Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, voltq napisał(a):

Od marca 2022 słysze i czytam jak to rosja upada

Nigdy nie upadnie bo putin nie liczy się z ludźmi, którzy i tak są w niego zapatrzeni... ruski naród jedyne co musi mieć to wódkę, a nawet jak nie ma to i będzie jadł szczury i bronił Stalingradu. Oni mają od pokoleń sieczkę w mózgu, żeby słuchać cara albo I sekretarza, a teraz i tak im się żyje najlepiej w dziejach więc żadne sankcje nie pomogą. Z tym się zgadzam.

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, hubio napisał(a):

Nigdy nie upadnie bo putin nie liczy się z ludźmi, którzy i tak są w niego zapatrzeni... ruski naród jedyne co musi mieć to wódkę, a nawet jak nie ma to i będzie jadł szczury i bronił Stalingradu. Oni mają od pokoleń sieczkę w mózgu, żeby słuchać cara albo I sekretarza, a teraz i tak im się żyje najlepiej w dziejach więc żadne sankcje nie pomogą. Z tym się zgadzam.

Smutne to jest że mamy takich Polityków którzy patrzą tylko krótkowzrocznie na swój własny interes , gdybyśmy tylko przyjęli uchodźców z Ukrainy i nie pomagali Ukrainie militarnie ogłosili pełna neutralność , to dziś Rosja może by inaczej podchodziła do nas , ale my musieliśmy iść nawet dalej niż od nas wymagała UE , NATO czy Sojusz Północnoatlantycki , celowo to rozdzielam bo Rafał Trzaskowski stwierdził że to dwa inne sojusze , machaliśmy szabelka oddaliśmy wszystko a w zamian zostaliśmy jeszcze opluci przez Ukraine i jeszcze ruskie nas bardziej nienawidzą , gotowy przepis na unicestwienie państwa Polskiego

23 minuty temu, crush napisał(a):

Bardziej niż kacapia.

Rosja już wygrała tą wojnę , pytanie jak bardzo , oczywiście płomienni szermierze nadal będą tutaj opowiadać jak to zaraz Ukraina ofensywę przeprowadzi i za 3 dni będzie pod moskwą co zapowiadał @Badalamann @Badalaman jeszcze na pclabie

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, kalderon napisał(a):

Wystarczy. Dziękuję.

Realne stwierdzenie naszej ciężkiej sytuacji jest dziwne? mamy ruszać z szabelka na ruskie czołgi? , u nas gdyby wybuchła wojna to po miesiąca byś zobaczył jeżeli by takie forum jeszcze działało ze większość by chciała żeby brać jakikolwiek pokój z Rosją byle żeby tylko ta tragedia się skończyła , pojedz na Ukrainie i pogadaj z ludźmi ja tam często bywam służbowo i ludzie są tak wykończeni to wojną ze niektórzy to już czekają żeby przyszedł rusek i zaprowadził jakiś porządek tak są zrozpaczeni , to samo było u nas po drugiej wojnie światowej jak się bandyci rozplenili gwałcili , palili , rabowali to ludzie szli zgłaszać na UB żeby cos z tym zrobili bo mieli tego dość
Ludzie już są tak zniszczeni fizycznie psychicznie moralnie ze nawet akceptuja Ruskiego agresora , choc przyznam ze Zelenski i jego rząd swoim podejsciem robią bardzo duzo zeby ludzie tam pokochali Rosje

Pojedz na Ukrainę pogadaj z zwykłymi ludźmi nie oglądaj propagandy w TV to wtedy będziemy mogli podyskutować na argumenty

Edytowane przez voltq
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Cena ropy robi się ciekawa. Budżet Rosji został spięty na cenę 70$.

Tylko najpierw problemy zamortyzują firmy wydobywcze za sprawą oryginalnej ustawy podatkowej. Oni nie płacą teraz podatków od sprzedaży ropy. Płacą podatek od wydobycia ropy. 

Edytowane przez MaxaM
Opublikowano
5 godzin temu, voltq napisał(a):

P.S widzę ze już @Kadajo działa i usuwa moje niewygodne dla strony ukraińskiej posty w którym znalazłem na ukraińskim OLX  konserwy z polski które ludzie z Polski kupowali za własne ciężko zarobione pieniądze i w dobrej wierze oddawali w darach a ukraincy napluli im na twarz i handlują tym na lewo, niewygodna jest dla was wolność słowa 

https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/termnovo-konservi-v-asortiment-tyrolska-300g-sokolow-IDXacgA.html

Co robię ? :o

Opublikowano
8 godzin temu, voltq napisał(a):

ja tam często bywam służbowo

Pojedz na Ukrainę pogadaj z zwykłymi ludźmi nie oglądaj propagandy w TV to wtedy będziemy mogli podyskutować na argumenty

Acha jezdzisz sluzbowo do ukrainy hmmm :Up_to_s:

Juz widze jak zaczepiasz "zwyklych" ludzi i pytasz o ich los. Ty najwiekszy przeciwnik ukrainskiego narodu. Dobre

Juz sie niezle zakreciles w sojej narracji chyba czas o porade do towarzyszy. Zreszta macie pewnie co tydzien spotkania wiec...

