Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
48 minut temu, GordonLameman napisał(a):

Zazwyczaj jednak ruska dezinformacja nie mieści się w kategorii „wolności słowa” :) 

Film na YT na kanale Mantzena gdzie pojechał teraz do Lwowa to też pewnie ruska propaganda, że we Lwowie na każdym cmentarzu i na ulicach są powszechnie wywieszone flagi UPA. Wiemy. Polska każdą falgę UPA na Ukrainie powinna traktować jak wywieszenie flagi niemiec obowiązującej w latach 1935-1945. Czym to się różni? A no tym, że Niemcy którzy posługiwali się tą flagą nie mordowali w tak bestialski sposób, jak ukraińcy pod flagą UPA.

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, voltq napisał(a):

(...)jakby mogli to by mnie zamordowali (...)

Widzę, że ty serio jesteś chory i masz urojenia. Dla mnie koniec dyskusji z tobą, szkoda mojego czasu. Natomiast chętnie będę ciebie zgłaszać za mowę nienawiści. 

• Like 1
  • Confused 1
  • Upvote 2
Opublikowano
Teraz, Henryk Nowak napisał(a):

Widzę, że ty serio jesteś chory i masz urojenia. Dla mnie koniec dyskusji z tobą, szkoda mojego czasu. Natomiast chętnie będę ciebie zgłaszać za mowę nienawiści. 

Jak nie masz argumentów i brak ci znajomości faktów to kończysz rozmowę , jak chcesz to możesz dalej pisać głupoty , ja w odróżnieniu od ciebie jestem zwolennikiem wolności słowa i uważam że masz prawo pisać to co uważasz za słuszne z twojego punktu widzenia , nawet jak szerzysz komunistyczna ruska propagandę będąc rzekomo przeciwnikiem Rosji 

2 godziny temu, TheMr. napisał(a):

Bucha owszem. Mariupol owszem. W kilku innych nie ma wody, prądu, ale najczęściej ludzi już tam nie ma, albo jest bardzo mało bo Ukraińcy wysiedlili większość. A okupowane miasta są raczej zrównywane z ziemią - Bachmut, Soledar, Toreck, Marinka, Wolczansk. 

A byłeś tam ? Widziałeś? , bo ja byłem kilka razy na Ukrainie w czasie wojny z Rosją co prawda tylko na zachodzie i w centrum ale zawsze coś widziałem na żywo i mam wiedze praktyczną 

1 godzinę temu, Radziuwilk napisał(a):

Tego voltq ktos planuje zbanowac za uporczywe szerzenie ryskiej propagandy? Gosciu jest extremalnie nieobiektywny i szerzy kazdy napotkany negatywny komentarz odnosnie ukrainy bez najmniejszej weryfikazji. Do tego w kanale o wojnie jedzie 100% OT wylacznie krytykujac ukraincow (za onocowymi wrzutkami/propaganda)

Dziękuję za ten post bracie , wychodzi jacy naprawdę jesteście, jak ktoś się z wami nie zgadza to trzeba go odrazu ubić, więc jak ktoś nie był jeszcze pewny to wychodzi szydło z worka , komuniści zawsze byli przeciwnikami wolności słowa i zwolennikami niewolnictwa

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, voltq napisał(a):

bo ja byłem kilka razy na Ukrainie w czasie wojny z Rosją co prawda tylko na zachodzie i w centrum ale zawsze coś widziałem na żywo i mam wiedze praktyczną 

I jak po powrocie do mateczki roSSji - lepiej czy gorzej?

Kiedy dasz w końcu dowody na to, że gość zatrzymany za morderstwa zmienił obywatelstwo? Kiedy skończysz wrzucać kłamstwa, że Ukraina nie chciała międzynarodowego śledztwa w sprawie Buczy, mimo, że wrzucaliśmy dowody, że takie dochodzenie już było? itd itd

Edytowane przez bergercs
  • Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Fatality napisał(a):

Film na YT na kanale Mantzena gdzie pojechał teraz do Lwowa to też pewnie ruska propaganda, że we Lwowie na każdym cmentarzu i na ulicach są powszechnie wywieszone flagi UPA. Wiemy

UPA i banderyzm to realny problem. To ma prawo nas, Polaków oburzać. 

