Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Cytat

Przejdzie do historii nie tylko jako pomarańczowy głupek i narcyz, ale jeszcze jako zdrajca, który ośmielił dyktatora do prowadzenia kolejnych wojen. Skoro nasz sojusznik wybiera sobie takich przedstawicieli, to należy szukać innego sojusznika.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192092598

Cytat

Moim skromnym zdaniem NATO już się rozpadło - ale jeszcze nikt z czołowych polityków europejskich nie jest na tyle odważny żeby to wyznać na głos. USA wraz z zaprzysiężeniem Mango Mussoliniego i jego deklaracjami aneksji Kanady i Grenlandii - dobitnie i jednoznacznie zakwestionowały dotychczasowy ład oparty na zawartych traktatach - także tych sojuszniczych. A cała heca z cłami na Meksyk i Kanadę - z którymi to państwami USA mają zawarte umowy określające zasady handlu jak i dwustronne stosunki - jeszcze bardziej pokazały, że USA przestały honorować swoje jakiekolwiek zobowiązania międzynarodowe - nawet te zawarte z sąsiadami i najlepszymi przyjaciółmi. Długoletnie inwestycje Putlera w kształtowanie polityki USA zaczęły mu mocno procentować...

1739431938525-jpeg.8724204

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192092810

Cytat

Chyba jeszcze nigdy w historii XXI wieku politycy sytych i bezpiecznych demokracji nie nagadali sie tyle o demokracji i obronie praw czlowieka majac teorie opanowana do perfekcji, ale zrobili tak malo, iz demokracja jawi sie jako jakis frajerski ustroj dla grubych i leniwych, ktorych czas minal.

Ta wojna na pewno pokazala, iz Europa jest naga i gdyby na miejscu Moskovii bylo cos bardziej ogarnietego, to Europa bylaby juz podbita.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192092991

Cytat

Nie no, chyba gorzej być ślepym i głuchym a się wypowiadać o tym co się widzi i słyszy. Putin był 2 razy w dupie w ciągu ostatnich lat. 1) Pucz Prigożina podchodzący pod Moskwę który się wypalił bo nikt Prigożinowi nie pomógł (Ukraińcy na prośbę USA wstrzymali działania). 2) Błyskawiczna kontrofensywa w obwodzie Charkowskim która niemal kompletnie załamała ruski front ale się musiała zatrzymać bo Ukraina nie miała rezerw - bo zachód zamulił z dostawami.

Rosja Putina była spokojnie do unicestwienia gdyby inne kraje podeszły w połowie do tematu tak jak Polska a nie tak jak Niemcy i USA które najbardziej się bały rozpadu Rosji. Nie podeszły, mamy teraz wszyscy żabę którą trzeba połknąć.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192093085

5 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Tylko ze my europa mozemy zjesc rosje na sniadanie i mam nadzieje, ze pokazemy to w najblizszej przyszlosci np.

Nie jesteśmy jak USA przed nimi klękło. 

• Upvote 1
Opublikowano

No i dobrze takie USA tylko je.ac. Kim my Europa jestesmy? Jakims gownolandem co sie bez nas decyduje o naszym?

Tyle krajow. Taki potencjal. Dzieki Truma za liscia w ryj. Teraz brac sie do roboty i ogarniac burdel.

Kilka miesiecy i bedzie posprzatane.

i na przyszlosc.... UMIESZ LICZYC LICZ NA SIEBIE!!!

Opublikowano
16 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

No i dobrze takie USA tylko je.ac. Kim my Europa jestesmy? Jakims gownolandem co sie bez nas decyduje o naszym?

Tyle krajow. Taki potencjal. Dzieki Truma za liscia w ryj. Teraz brac sie do roboty i ogarniac burdel.

Kilka miesiecy i bedzie posprzatane.

i na przyszlosc.... UMIESZ LICZYC LICZ NA SIEBIE!!!

Powodzenia z europejską klasą polityczną xD

Opublikowano
Cytat

To przeszłość, a dzisiejszy stan jest konsekwencją tej przeszłości. Europa nie potrafi, bo stała się zbyt wygodna. Dlaczego nie przeznacza się pieniędzy na obronność? A po co, skoro mamy NATO, a konkretniej Wujka Sama, który nas obroni w razie czego. Za zaoszczędzony hajs będziemy sobie wygodnie żyć, po co wydawać pieniądze na wojsko. Gdyby tak myślał, jeden, dwa kraje ok, ale większość Europy ma takie podejście. W momencie wybuchu wojny, poddajemy się, aby uniknąć zniszczeń i ofiar cywilnych. Przecież dzieci giną, kobiety są gwałcone, dobytek bogatych ludzi jest niszczony, kto tego potrzebuje. To może już lepiej mówić po rosyjsku, albo zwiać gdziekolwiek z tej Europy. Nikt nie chce powrotu obowiązkowej służby wojskowej, bo nikt nie chce walczyć. Tym bardziej jak się naoglądali filmów z dronami w roli głównej.
W Niemczech jak wspomnisz o drugiej wojnie światowej to Niemiec spuści głowę ze wstydu. Nigdy więcej wojny, powie Ci. Wojna to zło. Jak ktoś taki ma chwycić za broń?

