Kadajo 9 794 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja @lukadd pobudka, dziś nie jeden dzieciak ma więcej kasy niż my w życiu pewnie zobaczymy
Zas 462 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja No... chyba że influenser albo performer na OF Wystarczy spojrzeć na te wszystkie Ekipy, ŁatweGangi itp.
galakty 5 065 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 1 godzinę temu, lukadd napisał(a): Tutaj się mocno mylisz, gry się robi dzisiaj właśnie pod dorosłych graczy co nie mają co z kasą robić. Sprawdź sobie jaki jest dzisiaj średni wiek gracza Pod 40 lat już będzie podchodził globalnie. A najbardziej liczną procentowo pod 60% grupą graczy według wieku to jest zakres ~25-50lat Dokładnie, młodzi teraz nie grają, a jak już to w jakieś subskrypcje itp, a nie gry AAA.
Kris194 5 038 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Wychodzi na to, że styl graficzny San Andreas pasuje do każdej epoki
Kadajo 9 794 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 50 minut temu, lukadd napisał(a): Aby dzieciak miał kasę to i starzy muszą mieć No właśnie dzis już nie bardzo 24 minuty temu, Zas napisał(a): No... chyba że influenser albo performer na OF Wystarczy spojrzeć na te wszystkie Ekipy, ŁatweGangi itp. W punkt 23 minuty temu, galakty napisał(a): Dokładnie, młodzi teraz nie grają, a jak już to w jakieś subskrypcje itp, a nie gry AAA. Grają i to cały czas, bo tez na smartfonach, gdzie się nie obejrzę to grają albo gadają o grach. Nie mają natomiast wymagań, bo nie wyrobili ich sobie jeszcze.
galakty 5 065 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 7 minut temu, Kadajo napisał(a): Grają i to cały czas, bo tez na smartfonach, gdzie się nie obejrzę to grają albo gadają o grach. Nie mają natomiast wymagań, bo nie wyrobili ich sobie jeszcze. Przecie piszę że w AAA, a granie na telefonie to jak lizanie czekolady przez sreberko 1
lukadd 3 738 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 2 minuty temu, Kadajo napisał(a): No właśnie dzis już nie bardzo Ale jaki tu sens w ogóle przytaczać totalny margines, ułamek promila dzieciaków co się gdzieś sama dorobiła w mediach społecznościowych. Mogą wydawać na gierki ile sobie chcą mogą wszystko kupować jak leci, ale dalej to będzie promil i margines dochodów branży growej. Hajsy lecą od szarych kowalskich, co po robocie sobie gierkę kupią, albo jakiś boost do XP, bo są zbyt zmęczeni po 8h w fabryce, aby nabijać xp bez wspomagacza 3
Kadajo 9 794 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 18 minut temu, galakty napisał(a): Przecie piszę że w AAA, a granie na telefonie to jak lizanie czekolady przez sreberko No właśnie tak się zastanawiam, a co jeśli to właśnie dzieci w bardzo prosty sposób same nam pokazuje ile warte są te gry AAA. 19 minut temu, lukadd napisał(a): Ale jaki tu sens w ogóle przytaczać totalny margines, ułamek promila dzieciaków co się gdzieś sama dorobiła w mediach społecznościowych. Mogą wydawać na gierki ile sobie chcą mogą wszystko kupować jak leci, ale dalej to będzie promil i margines dochodów branży growej. Hajsy lecą od szarych kowalskich, co po robocie sobie gierkę kupią, albo jakiś boost do XP, bo są zbyt zmęczeni po 8h w fabryce, aby nabijać xp bez wspomagacza No czyli tak jak mówi Mac, to nasza wina.