• Confused 1
  • Upvote 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Radziuwilk napisał(a):

Acha jezdzisz sluzbowo do ukrainy hmmm :Up_to_s:

Juz widze jak zaczepiasz "zwyklych" ludzi i pytasz o ich los. Ty najwiekszy przeciwnik ukrainskiego narodu. Dobre

Juz sie niezle zakreciles w sojej narracji chyba czas o porade do towarzyszy. Zreszta macie pewnie co tydzien spotkania wiec...

Nie twoja wiara czyni to prawdą ale fakt że tak było 

Przykro mi że tego nie rozumiesz bracie , jak się siedzi w domu przed monitorem i nigdy nie miało podróży służbowej to potem wypisuje się takie rzeczy jak ty

Ten największy przeciwnik narodu ukraińskiego przyjął jedną rodzinę zaraz po inwazji Rosji na Ukrainę na swoje drugie mieszkanie i do czasu aż się ogarnęli żyli na mój koszt , tych 40 zł za dzień nie zobaczyłem do dziś 

2 minuty temu, DjXbeat napisał(a):

@voltq 

Czytam twoje wypociny i dochodzę do wniosku że masz idealne predyspozycje do wprowadzania „Rucckiego Miru” o ile już tego nie robisz… 

Dziękuję za te słowa a jakieś konkrety? Czy po prostu nabijasz posty ?

8 godzin temu, Kris194 napisał(a):

To dobrze , oby im się powiodło 

Edytowane przez voltq
Opublikowano
Cytat

Koniec wsparcia z USA. Biały Dom wycofuje swoje siły z Rzeszowa

Amerykańska armia oficjalnie poinformowała o wycofaniu swoich sił z Rzeszowa/Jasionki i przerzuceniu ich do innych baz na terenie Polski. Decyzja Białego Domu oznacza, że teraz to nasz kraj oraz NATO będą odpowiedzialne za przekazywanie zachodniego uzbrojenia zmierzającego do Ukrainy, które w większości trafia do walki z Rosją właśnie przez lotnisko Rzeszów-Jasionka.

https://www.komputerswiat.pl/aktualnosci/militaria/ukraina-bedzie-miala-problem-usa-wycofuja-sie-z-rzeszowa/sxbd4nx

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, voltq napisał(a):

Nie twoja wiara czyni to prawdą ale fakt że tak było 

Przykro mi że tego nie rozumiesz bracie , jak się siedzi w domu przed monitorem i nigdy nie miało podróży służbowej to potem wypisuje się takie rzeczy jak ty

Ten największy przeciwnik narodu ukraińskiego przyjął jedną rodzinę zaraz po inwazji Rosji na Ukrainę na swoje drugie mieszkanie i do czasu aż się ogarnęli żyli na mój koszt , tych 40 zł za dzień nie zobaczyłem do dziś 

Dziękuję za te słowa a jakieś konkrety? Czy po prostu nabijasz posty ?

Ja wcale nie mówię, że Volt to ruski trol, ale ciekawe co by pisał ruski trol, jakby coś pisał

- przedstawiałby się jako ten dobry, mądry i aktywny, a przeciwnicy to piwniczaki co nic nie wiedzą, bo nie wychodzą z domu

- liczyłby na lenistwo i prosił o konkrety mimo, że jest obok wręcz cała góra wysrywów do pokazania jako konkret. Trol by pisał, że mu się zarzuca coś bezpodstawnie, żeby postronni być może w to uwierzyli, o ile np. nie śledzili wątka od miesięcy i nie widzieli tych kilkudziesięciu konkretów

- podawalby jakieś zmyślone historyjki o tym, jak pomagał Ukraińcom (ta nie może być zmyślona, bo za 1200zł miesięcznie to sąsiad 2 lata temu mieszkanie wynajnował. Może i bez luksusów i w malutkiej mieścinie, ale 3 osobowa rodzina żyła komfortowo płacąc 1100zł, więc tutaj to nie wygląda na papkę z trolowni, bo tam by ją opracowali chyba trochę lepiej. Kasując ludzi w potrzebie powyżej kosztów, to już nie całkiem jest "pomaganie". 

- używałby dziwnych określeń, nieużywanych chyba przez 99% Polaków, np. ciągle pisząc "bracie" zamiast "kolego", "gościu", "człowieku", "stary", czy choćby "typie".

