Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
40 minut temu, VRman napisał(a):

Ja wcale nie mówię, że Volt to ruski trol, ale ciekawe co by pisał ruski trol, jakby coś pisał

- przedstawiałby się jako ten dobry, mądry i aktywny, a przeciwnicy to piwniczaki co nic nie wiedzą, bo nie wychodzą z domu

- liczyłby na lenistwo i prosił o konkrety mimo, że jest obok wręcz cała góra wysrywów do pokazania jako konkret. Trol by pisał, że mu się zarzuca coś bezpodstawnie, żeby postronni być może w to uwierzyli, o ile np. nie śledzili wątka od miesięcy i nie widzieli tych kilkudziesięciu konkretów

- podawalby jakieś zmyślone historyjki o tym, jak pomagał Ukraińcom (ta nie może być zmyślona, bo za 1200zł miesięcznie to sąsiad 2 lata temu mieszkanie wynajnował. Może i bez luksusów i w malutkiej mieścinie, ale 3 osobowa rodzina żyła komfortowo płacąc 1100zł, więc tutaj to nie wygląda na papkę z trolowni, bo tam by ją opracowali chyba trochę lepiej. Kasując ludzi w potrzebie powyżej kosztów, to już nie całkiem jest "pomaganie". 

- używałby dziwnych określeń, nieużywanych chyba przez 99% Polaków, np. ciągle pisząc "bracie" zamiast "kolego", "gościu", "człowieku", "stary", czy choćby "typie".

No i elegancko. Teraz już wszyscy są przekonani, że jest po stronie Ukrainy, a nie Rosji. Stuk! Sprawa zamknięta. 

@CamisNie powielaj fake newsów. Przecież już nam tu koledzy wyjaśnili, że żadnych wstrzymań pomocy nie było, a potem jak wstrzymania nie było, to ją przywrócili, więc jak ją przywrócili to by teraz nic nie kombinowali, więc to się nie kompiluje i musi być fake news. ;)

Dziękuję za te słowa 

Dużo osób na tym forum ma ogromną wiedzę na różne tematy i są dużo mądrzejsi ode mnie , natomiast tekst z nie wychodzeniem z domu to był żart którego niestety nie zrozumiałeś 

Jak ktoś na fakty reaguje wyzwiskami to jest to bezpodstawne 

Stać mnie było żeby pomóc jednej rodzinie stanąć na nogi , zwykli Ukraińcy nie są niczemu winni , problemem jest Żeleński razem z oligarchami i swoim rządem 

Jak ci to pasuje to mogę pisać do ciebie kolego z forum

Pisze bracie lub siostro bo zakładam że wszyscy ludzie na tym forum mają rodziców Polaków czyli Słowian a słowianie wywodzą się z tej samej grupy DNA r1a1

Edytowane przez voltq
Opublikowano
4 minuty temu, VRman napisał(a):

To na pewno nie jest kolejny przykład na sterowania Trumpem z Kremla. To na pewno tylko biznesy i unikanie rozwcieczenia Rosji przy negocjacjach. Przecież dzięki tym dotychczasowym ustępstwom i lizaniu dupy Ławrowa, USA już tyle zyskała i posunęła negocjacje tak mocno do przodu, że wojny już dawno nie ma, a na ulicach Rosji i Ukrainy chodzą ludzie wymachujący flagami obu krajów, trzymając się za ręce. 

PS. Nowa Gawęda Dwóch Łysych Kopułek na kanale Kap. Lisowskiego na YT - i kolejne złe wieści o tym jak Trump rozmontowuje siłę militarną USA. :(

Trump teoretycznie nie zmniejsza siły militarnej USA. Znacznie wzrósł budżet armii amerykańskiej. On pomaga Rosji kosztem Europy. Z jednej strony więcej pieniędzy na amerykańskie zbrojenia, a z drugiej osłabianie sojuszników. Na Ukrainę cła nałożył, a na Rosję nie. Taki dobry wujek tfu

Może i nie jest rosyjskim agentem, ale pokazuje jak nie prowadzić rozmów pokojowych. Dużo zawdzięcza rosyjskim kanaliom.

