Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

[quote]Trzeba grać w jedynkę wcześniej?  Wygląda nieźle, nawet jak na moje pixel-hejterskie oko[/quote]

Spokojnie możesz zaczynać bez znajomości pierwszej części. To nie jest bezpośrednia kontynuacja fabularna. Akcja toczy się w zupełnie nowym świecie, z nowymi postaciami i historiami. Sam tak grałem. :P

Pod względem gameplayu i grafiki ta część jest znacznie lepsza, przynajmniej z tego, co widziałem.

1 godzinę temu, tuhmunud napisał(a):

Remaster oryginalnej gry ma nie zawierać ostatecznie trzech części? (Remake, Rebirth + niewydana część)

Granie w jedną część jest w porządku, jeśli chcesz po prostu spróbować serii czy gatunku. Ale jeśli zależy Ci na pełnym doświadczeniu fabularnym, to wiadomo - najlepiej grać chronologicznie.

Edytowane przez Jaycob
  • Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

hehehe

5060Ti w GTA V ma mniej klatek w 8K z DLSS performance (czyli natywna 4K) niż bez DLSS.

Oj coś mi mówi, że ludzie oczekujący, że Switch 2 w trybie portable będzie pokazywał nextgenowość dzięki DLSS, się mocno zdziwią.

5060ti w 8K i 16K to chyba coś właśnie w okolicach tego dostanie Switch 2 z ekranem 1080p (spodziewam się, że pewnie natywna będzie latać poniżej 480p dość często)

Edytowane przez VRman
Opublikowano

dochodzę do wniosku że osoby zarządzające ubisoftem sabotują firmę. Ilość gier porażek przytłacza a teraz stawiają na jedną kartę battle royale który ma być konkurentem fortnite i apexa.
Ile już było klonów tych gier i wszystkie popadały a sam tryb BR znudził się graczom

Opublikowano

No nie wiem.

Kilka lat temu..

Gadam sobie z kolegą, cisnę bekę z pomysłów zrobienia z Battlefielda gry Battle Royale i z tego, że do CSGO dodali tryb BR.

A na to kolega

- a mi się podoba, w sumie to głównie w ten BR w CSie teraz grywam.

kurtyna

Opublikowano

wydaje mi się że już się o to pytałem, ale... szukam strony internetowej która pokaże ceny gier cyfrowych PC "ze wszystkich stron" + można ustawić kwotę za grę - że jak jakaś strona będzie miała taką cenę, to otrzymam powiadomienie. Ktoś? coś pamięta nazwę takiej porównywarki cen gier PC?

Opublikowano

W dniu 21.04.2025 o 22:59, kanon7 napisał(a):

wydaje mi się że już się o to pytałem, ale... szukam strony internetowej która pokaże ceny gier cyfrowych PC "ze wszystkich stron" + można ustawić kwotę za grę - że jak jakaś strona będzie miała taką cenę, to otrzymam powiadomienie. Ktoś? coś pamięta nazwę takiej porównywarki cen gier PC?

Wystarczy znać https://lowcygier.pl/

To jest ich podstrona, ggdeals widnieje na samej górze w prawym rogu.

Opublikowano (edytowane)

^ Czekałem Na "Ziob ziro!"

A co to Wheel of time tak w ogóle? Wygląda na yy.. no nowocześnie. Chyba mi się nie chce nawet szukać co to, po zobaczeniu "plakatu" wyżej.

Edytowane przez VRman
Opublikowano (edytowane)

Czy ktoś z was miał taki błąd i wie jak go rozwiązać?

0x80070490.jpg

Z tego co poczytałem, to problem jest znany od lat, ale niby jedynym skutecznym rozwiązaniem jest przeinstalowanie Windowsa (!). Pfff... :heu: Nic nie było grzebane w systemie jakby co, zwykłe przeglądanie neta, jakaś gra, film itd. Od wczoraj to mam :hmm:

Edit.: Dobra, udało mi się w końcu ogarnąć po przewaleniu pierdyliarda stron i filmów. Nie raz było podawanych mnóstwo dość odważnych rozwiązań, że tak określę, ale w końcu trafiłem, a chodzi o zresetowanie aplikacji Usługi gier i ponowne uruchomienie systemu. Krótka instrukcja:

1. Ustawienia / Aplikacje;
2. Wyszukaj aplikację "Usługi gier" i kliknij "Opcje zaawansowane";
3. W grupie "Resetowanie" kliknij "Resetuj";
4. Uruchom ponownie komputer;
5. Włącz aplikację Xbox i poczekaj aż się zaktualizuje.

Zapewne jakaś cudowna aktualizacja MS musiała coś namieszać.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, Pawelek6 napisał(a):

Czy ktoś z was miał taki błąd i wie jak go rozwiązać?

