Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@crush

Tu nie chodzi o jakieś praktyki, za które firma dostaje kary i generalnie patrzy tylko na bilans zysku do potencjalnych strat. Ich ustawa przewiduje więzienie dla konkretnych osób. To są rzeczy kompletnie innej kategorii i innego ryzyka.

Przykład co prawda z innego podwórka i wewnętrznej korupcji, ale CEO Samsunga poszedł siedzieć. Czy może Samsung, to jakaś tam mała firma i CEO to nieznaczące stanowisko? ;) 

Edytowane przez MaxaM
  • Upvote 2
Opublikowano

A mało było przypadków, że CEO poszedł siedzieć, a firma swoje i tak zarobiła?

Wierzysz w to, że to jest kwestia zaprzestania takich praktyk? Czy zmiana taktyki do kolejnego posadzenia CEO?

To jest taki idiotyzm jak celebrowanie przez lewicę zabójstwa tego CEO od prywatnej opieki medycznej w Stanach. Co to realnie zmieniło?

Opublikowano (edytowane)

@crush

Powiem tak, czy jakoś wyraźnie widać, że w kontraktach rządowych podejrzanie wszędzie są firmy z USA, w dodatku na złych warunkach? Nie. 

Możemy wrócić z tym pytaniem za rok, dwa ;) 

Co innego robić to ostrożnie, co z reguły daje słaby skutek, a co innego 'walizka na stół i rozmawiamy' ;) 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano

Dość silnie umacnia się rubel. O nieco ponad 20% od początku roku. Obecnie jest prawie w połowie drogi pomiędzy minimum a kursem przedwojennym. To by znaczyło, że rynek wierzy w koniec wojny w tym roku i scenariusz kapitulacyjny Ukrainy albo jakiś podobny.

Opublikowano

@GordonLameman Tutaj akurat Zełeński mówi to samo co wywiady państw NATO.

Scenariusz ataku na Państwa Bałtyckie i tam prowadzenia długotrwałej wojny na wyniszczenie, na ograniczonym odcinku frontu, uchodzi za jeden z najbardziej prawdopodobnych scenariuszy ataku Rosji na państwa NATO.

Do rozpoczęcia takiej operacji nie potrzeba też zbyt dużych sił, mogą więc zacząć wprost z większych manewrów, z dnia na dzień.

Kojarzę że dziś ktoś wrzucał, do tematu o konfliktach, art na onecie o tym mówiący. Sam artykół na pd informacji państwa NATO (Danii?).

To samo od ponad roku mówi WB i Niemcy.

Opublikowano

Podlasie oddałbym baćce. Tam i tak mówią dziwnie po polsku :E 

Opublikowano

Wiadomo bylo od dawna, ze tak to sie skonczy. Jak tam theMr i kilku podobnych, ktorzy kreslili zwycieski scenariusz dla Ukrainy? :E 

Opublikowano

Trump to błazen. Wspólna praca z osobą która wywołała największą wojnę w Europie od 1939. Pierd… kretyn. No z pewnością jakby był prezydentem to wojny by nie było, jaja mi się świecą z wrażenia od jego zapewnień. I jeszcze wspomnienie o walce razem podczas II wojny światowej, Trump miał inne książki od historii chyba tak jak cała prawica. 

• Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, hubio napisał(a):

To czego Biden & Duda & Macron i reszta nie potrafiła zrobić przez 3 lata Trumpowi zajęło niecałe... 3 miesiące :hihot:

https://wiadomosci.wp.pl/cnn-trump-rozmawial-z-putinem-7124497915222816a

Piszę niemal w czasie dokonanym bo jak już poszedł oficjalny komunikat to muszą być wszyscy dogadani razem z Załenskim... No, ale jeszcze zobaczymy...

Hola hola, Macron też z nim rozmawiał :) Też długo. Też rzekomo "produktywnie".

I to od początku wojny.

Edytowane przez GordonLameman
Opublikowano

Jestem ciekaw co lub kogo  Trump przehandlował w tej rozmowie z Putinem . O ile wiem a nie śledzę   wydarzeń wojennych od 2 miesiecy  to stroną konfliktu jest Ukraina  i Rosja  to z  jakiej paki o  o rozmowach pokojowych ma  rozmawiać  USA z ROsją   ,a Ukraina ma być  tylko poinformowana   o przebiegu  ,a może o końcowej decyzji .

Sądzę  ze z tych rozmów  pokojowych  i rozejmu to  najbardziej będą zadowolenie w USA i Rosji ... tu nie chodzi o nic innego jak o wznowienie   interesów z ruskimi  to główny cel Trumpa i Muska i obawiam się ze wiele poświęcą (w  europie)  a by  te interesy jak najszybciej wznowić

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, GordonLameman napisał(a):

Z drugiej strony, gdyby poszedł atak na Suwałki czy Litwę w stylu blietzkrieg i następnie wskazani, że jest tam parasol atomowy rossji to czy ktoś będzie się bił za Suwałki albo Litwę? :) 

Bilibyśmy się swoimi siłami ze wsparciem sprzętowym sojuszników. Oczywiście nic by to nie dało, bo już wiemy, że w tej części świata co rysek zajmie, to jego.