Opublikowano
17 minut temu, voltq napisał(a):

zwykli Ukraińcy nie są niczemu winni , problemem jest Żeleński razem z oligarchami i swoim rządem 

Patrz a ja do tej pory myślałem ze to wina putina i  innych ruskich kłamców typu ławrow i inne kanalie które zaatakowały inny niepodlegly kraj i dalej to robią od 3 lat.

Moze tak jak i Tramp nie jesteś ruskim szpiegiem/trollem.... ale to nie ma znaczenia bo działasz i piszesz jakbyś nim był 

.

• Confused 1
  • Upvote 5
Opublikowano
Godzinę temu, indexinfio napisał(a):

Trump teoretycznie nie zmniejsza siły militarnej USA. Znacznie wzrósł budżet armii amerykańskiej.

Finanse to jedno, ale za chwilę na szczycie władzy nie zostanie nawet jedna osoba mająca o czymkolwiek pojęcie. Strzelnicowe generały i tym podobne. W imię zasady "może debil i nie wie nic o niczym, ale wierny". 

Opublikowano
1 godzinę temu, drex1 napisał(a):

Nieźle jak na "dogorywające upadłe" państwo

tj. myslales ze panstwo w stanie wojenny nie bedzie rekordowo inwestowac w zbrojenia? XD

sprawdz demografie ukrainy i co stracili przez wojne to zrozumiesz co to znaczy dogorywajace upadle panstwo

• Like 1
Opublikowano

Ukraina mogłaby być dobrym kierunkiem do emigracji dla wielu rosyjskojęzycznych osób, o ile będzie jakaś realna gwarancja pokoju i znacznie zmniejszą korupcję. To jest oczywiście wariant mocno optymistyczny.

Opublikowano
Godzinę temu, drex1 napisał(a):

Patrz a ja do tej pory myślałem ze to wina putina i  innych ruskich kłamców typu ławrow i inne kanalie które zaatakowały inny niepodlegly kraj i dalej to robią od 3 lat.

Moze tak jak i Tramp nie jesteś ruskim szpiegiem/trollem.... ale to nie ma znaczenia bo działasz i piszesz jakbyś nim był 

.

Dziękuje za te słowa 

Czwartek o 14:18

• Confused 1
  • Upvote 1
Opublikowano
2 godziny temu, MaxaM napisał(a):

to jest trochę naciągnięcie tego:

https://www.europeafrica.army.mil/ArticleViewPressRelease/Article/4147621/press-release-usareur-af-repositions-troops-in-poland/

raczej chodzi tylko o przemieszczenie na terenie Polski.

Myślę, że w związku z tym, że ruskie nic sobie nie robią z ustaleń trampka, to prewencyjnie zmieniają rozstawienie swoich oddziałów, tak na wszelki wypadek, jakby jednak ruskim zachciało się przywalić w miejsce przerzutu transportów do UA. 

Zawsze przecież ruskie mogą powiedzieć, że celowali przed granicą ale UA zakłóca sygnał. I znów amerykanie musieli by coś zrobić, a tak to będzie incydencik.

Opublikowano
1 godzinę temu, indexinfio napisał(a):

Ukraina mogłaby być dobrym kierunkiem do emigracji dla wielu rosyjskojęzycznych osób, o ile będzie jakaś realna gwarancja pokoju i znacznie zmniejszą korupcję. To jest oczywiście wariant mocno optymistyczny.

Ale ty myślisz, że po co jest między innymi ta wojna? Przecież gdyby nagle bezpośredni sąsiad, mniejszy brat zaczął skyrocketować że stopą życia, ruscy dostaliby chyba zwiechy systemu. Elity trzymające władze w rosji po prostu nie mogą na to pozwolic.

23 minuty temu, Keller napisał(a):

Pytanie czy mają w co ją wyposażyć, bo co z tych liczb jak byłyby braki sprzętu.

O to się nie martw, mają. Już powinieneś wiedzieć, że te mityczne braki w amunicji, rakietach i tak dalej to w praktyce bujdy na resorach.

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, VRman napisał(a):

To na pewno nie jest kolejny przykład na sterowania Trumpem z Kremla.