Zas 462 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 24 minuty temu, j4z napisał(a): Młodzi grają w raki online. No to akurat prawda, też słyszę czasem rozmowy o gierkach, ale labo jakieś F2P czy tam inny multi-shit, albo mobilki.... 9 minut temu, Kadajo napisał(a): No czyli tak jak mówi Mac, to nasza wina. Otóż to, nie wychowaliśmy sobie następców.
lukadd 3 738 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) 10 minut temu, Zas napisał(a): Otóż to, nie wychowaliśmy sobie następców. Jasne, że sobie wychowaliśmy, ilu jest ludzi tyle jest upodobań Kiedy wyszły np. pierwsze Simsy? ~2000 roku i pewnie większość starych dzisiejszych "graczy" się w to zagrywała A nawet jak nie większość to znaczna ich część. Mój młody praktycznie nie gra w gry typowe AAA single, gra w niektóre free to play online z kumplami i oni raczej nie wydają kasy na boosty, jak coś to boty i inne haki walą na farmę bo szkoda im kasy wydać. Ale też gra i to dużo w strategie, sim racing, rpg i to takie też stare jak Morrowind na modach it.. Edytowane 31 Maja przez lukadd
Zas 462 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Nie no, RPG to chyba teraz AAA - wszystkie te Baldury, Avowedy i tym podobne...
lukadd 3 738 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) No, ale on w takie te nowe nie gra tylko jak już to w te starsze. Nawet wiedźmina 3 jeszcze nie ograł W zasadzie żadnego nie ograł. Ale morrowinda tak. Ogólnie będąc dziś dzieciakiem masz pierdylion ciekawych gier do wyboru za grosze. Nie trzeba kupować nowości, aby się dobrze bawić. Jak ktoś startował w latach 80-90+ to wiadomo wszystko co ciekawsze ograł, trochę się wypalił, trochę zmęczył i dzisiaj szuka np. łatwych klikaczy co się same przechodzą Oczywiście jakaś część, każdy gracz jest inny. Edytowane 31 Maja przez lukadd
galakty 5 065 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja 21 minut temu, lukadd napisał(a): Jasne, że sobie wychowaliśmy, ilu jest ludzi tyle jest upodobań Kiedy wyszły np. pierwsze Simsy? ~2000 roku i pewnie większość starych dzisiejszych "graczy" się w to zagrywała A nawet jak nie większość to znaczna ich część. Mój młody praktycznie nie gra w gry typowe AAA single, gra w niektóre free to play online z kumplami i oni raczej nie wydają kasy na boosty, jak coś to boty i inne haki walą na farmę bo szkoda im kasy wydać. Ale też gra i to dużo w strategie, sim racing, rpg i to takie też stare jak Morrowind na modach it.. I tak i nie. Ja się wychowałem na Simsach, ale również Counter Strike. Zawsze grałem w AAA oraz multi, w takim Squad mam nabite 1200h, teraz w Reforger też mam sporo, w CS:GO też się zagrywałem. Ale młodzi to grają już niemal TYLKO w online, F2P. O grach AAA to ja mogę gadać tylko z ludźmi w moim wieku, jak młodzi przychodzą do roboty to w większości nawet PC nigdy nie mieli, co najwyżej konsolę.
lukadd 3 738 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) Nie widzę, aby młodzi niemal TYLKO w online łupali. Jedni więcej inni mniej łupią w online. Większość młodych co grają i poznałem w swoim życiu grywa w single, po prostu jedni mniej inni więcej. Ale jeśli chodzi o dzisiejsze gry AAA, gdzie większość to gnioty typu AC Shadows, czy inne Outlaws to raczej niewielu z młodych się tego czepia co znam i poznałem. Po pierwsze cena wysoka premierowa i po, a po drugie te gry są najwyżej przeciętne, na rynku jest pierdylion lepszych gier po prostu i tańszych W online łupią bo łupią z znajomymi razem i mają z tego jakiś ubaw szczególnie w wolnych deszczowych wieczorach czy zimowych gdzie nie wyjdą na browarka do parku. Zresztą sami sobie przypomnijcie jak było za waszych młodych lat jak pojawił się już sensowny internet i pojawiły się gierki, większość chciała grać z kumplami online, czy w kafejkach czy jak już mieli neta po prostu na chacie, jeden łupał w Tibie drugi w Wowa, inny w CS'a czy BFa, quake i inne. Edytowane 31 Maja przez lukadd
Pawelek6 364 Opublikowano 31 Maja Autor Opublikowano 31 Maja Trochę tutaj padło słów, był film itd. jak to dzisiaj jest z growym rynkiem. A pytanie takie, czy macie sprawdzone strony i/lub kanały yt gdzie w miarę rzeczowo podchodzi się do testowania nowych tytułów? Ten film, który stronę wcześniej zalinkował @caleb59, a dokładnie kanał wygląda nawet całkiem sensownie dla przykładu.