Ale jak zauważył prowadzący z Menzenem wywiad na polszmacie, pojechał tam nie w trosce o nasze dobre imię i pamięć o poległych, tylko z powodu chęci zyskania poparcia w elektoracie  anty-ukraińskim. I po części z własnych prywatnych pobudek, bo mu jacyś ukraińscy debile grozili śmiercią, więc on teraz wolałby pomagać Fiutinowi niż Zelenskiemu.

Ludzie. MYŚLCIE czasem:

Ile dobra dla Polski przyjdzie z walką z UPA i banderyzmem?

A ile dobra dla Polski przyjdzie z pomagania ruskiej propagandzie, co da siłę ruskom do politycznego lub militarnego podboju Polski w przyszłości?

Wolę stu pijanych Ukraińców krzyczących mi pod domem "Upa bohatery!" niż mieć w sejmie ruskie pacynki ala Orban i rozwalone państwo, albo lej po ruskiej rakiecie w miejscu gdzie stał mój dom. 

PS. W życiu nie sądziłem, że będę po jednej stronie z osobami raportującymi coś za "mowę nienawiści". Jeszcze 3 lata temu na labie mnie wyzywali od prawaków i konfiarzy. Co to się stanęło.

Edytowane przez VRman
Opublikowano
4 minuty temu, bergercs napisał(a):

I jak po powrocie do mateczki roSSji - lepiej czy gorzej?

Kiedy dasz w końcu dowody na to, że gość zatrzymany za morderstwa zmienił obywatelstwo? Kiedy skończysz wrzucać kłamstwa, że Ukraina nie chciała międzynarodowego śledztwa w sprawie Buczy, mimo, że wrzucaliśmy dowody, że takie dochodzenie już było? itd itd

Proszę wrzuć jeszcze raz te dowody z międzynarodowego śledztwa w sprawie buczy 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, VRman napisał(a):

Ale jak zauważył prowadzący z Menzenem wywiad na polszmacie, pojechał tam nie w trosce o nasze dobre imię i pamięć o poległych, tylko z powodu chęci zyskania poparcia w elektoracia anty-ukraińskim. I po części z własnych prywatnych pobudek, bo mu jacyś ukraińscy debile grozili śmiercią, więc on teraz wolałby pomagać Fiutinowi niż Zelenskiemu.

Może i chęć pozyskania elektoratu, ale czy skłamał? Czy w filmie były jakieś wypowiedzi propagandowe? Były suche fakty i to samego filmu nie można się przyczepić, jedynie do samego faktu, że tam pojechał - trzeba rozróżnić te dwie sprawy.

8 minut temu, VRman napisał(a):

Ile dobra dla Polski przyjdzie z walką z UPA i banderyzmem?

A ile dobra dla Polski przyjdzie z pomagania ruskiej propagandzie, co da siłę ruskom do politycznego lub militarnego podboju Polski w przyszłości?

Myślisz, że nie istnieje alternatywna rzeczywistość gdzie Ukraina całkowicie upada a później Rosja wykorzystuje nowe władze ukraińskie do ataku na Polskę, tylko ukraińskimi rękami? Pod pretekstem, że Polska nie pomogła wystarczająco ukrainie, że przez Polskę przez kilka lat ukraińcy żołnierze umierali na froncie, albo Polacy źle traktują ukraińców w Polsce - wystarczy na dobry początek podsycić nienawiść. Trzeba być ślepym nie dopuszczając takich myśli do głowy. Nie wiem jaka jest proporcja ludzi, gotowych do takiego scenariusza, ale myślę, że wystarczająco dużo aby stworzyć zagrożenie dla Polski. Scenariusz czysto teoretyczny, ale czy każdego kolejnego dnia nie jest bardziej realny? Lepiej być przygotowanym na wszystko wg mnie. Tym bardziej, że jedyne wspólne interesy Polski z Ukrainą to wspólny wróg - Rosja. JEDYNY. Teraz jesteśmy w miejscu, że Ukraina musi w jakimś stopniu się utrzymać bo inaczej jesteśmy w 100x większej dupie niż gdyby Ukraina upadła 3 dnia wojny

Edytowane przez Fatality
  • Like 1
  • Haha 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
14 minut temu, Badalamann napisał(a):

@VRman Może stało się to, że się zorientowałeś iż skrajna prawica tak w Polsce, jak innych państwach UE, to kacpaskie agnetury złożone z agentów i pożytecznych idiotów.