Jaki interes mają Stany w obronie wschodniej flanki?

Ale takie wymierne. Nie te pierdy o solidarności i tych dobrych i złych?

Pomijam już, że pewnie pomarańczowy znowu chce coś wymusić. Choćby zakup sprzętu od nich.

2 godziny temu, indexinfio napisał(a):

Nooo... Żeby za 10 lat mieć nową mniejszość do odbijania.

Ruskich się nie powinno nigdzie wpuszczać.

• Upvote 1
Opublikowano
W dniu 1.03.2025 o 17:35, voltq napisał(a):

Dlaczego ukraincy nie chca dopuscic do miedzynardowego sledztwa w buczy , skoro twierdza ze to zrobili ruskie to czemu oni sie nie zgadzają a rosjanie sie zgodzili ?

Logika wygrywa

Widze ruski troll tu jest aktywny od dawna z  kacapskimi fejkami

Masakra ludności cywilnej, której na początku marca 2022 r. dopuścili się Rosjanie w podkijowskich miejscowościach Buczy i Irpieniu, została odkryta po wycofaniu się wojsk rosyjskich z tych terenów 29 marca tego samego roku. Znaleziono tam setki ciał cywilów. Wiele wskazywało na to, że dokonano ich egzekucji. W Buczy odkryto zbiorowe groby, w których pogrzebano 280 cywilów. Cała społeczność międzynarodowa była zgodna, że potrzebne jest niezależne, międzynarodowe śledztwo. Rozumiały to także ukraińskie władze. Dlatego Rada Praw Człowieka ONZ powołała niezależną międzynarodową komisję śledczą ds. Ukrainy, która miała za zadanie zbadanie naruszeń praw człowieka i międzynarodowego prawa humanitarnego popełnionych przez Rosjan. Komisja rozpoczęła prace 7 czerwca 2022 r. Jej eksperci odwiedzili Kijów, a także m.in. Buczę, Irpień i Sumy. Rozmawiali z ukraińskimi władzami, ale też świadkami rosyjskich zbrodni. W październiku 2022 r. komisja przedłożyła Zgromadzeniu Ogólnemu ONZ raport, w którym wstępnie potwierdziła, że w czterech obwodach: kijowskim, czernihowskim, charkowskim i sumskim doszło do zbrodni wojennych i zbrodni przeciw ludzkości.

https://fakehunter.pap.pl/raport/59374d9c-29b9-4846-84ff-1f7dfbbb71ff

• Confused 2
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, drex1 napisał(a):

Widze ruski troll tu jest aktywny od dawna z  kacapskimi fejkami

Masakra ludności cywilnej, której na początku marca 2022 r. dopuścili się Rosjanie w podkijowskich miejscowościach Buczy i Irpieniu, została odkryta po wycofaniu się wojsk rosyjskich z tych terenów 29 marca tego samego roku. Znaleziono tam setki ciał cywilów. Wiele wskazywało na to, że dokonano ich egzekucji. W Buczy odkryto zbiorowe groby, w których pogrzebano 280 cywilów. Cała społeczność międzynarodowa była zgodna, że potrzebne jest niezależne, międzynarodowe śledztwo. Rozumiały to także ukraińskie władze. Dlatego Rada Praw Człowieka ONZ powołała niezależną międzynarodową komisję śledczą ds. Ukrainy, która miała za zadanie zbadanie naruszeń praw człowieka i międzynarodowego prawa humanitarnego popełnionych przez Rosjan. Komisja rozpoczęła prace 7 czerwca 2022 r. Jej eksperci odwiedzili Kijów, a także m.in. Buczę, Irpień i Sumy. Rozmawiali z ukraińskimi władzami, ale też świadkami rosyjskich zbrodni. W październiku 2022 r. komisja przedłożyła Zgromadzeniu Ogólnemu ONZ raport, w którym wstępnie potwierdziła, że w czterech obwodach: kijowskim, czernihowskim, charkowskim i sumskim doszło do zbrodni wojennych i zbrodni przeciw ludzkości.

https://fakehunter.pap.pl/raport/59374d9c-29b9-4846-84ff-1f7dfbbb71ff

To się szybko obudziłeś bracie , sprawa już dawno została przeze mnie wyjaśniona poszukaj w archiwum forum

Ale dziękuję ci że tak mocno wyszykujesz postów pod swoją tezę o ruskim trollu , nowe konto jakiegoś użytkownika ?