Tutaj już nie ma co rozkminiać czy Putin wygrał, czy przegrał. Zawalił się system stworzony po drugiej wojnie światowej. Zimna wojna się skończyła i Zachód tak głęboko odetchnął, że uwierzył iż wojny nigdy w Europie już nie będzie. Teraz Trump powie, że będzie Cię bronił tylko jak mu zapłacisz, oddasz jakieś zasoby, ale pozwolisz na zabranie Grenlandii, bo America First musi mieć jakiś interes w tym, że Cię broni.

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192095671

2qycCan.png

https://www.skyscrapercity.com/threads/ukraina-rosyjska-inwazja-2022-hydepark-zachować-umiar-w-tematach-pobocznych.2399351/post-192096401

Opublikowano
52 minuty temu, Winter napisał(a):

Powodzenia z europejską klasą polityczną xD

No niestety teraz przyjdzie rachunek za te wszystkie miernoty.

Hegseth naprawdę tak powiedział? Oczywiście takie jak najbardziej mogą być realia, bo Putinowi te rozmowy są potrzebne jak wydrze fortepian, ale mówić publicznie takie rzeczy to wygląda dziwnie. Za wszelką cenę chcą aby Putin usiadł do stołu i zobaczymy co dalej.

Opublikowano
38 minut temu, trepek napisał(a):

Najważniejsze, że lewakom pękają dupy. Tak głosiła forumowa prawica. Jeszcze ten cały Trump to wszystkim wyjdzie bokiem...

Make America Great Again. Jego hasło wyborcze. To nie Ameryka potrzebuje przebudzenia, a my, Europejczycy. Mimo 3 lat wojny nadal import z Rosji idzie, kraje UE podzielone, Chiny nas rozgrywają, jak chcą. Trump to dobry impuls do zmian. Zacznijmy w końcu być podmiotem do jasnej cholery. Kraj z drugiego kontynentu nas broni, a my wydajemy mnóstwo kasy na socjal dla milionów imigrantów. Komedia.

Opublikowano
2 godziny temu, Radziuwilk napisał(a):

Tylko ze my europa mozemy zjesc rosje na sniadanie i mam nadzieje, ze pokazemy to w najblizszej przyszlosci np. organizujac spotkanie Europa - Ukraina i pokazemy wsparcie bez leku ze uposledzona rosja stojaca przed przepascia ma cos do gadania. No maja atom i zawsze beda go mieli i co mamy sie bac? Jak tak to lepiej uniknac tych napiec i po prostu poddac sie od razu.

Nie wiem czy trollujesz ale zakładam że nie wiec zapytam: za pomocą czego chciałbyś zjeść te Rosje na śniadanie?

dla przypomnienia:

Niezależnie od politycznych uwarunkowań takich działań, istotna jest również odpowiedź na pytanie, czy Europa w ogóle dysponuje zdolnościami, aby wystawić odpowiednio silny kontyngent.

Od końca zimnej wojny Europa korzystała z "dywidendy pokoju", którego globalnym gwarantem stały się Stany Zjednoczone. Nikłe prawdopodobieństwo nowej wojny sprawiło, że Stary Kontynent - jeszcze w latach 80. XX wieku dysponujący prężnym przemysłem zbrojeniowym i potężnymi siłami zbrojnymi - zaczął się rozbrajać i tracić budowane latami zdolności.

Miarą ich utraty jest fakt, że obecnie - poza Niemcami - żaden europejski kraj NATO nie jest zdolny do budowy czołgów (brytyjskie Challengery 3 powstają z pomocą Niemiec), samoloty bojowe 5. generacji muszą być pozyskiwane ze Stanów Zjednoczonych, a roczna produkcja pocisków artyleryjskich przed rosyjskim atakiem na Ukrainę wynosiła 20-30 tys. sztuk, czyli mniej niż Ukraina zużywa w ciągu tygodnia. 

Opublikowano
3 godziny temu, Kłaczkov napisał(a):

Mam wrazenie ze jestes totalnie odklejony jak dziala wojna i jak wtedy wyglada panstwo. Zobacz jaka armie miala ukraina na poczatku wojny 3 lata temu, a jaka ma teraz.

Juz starozytny Fedrus  wiedzial„Sojusz z potężnym nigdy nie jest godny zaufania.” Najpierw chcemy czy nie chcemy musimy liczyc na siebie. 

