MaxaM 1 662 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) @crush Tu nie chodzi o jakieś praktyki, za które firma dostaje kary i generalnie patrzy tylko na bilans zysku do potencjalnych strat. Ich ustawa przewiduje więzienie dla konkretnych osób. To są rzeczy kompletnie innej kategorii i innego ryzyka. Przykład co prawda z innego podwórka i wewnętrznej korupcji, ale CEO Samsunga poszedł siedzieć. Czy może Samsung, to jakaś tam mała firma i CEO to nieznaczące stanowisko? Edytowane 11 Lutego przez MaxaM 2
crush 3 575 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego A mało było przypadków, że CEO poszedł siedzieć, a firma swoje i tak zarobiła? Wierzysz w to, że to jest kwestia zaprzestania takich praktyk? Czy zmiana taktyki do kolejnego posadzenia CEO? To jest taki idiotyzm jak celebrowanie przez lewicę zabójstwa tego CEO od prywatnej opieki medycznej w Stanach. Co to realnie zmieniło?
MaxaM 1 662 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego (edytowane) @crush Powiem tak, czy jakoś wyraźnie widać, że w kontraktach rządowych podejrzanie wszędzie są firmy z USA, w dodatku na złych warunkach? Nie. Możemy wrócić z tym pytaniem za rok, dwa Co innego robić to ostrożnie, co z reguły daje słaby skutek, a co innego 'walizka na stół i rozmawiamy' Edytowane 11 Lutego przez MaxaM
crush 3 575 Opublikowano 11 Lutego Opublikowano 11 Lutego No ja myślę, że to będzie miało znikomy efekt. Trochę szumu, trochę oburzenia i business as usual.
Suchy211 1 260 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Ten naród to zalała tej planety. Ich władze to tylko odzwierciedlenie tego co jest niżej.
GordonLameman 8 476 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego O to zaraz kolejny generałek (czy kim on tam jest) zginie
Paarthurnax 412 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego @Camis @crush @adashi Chodziło mi o to, że jak chcą złoża to niech sami tam stoją i pilnują. Ani jeden polak nie powinien pilnować granic UA chyba, że UA będzie za to płaciła właśnie w tych surowcach.
adashi 1 638 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Dość silnie umacnia się rubel. O nieco ponad 20% od początku roku. Obecnie jest prawie w połowie drogi pomiędzy minimum a kursem przedwojennym. To by znaczyło, że rynek wierzy w koniec wojny w tym roku i scenariusz kapitulacyjny Ukrainy albo jakiś podobny.
GordonLameman 8 476 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Heh, Zełeński w swoim stylu: Z drugiej strony, gdyby poszedł atak na Suwałki czy Litwę w stylu blietzkrieg i następnie wskazani, że jest tam parasol atomowy rossji to czy ktoś będzie się bił za Suwałki albo Litwę?
Badalamann 988 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego @GordonLameman Tutaj akurat Zełeński mówi to samo co wywiady państw NATO. Scenariusz ataku na Państwa Bałtyckie i tam prowadzenia długotrwałej wojny na wyniszczenie, na ograniczonym odcinku frontu, uchodzi za jeden z najbardziej prawdopodobnych scenariuszy ataku Rosji na państwa NATO. Do rozpoczęcia takiej operacji nie potrzeba też zbyt dużych sił, mogą więc zacząć wprost z większych manewrów, z dnia na dzień. Kojarzę że dziś ktoś wrzucał, do tematu o konfliktach, art na onecie o tym mówiący. Sam artykół na pd informacji państwa NATO (Danii?). To samo od ponad roku mówi WB i Niemcy.