Opublikowano
26 minut temu, crush napisał(a):

Jaki interes mają Stany w obronie wschodniej flanki?

Pytasz na serio? To o czym mówi się od 3 lat nie wystarczy? 

27 minut temu, crush napisał(a):

Nooo... Żeby za 10 lat mieć nową mniejszość do odbijania.

Ruskich się nie powinno nigdzie wpuszczać.

A z tym się zgodzę akurat

Opublikowano

Ale mi się nie podoba taki relatywizm moralny. "Nie ma walki dobra ze złem, to jest biznes". Nagle wojna przestaje być złem w czystej postaci, nagle okazuje się, że warto prowadzić i finansować konflikty w których ktoś ginie. Co to ma być? Ja widzę, że niestety życie w dobrobycie korumpuje człowieka. Po WWII wiedzieliśmy czym jest wojna. Powstało między innymi takie NATO, aby nigdy już do tego nie wracać i co? Wystarczyło że poumierali ludzie pamiętający ostatnią wojnę i ludzkość znowu potrzebuje nauczki.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Ale mi się nie podoba taki relatywizm moralny. "Nie ma walki dobra ze złem, to jest biznes". Nagle wojna przestaje być złem w czystej postaci, nagle okazuje się, że warto prowadzić i finansować konflikty w których ktoś ginie. Co to ma być?

Najlepsze jest to, że dokładnie identycznie potrafili stawiać sprawę Ukraińcy ze wschodu, których poznałem. Groteskowo brzmi, ale byli tacy dosłownie stawiający za tezę, że ta wojna to tylko i wyłącznie biznes.

Najlepszy był gość z Charkowa. Dzieci mu się porozjeżdżały po świecie (córka we Włoszech, syn w Polsce) on z żoną od początku wojny w Polsce, majątek życia zniszczony, a gość dalej swoje o biznesie i zero stresu :E

Dla mnie to było ciężkie do przetrawienia, zadawałem mu pytania odnośnie tego co czuje, jakie ma przemyślenia itp. Oczywiśćie gość swoje, ta wojna to tylko biznes ;)

Także tak, można jak widać stawiać taką tezę i to wręcz będąc ofiarą owej wojny.

Opublikowano
23 godziny temu, voltq napisał(a):

Realne stwierdzenie naszej ciężkiej sytuacji jest dziwne? mamy ruszać z szabelka na ruskie czołgi? , u nas gdyby wybuchła wojna to po miesiąca byś zobaczył jeżeli by takie forum jeszcze działało ze większość by chciała żeby brać jakikolwiek pokój z Rosją byle żeby tylko ta tragedia się skończyła , pojedz na Ukrainie i pogadaj z ludźmi ja tam często bywam służbowo i ludzie są tak wykończeni to wojną ze niektórzy to już czekają żeby przyszedł rusek i zaprowadził jakiś porządek tak są zrozpaczeni , to samo było u nas po drugiej wojnie światowej jak się bandyci rozplenili gwałcili , palili , rabowali to ludzie szli zgłaszać na UB żeby cos z tym zrobili bo mieli tego dość

Jedź już do swojej matuszki i nie wracaj, podziwiaj sobie ten ruski porządek, organizację i bezpieczeństwo, nie to co w tej parszywej Europie czy upadającej Ukrainie (która nie jest święta, ale ruski bardak i państwowa bandyterka to zupełnie inna skala). 

2 godziny temu, Kaczkofan napisał(a):

No proszę...wojna = biznes dla zbrojeniówki/branży medycznej/firm pokroju Blackwater (teraz Academi)/spekulantów. Nowe, nie znałem.

Wszystko to biznes, wojny, kryzysy czy normalne życie. Nie ma nic za darmo.

• Confused 1
  • Upvote 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...