0x80070490.jpg

Z tego co poczytałem, to problem jest znany od lat, ale niby jedynym skutecznym rozwiązaniem jest przeinstalowanie Windowsa (!). Pfff... :heu: Nic nie było grzebane w systemie jakby co, zwykłe przeglądanie neta, jakaś gra, film itd. Od wczoraj to mam :hmm:

Edit.: Dobra, udało mi się w końcu ogarnąć po przewaleniu pierdyliarda stron i filmów. Nie raz było podawanych mnóstwo dość odważnych rozwiązań, że tak określę, ale w końcu trafiłem, a chodzi o zresetowanie aplikacji Usługi gier i ponowne uruchomienie systemu. Krótka instrukcja:

1. Ustawienia / Aplikacje;
2. Wyszukaj aplikację "Usługi gier" i kliknij "Opcje zaawansowane";
3. W grupie "Resetowanie" kliknij "Resetuj";
4. Uruchom ponownie komputer;
5. Włącz aplikację Xbox i poczekaj aż się zaktualizuje.

Zapewne jakaś cudowna aktualizacja MS musiała coś namieszać.

Dlatego DOS 5.0>Windows 10> dziękuję, postoję.  Ile się da zostaję na Win10, a potem robię faktyczny upgrade, instalując  Linux+Win7+XP zamiast W11.

Nawet za darmo nie chcę W11 ani korzystania z tego ich sklepu.  Tona anty-konsumenckich gówien, błąd na błędzie, soft robiony jakby pracowali tam sami wiecznie pijani debile, brak poprawek bugów znanych od lat itp. Przecież o błędach z Forzą Horizon na tym ich sklepie czytałem już ze cztery lata temu.

Oni nawet nie potrafią przetestować aktualizacji Windy przed jej wypuszczeniem. Raz - OK, wpadki się zdarzają. Ale oni mają w zwyczaju dwa razy do roku taką akcję od(wali)ć.

Cytując tekst jaki mi utkwił w pamięci przy słuchaniu sountracku z Matrixa

Cytat

Going forward may not be the answer. Maybe I should go back

Może następca 9800x3d da radę trzymać lock na 60fps w grach z PS3/x360 zaprojektowanych do 30fps - to dojdzie kilka fajnych gier. Została też cała masa gier z ery 16bit, PS1/Saturn i kilka perełek, które po ponad 20 latach chętnie ogram ponownie mimo wymęczenia ich na PS2, bo są w końcu fajnie działające symulatory kineskopowca.

Wtyczki mi się nie będą palić w kompie, nie będzie żadnego stutteru w 20 grach 2010-2025, które mam do ogrania, żadna aktualizacja mnie nie wku(rzy) i będę ogólnie bardziej zadowolony z życia niż jakbym się miał użerać z tym badziewiem tylko po to, aby ograć obecnie aż trzy gry wydane w 2018-2025, których potencjał oceniam na wyżej niż 7/10.

Wiesiek II i III jeszcze do nadrobienia, a na pewno graficznie i klimatowo podejdzie mi bardziej niż cokolwiek zrobią na Unreal Engine 5 w W4, nie mówiąc nawet o obawach odnośnie aspektów innych niż wizualia. 

Trailer remastera Obliviona na UE5 sprawił, że bardziej myślę o zainstalowaniu oryginalnej gry z modami. Zawsze mnie odrzucało to, że gra nie potrafi wykorzystać więcej niż 1.7GB RAMu, więc były problemy z przycinkami nawet w modach polegający na tylko zmianie ustawień w plikach konfiguracyjnych gry i dodanie texture packa na wtedy potężne karty z aż 512MB VRAM.

Ale z 64GB RAMu to całą grę można wrzucić na ramdysk i mam nadzieję, że to rozwiąże problem. Może na 32GB RAMu nawet by się dało, bo nie pamiętam ile zajmowała gra. Może z podstawowymi modami zmieści się w 22GB ramdysku.

Jest jeszcze standalone VR i ten PCVR jaki zdążę mam nadzieję ograć zanim wyłączą support VR lub Steama na W10.

I starczy.

Niech się walą z tym zabugowanym trojanem ubranym w spodnie z napisem "nie jestem syfem, jestem windows, serio".

Edytowane przez VRman
Opublikowano

@VRman ale to jest Win10 właśnie. Nie używam jedenastki :hihot: Problem polega na tym, że to nie tyle sam system był tutaj winowajcą (dziesiątka jest całkiem stabilna), a aplikacja. MS sam sobie utrudnia życie. Aby korzystać z aplikacji Xbox (tak jak Steam itp.), to w systemie jest jeszcze: Xbox Live, Usługi gier (mój problem), Game Bar oraz musi być... Centrum opinii. Pięć programów, żeby korzystać z jednego, z Xboxa, jeśli ma się na ich koncie jakieś gry. To jest chore. W ogóle to Centrum opinii jest na ch... potrzebne delikatnie mówiąc w systemie i z chęcią bym się pozbył. Służy wyłącznie do zgłaszania opinii (kto by chciał?) oraz pomocy technicznej i właśnie z racji tego drugiego jest potrzebne, bo Xbox korzysta z pomocy technicznej... przez Centrum opinii właśnie i nie będzie działał bez tego.

To jest tak namieszane, że głowa boli. Szef MS rozdał zadania pracownikom, każdy zrobił swoje, po czym rzucił - teraz to złączcie w jedną całość, nieważne jak, byle razem.

Opublikowano (edytowane)

To ciekawe, bo jak stawiałem z wyczyszczonego obrazu i pobrałem Xboxa, to z automatu i tak zaczęło mi tą całą resztę pobierać, bo nie szło uruchomić Xboxa. W tamtym roku tak sprawdzałem :hmm:

Edytowane przez Pawelek6