Gość Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Podlasie oddałbym baćce. Tam i tak mówią dziwnie po polsku
hubio 1 175 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego To czego Biden & Duda & Macron i reszta nie potrafiła zrobić przez 3 lata Trumpowi zajęło niecałe... 3 miesiące https://wiadomosci.wp.pl/cnn-trump-rozmawial-z-putinem-7124497915222816a Piszę niemal w czasie dokonanym bo jak już poszedł oficjalny komunikat to muszą być wszyscy dogadani razem z Załenskim... No, ale jeszcze zobaczymy... 1
Gość Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Wiadomo bylo od dawna, ze tak to sie skonczy. Jak tam theMr i kilku podobnych, ktorzy kreslili zwycieski scenariusz dla Ukrainy?
TheMr. 2 606 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Trump to błazen. Wspólna praca z osobą która wywołała największą wojnę w Europie od 1939. Pierd… kretyn. No z pewnością jakby był prezydentem to wojny by nie było, jaja mi się świecą z wrażenia od jego zapewnień. I jeszcze wspomnienie o walce razem podczas II wojny światowej, Trump miał inne książki od historii chyba tak jak cała prawica. 4
GordonLameman 8 476 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 22 minuty temu, hubio napisał(a): To czego Biden & Duda & Macron i reszta nie potrafiła zrobić przez 3 lata Trumpowi zajęło niecałe... 3 miesiące https://wiadomosci.wp.pl/cnn-trump-rozmawial-z-putinem-7124497915222816a Piszę niemal w czasie dokonanym bo jak już poszedł oficjalny komunikat to muszą być wszyscy dogadani razem z Załenskim... No, ale jeszcze zobaczymy... Hola hola, Macron też z nim rozmawiał Też długo. Też rzekomo "produktywnie". I to od początku wojny. Edytowane 12 Lutego przez GordonLameman
raiders 117 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego Jestem ciekaw co lub kogo Trump przehandlował w tej rozmowie z Putinem . O ile wiem a nie śledzę wydarzeń wojennych od 2 miesiecy to stroną konfliktu jest Ukraina i Rosja to z jakiej paki o o rozmowach pokojowych ma rozmawiać USA z ROsją ,a Ukraina ma być tylko poinformowana o przebiegu ,a może o końcowej decyzji . Sądzę ze z tych rozmów pokojowych i rozejmu to najbardziej będą zadowolenie w USA i Rosji ... tu nie chodzi o nic innego jak o wznowienie interesów z ruskimi to główny cel Trumpa i Muska i obawiam się ze wiele poświęcą (w europie) a by te interesy jak najszybciej wznowić 1
Suchy211 1 260 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 8 godzin temu, GordonLameman napisał(a): Z drugiej strony, gdyby poszedł atak na Suwałki czy Litwę w stylu blietzkrieg i następnie wskazani, że jest tam parasol atomowy rossji to czy ktoś będzie się bił za Suwałki albo Litwę? Bilibyśmy się swoimi siłami ze wsparciem sprzętowym sojuszników. Oczywiście nic by to nie dało, bo już wiemy, że w tej części świata co rysek zajmie, to jego. Nawiasem mówiąc, rosja jest mocarstwem, które swoje nuki użyje kiedy zechce. Natomiast USA, Francja i WB użyje swoich nuków tylko w jednym jedynym scenariuszu, kiedy ich terytorium zostanie BEZPOŚREDNIO zaatakowane. Nie wierzę w parasol dla innych członków NATO. Edytowane 12 Lutego przez Suchy211 3
Gość Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 2 minuty temu, GordonLameman napisał(a): Hola hola, Macron też z nim rozmawiał Też długo. Też rzekomo "produktywnie". I to od początku wojny. Marcon jest nikim, jest pionkiem. Decydujacy glos w tej wojnie zawsze mialo USA, bo to oni rzadza NATO.
Suchy211 1 260 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 9 minut temu, Winter napisał(a): Wiadomo bylo od dawna, ze tak to sie skonczy. Jak tam theMr i kilku podobnych, ktorzy kreslili zwycieski scenariusz dla Ukrainy? Ja na samym początku mówiłem, że rosja nie przegra tej wojny, bo nie może. Potem na chwilę o tym zapomniałem i sam uwierzyłem w skuteczna obronę, ale się obudziłem po nieudanej kontrofensywie. Od tamtego czasu rosja jest już zbyt mocna a będzie tylko mocniejsza.
