Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, CozyHog napisał(a):

Panowie prośba o jakieś propozycje. Ze ścigałek mam na steam tylko starego Dirta 3 (już oczywiście niedostępny w sprzedaży). Czy jest coś bardziej aktualnego, ciekawego i jednocześnie w rozsądnych pieniądzach w co mógłbym się wkręcić? Trochę szukałem, ale słabo znam się na ścigałkach, a chciałbym w jakąś pograć na padzie.

DiRT, DiRT 2.0, EA Sports WRC - te bardziej symulacyjne, ale da się grać na padzie jak masz trochę skilla.

Jak coś bardziej w stylu DiRT 3 to obczaj DiRT 4

• Upvote 1
Opublikowano
55 minut temu, CozyHog napisał(a):

Panowie prośba o jakieś propozycje. Ze ścigałek mam na steam tylko starego Dirta 3 (już oczywiście niedostępny w sprzedaży). Czy jest coś bardziej aktualnego, ciekawego i jednocześnie w rozsądnych pieniądzach w co mógłbym się wkręcić? Trochę szukałem, ale słabo znam się na ścigałkach, a chciałbym w jakąś pograć na padzie.

Wreckfest?

• Upvote 2
Opublikowano
Godzinę temu, CozyHog napisał(a):

Dirt5 , Forza Horizon każda częśc.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Jak na pada, to oczywiście WRC 7/8/10/Generations, V-Rally 3, a z z innych klimatów GRID 2019 i Legends. No, Wreckfest też. A jak ci pasują motocykle, to MotoGP 18/19/21/24, MXGP 19/21 i Ride 3/4. Da się też na padzie ogarnąć ACC i F1, choć wiadomo, że z asystami, a i tak jest trudniej niż na kółku. 

Edytowane przez Zas
  • Upvote 1
Opublikowano

@wallec@Dirian@Keller@Elvis79@huudyy@Zas

Dzięki wszystkim za podpowiedzi:) Wczoraj wcześnie usnąłem.. Patrzyłem oczywiście na Forze i choćby Dirt 5, ale drogaśne te gry. Zapomniałem tylko, że przecież trzeba spojrzeć u resellera u którego kupuję. Na steam też kupuję, ale głównie na promocjach. Wreckfest może być ciekawy - przypomina mi jedną z gier z dzieciństwa:D Jeszcze sobie na spokojnie sprawdzę te tytuły.

Przypomniałem sobie o xbox pass.. może warto wykupić na miesiąc, bo jest tu kilka tych zacnych tytułów.

obraz.thumb.png.09951b38a31cacd1ffe81629770e8b16.png

• Upvote 2
Opublikowano
6 godzin temu, CozyHog napisał(a):

@wallec@Dirian@Keller@Elvis79@huudyy@Zas

Dzięki wszystkim za podpowiedzi:) Wczoraj wcześnie usnąłem.. Patrzyłem oczywiście na Forze i choćby Dirt 5, ale drogaśne te gry. Zapomniałem tylko, że przecież trzeba spojrzeć u resellera u którego kupuję. Na steam też kupuję, ale głównie na promocjach. Wreckfest może być ciekawy - przypomina mi jedną z gier z dzieciństwa:D Jeszcze sobie na spokojnie sprawdzę te tytuły.

Przypomniałem sobie o xbox pass.. może warto wykupić na miesiąc, bo jest tu kilka tych zacnych tytułów.

obraz.thumb.png.09951b38a31cacd1ffe81629770e8b16.png

Nie warto. Przynajmniej dla tych gier co na screenie masz. Asphalt to lipa. Car Mech simulator był za darmo na epicu, F1 25 i F1 24, F1 24 dodałem na essentialu beznadziejne, pomijajac ze kierownica nie poprawnie działała to nie umywa sie to do GT7 tylko okupują Formułe i połowe toru nie dajac innym gra łatwo licencji, Forza Horizon 5 (nie wiem miałem 4 ultimate edition usunałem po 5h z konta tak beznadziejnie sie grało jak w słabego NFS, Forza Motosport, lepsze jest GT7, Gird LEGENDs tak samo GT7 jest lepsze, Snow Riders -> była taka gra STEP za 10zł pełna wersja z DLC na ubisofcie, NFS heat, pay rivals i Unbound, tylko Unbound jest wart uwagi ale to gra taka do pogrania na luzno stary NFS U2 był jendak lepszy, StarwRs Squadron za darmo na Epicu było, TrailMakers chyba za 20zł na Steamie w promo, Wreckfest to takie destruction derby pewnie ciekawe, aczkolwiek gracze lubiący te tematy grają w beamNG. 

Innymi słowy dla tych gier nie warto miec xbox pass. Były za darmo albo za pare złotych, sa po prostu nie warte tej ceny albo w ogole gry.

Opublikowano (edytowane)

Za późno.. Może i te gry były za darmo, ale ja ich nie mam i nie grałem:) Kilka razy brałem już passa na miesiąc. Ogólnie nie jestem do niego przekonany, ale poza tymi grami będę mógł odpalić również wiele innych i zobaczyć jak mi one działają i może niektóre kupić kiedyś na jakieś wyprzedaży steam.

W ogóle znowu były problemy z tą aplikacją Xbox.. szkoda gadać. Forza 5 150GB tak jak się szybko ściągnęła, to teraz się jeszcze rozpakowuje.. ale już wolniej..

