Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
54 minuty temu, VRman napisał(a):

Ale to od kilku lat. Republikanie istnieją jakby jednak trochę dłużej ;)

co do szeryfowania to chodziło bardziej o grupę interesów wokół koncernów zbrojeniowych, wojnę w Iraku i tym podobne błędy.

Dopiero ruscy wymyślili, żeby w to wkręcić też Ukrainę. I niestety pomysł chwycił.

Nieistotne. Czasy i oczekiwania się zmieniły.

Nie. Poparcie dla zbrojeniówki, szczególnie zewnętrznie, spadło wśród demokratów i republikanów przed Ukrainą.

Czym dla Amerykanina różni się Irak od Ukrainy?

54 minuty temu, hubio napisał(a):

ale po gościu, który namawiał ludzi na zbrojny atak na Kapitol można spodziewać się wszystkiego

Nie namawiał. Powielasz bzdury niczym konfederata.

39 minut temu, VRman napisał(a):

Kto ma ogromnie rozbudowaną grupę hackerów, którzy by byli zdolni popsuć X'a?

Ruscy czy Ukraińcy?

Jedni i drudzy. Tyle, że ze strony Ukraińców to byłby skok na główkę z Mount Everestu.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, crush napisał(a):

Czym dla Amerykanina różni się Irak od Ukrainy?

No tym, że w Ukrainie jakby nie było amerykańskich wojsk? ;)

Ale czaję. Niestety z punktu widzenia odpowiednika Janusza wyznającego Jarosława, zwolennik Trumpa usłyszy "corrupted war mongerers" i nawet nie będzie słuchał o co chodzi, o analizie konsekwencji pozwolenia Fiutinowi robić co chce nie mówiąc. 

Opublikowano
Teraz, VRman napisał(a):

No tym, że w Ukrainie jakby nie było amerykańskich wojsk? ;)

Ale czaję. Niestety z punktu widzenia odpowiednika Janusza wyznającego Jarosława, zwolennik Trumpa usłyszy "corrupted war mongerers" i nawet nie będzie słuchał o co chodzi, o analizie konsekwencji pozwolenia Fiutinowi robić co chce nie mówiąc. 

Amerykanin nie czuje się zagrożony, bo nie ma czym. Amerykanina interesuje jego własna dupa, a nie jakiś kraik za oceanem. Czy to Irak, Ukraina czy Izrael.

• Like 1
Opublikowano
25 minut temu, crush napisał(a):

Jak to było? Podnóżek Putina w końcu obalony? Hurra, hurra, wolna Syria? 🤗

Daruję sobie wrzucanie filmików, ale materiału nie brakuje.

wolna syria? dobre sobie, jeden psychol zamieniony na drugiego, nic nowego , historia kołem sie toczy

• Like 1
Opublikowano

Zdecydujcie się w końcu czy Rosja to "hehe, druga armia świata xD" czy mocarny oponent.

O Chinach zresztą to samo. Rok temu kolos na glinianych nogach ze sprzętem z "chinesium", a teraz przerażające zagrożenie.

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, crush napisał(a):

Zdecydujcie się w końcu czy Rosja to "hehe, druga armia świata xD" czy mocarny oponent.

O Chinach zresztą to samo. Rok temu kolos na glinianych nogach ze sprzętem z "chinesium", a teraz przerażające zagrożenie.

Przyzwyczajaj się oni są jak chorągiewki na wietrze , co powiedzą im ich bogowie z telewizji tak będą pisać , gadać i robić , to samo było z maskami żeby ograniczyć covid , tłumaczyłem im że albo to jest bez sensu bo wirus czy bakteria  przenika przez taką maskę o czym mówił Szumowski który śmiał się z tych którzy nosili maski albo jeżeli jest odwrotnie i maska naprawdę pomaga zatrzymać wirusa i bakterie to dlaczego nadal do dziś nie chodzą w maskach ? Bo w telewizji im nie powiedzieli, przecież ten wirus czy bakteria nie zniknął on nadal jest w powietrzu więc logicznym rozwiązaniem było by chodzić w maskach żeby ograniczyć transmisję , jak jutro ogłoszą w telewizji zakończenie wojny i pandemię nowego wirusa to oni znikną z tego tematu i otworzą nowy o nazwie nowa pandemia divoc-25 i będą tam klepać się po plecach wzajemnie i wypisywać jakieś losowe rzeczy jak 🐒 która wybiera losowo przyciski 

to się nazywa zidiocenie i idiokracja mamy tutaj kilku przedstawicieli , ciekawe kiedy konia wybiorą na posła 

Edytowane przez voltq
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, crush napisał(a):

Oho, zaczyna się fikołkowanie. Czy nie potrafisz wypośrodkować odpowiedzi? Czy istnieją tylko w Twojej głowie stany zero-jedynkowe?

