crush 3 575 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Godzinę temu, hubio napisał(a): A ty to masz poważny problem bo dzisiaj ta "lewacka" Europa na którą plułeś i plujesz chce pomóc Ukrainie, a twój prawicowy idol uznający 2 płcie donald trumpek odcina pomoc. A mogę popierać wybrane kwestie i nie zgadzać się z innymi? Czy jak to ktoś mi tu napisał "jest to pakiet"? Bo jak tak to ja sram na pakiety zarówno prawackie, jak i lewackie. Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni? Na PCL byłeś dziko pro-Ukrainie, tutaj przez miesiąc gadałeś o potrzebie zakończenia tego konfliktu nawet ze stratą dla Ukraińców, krytykowałeś działania Ukrainy... A teraz wracasz do pierwszej wersji? Czy tobie się poglądy zmieniają jak wiatr zawieje? 47 minut temu, Henryk Nowak napisał(a): Zgłaszać posty, raportować geniuszu, do moderacji. Poza tym weź pod uwagę, że politykowi wolno więcej. Zgłaszaj do OMZRIK. Trump im uciął dofinansowanie, bandyta który to stworzył dalej się ukrywa, a ostatnio przegrali kilka spraw. Jeszcze kilka i pójdą tam gdzie ich miejsce czyli w pi...ach. 🤗
voltq 1 372 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Godzinę temu, indexinfio napisał(a): @voltq Śledztwo w Buczy Cały raport Zapoznam się i odpiszę
hubio 1 175 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) 10 minut temu, crush napisał(a): A mogę popierać wybrane kwestie i nie zgadzać się z innymi? --------------->>>>>>>>>>>>>>>>> Ty masz jakieś rozdwojenie jaźni? Na PCL byłeś dziko pro-Ukrainie, tutaj przez miesiąc gadałeś o potrzebie zakończenia tego konfliktu nawet ze stratą dla Ukraińców, krytykowałeś działania Ukrainy... Właściwie sam sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie. Dokładnie tak samo jak ty popieram jedne kwestie, a nie zgadzam się z innymi... Pisałem tu już, wielokrotnie, że przez pierwsze 2 lata, a szczególnie w pierwszym roku pomoc dla Ukrainy jak najbardziej popierałem. I całkowicie podtrzymuję to co wtedy pisałem. TAK - to było mega ważne aby ten bandyta z kremla nie zajął całej Ukrainy. Natomiast jest czas walki i pokoju. Obecnie idzie wojna na wyniszczenie której strona Ukraińska nie przetrzyma dlatego od roku piszę o pokoju. I szkoda mi bardzo tych codziennie umierających tam dzieci i ludności cywilnej. Edytowane 9 Marca przez hubio
Camis 5 896 Opublikowano 9 Marca Autor Opublikowano 9 Marca 1 minutę temu, voltq napisał(a): Zapoznam się i odpiszę Na to też odpisz w końcu: 1
hubio 1 175 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca @Henryk Nowak na marginesie dodam, że w polskim necie znajdziesz naprawdę mnóstwo 100 gorszej mowy nienawiści do wszystkiego co ma inną orientację, inne wyznanie lub kolor skóry lub narodowość niż w offie forum komputerowego na jednym z wielu wątków... Jak chcesz walczyć to sugeruję skierowanie walki na inne odcinki 1
GordonLameman 8 476 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) 18 minut temu, voltq napisał(a): Zapoznam się i odpiszę uprzedzam fakty: zakwestionujesz ONZ i Amnesty International Dodatkowo, Zapytasz czemu russkich nie dopuszczono do śledztwa Edytowane 9 Marca przez GordonLameman 4
Dimazz 569 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca jak to nie jest jakaś gra to źle to wygląda dla Polski Europy. USA stawia się w roli Pana.
