Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
19 minut temu, hubio napisał(a):

A myślisz, że rosja się zgodzi po tym dzisiejszym ataku na Moskwę? No zobaczymy. Nie jestem tego taki pewien.

Nie bylo zadnego ataku na obiekty cywilne tylko wojskowe. Filmiki z trafieniami w budynki to wiadomo, ze ruskie to spreparowaly dla propagandy.

• Confused 1
Opublikowano
28 minut temu, VRman napisał(a):

Czyli Ukraina zmuszona dać Rosji miesiąc na wzmacnianie swojej armii, w zamian za... nic, bo te wstrzymanie dostaw info i uzbrojenia było wstrzymane bez powodu.

Fajny ten "negocjator". Ciekawe co Rosja ma zrobić w zamian.

Racja bo lepiej zeby kilka tysiecy ludzi ginelo dziennie o przesuniecie frontu o 30 metrow w czasie negocjacji koncowego porozumienia xD

• Like 2
Opublikowano (edytowane)

— Zawieziemy ofertę 30-dniowego rozejmu Rosjanom i mamy nadzieję, że powiedzą "tak"; piłka jest teraz po ich stronie powiedział we wtorek sekretarz stanu USA Marco Rubio

-------------------------

Wróżąc z fusów obstawiam ze jak Amerykanie pojadą do Kacapów z pytaniem co oni na to,  to usłyszą - POMIDOR :hahaha:

Edytowane przez Oldman
  • Upvote 6
Opublikowano (edytowane)

Jeden wuj i jeszcze śmierdzą sosem rybnym, trzeba się zbroić i szkolić, żeby nie musieć wybierać, ja wolę wydać na ten cel te parę dyszek miesięcznie, niż marudzić to nie nasza wojna i obudzić się z ręką w nocniku

Edytowane przez 8V32 PcLab
Opublikowano
19 minut temu, crush napisał(a):

W sumie jakby już trzeba było wybierać, to z dwojga złego chyba lepsi ci żółci faszyści od tych ruskich knurów. 🤔

Nie dla USA. Jesli ruscy skapituluja (przed USA a nie ukraina) to dostana ukraine i ogloszony zostanie kolejny reset z rosja, kapitulacja oznacza tutaj zmiane strony w kontekscie rywalizacji z chinami.

• Like 1
Opublikowano
58 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

Nie bylo zadnego ataku na obiekty cywilne tylko wojskowe. Filmiki z trafieniami w budynki to wiadomo, ze ruskie to spreparowaly dla propagandy.

Po prostu zestrzelone obiekty spadały między innymi na  zabudowania.

Chyba nie trzeba tutaj nic preparować.

No, ewentualnie propaganda może nieco przemilczeć faktyczne powody pożarów i ubrać to w celowe uderzenia Ukraińców w obiekty cywilne. 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Wywaliło mnie aż na początek marca, gdzie była jatka z Winterem. :E 
Przekartkowałem kilka stron i dalej ta sama emocjonalna paplanina, która rozumie tylko pustą, prostą moralność i kilka wyjątków po "obu stronach".

Interesem USA nie jest dbać aby wszystkim było dobrze, lecz aby im było dobrze. Taka jest polityka międzynarodowa i co najwyżej kierują opinię publiczną do danych decyzji. A ta sraczka o prorosyjskości i putinizacji to już zupełnie cyrk. Propaganda rosyjska za granicą jest dużo bardziej skomplikowana, niż wywoływanie poparcia dla sprawy... Budowanie podwalin do krajowej propagadny i powodów do walki ze "zgniłem zachodem" jest u nich jednym z celów, gdzie skutecznie robiły to kolorowe rządy, jak i ludziki krzyczące o polskim Lwowie.

Jeden z najgorszych możliwych scenariuszy zakończenia tej wojny to zniesmaczenie się Ukraińców do całej tej sytuacji oraz propagadna rosyjska mieląca fakty pod swoją zakrzywioną propagande, jak to USA i zachód pchnęły ją do wojny i chciały wykrwawić "dobrą" Rosję oraz przejąć gospodarkę Ukrainy, gdzie korporacje zachodnie już to robiły z rolnictwem. Będzie pewnie też coś o tym jak UE się już dogadywała z Rosją gazociągiem, jak to Polacy chcieli ugryźć coś dla siebie i zmęczyć Rosję oraz inne pierdolety propagandowe, gdzie mogliby skonwertować sporą część populacji pod siebie...
Choć w sumie mogą z Ukrainy zrobić kraj zielonych ludzików i pchnąć do wojny z Polską, ale to już nierealny scenariusz, taką mam nadzieję przynajmniej.

