Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 26.04.2025 o 17:31, Radio Tirana napisał(a):

Wniosek jest taki, że na 220W RDAN 4 radzi sobie bardzo dobrze, ale przy 170W spadek wydajności jest już bardzo duży.

mimo wszystko nawet przy 220W widać spory ubytek osiągów. 5070ti przy 220W generuje w dalszym ciągu praktycznie stock wydajnosc

Opublikowano

Jak ma się niezłą sztukę to można zrobić niezłe OC i UV zarazem, ja swoją mam na 2910MHz @ 0.9V, pobiera zdecydowanie mniej prądu a wydajność wyższa niż stock.

W Tlou 2 właśnie mam między 170-220W zazwyczaj trzyma się poniżej 200.

Opublikowano (edytowane)

ja mam helhounda 9070 xt i zrobilem swoja krzywa oraz PL -20 i UV -50 co zmniejszylo pobor o 70 watow uzyskalem znaczny spadek hot spotu i 400 rpm mniej na karcie a stracilem 3 fps wiec mysle ze warto. Mozna sie pobawic i miec duzo chlodniej ciszej przy identycznej niemal wydajnosci

ja mam z foxkomputer swoja sztuke

A ceny warto sprawdzac bo np 9070XT Prime w tym foxkomputer kosztuje w tym momencie ponad 300 zl mniej niz w xkom to jest gigatyczna roznica

Edytowane przez Eltik
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Send1N napisał(a):

Większy radiator i magnetyczne wentylatory, swift tego bajeru bodajże nie ma dopiero od quicksilver ;) 

Magnetic Air mają magnetyczne, gaming edition nie, tak samo quicksilver dzieli się na quicksilver oraz quicksilver magnetic air to właśnie te najdroższe wersję zasilane 3x8

Edytowane przez CrooV
Opublikowano
10 godzin temu, CrooV napisał(a):

Magnetic Air mają magnetyczne, gaming edition nie, tak samo quicksilver dzieli się na quicksilver oraz quicksilver magnetic air to właśnie te najdroższe wersję zasilane 3x8

Quicksilver w wersji magnetic air ma normalnie 2x8pin tak samo jak wersji ze zwykłymi wentylatorami ;) 

Opublikowano

Tylko ja mam takie wrazenie, czy RXy trzymaja cene i sa trudniej dostepne anizeli RTXy ?

Chyba mialo byc odwrotnie ;).

Dzisiaj w x-kom gainward 5070Ti dalo sie wyrwac za 3550.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, jameshook93 napisał(a):

Opóźnili premierę żeby potem były problemy z dostępnością kart w normalnej cenie, logiczne przecież. rx 9070 za 3k to żarcik, gdzie rtx 5070 jest za 2599 co chwila na "promce".

Standardowa taktyka gry w złego i dobrego policjanta, w celu maksymalizacji zysków. Nic nie zrobicie. Ja już miałem kupować ale jako, że wyjechałem to mam to w du... i czekam na lato.

Edytowane przez Jedi88
  • Haha 1