Nawiasem mówiąc, rosja jest mocarstwem, które swoje nuki użyje kiedy zechce. Natomiast USA, Francja i WB użyje swoich nuków tylko w jednym jedynym scenariuszu, kiedy ich terytorium zostanie BEZPOŚREDNIO zaatakowane. Nie wierzę w parasol dla innych członków NATO.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 3
Opublikowano
2 minuty temu, GordonLameman napisał(a):

Hola hola, Macron też z nim rozmawiał :) Też długo. Też rzekomo "produktywnie".

I to od początku wojny.

Marcon jest nikim, jest pionkiem. Decydujacy glos w tej wojnie zawsze mialo USA, bo to oni rzadza NATO.

Opublikowano
9 minut temu, Winter napisał(a):

Wiadomo bylo od dawna, ze tak to sie skonczy. Jak tam theMr i kilku podobnych, ktorzy kreslili zwycieski scenariusz dla Ukrainy? :E 

Ja na samym początku mówiłem, że rosja nie przegra tej wojny, bo nie może.

Potem na chwilę o tym zapomniałem i sam uwierzyłem w skuteczna obronę, ale się obudziłem po nieudanej kontrofensywie. Od tamtego czasu rosja jest już zbyt mocna a będzie tylko mocniejsza.

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Ja na samym początku mówiłem, że rosja nie przegra tej wojny, bo nie może.

Potem na chwilę o tym zapomniałem i sam uwierzyłem w skuteczna obronę, ale się obudziłem po nieudanej kontrofensywie. Od tamtego czasu rosja jest już zbyt mocna a będzie tylko mocniejsza.

Szkoda, ze archiwum z Laba poszlo do piachu. Ale mialbym teraz polewke z naszych forumowych husarzy. Oni wieszczyli, ze Ukraina ta wojne wygra, wejdzie do NATO, UE i bedzie w przyszlosci kluczowym swiatowym graczem :rotfl2:

Edytowane przez Winter
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, hubio napisał(a):

To czego Biden & Duda & Macron i reszta nie potrafiła zrobić przez 3 lata Trumpowi zajęło niecałe... 3 miesiące :hihot:

https://wiadomosci.wp.pl/cnn-trump-rozmawial-z-putinem-7124497915222816a

Piszę niemal w czasie dokonanym bo jak już poszedł oficjalny komunikat to muszą być wszyscy dogadani razem z Załenskim... No, ale jeszcze zobaczymy...

Jest światło w tunelu, ciekawe jakie pójdą za tym działania. Myślę że jak do pół roku nic istotnego się nie wydarzy, to wojna przez rosję będzie przeciągana.

12 minut temu, raiders napisał(a):

Jestem ciekaw co lub kogo  Trump przehandlował w tej rozmowie z Putinem . O ile wiem a nie śledzę   wydarzeń wojennych od 2 miesiecy  to stroną konfliktu jest Ukraina  i Rosja  to z  jakiej paki o  o rozmowach pokojowych ma  rozmawiać  USA z ROsją   ,a Ukraina ma być  tylko poinformowana   o przebiegu  ,a może o końcowej decyzji .

Sądzę  ze z tych rozmów  pokojowych  i rozejmu to  najbardziej będą zadowolenie w USA i Rosji ... tu nie chodzi o nic innego jak o wznowienie   interesów z ruskimi  to główny cel Trumpa i Muska i obawiam się ze wiele poświęcą (w  europie)  a by  te interesy jak najszybciej wznowić

My nie bez powodu jesteśmy w T2 na odpowiedniej mapie.

9 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja tylko wskazuję, że z samych rozmów nic jeszcze nie wynika.

A to też prawda. Od samej postawy Trumpa podrożał rubel. Myślę że to mizianie sie jeszcze go wzmocni. Putin sie wzmacnia samym faktem że ktoś z nim gada.

7 minut temu, Winter napisał(a):

Szkoda, ze archiwum z Laba poszlo do piachu. Ale mialbym teraz polewke z naszych forumowych husarzy. Oni wieszczyli, ze Ukraina ta wojne wygra, wejdzie do NATO, UE i bedzie w przyszlosci kluczowym swiatowym graczem :rotfl2:

Przesadzasz. Ale entuzjastów faktycznie było więcej. Większość sie wyprostowała. Został tylko TheMr. I MaxaM.

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
15 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Ja tylko wskazuję, że z samych rozmów nic jeszcze nie wynika.

Piszesz nie na temat ;) 

Zadzwonił potem do Zełeńskiego. Już widać, że szykują się do rozmów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...