Rosja w żaden sposób nie jest drugą armią świata, ale tak samo nie można jej lekceważyć - jakby nie patrzeć to jest (byłe) mocarstwo (atomowe) z potężnymi nakładami finansowymi na militaria.

Chiny to faktycznie kolos na nogach z chininium, ale nie zapominaj, że ich jest ponad miliard - więcej jak UE i USA razem wzięte, więc w żaden sposób nie można i tak ich lekceważyć. Ich gospodarka jest podstawą funkcjonowania całego świata jaki znamy, więc nabijanie się z nich jest śmieszno-straszne. Już CoVID właśnie pokazał, jak bardzo jesteśmy uzależnieni od nich.

9 minut temu, voltq napisał(a):

ciekawe kiedy konia wybiorą na posła 

śmiała argumentacja jak na wyborcę konfy :E 

Edytowane przez huudyy
  • Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
8 minut temu, VRman napisał(a):

Tweet niedostępny. Drugi w ciągu doby tutaj, który klikam, żeby zobaczyć że nic tam nie ma.

Jak wklejacie coś, co X może zblokować to może lepiej screenshot, bo tylko spam i marnowanie czasu niedziałającym linkiem.

sprawdź lepiej swojego eXa, bo mi działa

image.thumb.png.94403eed825c2ee19975eb10858f20c7.png

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

To "oops, coś poszło nie tak" wyświetlane raz i potem ponownie po 10 minutach, podczas gdy inne tweety poprawnie działają, to jednak problem np. z lokalizacją? Cudny ten Twitter, nawet nie potrafią komunikatu zrobić. 

No nic, w takim razie przepraszam. Myślałem, że te "oops, coś poszło nie tak" oznacza "ten wpis został ocenzurowany/wywalony/skasowany przez autora"

Co do treści - Jako USA wchodzimy w dupę Rosji, żeby mieć ich po naszej stronie przeciwko Chinom. Ale jak sobie Chiny z Rosją robią ćwiczenia to luz, bo niepotrzebujemy z nikim, bo sami jesteśmy najmocniejsi. Fuck logic :lol2:

BTW. Mazurek znowu się spruł, bo ktoś w Unii chce albo przynajmniej udaje, że chce jakoś tamować te podboje ruskiej propagandy:

Odniosę się tylko do początku, bo szkoda mi czasu na takie intelektualne rzygi jakie pojawiają się w tym materiale:

- W Rumunii zblokowali kandydata na podstawie "bo tak". - :lol2: No jasne, wcale nie dlatego, że człowiek znikąd, napompowany ruską propagandą, nagle miał zostać prezydentem. 

- nie ma dowodów - Taaa... bo tak łatwo rozróżnić ruskiego trola od normalnego konta. Szczególnie gdy mowa o mistrzach świata w tego typu działaniach, bo ruska propaganda jest albo na 1 albo na 2 miejscu za Chinami (o tym wiem niewiele, nie interesuję się Chinami aż tak bardzo) Jak wypłynęło że Tim Pool był finansowany ruskimi milionami w USA, to do dziś nie potrafią udowodnić. Bo szło z Rosji gdzieś, potem jeszcze gdzieś, potem tam, potem siam, i tak dalej.  Przecież oni mają do dyspozycji dziesiątki miliardów na te działania. Mają doświadczenie w lewych zapłatach, szantażach i zacieraniu śladów. Do dziś w Europie jest masa ruskich willi i problem z udowodnieniem, że to są lewe ruskie pieniądze. Oni mają też do dyspozycji bardzo sprawną grupę hackerów. I taka organizacja miałaby nie wiem, wystawić temu ruskiemu agentowi kandydującemu na prezydenta Rumunii fakturę "Wystawca: FSB, Rosja. "Usługi propagandowe". 10 Milionów Euro." czy jak? :hahaha:

- Unia nie może robić nic przeciwko ruskiej propagandzie, bo Unia budowała Nord Stream 2 i Unia nadal nie blokuje ruskiego gazu LNG. :lol2: Ale "logika". Ruska propaganda jest zresztą 10000x groźniejsza niż Nordstreamy i LNG. Ale Mazurkowi nie przeszkadza zrobić taki fikołek. "Ciemny lud to kupi" to cytat, który on sam często używa a tu popaprz popatrz, komu się zdarzyło tak nawijać makaron...