Nie, od kilkunastu lat walczę z wiatrakami tłumacząc, że nie jestem ani po lewej ani po prawej.

Tak samo mnie wkurza, że w obozie przeciwników pisu są jacyś lewaccy debile z ich lewackim aktywizmem (lewica, Hołownie i inni płaczący nad losem nachodźców) jak i teraz, gdy widzę, że w obozie przeciwników debilizmu lewackiego, jest tyle proruskich troli/naiwniaków.

Mogę jedynie przyznać, że skala infiltracji ruskim przekazem wśród przeciwników lewicy, mnie zaskoczyła. Jest znacznie gorzej niżbym mógł choćby podejrzewać jeszcze 5 lat temu. 

Czasem mam wrażenie, że lewica i prawica się ze sobą dogadują po cichu na "my będziemy mówić i robić jakieś straszne durnoty, za co będziecie nas mogli łatwo punktować, i wy to samo, za co my będziemy was punktować, a na fali frustracji na te debilizmy, raz będą wybierać nas, a raz was". Oczywiście to piszę półżartem. 

W każdym razie

Sporo z tego co postuluje skrajna prawica mi się podoba, sporo z tego co postuluje lewica mi się podoba. Na ruską propagandę jestem tylko trochę mocniej uczulony niż na lewacką walkę z "mową nienawiści" i karaniem za poglądy. Mimo to tutaj jesteśmy po jednej stronie, bo co innego mieć poglądy, a co innego wklejać propagowane przez ruskie trolownie gówno. To jest jak zdrada. Wklejając takie gówno, w moim oczach, wklejający przyniósł amunicję najeźdzcy i powiedział "proszę mi tym strzelić w dom sąsiada, bo go nie lubię". 

@Fatality

Jestem antyukraiński. Ale ten jedyny powód - razem przeciw Rosji, to cholernie duży, ogromny powód.

Prawdę też można przekuć w narzędzie propagandy. Np. mówiąc, że Zelensky dba o własne interesy bardziej niż o interesy kraju. Prawda? Słuchając tego co o jego zmianach w sztabie armii mówią nasi wojskowi, nie można mieć wątpliwości. Sporo nieszczęść na froncie to wynik jego debilnych roszad w sztabie i odejścia ludzi, którzy mieli większe kompetencje, ale zostali zmienieni na przydupasów Zelenskiego. Bo bez dodania kontekstu to może przekonywać niezorientowanych do narracji z Kremla. 

A kontekstu np. takiego, że realia są takie, że lepszych władz niż ekipa Zelenskiego póki co tam nie ma i jeśli już oceniać cele lub pobudki i moralność to wyjdzie Zelensky 90 punktów, Fiutin minus milion.

I jak mi to powiesz prywatnie to spoko. Jak o tym będziesz srał na forum, ciągle i ciągle waląc antyukraińską narrację, przypadkiem w 100% zgodną z wytyczynymi dla ruskich trolowni, to już nazwę to propagandą i działaniem na szkodę Polski. 

(nie że Ciebie, to przykład)

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano (edytowane)
33 minuty temu, voltq napisał(a):

Proszę wrzuć jeszcze raz te dowody z międzynarodowego śledztwa w sprawie buczy 

Ile razy mamy udowadniać twoje kłamstwa - znajdź obie w historii swoje wysrywy, tam znajdziesz nasze linki. Natomiast wciąż czekamy na odpowiedź w sprawie obywatelstwa, bo też je kilkukrotnie ignorowałeś.

