Ukraina - Rosyjska inwazja 2022
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Popularne tematy
-
Najnowsze posty
-
Przez KaniaPC · Opublikowano
Czy przypadkiem nie ma jakiegoś minimalnego dystansu, który muszą przejechać? Przecież nikt nie uwierzy, że na pierwszym kółku dwa auta padły -
Przez Totek · Opublikowano
98 e5 jest lepsze do wszelkich sprzętów na gaźniku, sprzetów 2t. Jak zalewalem E10 to prędzej czy później robi się glut w gaźniku. -
Odgrzebuję temat, bo trafiłem na film gdzie kierowca rajdowy i instruktor sprawdza jak RS3 zachowuje się w rajdowych klimatach. i.... przegrzewa się nawet quattro po 3 minutach -
Przez Badalamann · Opublikowano
@LeBomB Nie pisałem niczego o atomie. Choć Iran od dawno stara się go uzyskać. Nie mam jednak pojęcia na ile jest blisko. Może wcale, po atakach USA z 2025. Nie ma to znaczenia dla sprawy. Celem operacji trwających od lat w tamtym regionie (obalenie Assada, uderzenie w Hamas, Hezbollah i wcześniejsze w reżim w Iranie) jest obalenie reżimu w Iranie i zmiana władzy na prozachodnią lub przynajmniej nie antyzachodnią. Ma to na celu wyłączenie Iranu z koalicji antyzachodniej. Nie bez znaczenia są też ich złoża ropy, jedne z największych na świecie. USA stara się załatwić to bez innych sojuszników, poza Izraelem, z państw zachodnich. Jak im sie to uda to niestety kiepsko dla nas. W tym sensie że niesamowicie wzmocni to i tak bardzo silną pozycję USA wewnątrz państw Zachodnich. Pisałem o tym już rok temu. Trump i MAGA nie zgadza się z obecnym układem sił w ramach "Zachodu", uważają że USA powinny być samodzielnym liderem, znacznie przed innymi, a nie współrządzącym z UE, Anglią i Kanadą. Samodzielne zwycięstwo w Iranie bardzo im pomoże w osiągnięciu celu. Natomiast brak zaangażowania nas, tak państw UE jak samej Polski, bardzo osłabi nasza pozycję. @łukasz850 Bombardowania są takim wyczerpywaniem. Natomiast na skutek wyłącznie ataków z powietrza najpewniej nie padną nigdy. Ktoś będzie musiał wejść i dobić siły reżimowe na lądzie. I to jest tu wiadome od dawna. Jak pisałem wyżej, USA już też oficjlanie sygnalizują "że może być konieczna także misja sił lądowych". A państwa UE że możęmy się zaangażować, póki co w ataki z powietrza. -
Pojawiły się raporty z pierwszych jazd próbnych. Narzekania na wagę za bardzo nie ma, choć opony bardzo szybko kończą się na torze. Chwalą bardzo za dużą poprawę balansu auta w stronę nadsterowności;
-
-
Aktywni użytkownicy

Rekomendowane odpowiedzi