GordonLameman 8 476 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 1 minutę temu, Winter napisał(a): Marcon jest nikim, jest pionkiem. Decydujacy glos w tej wojnie zawsze mialo USA, bo to oni rzadza NATO. Ja tylko wskazuję, że z samych rozmów nic jeszcze nie wynika. Piszesz nie na temat 5
Gość Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 6 minut temu, Suchy211 napisał(a): Ja na samym początku mówiłem, że rosja nie przegra tej wojny, bo nie może. Potem na chwilę o tym zapomniałem i sam uwierzyłem w skuteczna obronę, ale się obudziłem po nieudanej kontrofensywie. Od tamtego czasu rosja jest już zbyt mocna a będzie tylko mocniejsza. Szkoda, ze archiwum z Laba poszlo do piachu. Ale mialbym teraz polewke z naszych forumowych husarzy. Oni wieszczyli, ze Ukraina ta wojne wygra, wejdzie do NATO, UE i bedzie w przyszlosci kluczowym swiatowym graczem Edytowane 12 Lutego przez Winter
Suchy211 1 260 Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego (edytowane) 33 minuty temu, hubio napisał(a): To czego Biden & Duda & Macron i reszta nie potrafiła zrobić przez 3 lata Trumpowi zajęło niecałe... 3 miesiące https://wiadomosci.wp.pl/cnn-trump-rozmawial-z-putinem-7124497915222816a Piszę niemal w czasie dokonanym bo jak już poszedł oficjalny komunikat to muszą być wszyscy dogadani razem z Załenskim... No, ale jeszcze zobaczymy... Jest światło w tunelu, ciekawe jakie pójdą za tym działania. Myślę że jak do pół roku nic istotnego się nie wydarzy, to wojna przez rosję będzie przeciągana. 12 minut temu, raiders napisał(a): Jestem ciekaw co lub kogo Trump przehandlował w tej rozmowie z Putinem . O ile wiem a nie śledzę wydarzeń wojennych od 2 miesiecy to stroną konfliktu jest Ukraina i Rosja to z jakiej paki o o rozmowach pokojowych ma rozmawiać USA z ROsją ,a Ukraina ma być tylko poinformowana o przebiegu ,a może o końcowej decyzji . Sądzę ze z tych rozmów pokojowych i rozejmu to najbardziej będą zadowolenie w USA i Rosji ... tu nie chodzi o nic innego jak o wznowienie interesów z ruskimi to główny cel Trumpa i Muska i obawiam się ze wiele poświęcą (w europie) a by te interesy jak najszybciej wznowić My nie bez powodu jesteśmy w T2 na odpowiedniej mapie. 9 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja tylko wskazuję, że z samych rozmów nic jeszcze nie wynika. A to też prawda. Od samej postawy Trumpa podrożał rubel. Myślę że to mizianie sie jeszcze go wzmocni. Putin sie wzmacnia samym faktem że ktoś z nim gada. 7 minut temu, Winter napisał(a): Szkoda, ze archiwum z Laba poszlo do piachu. Ale mialbym teraz polewke z naszych forumowych husarzy. Oni wieszczyli, ze Ukraina ta wojne wygra, wejdzie do NATO, UE i bedzie w przyszlosci kluczowym swiatowym graczem Przesadzasz. Ale entuzjastów faktycznie było więcej. Większość sie wyprostowała. Został tylko TheMr. I MaxaM. Edytowane 12 Lutego przez Suchy211
Gość Opublikowano 12 Lutego Opublikowano 12 Lutego 15 minut temu, GordonLameman napisał(a): Ja tylko wskazuję, że z samych rozmów nic jeszcze nie wynika. Piszesz nie na temat Zadzwonił potem do Zełeńskiego. Już widać, że szykują się do rozmów.
Rekomendowane odpowiedzi