Skocz do zawartości

RX 90xx (RDNA 4) - wątek zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, leven napisał(a):

EDIT: ja pitole... Tomek, to już chyba ma coś złego na punkcie PPC - usuwanie linków ? 

25. Zabronione jest umieszczanie odnośników do polskich serwisów informacyjnych poświęconych komputerom oraz grom komputerowym.

Strony te stanowią konkurencję dla Serwisu ITHardware.pl i odnośniki do nich będą usuwane. Dozwolone jest wstawianie łączy do serwisów zagranicznych.

Opublikowano
8 godzin temu, leven napisał(a):

EDIT: ja pitole... Tomek, to już chyba ma coś złego na punkcie PPC - usuwanie linków ?

Było tłumaczone na czacie. Przypadkiem się dowiedzieliśmy, że kasują nas u siebie z automatu, to zrobiliśmy tak samo :)

• Like 2
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Tajny agent PPC xD Nie dość, że wierność "jedynej słusznej" agendzie zielono-niebieskich okularów, to jeszcze ostatnio całokształt sowicie nagrodzony przez wierchuszkę :E (ktoś mówił o jakimś premium AiO)

---------------------------------------------------------------
[EDIT]

@wallec Z racji, że moderacja zamknęła tamten temat gdzie publicznie się pochwaliłeś handlem kart pieczonych w piekarniku, odpowiem ad-hoc na wyssany z palca zarzut.

20260802_102248.thumb.jpg.e9e95ee1916dbacc9898698179be7062.jpg

Widzisz tutaj jakąś plombę?
Uważasz, że kopałbym się z globalną korporacją na poziomie prawie dyrektorskim, żeby postąpić z plombami jak pewnie Ty patrząc na to, że nieautoryzowany lokalny serwis kartę Ci odceglał, przez co musiał ją rozkręcić (w konsekwencji uszkadzając plombę)?

Myślę, że wyczerpująco wyjaśniłem.

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano
4 minuty temu, janek25 napisał(a):

Wy tez chyba mieliście z rok temu zablokowane

Nigdy. Było jedynie usuwanie href jako optymalizacja pod Google, tekst zawsze zostawał i każdy mógł sobie wejść kopiując link do przeglądarki. Więc nie insynuuj, że coś blokowaliśmy.

Opublikowano

Pamiętam jak to było. Nieraz czytając posty, ktoś wrzucał link do konkurencji. Wizualnie (tekstowo) wyglądał normalnie, jednak nie działał jako hiperłącze - po kliknięciu nie przekierowywał automatycznie, tylko trzeba było ręcznie skopiować i wkleic do przeglądarki. Genialne rozwiązanie, bo nie było cenzury ale też nie generowało się konkurencji bezpośredniego ruchu itd. Skoro oni teraz tak agresywnie walczą to nie ma co być dłużnym. 

Opublikowano
6 godzin temu, Lameismyname napisał(a):

Tajny agent PPC xD Nie dość, że wierność "jedynej słusznej" agendzie zielono-niebieskich okularów, to jeszcze ostatnio całokształt sowicie nagrodzony przez wierchuszkę :E (ktoś mówił o jakimś premium AiO)

---------------------------------------------------------------
[EDIT]

@wallec Z racji, że moderacja zamknęła tamten temat gdzie publicznie się pochwaliłeś handlem kart pieczonych w piekarniku, odpowiem ad-hoc na wyssany z palca zarzut.

20260802_102248.thumb.jpg.e9e95ee1916dbacc9898698179be7062.jpg

Widzisz tutaj jakąś plombę?
Uważasz, że kopałbym się z globalną korporacją na poziomie prawie dyrektorskim, żeby postąpić z plombami jak pewnie Ty patrząc na to, że nieautoryzowany lokalny serwis kartę Ci odceglał, przez co musiał ją rozkręcić (w konsekwencji uszkadzając plombę)?

Myślę, że wyczerpująco wyjaśniłem.

Nie wiem skąd Ci się wzięło, że to
image.thumb.png.2d1c4ccefcf631a2a22f5fea63c51e2c.png

jest bezpośrednio do Ciebie, ale polecam zluzować bo części komputerowe to tylko przedmiot a bardziej się przejąłeś tym, że dałem sobie kartę do serwisu niż ja sam.

RX9070 to chyba radeon, którego będę miał najdłużej.

Zero wad jak do tej pory.

Opublikowano

@wallec może źle Cię zrozumiałem. A argumentu, o Twojej karcie na serwisie użyłem tylko po to aby pokazać kontrast. Dobrze wiesz, że wszystko rozbija się o januszerskie pieczenie uszkodzonych kart i opychanie innym jako sprawne. Jeszcze to co pisałeś "dla dobra ludu" to mało monitora nie zaplułem. Absurd mililion :E Niektórzy jak widać na forum mają różną "dziwną" przeszłość - lepiej jakby się gryźli w język i nie siali fermentu na pubie. Tylko tyle i aż tyle.

A takie "akcje" trzeba publicznie grillować, bo jest za co.

Wiem, że czasem się pojawiają ludzie z zewnątrz i nie wiadomo czego się po nich spodziewać ale Ty? No wstyd. 

Opublikowano
52 minuty temu, wallec napisał(a):

RX9070 to chyba radeon, którego będę miał najdłużej.

U mnie 9070xt to będzie chyba najdłużej trzymane GPU, licząc że siedzę na nim od marca 2025 (nie na tej konkretnej sztuce którą mam obecnie, bo to już trzecia, ale ona zostanie do końca u mnie...w sensie do next gen).

• Upvote 4
Opublikowano
56 minut temu, wallec napisał(a):

ale polecam zluzować bo części komputerowe to tylko przedmiot a bardziej się przejąłeś tym, że dałem sobie kartę do serwisu niż ja sam. 