Zresztą - za samo sugerowanie, że za Buczę odpowiedzialni są Ukraińcy a nie ruSSkie ścierwo, należy ci się jedynie splunięcie w głupi ryj.  Jaką trzeba być szmatą,  zwykłym śmieciem, żeby negować to co widzi cały świat. Tyle z mojej strony - - jak konforuskie trole mogą tu bez żadnych konsekwencji wrzucać tępą ruską propagandę, to uznałem, że ja mogę wrzucić moje odczucia co do nich.

A na koniec - prośba do moderacji - zmieńcie nazwę emotikonki "confused" na "zj..ny konforusek", bo i tak służy im za podpisy.

Edytowane przez bergercs
  • Confused 1
  • Upvote 6
Opublikowano
W dniu 7.03.2025 o 20:17, hubio napisał(a):

dostajesz kat.  E. (…)  a teraz jesteś zdrowym bykiem i nie zmienisz nigdy E.

A to nie jest tak, że WP (komisja) w przypadku nadchodzącej wojny, lub wojny może wezwać ponownie osoby z „E” w celu ponownej weryfikacji, czy już nie ma nagle A lub B? Pytam poważnie 🧐

Po drugie przy braku zaufania do naszego zakręconego prawa i polityków, to nie wierzę że w czasie wojny, nie będą ściągać osoby z kat. E do wojska, jeżeli by brakło totalnie nowych poborowych - jak np. teraz w Ukrainie. 
U nas przepisy jedno, a ich egzekwowanie to drugie…

• Like 1
Opublikowano
Godzinę temu, Henryk Nowak napisał(a):

Napiszę gdzie trzeba. To nie jest cenzura tylko przestrzeganie prawa. Nie obchodzi mnie, że to jest prywatne forum, działacie w przestrzeni publicznej, każdy internauta w Polsce może tutaj wejść bezpłatnie i czytać tę wysrywy. Póki co archiwizuję posty. Na pewno napiszę do właściciela portalu, a co zrobię dalej - nie wiem, muszę się dowiedzieć jakie mam możliwości, potem będę działać. Możecie sobie prywatnie obrażać kogo chcecie, natomiast w przestrzeni publicznej już nie i to nie jest żadna cenzura. 

Pisz śmiało, skończy się tym, że wątki (około)polityczne zostaną zamknięte na dobre. Jak tam sobie chcecie :)

• Like 1
  • Upvote 3
Opublikowano

Będzie to lepsze niż zrobienie tu tablicy dla ruskiej propagandy. Ale co się dziwić, jak miejsce modowane jest przez osobę, której nie przeszkadzało nazwanie WSZYSTKICH  Ukraińców banderowskimi zbrodniarzami, a osobę, która nazwała ruskich "ruskimi" chciała "nagrodzić" banem. Kto nie wierzy - proszę sobie przejrzeć kilkanaście pierwszych stron tego tematu. Mod powinien być bezstronny, ale niestety "wolność słowa" jest tu przesunięta w pewnym kierunku zbyt mocno.

• Thanks 1
  • Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Założyć nowy wątek, z treścią "proruskie wypowiedzi będą skutkowały banem. Nie podoba się brak takiej "wolności słowa" to (tu wstaw mem "zapraszamy wy...ć")

albo tutaj przypiąć "nie wklejaj ruskiej narraci w tym wątku" i egzekwować bezlitośnie.

Zrobić wątek dla ludzi szukających informacji na temat tego co się dzieje. Nie potrzebujemy dyskusji o tym czy "no w sumie to Fiutin ma rację..." bo nie ma.

Chyba się zgodzimy co do tego, że nikt mający mózg nie powinien mieć problemu z oceną kto kogo napadł i po co. Fiutin potrafi jedynie agresją umacniać swoją władzę i stąd ta wojna. To Fiutin wymordował setki tysięcy ludzi, swoich i Ukraińców. To propaganda Fiutina jest obecnie największym obok Chin zagrożeniem dla całego zachodniego świata. 

Jakim trzeba być ślepcem, żeby tego nie dostrzec po jej sukcesach na Węgrzech, Białorusi i teraz USA.

Jak ktoś chce lizać ruskie onuce, to nie tu. 

