Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Radziuwilk Ty tak sam z siebie czy ktoś za to płaci? Ale ponieważ mamy nowe otwarcie i ktoś się burzył że nie zwracamy uwagi to:

Art.  257.  [Napaść z powodu ksenofobii, rasizmu lub nietolerancji religijnej]

Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

To ile dni zpp za to?

Opublikowano
1 godzinę temu, Áltair napisał(a):

Jak w tytule. 13 minut o tym, dlaczego sankcje są bez sensu. W skrócie: albo wszyscy, albo wcale.

Wzrost nominalny wartości exportu z Kirgistanu do Rosji, a wzrost z Europy do Kirgistanu - są to sumy śmieszne, pierwszy mało trafiony argument że "sankcje nie działajo".

Pomylona cena ropy BRENT z WTI. Rosja sprzedaje poniżej kosztów wydobycia i jest na to mnóstwo dowodów. 

Kolejny błąd z filmu - Rosja nadwyżki budżetowe chowała w dolarach, i w tym ciekawym miejscu gdzie EU i USA je zamroziła oraz przydzieliła już Ukrainie - bank jest pusty. Oraz nie miną dekady do cięć budżetowych, bo cięcia już są od roku żeby sfinansować MoD Rosji, kolejny błąd z filmu. 

Opublikowano

@TheMr.

Przecież linia energetyczna na Litwę działa od lat, więc jaka próbna synchronizacja?

Ok, trochę poszukałem. PolLit Link działa obecnie asynchronicznie, z konwersją na prąd stały.
Tak czy inaczej plan pełnej synchronizacji był opracowany już dawno, to nie jest pomysł wywołany wojną.

Opublikowano
Godzinę temu, Mar_s napisał(a):

@Radziuwilk Ty tak sam z siebie czy ktoś za to płaci? Ale ponieważ mamy nowe otwarcie i ktoś się burzył że nie zwracamy uwagi to:

Art.  257.  [Napaść z powodu ksenofobii, rasizmu lub nietolerancji religijnej]

Kto publicznie znieważa grupę ludności albo poszczególną osobę z powodu jej przynależności narodowej, etnicznej, rasowej, wyznaniowej albo z powodu jej bezwyznaniowości lub z takich powodów narusza nietykalność cielesną innej osoby,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

To ile dni zpp za to?

MEDAL HONORU!. Nasi dziadowie by tobie wystawili opinie za osobe atakowanie kogos kto powiedzial prawde o naszym odwiecznym wrogu ktory zawsze dazyl do zniewolenia naszego narodu. rosja mordowala i niszczyla nas od setek lat. i ty chcesz mi dac bana?? To ja chce aby takie osoby jak ty mogly decydowac, a nie pytac sie kogos z aparatu wladzy.

Bronisz rosje w czasach kiedy putin powiedzial, ze chce wycofania NATO do granic ZSRR i wskazal jednoznacznie ze chce wrocic do podzialu europy gdzie Polska jest pod ruskim butem? I ty mnie chchesz pouczac?

Teraz toczy sie wojna rosji z ukraina, a po niej z nami. Bronie nas polakow! Naszej wolnosci! Za ta wolnosc setki ludzi bralo bron w rece i walczylo i umieralo! Za Polske! A ty mowisz ze nie moge w obecnych czasach agresora ruskiego krytykowac? Ja nie atakuje zadnego innego kraju i nacji i wypowiadam sie tylko w tym temacie o nacji ktora mowila OFICJALNIE ze chcenas sobie podporzadkowac!

• Like 1
Opublikowano

Nikogo nie bronisz przed niczym tylko pierdzielisz kocopoły na forum komputerowym.

Polska nie jest w stanie wojny z nikim, jest członkiem NATO, nikt nas nie napadnie więc dlatego właśnie piszesz te pierdolety w tym temacie zamiast siedzieć w okopie.

A jak masz jakieś stany lękowe albo problemy psychiczne, i myślisz że Putin przyjdzie w nocy Ciebie zamordować to podaję telefon: 800 70 2222

Zadzwoń, pomogą.

Opublikowano
8 minut temu, Mar_s napisał(a):

Nikogo nie bronisz przed niczym tylko pierdzielisz kocopoły na forum komputerowym.

Polska nie jest w stanie wojny z nikim, jest członkiem NATO, nikt nas nie napadnie więc dlatego właśnie piszesz te pierdolety w tym temacie zamiast siedzieć w okopie.

A jak masz jakieś stany lękowe albo problemy psychiczne, i myślisz że Putin przyjdzie w nocy Ciebie zamordować to podaję telefon: 800 70 2222

Zadzwoń, pomogą.

KAZDY kraj przed wojna nie jest w stanie wojny!!

Jak mam siedziec w okopie jak nie jestesmy w czasie wojny i jak narazie w POLSCE nie ma nawet 1m okopow!!. NIE KONFABULUJ!!

putin POWIEDZIAL ze z POLSKI maja zostac wycofane instalacje NATO i jego celem jest odbudowa ZSRR!!!!

Rozumiesz?!?! czy nie rozumiesz CO TO ZNACZY?? Jak nie to poczytaj troche hostorii polsko rosyjskiej to moze cie cos oswieci dlaczego PISZE TO CO PISZE!

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, Mar_s napisał(a):

@Radziuwilk Uspokój się albo będziesz miał długi odpoczynek od forum, ewidentnie Ci szkodzi więc taka rozłąka tylko na zdrowie wyjdzie.

Przeciez jestem spokojny. Przeszkadza ci, ze w moim interesie jest dobro Polski, a nie rosji?

Czy chodzi ci, ze jak nie mowie tak jak ty chcesz to powinienem odpoczac od forum?

Edytowane przez Radziuwilk