- ZAGROŻENIE DEMOKRACJI! Taa. Bo kontrola i jakieś próby walki z ruskimi wpływami na wybory, czyli walki z obecnie najgroźniejszą bronią dla zachodniego świata - ruską propagandą, jest równoznaczne z zabronieniem ludziom wybierać demokratycznie. I żeby nie było. Ja znam grzechy drugiej strony. To co robili Demokraci w 2019-2020 aby Trump nie wygrał też było oszukiwaniem i łamaniem zasad demokracji. Ja wiem, że lewacy w Unii to nie są dobrzy ludzie, ale obecnie jesteśmy w stanie wojny elektronicznej i po tym co ruscy osiągnęli w USA z Trumpem, trzeba być naprawdę kompletnym debilem (mam nadzieję, że tak jest w przypadku Mazurka, choć to jego drugi filmik, w którym kompletnie prześlizguje się po pytaniu "a może to faktycznie ruska propaganda?" i już praktycznie nie mam nadziei...) albo być na pasku ruskich.

Szkoda. Lubiłem Mazurka, potrafi dostarczyć rozrywki i w dodatku jest starym kumplem Kazika Staszewskiego. Ale cóż. Szacunku nie zdobywa się na zawsze i bezkrytycznie. Dla mnie gość jest skompromitowany już kompletnie. Jest w najlepszym przypadku bardzo szkodliwym pożytecznym idiotą. 

Jestem przeciwko lewackiej totalnej kontroli. Ale wolę żyć w świecie totalnej inwigilacji i karania za byle pierdołę, bo "mowa nienawiści", wolę mieć wymogi kontroli interetowych for itp. niż mieć za kilka lat  u sterów ruskie pacynki, które z biegiem czasu będą nas zamieniać w takie coś jak Węgry czy Białoruś. Ruscy nam już narobili wystarczająco szkód w 1939-1989. Jak pomyślę, że może być u nas jak na Węgrzech czy Słowacji to mnie bierze na wymioty. Głównie z powodu durnoty ludzi mieszkających w tak tragicznie doświadczonym kraju, a którzy są gotowi głosować na szmaty pochwalające wszystko co robi obecnie Trump i nie rozumiejący zagrożenia jakie idzie za coraz bardziej wściekłą Rosją.

PS. Na poprawę humoru, po tym jak ktoś niechcący posłucha tego wypierdu Mazurka.

Przydupas Trumpa Marco Rubio. Ten co wystąpił z krzyżem  z popiołu na czole ostatnio w telewizji.

Kilka lat temu:

image.png.2e8721dfbf3a5566c0740bfe3afd1fd2.png

image.png.8cb47d1407f1004f30abcb0ffe7d9b2a.png

Geniusz. :D

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano

Omlet peel podaje, że "lawinowo spada poparcie Trumpa". Klikam w ten clickbait i czytam

Było 52% poparcia dla Trumpa

Jest 48% poparcia dla Trumpa

Czyli niestety miałem rację, że szanse na to, że go pogonią za to co odwala, są bliskie zeru.

Opublikowano

Bo sprawa UA jest dla przeciętnego amerykanina średnio ważna. Tyle że jeszcze poczekajmy, każda władza na start dostaje spory kredyt zaufania.

Zresztą i u nas osób trumpoidalnych jest masa, czemu mielibyśmy się dziwić USA?

• Upvote 1
Opublikowano
18 minut temu, Badalamann napisał(a):

O tym czy jego wojny gospodarcze/celne przyniosą USA sukcesy czy straty okaże się najwcześniej za rok, może dwa.

Ciągle naiwne myślenie, że Trump ma jakiś magiczny plan... ;)

Wszyscy eksperci nie pozostawiają suchej nitki na nim. Naprawdę osoba, która nawet nie słucha swoich doradców i zbankrutowała wielokrotnie wie lepiej od wszystkich? :D 

GlwAC6rWUAAQb1Q?format=jpg&name=medium

GlvxZkRX0AA3ZHu?format=jpg&name=small

• Upvote 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...