Z tych dostępnych sprawdzę sobie oczywiście te lepsze/bardziej popularne. Może któraś podpasuje:)

edit: o masz... chyba godzina już minęła i rozpakowało się ~25GB/150GB. Czy tak to powinno wyglądać?

edit 2: chyba już 3 godziny minęły. Czy tak to powinno wyglądać?

obraz.thumb.png.41bef7839adfbe9e242f966c3780ea14.png

edit 3: hehe.. mistrzostwo

obraz.thumb.png.1a2ef83b22847b7a09963537bf884a70.png

edit 4 (26.05.2025 g.12.06): co to się stanęło.. coś mi komputer zaczął lagować. Myślałem, że rozpakowywanie było wstrzymane. Chciałem już usunąć tę grę, a tu:

obraz.thumb.png.ae9592bafa67685cca8f1f7a159003aa.png

Edytowane przez CozyHog
Opublikowano
W dniu 25.05.2025 o 13:17, CozyHog napisał(a):

Grę masz z MS Store? Takiego dziadostwa to w życiu nie widziałem... kiedyś jak ściągałem FH4 to musiałem dać pauzę przy ok, 60-70% i co się stało po wznowieniu? Wspaniały MS Store zaczął mi grę od nowa ściągać, a że mam radiówkę to wiesz jaka była moja reakcja :) to było moje ostatnie doświadczenie z MS Store.

Opublikowano

@wallec to był/jest jakiś ewidentny błąd, nie wnikam/nie wiem, ale jak masz taką możliwość to możesz spróbować

Później ściągnąłem sobie na szybko, żeby zobaczyć co będzie z inną grą, ale ta nie wymagała już "rozpakowywania" i poszła od strzała.

Zrzutekranu2025-05-26190315.thumb.png.8b66472747ff051d1f01f0bc7ef5475d.png

@AndrzejTrg

Hehe, wyobrażam sobie:D

Wykupiłem sobie, żeby obadać kilka gier. Kiedyś może spróbuję pobrać ją jeszcze raz w ramach testu (np. po reinstalacji systemu), ale ta instalacja nieźle mną "wstrząsnęła";p

• Like 1
Opublikowano

Mnie Forzy nie wciągają. Tzn ogólnie nawet fajnie się jeździ, grafika, muzyka model jazdy może poza driftem (ale ja gram na klawie, to kalectwo murowane). Tyle że te gry nie mają końca, więc jakby są nigdy do usunięcia z dysku. A ja wolę przejść, usunąć i poszukać coś nowego.

Opublikowano

Ja mam tego pada, ale za to koślawe łapy do niego. Nigdy nie miałem żadnej konsoli poza pegazusem. Mogę na nim grać chyba jedynie w jakieś gry 2d, izometryki i właśnie ścigałki.

Odpaliłem tę forzę na chwilę i to jest chyba taka wyścigówka z fabułą i dynamiczną akcją. Ogólnie pewnie może się spodobać. Ten Dirt 3, którego mam muszę przyznać, że wydaje mi się bardziej pro i jest na prawdę satysfakcjonujący podczas zmagań.

Czy kierownica w takich grach i pedały zmieniają wrażania/doświadczenia z takiej gry jak Dirt 3 lub inny symulator, np. assetto corsa?

Opublikowano (edytowane)

@CozyHog Jak będziesz ściągał to z ciekawości daj pauzę i zobacz czy to naprawili 🙂

Co do odczuć między kierownicą a padem, (bo już raczej na klawie nikt nie gra, ale kilka lat temu jeszcze zdarzały sie "ewenementy" piszące że wymiatają na klawiaturze...)

to na pewno jest lepsza imersja na kierownicy, ale tutaj mówisz o bardziej arkadowej grze a niżeli symulacji, mimo że wyłączysz wszystkie asysty które niby robią z tej gry symulacje. @galakty nakreśli Ci znaczenie bardziej temat. 

Sa jeszcze takie wynalazki, ale nie testowałem 🙂

Edytowane przez AndrzejTrg
Opublikowano

Ścigałki bez FFB to proteza, a nie ścigałki. Nie ma znaczenie czy użyjesz klawiatury, pada czy kółka na padzie :E Dopiero prawdziwa kierownica daje informacje co się dzieje z autem. 

Dirt 3 to arcade, ale Dirt Rally na kierownicy to już kozak. Assetto bez kierownicy nie powinno się nawet odpalać, nie ma sensu. 

Opublikowano (edytowane)

Nie przesadzaj z tym DiRT-em 3, że to zręcznościowa w pełni gra. Czym w takim razie są NFS-y albo Trackmania? DiRT 3 przy tych grach to wręcz symulator. Dzielenie gier samochodowych nawet na 3 rodzaje: arcade, simcade i sim, to zdecydowanie za mało.

Poza tym, jak autor pytania dotychczas grał wyłącznie w DiRT-a 3, to może nieco ostrożniej z tym podawaniem mu od razu pełnych symulatorów, gdyż zwyczajnie może odbić się od ściany.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano

GOG fajny, przeglądając natrafia się na wiele staroci z lat młodości :E, ale jak to jest że gra kiedyś bez problemu z polskim audio/ text, a teraz tego nie ma, tylko na upartego znowu jakieś chomiki czy inne uje.

Jakie polecacie legitne key shopy? I istnieją może porównywarki z historycznymi cenami tak jak np. na psprices, żeby w miarę być w temacie cen, co i po ile było.