musichunter1x 1 605 Opublikowano 17 Maja Opublikowano 17 Maja Można dowiedzieć się jeszcze czegoś nowego, nawet po oglądaniu innych filmów o mechanikach
galakty 5 065 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja 21 godzin temu, Kadajo napisał(a): Przeskok z 7 FPS na 20-30 to był nie lada szok Mnie to ominęło, ale największy szok przeżyłem jak ojciec wymienił GPU bodajże ze względu na BF1942. Na starej nie dało się praktycznie wczytać mapy, na nowej minutka i gotowe Drugi szok był przy Crysis i jak kupił GTS8800 512MB, z 24 FPS poszło dużo wyżej, nie pamiętam ale bankowo ponad 60 FPS już miałem.
Sheenek 445 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Ehh, ja pamietam, pierwsze pokazy gier na 3dfx, cos pieknego. Skok wizualny i wydajnosciowy byl chyba nieporownywalny do pozniejszych zmian.
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 18 Maja Opublikowano 18 Maja Kluczowe było W KOŃCU zgubienie pikselozy i gładkie tekstury
Kadajo 9 794 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja https://videocardz.com/newz/sony-reportedly-pulls-back-from-playstation-pc-ports
JeRRyF3D 2 074 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) No. W zasadzie zawsze ogrywałem exy na pc na zasadzie, o... fajnie ze jest. Bez podniety, bez napinki, przy okazji. Ale jak spojrzeć na to chłodnym okiem i z perspektywy czasu, to jednak, gdyby mi nie było dane zagrać "przy okazji" na PC (!) w RDR2, Horizony, Uncharted, TLoU, GoW i kilka innych, to jednak sporo "fajnego" ze świata gamingu by mnie ominęło. Ba! Uważam, że sporo z w/w to REWELACYJNE gry, a nie tylko "przyokazji" = ogromna strata dla pctowca, gdyby ich nigdy nie dotkął. Edytowane 20 Maja przez JeRRyF3D 1
Reddzik 3 839 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja https://www.ppe.pl/news/411524/cronos-the-new-dawn-to-najlepsza-polska-gra-2025-roku-oto-wyniki-polskiej-imprezy.html Cytat Pełna lista laureatów Digital Dragons Awards 2026: Gra Roku (Best Polish Game): Cronos: The New Dawn (Bloober Team) Najlepszy Design (Best Polish Game Design): The Alters (11 bit studios) Najlepsza Oprawa Wizualna (Best Polish Visual Game Art): Cronos: The New Dawn (Bloober Team) Najlepsza Oprawa Dźwiękowa (Best Polish Game Audio): Cronos: The New Dawn (Bloober Team) Najlepsza Narracja (Best Polish Narrative): The Alters (11 bit studios) Najlepsza Gra Mobilna (Best Polish Mobile Game): #DRIVE Rally (Pixel Perfect Dude) Najlepsza Gra Zagraniczna (Best Foreign Game): Clair Obscur: Expedition 33 (Sandfall Interactive) Wyróżnienie Specjalne (Special Recognition Award): Grzegorz Wątroba 1
galakty 5 065 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 2 godziny temu, JeRRyF3D napisał(a): Ale jak spojrzeć na to chłodnym okiem i z perspektywy czasu, to jednak, gdyby mi nie było dane zagrać "przy okazji" na PC (!) w RDR2, Horizony, Uncharted, TLoU, GoW i kilka innych, to jednak sporo "fajnego" ze świata gamingu by mnie ominęło. Ba! Uważam, że sporo z w/w to REWELACYJNE gry, a nie tylko "przyokazji" = ogromna strata dla pctowca, gdyby ich nigdy nie dotkął. RDR2 i Horizon przecież normalnie na PC były. Ja będę robił podejście pod GT7 i zobaczymy czy warto było, parę exów też pewnie ogram i sprzedam, to akurat o tyle fajne że niewiele się traci, na PC kupię, raz przejdę i ląduje w śmietniku kasa.