Mam wrażenie, że tego typu nieporozumienia biorą się z tego, że co niektórzy dopakowali sporo punktów w 

164300-1424187780-1.jpg

i zapominają, że po drugiej stronie kabla siedzą ludzie, którzy inaczej rozwinęli swoją postać, efektem czego są równie niewinni, co jelonek Bambi z bajki Disneya. 

Gdy spotka się dwóch takich w jednym temacie, to mamy telenowelę gotową na kilkanaście postów.

• Like 2
  • Haha 2
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Krzysiak napisał(a):

U mnie 9070xt to będzie chyba najdłużej trzymane GPU, licząc że siedzę na nim od marca 2025 (nie na tej konkretnej sztuce którą mam obecnie, bo to już trzecia, ale ona zostanie do końca u mnie...w sensie do next gen).

Jakie 9070 XT przerobiłeś?

Ja sprzedałem ziomkowi TUFa i mam teraz Nitro+ i Nitro+ na 99,99% ma do mnie dożywocie (czyli rok) choć dopiero teraz zauważyłem, że powyżej 260W poboru cewki tańczą w nim kankana, wcześniej nie wiedziałem bo od razu UV robiłem XD Naczytałem się, że Nitro+ często ma cewkowy problem. Ale w sumie teraz komp stoi z 1,5m ode mnie to słyszę je tylko jak w pokoju totalna cisza a ja się do kompa przytulę. 

Edytowane przez MJRegul
Opublikowano (edytowane)

Życie często nie jest czarne albo białe. Czasem ma odcienie szarości.

@Radio Tirana A Ty co sądzisz o pieczeniu? Chciałbyś kupić kartę po zatajonym pieczeniu, gdzie elektrolity dostały w piston i kondensatory są na wykończeniu? Ja nie.

Ogólnie jak wspominałem, różni ludzie mają różną przeszłość ale mogliby zachować pewne kwestie dla siebie i nie siać fermentu na pubie. Wallec się przypadkiem wychlapał i odwraca kota ogonem więc przynajmniej ma świadomość gafy. Najbardziej wkurza jak ktoś pokroju Kamila kręci wały i z dumą na pubie się o tym chwali. Takich to nie dzierżę...

Edytowane przez Lameismyname
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, MJRegul napisał(a):

Jakie 9070 XT przerobiłeś?

Reaper na hynix kupiony w marcu 2025 za 3k, kolejny reaper na samsungu z RMA po pierwszym uszkodzonym we wrześniu 2025, obecnie pure na samsungu od października czy listopada 2025 i w kompie syna gaming OC na hynix w miejsce mojego drugiego reapera od czerwca 2026  :) 

Edytowane przez Krzysiak
Opublikowano
20 minut temu, Lameismyname napisał(a):

A Ty co sądzisz o pieczeniu? Chciałbyś kupić kartę po zatajonym pieczeniu, gdzie elektrolity dostały w piston i kondensatory są na wykończeniu? Ja nie.

Myślę, że każdy chciałby na wstępie dostać pełną historię sprzętu, który kupuje, ale na dobrą sprawę nie ma możliwości tego sprawdzić. Tu nie ma numeru VIN do wpisania w internetowej bazie; pozostaje wiara w deklaracje sprzedawcy. 

Jak Wallec kupował zdechlaki po kilkadziesiąt złotych, a potem je reanimował piekarnikiem, to też nie znał ich przeszłości. 

Co więcej, typowa karta za 350 zł niedługo będzie obchodziła 10. urodziny, a przez ten okres mogło się z nią wydarzyć wszystko. Tak stare GPU mogą się rozkraczyć samoistnie, nawet bez przygody w piecu. Trzeba mieć to z tyłu głowy podczas dobijania targu. 

Opublikowano
22 godziny temu, miro napisał(a):

oglądaliście @Lipton  nowy odcinek ?

Wracając do tego...jak ja się cieszę że najgrubsze upgrade zaliczyłem w 2025 gdy było tanio :E Fakt, że w tym wrzuciłem 9800x3d, ale on mnie kosztował 1300PLN, więc też jakby nie patrząc tanio. Jedynie żałuję, że w jednym kompie nie zmieniłem 2x8GB na 2x16 gdy ram dawali w chipsach :E  Ale powiedzmy, że w nim te 16 i tak wystarcza :) 

Teraz, Lameismyname napisał(a):

@Radio Tirana Tu chodzi o sumienie. Jak ktoś realnie nie zna przeszłości bo go ktoś wcześniej nie poinformował to nie ma tematu. Gorzej jak ktoś sam modził i zataił. Dlatego pieczenie samemu, a potem zapewnianie przy sprzedaży "igła jak z fabryki" nie jest fajne. O to tylko się rozchodzi. Rozumiesz?

Może między innymi przez to nie jestem "bogaty", ale nigdy świadomie nie wcisnąłem nikomu gówna...wolałem to wyrzucić lub dać w gratisie informując że prawdopodobnie będzie musiał to z czasem wymienić wiedząc, że może zaraz zejść :) 

Ale to ja...nie oceniam innych ;) 

• Upvote 1
Opublikowano
9 minut temu, Krzysiak napisał(a):

Może między innymi przez to nie jestem "bogaty", ale nigdy świadomie nie wcisnąłem nikomu gówna...wolałem to wyrzucić lub dać w gratisie informując że prawdopodobnie będzie musiał to z czasem wymienić wiedząc, że może zaraz zejść :) 

Ale to ja...nie oceniam innych ;) 

Jesteś bogaty w to, że masz ludzkie sumienie i przyzwoitość, a jak widać to nie jest cecha która charakteryzuje wszystkich ;)

• Upvote 4