Edytowane przez VRman
  • Confused 1
Opublikowano

Wolność słowa jest przesunięta w stronę tak jak działa Twitter. To czym żywi się Musk i reszta ferajny popierających wolność słowa. A że ta wolność to bzdury to już druga sprawa. Mod oficjalnie uznaje Twittera jako brak źródła, a dowody uznaje że nie są prawdziwe, a jednocześnie popiera wrzucanie kłamstw - to mówi samo przez siebie.

Ja ten temat odpuściłem, bo nie ma sensu kłócić się. Po prostu trzeba zignorować osoby które to wrzucają i tyle. 

• Confused 1
Opublikowano
12 minut temu, TheMr. napisał(a):

Wolność słowa jest przesunięta w stronę tak jak działa Twitter. To czym żywi się Musk i reszta ferajny popierających wolność słowa. A że ta wolność to bzdury to już druga sprawa. Mod oficjalnie uznaje Twittera jako brak źródła, a dowody uznaje że nie są prawdziwe, a jednocześnie popiera wrzucanie kłamstw - to mówi samo przez siebie.

Ja ten temat odpuściłem, bo nie ma sensu kłócić się. Po prostu trzeba zignorować osoby które to wrzucają i tyle. 

Wymiana argumentów i podawanie faktów to nie jest kłótnia , zrobiliście się zbyt delikatni jak małe dziewczynki jak ktoś się z wami nie zgadza i przytacza fakty to od razu go agresywnie atakujecie , pisze w liczbie mnogiej bo kilku was tu jest

Opublikowano
3 minuty temu, TheMr. napisał(a):

Mod oficjalnie uznaje Twittera jako brak źródła, a dowody uznaje że nie są prawdziwe, a jednocześnie popiera wrzucanie kłamstw - to mówi samo przez siebie.

Co za bzdura, wszyscy wrzucacie Twittera, tylko różnych autorów, dla mnie wiarygodność tych pro jak i anty ukraińskich jest dokładnie taka sama, czyli żadna.

To samo co macie na tym filmie, z Odessy czy nie Odessy to bez znaczenia, mówią ludzie którzy pracowali tam na przykład jako medycy pola walki, faktycznie uważacie w swojej bufonowatości że podana waszą ręką "linka" do X na forum ma wyższą wagę niż opis naocznego świadka?

Tak, Ukraina się bawi, tak, Ukraińcy kradli i kradną na potęgę to co tam posyłano jako pomoc, nieważne czy rządową czy prywatną. Z każdej cześć trafiała i pewnie nadal trafia na rynek. Dotyczy to zarówno Starlinków, broni jak też i konserw z Biedronki które po prostu sprzedawano i może nadal sprzedaje się w sklepach.

Zdejmijcie klapy z oczu i przestańcie "onucować" się wzajemnie, a przede wszystkim grozić nam jakimiś donosami, bo jedyne co osiągniecie to to że temat poleci do kosza.

A wraz z nim zniknie pewnie z forum całkiem spora grupa której jedynym polem aktywności jest off topic, i szczerze to nikt nie będzie za nimi tęsknił.

• Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, bergercs napisał(a):

Będzie to lepsze niż zrobienie tu tablicy dla ruskiej propagandy. Ale co się dziwić, jak miejsce modowane jest przez osobę, której nie przeszkadzało nazwanie WSZYSTKICH  Ukraińców banderowskimi zbrodniarzami, a osobę, która nazwała ruskich "ruskimi" chciała "nagrodzić" banem. Kto nie wierzy - proszę sobie przejrzeć kilkanaście pierwszych stron tego tematu. Mod powinien być bezstronny, ale niestety "wolność słowa" jest tu przesunięta w pewnym kierunku zbyt mocno.

Zacytuj konkretny post i podaj fakty 

53 minuty temu, bergercs napisał(a):

Ile razy mamy udowadniać twoje kłamstwa - znajdź obie w historii swoje wysrywy, tam znajdziesz nasze linki. Natomiast wciąż czekamy na odpowiedź w sprawie obywatelstwa, bo też je kilkukrotnie ignorowałeś.