Ja swoja droga podziwiam naszych dziadkow/pradziadkow ktorzy tak szli na wojne i walczyli, no question ask. Mam wrazenie ze obecna generacja zupelnie nie dzwignela by tego.

Mam wrażenie ze nie masz pojęcia jak wygląda walka w XXI wieku. Ukraina nie jest żadnym przykładem. 

Opublikowano (edytowane)

@TheMr.Tylko, że jest.

To jest wojna między mocarstwem a trochę zacofanym, ale jednak doposażonym europejskim krajem. Jaką nowoczesną wojnę ty byś chciał? Zdalnie sterowane czołgi a ten kto straci wszystkie poddaje się i przegrywa, a potem wszyscy idą na piwo?

@AndrzejTrgJestem wstanie wyobrazić sobie, że część Brytyjczyków z powodu przyjęcia roli zdrajcy odczuwali realny ból dupy. Nie każdy się zapewne z tym godził.

Biorąc pod uwagę jak tu jesteśmy tu rozemocjonowani część z nas też zaczyna go odczuwać.

Ciekaw jaka będzie narracja za 2 - 3 dni w PiSie i u Konfy

Edytowane przez Suchy211
Opublikowano
11 minut temu, Suchy211 napisał(a):

Ciekaw jaka będzie narracja za 2 - 3 dni w PiSie i u Konfy

Na głównych ich troll kontach nadal cisza, czekają na przekaz dnia. U Palade dostałem bana w 30 sekund po tym jak napisałem że własnie wjechała SOWA 21.37 od Trumpa :rotfl2:

Czyli że siedzi na stanowisku i z miejsca blokuję :boink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• A to dla tego u mnie na HDMI betoniarka działa jak należy, bo mam kabel UNITEK KABEL HDMI 2.1 8K, 4K120HZ UHD, 2M, C138W  Piszą, że jest dobry: https://www.komputronik.pl/informacje/jak-wybrac-hdmi/#Unitek-HDMI Z resztą nic dziwnego, jak się ma tak wypasiona kartę, jaką ja mam 
    • Nie mam jakiegoś sztywnego budżetu, ale szaleć też nie mam zamiaru. Monitor 4k nie kupiłem jakoś specjalnie pod granie, ale wiadomo, że jak już jest to czemu by nie pograć w 4k     Znając mnie prędzej zostawię 9800X3D i dołożę do 5080. Dzisiaj na na promocji BF upolowałem 9800X3D za 1699PLN. 7800X3D jest obecnie w x-kom za 1299 PLN. Nie warto dołożyć tych 400 PLN do 9800X3D, patrząc przyszłościowo może zostać na dłużej? Zamin 9800X3D będzie bottleneckiem, to pewnie jeszcze sporo generacji GPU wyjdzie i to prędzej samo GPU wymienię... o ile ceny nie beda kosmiczne. Jak pisałem wyżej, to trochę spontaniczny zakup, wiec nie doktoryzowałem się na temat sprzętu PC. Czasami z ciekawości pobieżnie poczytam artykuły oraz komentarze pod nimi poczytam i jakoś utarło mi się w głowie, że dopłata z 5070Ti do 5080 jest niewarta z powodu, że niewiele się zyskuje na wydajności oraz fakt oraz przy cenie 5080 mamy tylko 16GB, dlatego jeśli 5080 to czekać na SUPER, które wg plotek ma mieć 24 GB. Możecie polecić jakieś konkretne modele 5080, 5070TI, RX 9070 XT, które warto kupić, biorąc pod uwagę cena/jakość wykonania/kultura pracy? Sa jeszcze jacyś producenci GPU, którzy podwalają zdjąć chłodzenie bez utraty gwarancji? Ja zatrzymałem się na EVGA, które już niestety GPU nie produkuje. W obecnym PC mam CPU i GPU chłodzone customowym LC. Chłodzenie chce wykorzystać do nowego zestawu... CPU na pewno będzie miało custom LC i GPU też byłoby fajnie "zwodować", ale nie widzi mi sie tracić gwarancję, przy takich cenach GPU. Mobo mogę wziąć w sumie tańsze, ale jestem estetą, a obudowa to Lian Li O11D EVO RGB Black, wiec mobo też musiałby być czarne i ewentualnie jakieś kolorowe elementy, które mogę jakoś łatwo zakryć/zakleić  ... ta MSI PRO B850-P WIFI może od biedy też by mi estetycznie podpasowała.. do przemyślenia  
    • Gdyby tylko nie ten stutter  realnie za męczenie się mogę dać 20zł, ale do tego nie dojdzie. Na kluczykowniach taniej nie ma.
    • https://www.ceneo.pl/187410617 absolutne premium  
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...