Kadajo 9 794 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja Chodziło mi o to ze dziś nie ma znaczenia czy to kupisz czy spiracisz, efekt końcowy jest ten sam. Twórcy i tak kasy nie zobaczą a ty nie pograsz online bo serwery wyłączone dawno temu i trzeba kombinować. Możesz pograć za to offline z botami. Chociaż tyle i aż tyle.
Stjepan 2 829 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja 3 minuty temu, Kadajo napisał(a): Chodziło mi o to ze dziś nie ma znaczenia czy to kupisz czy spiracisz, efekt końcowy jest ten sam. Twórcy i tak kasy nie zobaczą a ty nie pograsz online bo serwery wyłączone dawno temu i trzeba kombinować. Możesz pograć za to offline z botami. Chociaż tyle i aż tyle. Zależy od gry, bo w UT99 i Q3A dalej można grać online bo tam serwery tworzą gracze i tak powinno być w każdej grze, ba w CoD 2 i MoH:AA też.
slafec 65 Opublikowano 26 Maja Opublikowano 26 Maja @Stjepan Sugerowałem się OLX, jest tam kilka ogłoszeń od 30 zł. Pewnie po jakichś negocjacjach dałoby się urwać jeszcze kilka złotych
mazi636 35 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Jak ktoś lubi czytać to polecam https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4860953/krew-pot-i-piksele-chwalebne-i-niepokojace-opowiesci-o-tym-jak-robi-sie-gry - fajny daje obraz, jak faktycznie wygląda robienie gier i to nie raz cud, że wychodzą z tego grywalne produkcje 1
galakty 5 065 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja To nie jest domena gier, a wszystkich projektów informatycznych. Jakby klienci widzieli co się odwala w zespołach...
oldfashioned 821 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 16 godzin temu, Kadajo napisał(a): Chodziło mi o to ze dziś nie ma znaczenia czy to kupisz czy spiracisz, efekt końcowy jest ten sam. Można zesrać się na środku pokoju, na dywanie albo w toalecie – efekt końcowy jest ten sam. Za kij nie mogę zrozumieć tej aprobaty piractwa. To jest przecież kradzież. Nie ma różnicy, czy ściągniesz gry czy filmy o wartości 5k, czy wyniesiesz coś ze sklepu stacjonarnego pod kurtką. Jesteś złodziejem. Tyle.
j4z 1 816 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 18 godzin temu, Fenrir_14 napisał(a): @Kadajo chciałem sobie obejrzeć ostatnio znowu tego Beowulfa z 2007 zrobionego w motion capture. No to mówię zassam sobie i obejrze przed spaniem. I co? I gówno! 3 jurki na amazon prime cwelowi bezosowi wykartkować bo nie ma skąd tego pobrać. Kurde, szczerze, nie sądziłem że się tak wq***e tego wieczoru. Świat kompletnie schodzi na psy, równia pochyła Kurde, kiedyś to były czasy jednak. Pierdzielisz... 1 1
galakty 5 065 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja 42 minuty temu, oldfashioned napisał(a): Można zesrać się na środku pokoju, na dywanie albo w toalecie – efekt końcowy jest ten sam. Za kij nie mogę zrozumieć tej aprobaty piractwa. To jest przecież kradzież. Nie ma różnicy, czy ściągniesz gry czy filmy o wartości 5k, czy wyniesiesz coś ze sklepu stacjonarnego pod kurtką. Jesteś złodziejem. Tyle. Tylko jemu chodziło tutaj o stare gry, których już nie ma w sklepie na przykład. Więc czy kupisz używkę z OLX czy spiracisz to nie ma różnicy. Nie pisał o nowych grach. 1 1
Fenrir_14 1 240 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja (edytowane) @j4z Wszystko w temacie 👍 W weekend zainstaluje sobie jeszcze DC++ 😀 Edytowane 27 Maja przez Fenrir_14
galakty 5 065 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja Ubisoft niezła kraksa, ale co się dziwić, to było do przewidzenia.