Zresztą - za samo sugerowanie, że za Buczę odpowiedzialni są Ukraińcy a nie ruSSkie ścierwo, należy ci się jedynie splunięcie w głupi ryj.  Jaką trzeba być szmatą,  zwykłym śmieciem, żeby negować to co widzi cały świat. Tyle z mojej strony - - jak konforuskie trole mogą tu bez żadnych konsekwencji wrzucać tępą ruską propagandę, to uznałem, że ja mogę wrzucić moje odczucia co do nich.

A na koniec - prośba do moderacji - zmieńcie nazwę emotikonki "confused" na "zj..ny konforusek", bo i tak służy im za podpisy.

Dziękuje za te słowa , znów nie masz pan argumentów i nie przytaczasz faktów wiec automatycznie obrażasz , wcześniej od ruskich onuc i konforuskich a teraz od szmat i śmieci 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, VRman napisał(a):

Nie, od kilkunastu lat walczę z wiatrakami tłumacząc, że nie jestem ani po lewej ani po prawej.

Tak samo mnie wkurza, że w obozie przeciwników pisu są jacyś lewaccy debile z ich lewackim aktywizmem (lewica, Hołownie i inni płaczący nad losem nachodźców) jak i teraz, gdy widzę, że w obozie przeciwników debilizmu lewackiego, jest tyle proruskich troli/naiwniaków.

Mogę jedynie przyznać, że skala infiltracji ruskim przekazem wśród przeciwników lewicy, mnie zaskoczyła. Jest znacznie gorzej niżbym mógł choćby podejrzewać jeszcze 5 lat temu. 

Czasem mam wrażenie, że lewica i prawica się ze sobą dogadują po cichu na "my będziemy mówić i robić jakieś straszne durnoty, za co będziecie nas mogli łatwo punktować, i wy to samo, za co my będziemy was punktować, a na fali frustracji na te debilizmy, raz będą wybierać nas, a raz was". Oczywiście to piszę półżartem. 

W każdym razie

Sporo z tego co postuluje skrajna prawica mi się podoba, sporo z tego co postuluje lewica mi się podoba. Na ruską propagandę jestem tylko trochę mocniej uczulony niż na lewacką walkę z "mową nienawiści" i karaniem za poglądy. Mimo to tutaj jesteśmy po jednej stronie, bo co innego mieć poglądy, a co innego wklejać propagowane przez ruskie trolownie gówno. To jest jak zdrada. Wklejając takie gówno, w moim oczach, wklejający przyniósł amunicję najeźdzcy i powiedział "proszę mi tym strzelić w dom sąsiada, bo go nie lubię". 

@Fatality

Jestem antyukraiński. Ale ten jedyny powód - razem przeciw Rosji, to cholernie duży, ogromny powód.

Prawdę też można przekuć w narzędzie propagandy. Np. mówiąc, że Zelensky dba o własne interesy bardziej niż o interesy kraju. Prawda? Słuchając tego co o jego zmianach w sztabie armii mówią nasi wojskowi, nie można mieć wątpliwości. Sporo nieszczęść na froncie to wynik jego debilnych roszad w sztabie i odejścia ludzi, którzy mieli większe kompetencje, ale zostali zmienieni na przydupasów Zelenskiego. Bo bez dodania kontekstu to może przekonywać niezorientowanych do narracji z Kremla. 

A kontekstu np. takiego, że realia są takie, że lepszych władz niż ekipa Zelenskiego póki co tam nie ma i jeśli już oceniać cele lub pobudki i moralność to wyjdzie Zelensky 90 punktów, Fiutin minus milion.

I jak mi to powiesz prywatnie to spoko. Jak o tym będziesz srał na forum, ciągle i ciągle waląc antyukraińską narrację, przypadkiem w 100% zgodną z wytyczynymi dla ruskich trolowni, to już nazwę to propagandą i działaniem na szkodę Polski. 

