku :E  6950XT i tak przy ewentualnej zmianie poleci do kompa syna z R5 7600 w miejsce 6600, także niespecjalnie patrzę na spadek jego wartości.

• Upvote 1
Opublikowano
58 minut temu, Mar_s napisał(a):

@x-kom Czy prawdą są pogłoski mówiące że kolejne partie Radeonów 9070/XT będą już droższe o te, podobno, 100 dolarów o które AMD obniżyło cenę premierowych partii?

Oni już sobie te 100 dolarów podnieśli bo zrozumieli że chyba to od pierwszej parti ;) 

Opublikowano
1 minutę temu, kociol21 napisał(a):

Mój XFX Quicksilver Magnetic Air White z X-Koma w drodze do paczkomatu. 

Wysłali o drugiej w nocy. Pewnie muszą na magazynie uwielbiać wszystkie te premiery GPU.

Ile żes za to dał?

Opublikowano
1 minutę temu, CrooV napisał(a):

Ile żes za to dał?

3600. Tyle ile dałem za 7900XTX od Asrocka, który przyszedł zdupczony i musiałem odesłać. Dlatego można powiedzieć, że wymieniłem 7900XTX na 9070XT.

• Upvote 1
Opublikowano
48 minut temu, MadDog napisał(a):

Witki opadają jak patrzę na to wszystko. Ludzie biorą XTeki za prawie 4000 zł. Przykro na to wszystko patrzeć bo sami sobie gotujemy ten los i wykupujemy karty po takich cenach a sklepy to brutalnie wykorzystują. 

:sciana:

skalperzy ,raczej nikt mądry nie da tyle za to gpu... mam nadzieje ze za 2 tygodnie sklepy zaleje fala zwrotów 

44 minuty temu, bokiel napisał(a):

Na overclockers.co.uk na wyprzedanych kartach produktów sprzedawanych po cenie msrp już widnieją podwyżki o 70 funtów. Z 569 poszybowały stawki do 629 GBP, także :kupa: wyszła 

ale przynajmniej BYŁY w dobrych cenach 570 funtów to 2800zł ... u nas najtansze 3400? zarabiamy w europie najmniej a wszystko mamy najdroższe... cyrk

Opublikowano
54 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Już kilka gier, w które grałem pokazywały ponad 13-14GB ramu na Ultra i to w Full HD... KCD2, Indiana Jones, MH Wilds :D MH Wilds pokazało mi 15,6 GB utylizacja.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, MadDog napisał(a):

Polska to najbogatszy kraj widać to po tym forum.Bogatemu zabronioni tylko bogatszy bo wykupi bogatego.

18 minut temu, kacpi278 napisał(a):

skalperzy ,raczej nikt mądry nie da tyle za to gpu... mam nadzieje ze za 2 tygodnie sklepy zaleje fala zwrotów 

Jak sklepy miały był jaja a nie mają to nie przyjmowali był od skalperów i by se te karty z tyłu wsadzili.

Edytowane przez CzerwonyJohn