Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, TheMr. napisał(a):

Z psikawek. Biorą wodę z morza i psik psik. 

Pytam serio.

Mam tu powklejać Twoje posty PCL odnośnie zniszczenia floty?

6 minut temu, Radziuwilk napisał(a):

@crush pomoge ci dojsc do celu, bo juz nie pierwszy raz o tej flocie piszesz.

Z jakich jednostek odpala sie rakiety? Podpowiem ci jeden typ to nawodne drugi podwodne.

Juz chyba znasz odpowiedz na swoj dylemat.

No rzecz w tym, że ostatnie ataki były również z nawodnych...

Opublikowano

@hubio 

Ja o ekonomii a Ty o mentalności społeczeństwa. 

Podsumuje mój wcześniejszy wpis - to gospodarka daję możliwości finansowania wojny a ta leci na pysk przynosząc olbrzymie straty! 

Żeby mieć możliwości prowadzenia długoletniej, pełnoskalowej wojny trzeba mieć na to pieniądze a Rosja tych pieniędzy już nie ma. 

Opublikowano

@DjXbeat jedno jest ściśle powiązane z drugim. putler szybciej zagłodzi własny naród niż dopuści aby nie było kaski na wojnę i nikt się temu nie sprzeciwi. Dla mnie to są totalne farmazony jak te kiedyś na labie o tym, że ruskie mają broń na proce. Tą wojnę to on może jeszcze prowadzić dekadami.

• Upvote 1
Opublikowano
Godzinę temu, hubio napisał(a):

@TheMr. ale ja wiem doskonale jaką skalę i nie ma to żadnego znaczenia. Ja nie pisałem o skali przecież tylko dałem jako przykład Iran i Koreę. Niech skala będzie na rosję 100x większa. Nic to nie zmieni. ruskie są od stuleci przyzwyczajeni do uległości wobec dyktatorów i nigdy się nie buntują. Tu mogę się mylić, ale tak z 400 lat wstecz nie widzę buntowania. Tzn jedyne bunty były jak chciano wprowadzić demokrację czyli przed rewolucją październikową i za Jelcyna... Dla ruskiego demokracja=anarchia. Oni tego nie chcą. Wolą być trzymani za pysk. Żadne sankcje na nic się nie zdadzą.

Z tym brakiem buntu to masz sporo racji, tam jakieś rewolucje czy przewroty też musiały być organizowane przez siły zewnętrzne ze względu na całkowitą bierność społeczeństwa. Jedyne co tam może skatalizowac jakieś ruchawki to brak alkoholu.

• Thanks 1
Opublikowano
Godzinę temu, DjXbeat napisał(a):

@hubio 

Ja o ekonomii a Ty o mentalności społeczeństwa. 

Podsumuje mój wcześniejszy wpis - to gospodarka daję możliwości finansowania wojny a ta leci na pysk przynosząc olbrzymie straty! 

Żeby mieć możliwości prowadzenia długoletniej, pełnoskalowej wojny trzeba mieć na to pieniądze a Rosja tych pieniędzy już nie ma. 

Spokojnie. W stanie takim jak obecnie to Rosja jeszcze pooddycha 2-3 lata. 
Ale nie dziwią ruchy Putina - szybkie zajęcie większego terenu ponad koszty ludzkie i materialne do 20 stycznia. 
Zawieszenie wojny w 2025 roku i brak wstąpienia Ukrainy do NATO - żeby mogli uderzyć za 3-5 lat. 
Pod koniec 2025 roku Rosja będzie musiała opierać się na zakupach z Korei i Iranu ciężkiego sprzętu. 
A pomoc dla Ukrainy na 2025 roku została już zaakceptowana na poziomie 25-28 mld $. 

Opublikowano
Godzinę temu, MaxaM napisał(a):

@hubio

Gdyby było tak jak piszesz, to za sąsiada mielibyśmy teraz ZSRR.

Raz na 500 lat znajdzie się tam ktoś taki jak Gorbaczow albo car Piotr I Wielki :) Ale to wszystko też nie w wyniku buntu tylko kierunku zachodniego w elitach, a niektórzy mówią, że służby specjalne chciały lepszego życia dla siebie :) . Przy czym Gorbaczow skręcił w stronę demokracji, ale po Jelcynie putin jakieś parę lat stosował się do niej, a potem sukcesywnie ograniczał, aż na koniec wsadził wszystkich oponentów i rozpętał wojnę :)