(nie że Ciebie, to przykład)

Tylko zrozum bracie ze pisząc takim językiem stawiasz się w pozycji takiej jak polscy komuniści którzy nienawidzili Niemiec i walczyli w jakimś tam stopniu z nimi ale stawiali na drugiego okupanta czyli ZSRR , to ze nienawidzisz Rosji to jedno ale dlaczego stawiasz na drugie państwo które wykonuje wrogie ruchy w stosunku do nas? nie mowie o zwykłych ludziach tylko o Żeleńskim i jego rządzie 
Postawmy na Niemcy Chiny Czechy Rumunie Słowacje Węgry Finlandie Łotwę  Estonie to są państwa które nie są nam wrogie i nie wykonują takich ruchów, to tak jakbyśmy dali Niemcom 30 milionów euro a oni by stawiali pomniki Hitlera i jego muzeum odnawiali

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, VRman napisał(a):

PS. W życiu nie sądziłem, że będę po jednej stronie z osobami raportującymi coś za "mowę nienawiści". Jeszcze 3 lata temu na labie mnie wyzywali od prawaków i konfiarzy. Co to się stanęło.

To co się dzieje większości konfiarzy. Dorosłeś, zobaczyłeś jak wygląda prawdziwe życie i zmądrzałeś.

1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Myślisz, że nie istnieje alternatywna rzeczywistość gdzie Ukraina całkowicie upada a później Rosja wykorzystuje nowe władze ukraińskie do ataku na Polskę, tylko ukraińskimi rękami? Pod pretekstem, że Polska nie pomogła wystarczająco ukrainie, że przez Polskę przez kilka lat ukraińcy żołnierze umierali na froncie, albo Polacy źle traktują ukraińców w Polsce - wystarczy na dobry początek podsycić nienawiść. Trzeba być ślepym nie dopuszczając takich myśli do głowy. Nie wiem jaka jest proporcja ludzi, gotowych do takiego scenariusza, ale myślę, że wystarczająco dużo aby stworzyć zagrożenie dla Polski. Scenariusz czysto teoretyczny, ale czy każdego kolejnego dnia nie jest bardziej realny? Lepiej być przygotowanym na wszystko wg mnie. Tym bardziej, że jedyne wspólne interesy Polski z Ukrainą to wspólny wróg - Rosja. JEDYNY. Teraz jesteśmy w miejscu, że Ukraina musi w jakimś stopniu się utrzymać bo inaczej jesteśmy w 100x większej dupie niż gdyby Ukraina upadła 3 dnia wojny

Ale to nie jest żadna alternatywna rzeczywistość, to jest nasza rzeczywistość jeśli Ukraina całkowicie tą wojnę przegra, a rosja zdecyduje się nas jednak zaatakować. Po to zdobywa zasoby między innymi aby wykorzystać je w dalszych wojnach.

Edytowane przez Suchy211
  • Upvote 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Fatality napisał(a):

Film na YT na kanale Mantzena gdzie pojechał teraz do Lwowa to też pewnie ruska propaganda, że we Lwowie na każdym cmentarzu i na ulicach są powszechnie wywieszone flagi UPA. Wiemy. Polska każdą falgę UPA na Ukrainie powinna traktować jak wywieszenie flagi niemiec obowiązującej w latach 1935-1945. Czym to się różni? A no tym, że Niemcy którzy posługiwali się tą flagą nie mordowali w tak bestialski sposób, jak ukraińcy pod flagą UPA.

Napisałem tak?

nie?

to czemu wymyślasz?

nie potrafisz odnieść się do tego co napisałem to musisz sobie zmyślać to ja myślę na jakiś temat? 

Jest to nie tylko skrajnie głupie, ale też bardzo infantylne. 

Opublikowano

Banderowskie flagi , dlaczego nikt tego nie usuwa? to tak jakby w Niemczech wisiały flagi ze swastyka

11 minut temu, Suchy211 napisał(a):

To co się dzieje większości konfiarzy. Dorosłeś, zobaczyłeś jak wygląda prawdziwe życie i zmądrzałeś.

Ale to nie jest żadna alternatywna rzeczywistość to jest nasza rzeczywistość jeśli Ukraina całkowicie tą wojnę przegra, a rosja zdecyduje się nas jednak zaatakować. Po to zdobywa zasoby między innymi aby wykorzystać je w dalszych wojnach.

Jak się nie ogarniemy i będziemy się tak głupio zachowywać to na pewno napadnie Polskę bo to łatwy łup będzie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...