To dobrze , oby im się powiodło 

No i elegancko. Teraz już wszyscy są przekonani, że jest po stronie Ukrainy, a nie Rosji. Stuk! Sprawa zamknięta. 

@CamisNie powielaj fake newsów. Przecież już nam tu koledzy wyjaśnili, że żadnych wstrzymań pomocy nie było, a potem jak wstrzymania nie było, to ją przywrócili, więc jak ją przywrócili to by teraz nic nie kombinowali, więc to się nie kompiluje i musi być fake news. ;)

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Zapewne logistyka zostanie przerzucona w region bliskiego wschodu czy Chin.

Ogarnianiem Jasionki, tak logistyki jak bezpieczeństwa, ma zająć się w pełni Polska + europejska część NATO.

Dzisiaj pojawiły się newsy, nie wiem czy pewne, że USA przywracają bazę lotniczą Bagram w Afganistanie.

Przerzucają tez od kilkunastu dni lotnictwo, w tym B-52 Spirit, do bazy na Oceanie Indyjskim. To akurat w pełni potwierdzone.

Edycja: nie wiem czy ten użyszkodnik to "ruski troll" w klasycznym rozumieniu. Natomiast na pewno hardcorowy troll, raczej też z mocnymi zaburzeniami.

Edytowane przez Badalamann
Opublikowano

Nieźle jak na "dogorywające upadłe" państwo

W zeszłym roku Ukraina wyprodukowała broń wartą 10 miliardów dolarów, co jest dziesięć razy więcej niż w 2022 r. i trzy razy więcej niż w 2023 r....W tym roku Ukraina spodziewa się wyprodukować 5 milionów dronów FPV, które będą dominować na polu bitwy, w porównaniu z 2 milionami w zeszłym roku. Ponadto 30 000 większych dronów dalekiego zasięgu, 3000 pocisków manewrujących, takich jak nowy Długi Neptun, i „drony rakietowe”, takie jak napędzany turboodrzutowo Palianytsia...The Economist nazywa ukraińską technologię walki elektronicznej jedną z najbardziej zaawansowanych na świecie i zdecydowanie lepszą od rosyjskiej i europejskiej. W szczególności odnosi się to do zakłócacza Lima, który zakłóca system naprowadzania rosyjskich bomb szybujących.

https://x.com/Gerashchenko_en/status/1909546652454498374

Departament Obrony USA rozważa propozycję wycofania do 10 000 żołnierzy z Europy Wschodniej

https://x.com/nexta_tv/status/1909540471099343183 

• Confused 1
  • Upvote 3
Opublikowano
6 minut temu, drex1 napisał(a):

Departament Obrony USA rozważa propozycję wycofania do 10 000 żołnierzy z Europy Wschodniej

To na pewno nie jest kolejny przykład na sterowania Trumpem z Kremla. To na pewno tylko biznesy i unikanie rozwcieczenia Rosji przy negocjacjach. Przecież dzięki tym dotychczasowym ustępstwom i lizaniu dupy Ławrowa, USA już tyle zyskała i posunęła negocjacje tak mocno do przodu, że wojny już dawno nie ma, a na ulicach Rosji i Ukrainy chodzą ludzie wymachujący flagami obu krajów, trzymając się za ręce. 

PS. Nowa Gawęda Dwóch Łysych Kopułek na kanale Kap. Lisowskiego na YT - i kolejne złe wieści o tym jak Trump rozmontowuje siłę militarną USA. :(

• Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Popularne tematy

• Najnowsze posty

• Mam win11 najnowszy updejt. I powiem tak, aktualizację z automatu wyłączam jak i defendery i inne pierdoły ale to już od czasów win7 czy win8. Aktualizuję jak mi się przypomni ale to też od dawna tak robię. Nie czytam, nie patrzę po forach, czy kolejny updejt coś zepsuł, po prostu odkładam czasowo i nie miałem nigdy żadnych problemów z aktualizacjami.   Co do skryptu to już pisałem, ale się powtórzę, mi coś namieszał, a laik nie jestem, zrobiłem na samym początku przywracanie ale nie zadziałało, i z większego problemu to tylko zauważyłem nie działającą apkę od pada do xboxa, jakbyś chciał zaktualizować to lipa ponieważ błąd wyskakuje. Więc jak ogarniałeś ręczne wyłączanie updejtów czy innych defenderów to lepiej zrób to ręcznie     Ogólnie między winxp a tym nie widzę różnicy oprócz otoczki graficznej, z każdym systemem postępuje tak samo i czy to win7 czy win11 działa jak powinien.    Na Twoim miejscu bym olał te wszystkie problemy(w 99% przypadkach ludzie są powodem problemów) i wybrał opcję 2, ewentualnie 5/6 tylko z tym skryptem by uważał, ja instalowałem ponad dwa lata temu i kwiatki jak wyżej, niby pierdoła ale trochę irytująca  
    • Dobry. Mam pytanie. Płyta główna Gigabyte B450 AORUS ELITE Socket AM4, obecnie procesor AMD RYZEN 5 3600. Tak patrząc po tym co się  wyprawia z cenami myślę czy by nie stuningować tego co mam na ile się da bazując na tej płycie. Jaki tu można wsadzić bezproblemowo najmocniejszy procesor?? Ramy różnych producentów zakładając, że trzymają te same parametry mogą grymasić??
    • sprobuj ustawic kolory wgl tego co podalem i posiedz tak 30min i zobaczy cz sa jakies roznice - jak nie to wroc do defaultowych bo why not   korzystaj z profilu USER/uzytkownik to moze ustawienia sie zachowają.   jesli nie te monitory to nad jakimi myslisz?
    • Fajny bo mega stabilny, ale mało kulek na minutę.  Życia by brakło aby tyle nabić albo to jakieś chińczyki grają 24/7 na zmianę. 
    • Mam do zainstalowania system na dwóch nowych komputerach i im więcej czytam tym mam większy mętlik w głowie, serio. Oba komputery mają służyć do zabawy i podstawowych zastosowań (gry, emulatory, programy Adobe i podobne) 1 konfiguracja   procesor: AMD Ryzen 7 9800X3D chłodzenie: be quiet! DARK ROCK ELITE płyta: MSI MAG X870E TOMAHAWK WIFI pamięć: GOODRAM 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 IRDM BLACK V karta graficzna: Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti GAMING OC (16 GB) zasilacz: MSI MPG A850G PCIe5.0 850W 80 Plus Gold ATX 3.1 obudowa: Corsair AIRFLOW 7000 Black 2 konfiguracja   procesor: AMD Ryzen-7 7700 AM5 chłodzenie: Arctic Freezer 36 Black płyta: Gigabyte B650 EAGLE AX AM5 pamięć: GoodRam IRDM 32GB (2x16GB) DDR5 6000 CL30 Black karta graficzna: ASUS Prime Radeon RX 9070 OC Edition 16GB GDDR6 zasilacz: Seasonic FOCUS GX-750 (80 PLUS GOLD) obudowa: Corsair AIRFLOW 4000 White  Mam wrażenie że w czasach Windowsa 10 wszystko było prostsze i mniej problemowe, teraz ciągle gdzieś czytam o tym jak to jakas aktualizacja Win11 coś totalnie zjeb**ła i trzeba czekac na porządny updajte , poleca sie też blokować aktualizacje Problem w tym że szczerze ja już mam dosyć na starość pierdole**nia sie z tym wszystkim , śledzenie forum, czytania newsów i ręcznego blokowania wybranych aktualizacji. Ktoś może napisać, ze przecież wystarczy zatrzymać aktualizacje i zainstalować ją później jak "już bedzie dobrze", tyle że to jest jest problem jednorazowy, Mały Miękki co chwila coś odwala i jedna aktualizacja psuje drugą, oni tam totalnie nie ogarniają tematu (pewnie przez hindusów zatrudnionych za miske ryżu) W związku z tym nie wiem co robić, Windows 11 aktualnie też juz wystepuje w różnych wersjach np 23h2, 24h2,25h2  Poniżej parę teoretycznych rozwiązań: 1) Zainstalować Windows 10  2) Zainstalować Windows 11 zaktualizować go na maksa i zacisnąć zęby. 3) Zainstalować Winsows 11 ale nieco starszej wersji np 23h2 i zablokować aktualizacje (pytanie jakie będą tego konsekwencje teraz oraz w dłuższym terminie) 4) Zainstalować Windows 11 LTSC  5) Zainstalować Windows 11 w nieco starszej wersji i odpalić jakiś skrypt oczyszczający 6) Zainstalować Windows 11 w najnowszej wersji i odpalić jakiś skrypt oczyszczający 7) Zainstalować jakąś customową wersje Win11 8) Są też takie wynalazki jak ATLAS OS W całym tym bałaganie jest jeszcze kwestia 1 konfiguracji wymienionej wyżej (mam na mysli procesor) Nie wiem na ile to co tutaj jest poniżej napisane jest aktualne Niektórzy w internecie dla świętego spokoju polecają zainstalować Windowsa 11 LTSC IoT (podobno nadaje sie lepiej do gier niż zwykły LTSC wg niektórych osób)  i w tym windowsie polecają doinstalować ręcznie odpowiedni komponent do obsługi procesorów AMD X3D    
  • Aktywni użytkownicy

• Dodaj nową pozycję...