Kris194 5 038 Opublikowano 27 Maja Opublikowano 27 Maja W dniu 26.05.2026 o 00:48, Kadajo napisał(a): Masakra, PC DIY umiera i będzie tylko gorzej ... Rynek PC DIY zaczął umierać gdy wydajność w najniższym segmencie przestała zauważalnie rosnąć tylko nie wszyscy chcieli to widzieć. Szczerze? Niech zdycha bo już i tak nic z tego nie będzie. Od dawna uważam, że to wszystko musi spotkać się z ziemią, żeby się mogło odrodzić w lepszej formie. 2
Pawelek6 364 Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja (edytowane) Heh, pamiętam jak jeszcze na PCL to czasem poruszałem. Mało kogo to obchodziło. Zresztą co się dziwić, po forum było widać te zmiany. Jak tam dołączyłem w 2008 r., to ludzie mieli przeróżne sprzęty, a teraz co widać tutaj choćby, głównie segment wyższy, niekoniecznie najwyższy, ale wyższy. Taka elita zostaje, reszta się wykrusza. Widać to po Steamie gdzie od paru lat rządzi RTX 3060. A i z grami różnie bywa przez ostatnie lata, o optymalizacji nie wspominając. Przykładowo moje gatunki gier są na wymarciu - dosłownie. Zostaje elita dla elity. Taki wieloletni powolny, ale postępujący proces. Edytowane 27 Maja przez Pawelek6 1 2
Stjepan 2 829 Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja 19 godzin temu, oldfashioned napisał(a): Ok, to mea culpa - to zmienia kontekst. No dlatego może kiedyś na GOGu wylądują NOLF, NOLF 2 i AVP 2 z 2002 roku, te gry kupisz jedynie na aukcjach i to nie za małe pieniądze, albo spiracisz, NOLF2 ma na półce na szczęście.
Stjepan 2 829 Opublikowano 30 Maja Opublikowano 30 Maja https://delistedgames.com/witchaven-witchaven-ii-leaving-steam-on-june-15th-gog-com-delisting-likely/ Ja mam na GOGu, kupujcie bo gry znikają z GOG i Steam.
galakty 5 065 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Chłop dużo racji ma. Ja np. nie rozumiem jak ktoś może grać we wszystko co wychodzi, to tak jakby oglądał wszystkie seriale i filmy na Netflixie, niezależnie czy są dobre i pasują w jego gusta I potem takie papki tworzą co roku. 1
Kadajo 9 794 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Tak jest ze wszystkim. Kiedy ludzie wreszcie zrozumieją ze jak chcą jakieś zmiany to tylko oni mogą zmusić do niej korpo po prostu nie kupując ich produktów. Korpo to nie jest jakiś obcy z innej planety który jest niezniszczalny. Kiedy ludzie zrozumieją ze w większości przypadków to oni są zależni od nas, a nie my od nich.
Phoenix. 6 909 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 7 minut temu, galakty napisał(a): Chłop dużo racji ma. Ja np. nie rozumiem jak ktoś może grać we wszystko co wychodzi, to tak jakby oglądał wszystkie seriale i filmy na Netflixie, niezależnie czy są dobre i pasują w jego gusta I potem takie papki tworzą co roku. Co się dziwić jak tu ludzie jadą jak tasiemce gry i to biorą na premierę każde jak leci 😆 1
caleb59 2 334 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Bajanie starych dziadów. Też jestem starym dziadem ale nie będę naginał rzeczywistości. Nie zgadzam się z tym co się dzieje ale trzeba też zrozumieć, że nie robi się gier pod starych dziadów. Gry robi się pod młodych, a wiadomo co reprezentuje sobą klasyczny młodziak w dzisiejszych czasach. Tak samo obecni programiści to dzieciaki z nowych pokoleń, kiedy my graliśmy ich nie było jeszcze na świecie, a teraz dorośli i tworzą gry według swojego punktu widzenia, oni nie wiedzą jak było kiedyś za naszych czasów, jak te gry wyglądały i co sobą reprezentowały - dla większości z nich są to archaiczne i zacofane produkty bo w większości przypadków patrzą przez pryzmat dzisiejszych realiów i do tego samego starają się dążyć tworząc gry. Do tego w większości przypadków korporacje cisną i duszą kreatywność w zarodku, AI obecne w grach co powoduje zwątpienie i kryzys w dziale artystycznym. Gry mają być robione szybko i zarabiać dużo - to jest główne motto większości korporacji.
lukadd 3 738 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) 31 minut temu, caleb59 napisał(a): ale trzeba też zrozumieć, że nie robi się gier pod starych dziadów. Gry robi się pod młodych, Tutaj się mocno mylisz, gry się robi dzisiaj właśnie pod dorosłych graczy co nie mają co z kasą robić. Sprawdź sobie jaki jest dzisiaj średni wiek gracza Pod 40 lat już będzie podchodził globalnie. A najbardziej liczną procentowo pod 60% grupą graczy według wieku to jest zakres ~25-50lat Edytowane 31 Maja przez lukadd
Rekomendowane odpowiedzi