Oldman 467 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Ekspert wojskowy mówi o czarnym scenariuszu. "Jeżeli Rosja to zrobi, to mamy dwa lata" — Ile Europa ma czasu? Nikt tego tak naprawdę teraz nie wie. Wie pan, kiedy będziemy to wiedzieć? Gdy nastąpi pokój między Ukrainą i Rosją i zobaczymy, co Rosja zrobi ze swoją rozbuchaną armią. Czy będzie chciała utrzymywać setki tysięcy kontraktowych, płacąc im kosmiczne pieniądze i przesuwając swój budżet na skraj wydolności? Jeżeli to zrobi, to oznacza, że mamy trzy lata do wojny. Może nawet dwa lata. Jeśli jednak Rosja obniży stawki, część kontraktowych odejdzie, a armia będzie budowana powoli, to być może mamy i dekadę — ocenia płk Piotr Lewandowski.
voltq 1 372 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Godzinę temu, Camis napisał(a): Na to też odpisz w końcu: Ten raport jest w języku angielskim którego nie znam dobrze , więc muszę ten tekst przetłumaczyć a potem zapoznać się też z innymi źródłami nawet tymi wrogimi rosyjskimi i porównać to wszystko , trochę to czasu zajmie , ja nie jestem taki żeby emocjonalnie podchodzić do tematu jak wy to robicie Edytowane 9 Marca przez voltq 4
hubio 1 175 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Nie ma obecnie dnia żeby coś się nie działo w temacie wojny. Tym razem w roli głównej: Sikorski, Trump i Musk: https://wiadomosci.wp.pl/rubio-odpowiada-sikorskiemu-rosjanie-byliby-przy-granicy-z-polska-7133328990689792a 1
Suchy211 1 260 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Godzinę temu, Dimazz napisał(a): jak to nie jest jakaś gra to źle to wygląda dla Polski Europy. USA stawia się w roli Pana. To jeszcze mało, ktoś to wyżej już postował, ale z odpowiedzią muska, który nazywa Sikorskiego małym człowiekiem. 1
bergercs 1 410 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Godzinę temu, voltq napisał(a): Ten raport jest w języku angielskim którego nie znam dobrze , więc muszę ten tekst przetłumaczyć a potem zapoznać się też z innymi źródłami nawet tymi wrogimi rosyjskimi i porównać to wszystko , trochę to czasu zajmie , ja nie jestem taki żeby emocjonalnie podchodzić do tematu jak wy to robicie Pisałem: 8 godzin temu, bergercs napisał(a): Ile razy mamy udowadniać twoje kłamstwa - znajdź obie w historii swoje wysrywy, tam znajdziesz nasze linki Tutaj miałeś: W dniu 1.03.2025 o 20:18, bergercs napisał(a): Skończ rozpowszechniać brednie tego oszołoma Korwina. Ale jak zwykle, jedyne co potrafiłeś to dał swoje debilne "confused" i dalej rozpowszechnia kłamstwa. Może jeszcze mamy znaleźć wersję cyrylicą żebyś zrozumiał. A najgorsze, że pomimo zgłoszeń o rozpowszechnianiu kłamstw, dostarczeniu dowodów na te kłamstwa mod też udaje w takich sytuacjach, że go nie ma. 1 1
indexinfio 180 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) Godzinę temu, MaxaM napisał(a): Musk ma w tym przypadku sporo racji. Nie ma jeszcze alternatywy dla Starlinka, a my nie płacimy pełnej ceny. Ta usługa potrafi kosztować kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie, a wariant wojskowy zapewne jest jeszcze droższy. Oczywiście to nie oznacza, że takie są koszty dla dostawcy. Edytowane 9 Marca przez indexinfio 1
crush 3 575 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca To trzeba było dać je szybciej, a nie się bawić. 1
MaxaM 1 662 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca (edytowane) 22 minuty temu, indexinfio napisał(a): Ta usługa potrafi kosztować kilkadziesiąt tysięcy złotych miesięcznie Że co? Jakie kilkadziesiąt tysięcy za Internet skierowany dla przeciętnego Kowalskiego. https://www.starlink.com/pl 22 minuty temu, indexinfio napisał(a): Musk ma w tym przypadku sporo racji. W szczególności w tym, że Sikorski jest małym człowiekiem. Edytowane 9 Marca przez MaxaM
Decus 81 Opublikowano 9 Marca Opublikowano 9 Marca Dyplomacja USA ssie i nie ma ku temu żadnych wątpliwości. Jedynie część Amerykanów może być zadowolona - ślepo zapatrzona, ot coś w stylu konfiarzy, którzy nie widzą drugiego dna. 1 6
Rekomendowane odpowiedzi