caleb59 2 334 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Nie ma czegoś takiego jak "słuszne kanały na yt" bo każdy ma swój gust i podejście do gier. Oglądaj, wyciągaj wnioski i jeśli masz takie samo lub podobne zdanie do autora filmu tzn. że znalazłeś to czego szukałeś. 1
Pawelek6 364 Opublikowano 31 Maja Autor Opublikowano 31 Maja (edytowane) Nie do końca się zgodzę. W ten sposób człowiek zamyka się w konkretnej bańce i inne rzeczy do niego nie docierają, pomimo podawania logicznych faktów. W kwestii podziałów politycznych jest to chyba najłatwiejsze do zaobserwowania. To, że ktoś powie o wadach odnośnie tytułu, który mi się podoba, to nie mam z tym problemu. Tylko chodzi mi o to, aby było to w miarę możliwości merytoryczne i obiektywne, a nie subiektywne widzi mi się. Problem polega na tym, że niektórzy wręcz do perfekcji opanowali balansowanie na granicy albo z biegiem czasu podejście osoby lub redakcji zaczyna odpływać i przez pryzmat czasu czytelnik/widz może tego nie dostrzegać. Do tego, jest taka masa na rynku, że łatwo o przebodźcowanie przy przewalaniu takiej ilości opcji aby się w nich odnaleźć - dużo nie zawsze znaczy lepiej. Nie oczekiwałem, że ktoś poda jakiegoś pewniaka, ale że może są jakieś pomysły, przypuszczalne tropy. Edytowane 31 Maja przez Pawelek6
sideband 3 012 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Testować/oglądać(gry/filmy/serial) samemu od dawna przestałem oglądać jakiekolwiek recenzje czegokolwiek z tego względu, że nigdy nie jest obiektywne bo nie może być. To co dla jednego wadą dla drugiego będzie zaletą i na odwrót. Każdy swoje upodobania i nowe wpływają na ocenę. 2
Zas 462 Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja (edytowane) Żeby wszystko testować samemu też trzeba mieć masę czasu, o pieniądzach nie wspominając. Choć w sumie oszczędnie kupuje się po czasie, a wtedy nie trzeba szukać recenzentów-pewninaków, bo źródeł i ocen jest zatrzęsienie... Niemniej czasem człowiek chciałby poznać rzetelną opinię już w okolicy premiery, nawet jeśli nie planuje zakupu... osobiście jednak trudno mi powiedzieć, na czym się opieram, raczej jest to kompletny misz-masz: wpisy na forum, na Steam, jakiś znany let's playowiec, którego w miarę lubię, jakiś recenzent jeden czy drugi (może być nawet nieznany, czasem po porostu czuć, że ktoś wie o czym mówi i mówi z sensem)... No ale to nadal po czasie. Na bieżąco to chyba faktycznie trudno szukać pewniaków bez osobistego doświadczenia - choć zupełne crapy można chyba wciąż na szczęście ominąć, bo zawsze jest o takich bardzo, bardzo głośno. Edytowane 1 Czerwca przez Zas
galakty 5 065 Opublikowano 1 Czerwca Opublikowano 1 Czerwca Do premiery nie znajdziesz rzetelnych recenzji, ja zawsze czekam aż zwykli ludzie zaczną grać.
Pawelek6 364 Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca Porównanie GTA V w obecnej wersji do oryginalnej na PS3/X360, co zmieniono. Taka ciekawostka.
Rekomendowane odpowiedzi