Dla Polski dobre byłoby zapobiegnięcie demilitaryzacji Ukrainy i unikanie dawania paliwa rosyjskiej propagandzie, choć pewnie potrafią wymyśleć rzeczy z niczego. Dla nich to jesteśmy jakimś imperium ciągnącym za sznurki. :E  

Ja popiszę głupoty, wy popiszecie głupoty i tak :kupa: się dowiemy, ale proszę... Niech skończy się ta emocjonalna sraczką i szukanie wszędzie putinizacji. Mogę wkleić stary podcast o trollach putinach i książce o tym, choć nawet to nie obejmowało całego obrazu, bo dziś "nikt" nie przegrzebie się do pełnego i prawdziwego stanu rzeczy. Dziennikarzy śledczych którzy robiliby coś głębokiego morduje lub zamyka się nie tylko w Rosji, choć na na pewno u nich o to znaczniej łatwiej. W Polsce słyszałem o paru przypadkach, ale nie wiem czy zanotowałem to gdzieś ~7 lat temu. Edit. Teraz to wolę luźno śledzić błahe tematy, jak DEI w grach, niż grzebać w mrocznych zaułkach rzeczywistości :Crash: Choć dalej zerkam co się podwinie, zamiast łopatą grzebać.

Edytowane przez musichunter1x
już chyba wszystkie edycje ;)
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, MaxaM napisał(a):

🇮🇷🚫🇺🇸 "I will not negotiate with you even under threats, do what you want," — President of Iran to Trump

👀 Earlier, Trump said that "something will happen to Iran very soon, and you will hear about it."

Iran nie jest mi jakiś bliski ale cudownie jest patrzeć jak wszyscy Trumpowi pokazują środkowy palec :E

• Upvote 2
Opublikowano
6 minut temu, crush napisał(a):

Iran to szambo które już dawno powinno zostać spłukane. Nieważne przez kogo.

Świetna myśl bo nic innego tak nie poprawia stosunków między dwoma krajami jak wzniecenie jeszcze większej niechęci... Wiem, że Iran to Iran ale może czas się zastanowić nad pierwotną przyczyną konfliktu i poszukać rozwiązania zamiast się bombardować co x lat bo to jakoś nie pomaga.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, VRman napisał(a):

Czyli Ukraina zmuszona dać Rosji miesiąc na wzmacnianie swojej armii, w zamian za... nic, bo te wstrzymanie dostaw info i uzbrojenia było wstrzymane bez powodu.

Fajny ten "negocjator". Ciekawe co Rosja ma zrobić w zamian.

przewidujemy?

mój bet:

Pokaż ukrytą zawartość

nic

Mam złe przeczucia. Obawiam się że to zawieszenie broni to nie jest "sprawdzam" dla Rosji, tylko pułapka na Ukrainę. Jeśli Rosja się zgodzi na ten rozejm i zostanie on wprowadzony, to jakie pole manewru w dalszych negocjacjach będzie miał Zelenski? Jak po tych 30 dniach zawieszenia broni nie zgodzi się na "wynegocjowane" przez USA warunki "pokojowe", to będzie wtedy tym, który zrywa zawieszenie broni, tak? :hmm: Oby nie potoczyło się tak:

- Rosja zgodzi się na zawieszenie broni (bo jest dogadana z USA i wtajemniczona w pułapkę);

- "Negocjacje pokojowe" zostaną poprowadzone przez USA tak, że Ukraina dostanie ofertę de facto kapitulacji (np. oddanie Rosji więcej terytorium ponad to, co Rosja już zajęła, całkowita demilitaryzacja Ukrainy, "wolne" wybory na Ukrainie, itd., itp.);

- Ukraina nie zgodzi się na to, a wtedy pomarańczowy łajdak: "ZAKOŃCZYŁEM WOJNĘ ZROBIŁEM POKÓJ JA I PUTIN KOCHAMY POKÓJ NAZIŚCI Z UKRAINY NIE CHCĄ POKOJU DYKTATOR BEZ WYBORÓW ROZPOCZYNA NOWĄ WOJNE CHCE ZAATAKOWAC BIEDNĄ ROSJE ROSJA MUSI SIE BRONIC SANKCJE NA UKRAINE BROŃ DLA ROSJI POKOJOWY NOBEL DLA MNIE !!1!!1111!"

Edytowane przez Katrin3
Opublikowano
4 minuty temu, Katrin3 napisał(a):

ZAKOŃCZYŁEM WOJNĘ ZROBIŁEM POKÓJ

NAZIŚCI Z UKRAINY NIE CHCĄ POKOJU DYKTATOR BEZ WYBORÓW ROZPOCZYNA NOWĄ WOJNE

POKOJOWY NOBEL DLA MNIE !!1!!1111!

Realistyczne fragmenty.

