Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Dla mnie GoW Ragnarok był dużo lepszy niż pierwsza część, pierwszą część przechodziłem na raty, Ragnarok łyknąłem tak, że zrobiłem swojego pierwszego i póki co jedynego tzw calaka -platynę na PS5.

Days Gone ograny na PC, jeszcze jak miałem gtx 1660ti, super gierka.

Wszystkie exy na PS5 warto sprawdzić- ja sam nie grałem we wszystko ale na pewno warto coś wybrać z tej listy, szczególnie, że wiele jest idzie dostać tanio z drugiej ręki, a czasem nówki w promocji na portalu aukcyjnym. 

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
  • Odpowiedzi 3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
4 godziny temu, galakty napisał(a):

Poza Horizon w nic nie grałem, dobre to?

Ojej, jaki ty jesteś alternatywny i nonkonformistyczny :P

Fakt, ponad połowa tych gier to jeszcze PS4 (bo Days Gone i Uncharted bez kolejnej części) - co nie zmienia faktu, że w takich produkcjach na PC to już nie siedzi praktycznie nikt, chyba że naciągając damy tutaj UBI :E

IMHO jednak słabo, no ale takie widocznie jest PCMR A.D. 2026 (Jedno Plague Tale, niemłode już Dżedaje i Senua plus kilka gier akcji TPP w wiecznej produkcji szału nie robi)... 

Opublikowano

Do tego na horyzoncie liczne zwolnienia i próba ratowania trupa tj. ich ostatniej gry Marathon.

A pomyśleć, że to oni byli ekspertami od gier live service i to dzięki nim TLOU 2 Factions zostało anulowane :E

Opublikowano (edytowane)

To w końcu uszkadza firmware dysku, czy tylko sterowniki/OS? A może ktoś, kto to pisał, ma jeszcze mniejsze pojęcie o tych terminach (co to k... jest IOMMU? :E) niż ja?

Co wy przeklejacie? Przecież to jest jakiś totalny bełkot. 8:E 

"OMMU (Input-Output Memory Management Unit) to sprzętowy moduł łączący urządzenia peryferyjne (np. karty graficzne, dyski) z pamięcią RAM"

"Direct Memory Access to technika, w której urządzenia peryferyjne (np. karty sieciowe, kontrolery dysków) przesyłają dane bezpośrednio do pamięci RAM, całkowicie pomijając procesor (CPU)."

Edytowane przez Zas
Opublikowano

Skoro oni pchają NR pod przykrywką DLSS 5 to raczej gamingu ubijać nie chcą ale kto powiedział ze to ma być gaming dla wszystkich LOL

Może Jensenowi marzy się system który będzie cuda widy robił z obrazem w czasie rzeczywistym i liczy na to ze ludzie będą za to w stanie zapłacić każdy pieniądz.

Czy to jest możliwe aby stworzyć taki nowy odłam rynku ? Czy aż tak SA odklejeni od rzeczywistości ?

Przecież nikt nie będzie robił gier tylko pod topowe akceleratory AI Nvidii bo się to nie będzie opłacać, prawda ?

Opublikowano

Jak pojawi się w 2028 to cena nie powinna być sporo wyższa od 5090 na papierze.

N3 w zasadzie w tej cenie poza tym podejrzewam zastosują węższą szynę i gęstsze pamięci. Poza tym nie wiadomo czy jednak NV nie dogaduje się również z Samsungiem i ponownie część GPU będą tam klepać.

Także koszt PCB i MEM będzie mniejszy. Na razie jest totalna cisza tzn, że jeszcze daleko..............

Opublikowano

Czytałem o Nvidii ciekawą książkę ostatnio "Nvidia. Droga do sukcesu. Jak Jensen Huang stworzył technologicznego giganta".

Wnioskując po tym co przeczytałem to tam od dawna było bardzo duże skupienie na CUDA i szukanie jakiejś innowacji dzięki której zarobią dużo więcej niż na gamingu, pracę nad używaniem AI dzięki kartom były już w 2012 ;) 

Pewnie będzie cały czas pchanie nowych DLSS i innych technologii wykorzystujących AI, żeby nadrobić czystą moc, której nam za wiele nie przybędzie.

Wątpię, że całkiem wycofają się z tego rynku, bo byłoby to zbyt ryzykowne i mogłoby nie być im łatwo wrócić w przyszłości, więc obstawiam, że będą sprzedawać tylko modele typu 6070/6080/6090, a te lowendy oleją, bo i tak zarobek na nich jest niski albo będą sprzedawać tylko jakieś stare leżaki magazynowe :D