Opublikowano
15 minut temu, Katrin3 napisał(a):

Mam złe przeczucia. Obawiam się że to zawieszenie broni to nie jest "sprawdzam" dla Rosji, tylko pułapka na Ukrainę. Jeśli Rosja się zgodzi na ten rozejm i zostanie on wprowadzony, to jakie pole manewru w dalszych negocjacjach będzie miał Zelenski? Jak po tych 30 dniach zawieszenia broni nie zgodzi się na "wynegocjowane" przez USA warunki "pokojowe", to będzie wtedy tym, który zrywa zawieszenie broni, tak? :hmm: Oby nie potoczyło się tak:

- Rosja zgodzi się na zawieszenie broni (bo jest dogadana z USA i wtajemniczona w pułapkę);

- "Negocjacje pokojowe" zostaną poprowadzone przez USA tak, że Ukraina dostanie ofertę de facto kapitulacji (np. oddanie Rosji więcej terytorium ponad to, co Rosja już zajęła, całkowita demilitaryzacja Ukrainy, "wolne" wybory na Ukrainie, itd., itp.);

- Ukraina nie zgodzi się na to, a wtedy pomarańczowy łajdak: "ZAKOŃCZYŁEM WOJNĘ ZROBIŁEM POKÓJ JA I PUTIN KOCHAMY POKÓJ NAZIŚCI Z UKRAINY NIE CHCĄ POKOJU DYKTATOR BEZ WYBORÓW ROZPOCZYNA NOWĄ WOJNE CHCE ZAATAKOWAC BIEDNĄ ROSJE ROSJA MUSI SIE BRONIC SANKCJE NA UKRAINE BROŃ DLA ROSJI POKOJOWY NOBEL DLA MNIE !!1!!1111!"

Nie rozumiesz. Jest pieć rzeczy, na które musi się zgodzic ukraina:

1) Zbrodnierze wojenni nigdy nie zostaną ukarani

2) Ukraina może liczyć tylko na dostawy broni, nigdy amerykanie nie wysla żołnierzy

3) Ukraina nie dostanie reparacji wojennych od Rosji

4) Ukraina nigdy nie wejdzie do NATO

5) Ukraina musi się zrzec ziem okupowanych przez Rosjan

Sądze ,że tego żąda Trump. W zamian za to Rosja będzie musiala się zgodzić na niepodległośc ukrainy i dostawy broni przez zachód.

Opublikowano
45 minut temu, Katrin3 napisał(a):

"Negocjacje pokojowe" zostaną poprowadzone przez USA tak, że Ukraina dostanie ofertę de facto kapitulacji (np. oddanie Rosji więcej terytorium ponad to, co Rosja już zajęła, całkowita demilitaryzacja Ukrainy, "wolne" wybory na Ukrainie, itd., itp.);

Moim zdaniem żadnej demilitaryzacji nie może być bo niby też kto i jak by miał to nadzorować? Może wojska kacapskie? Więcej terytorium też na pewno nie. Wolne bez cudzysłowia wybory i gwarancja, że Ukraina nie wejdzie do NATO. Myślę, że to było od początku na stole. Bardzo mądrze Trump zaczął od rosji czyli silniejszego bo już dokładnie wiedział co może dać Ukraińcom.

Natomiast jest inna obawa. Mianowicie taka, że rosjanie podpiszą i dalej będą atakować twierdząc, że to nie oni, a marsjanie i dopiero wtedy wyjdzie prawdziwy sprawdzian Trumpa. Czy wmanewrował Ukrainę czy na serio będzie dbał. Ale na zasadzie kija i marchewki na pewno da ruskim marchewkę w postaci zniesienia sankcji i zaproszenia z powrotem do grona państw decydujących o losach świata. To tak dobra marchewka, że putin może się skusić. W takim wypadku może dotrzymać rozejmu.

Opublikowano

@Katrin3 @łukasz850

No właśnie te 4 punkty co niby wyciekły i ta opinia w "gazecie" której fragment zacytowałem - Fiutin się nigdy nie zgodzi na cokolwiek innego niż 'w ten czy inny sposób, prędzej czy później, Ukraina ma być pod kontrolą Rosji"

a że ekipa trumpa jeszcze nie raz będzie walić pierdy i manipulować pchająć Ukrainę w przerwę dającą większą przewagę Rosji, to niestety pewne. 

Jedyna nadzieja, że Europa zacznie na serio coś działać a nie tylko gadać, ale bardzo wątpię.

• Upvote 1
Opublikowano
6 godzin temu, Wercyngoteryx napisał(a):

Spotkał się ktoś z was z odmowa złożenia przysięgi żołnierskiej po szkoleniu? Czy są z tego powodu jakieś konsekwencje oprócz ostracyzmu? Przykładowo czy inni mogą być skłonni do agresji? Znacie jakieś przypadki?

To samo co z odmową szczepienia na covida jak w pracy "zmuszali"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...