Kadajo 9 794 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 6 godzin temu, galakty napisał(a): O nie, stracimy 2 gry na 5 lat Beka będzie jak nie wyjdzie ostatnia część remaka FF 7 2
DITMD 1 310 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja Szukając dzisiaj narzędzi na działce na strychu, znalazłem to. Kawałek historii. Wszystkie trzy kupione na premierę w sklepie CD Projektu na Grzybowskiej. Wtedy kupno nowej gry było jak rytuał. Nie to co dzisiejsze kliknij i potwierdź. 3
Grolshek 1 228 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 32 minuty temu, DITMD napisał(a): Szukając dzisiaj narzędzi na działce na strychu, znalazłem to. Kawałek historii. Wszystkie trzy kupione na premierę w sklepie CD Projektu na Grzybowskiej. Wtedy kupno nowej gry było jak rytuał. Nie to co dzisiejsze kliknij i potwierdź. Planescape to jedna z najlepszych gier RPG w historii. 1
Harddrinkingman 97 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja True, PT to (dla mnie) gra lepsza od BG 1 i 2 (chociaż to fantastyczne gry) oraz ID 1 i 2. Poleciłem jakoś w zeszłym roku Planescape mojemu bardzo dobremu kumplowi, ogromnemu fanowi Baldura i ku mojemu zdziwieniu jednak nie pykło. Nie wiem czy to kwestia wieku gry, czy też samej gry jako takiej. Ja osobiście próbowałem zagrać w Tides od Numenera (ponoć duchowy spadkobierca Planescape) i niestety bardzo szybko się od niej odbiłem.
Zas 462 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja (edytowane) 10 godzin temu, JeRRyF3D napisał(a): Ale jak spojrzeć na to chłodnym okiem i z perspektywy czasu, to jednak, gdyby mi nie było dane zagrać "przy okazji" na PC (!) w RDR2, Horizony, Uncharted, TLoU, GoW i kilka innych, to jednak sporo "fajnego" ze świata gamingu by mnie ominęło. Ba! Uważam, że sporo z w/w to REWELACYJNE gry, a nie tylko "przyokazji" = ogromna strata dla pctowca, gdyby ich nigdy nie dotkął. Nic dodać, nic ująć, każdy pier...li, że mu nie szkoda, a ja nie zamierzam udawać, że szkoda. Unchartedy, Days Gone'y, Horizony, Spidermany... Pytanie, czy Słony nie wróci z podkulonym ogonem, bo rynek trochę sie zmienił. Z jaką stratą opchną PS5? A może wyjdzie dopiero w 2031? W sumie wtedy ten ruch z exami miałby nawet większy sens, bo obecną bazę ciężko już poszerzyć (w tego konsolo-peceta od MS to średnio wierzę, w takim korpo to jeszcze ze dwa razy będą rewidować projekt, a i tak wyjdzie z tego kupa z masą problemów, jak to u MS) Edytowane 20 Maja przez Zas 1 1
Sheenek 445 Opublikowano 20 Maja Opublikowano 20 Maja 9 godzin temu, galakty napisał(a): RDR2 i Horizon przecież normalnie na PC były. Ja będę robił podejście pod GT7 i zobaczymy czy warto było, parę exów też pewnie ogram i sprzedam, to akurat o tyle fajne że niewiele się traci, na PC kupię, raz przejdę i ląduje w śmietniku kasa. Rdr2 tak, to rockstar. Ale Horizon to wlasnie Ex Sony byl, I o tym tutaj mowa co straca gracze PC jak Sony odejdzie od ich wypuszczania na inne platformy. Tolu to chyba byla by najwieksza strata, po nim God of War, Horizon, pajaczki. 1
galakty 5 065 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja Dobra w sumie racja, kilka fajnych gier się znajdzie, ale to też nie tak że bez exów PS nie będzie w co grać Mamy i tak dużo więcej pozycji równie dobrych.
lukadd 3 738 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) 13 godzin temu, Kadajo napisał(a): Beka będzie jak nie wyjdzie ostatnia część remaka FF 7 Tyle, że to jest gra od sony. Edit nie jest wcieło mi "nie" przy pisaniu Godzinę temu, galakty napisał(a): Dobra w sumie racja, kilka fajnych gier się znajdzie, ale to też nie tak że bez exów PS nie będzie w co grać Mamy i tak dużo więcej pozycji równie dobrych. Tyle, ze co najlepsze to głównie gry z ps4 jeszcze. Uncharted, days gone, gow, horizon, TLoU Edytowane 21 Maja przez lukadd
Jaycob 2 728 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 28 minut temu, lukadd napisał(a): Tyle, że to jest gra od sony Nie jest. Square Enix ma prawa do marki. Sony nic z tym nie może zrobić, a co najwyżej wykupić czasową ekskluzywność, ale tak się nie stanie, bo już potwierdzono, że Part 3 wyjdzie na wszystkich platformach day1. Co więcej, twórcy mówili, że to PC jest teraz ich główną platformą. 1
lukadd 3 738 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) Nie wiem jak to się staneło, ale mi wcieło "nie" przy pisaniu Edytowane 21 Maja przez lukadd
galakty 5 065 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 2 godziny temu, lukadd napisał(a): Uncharted, days gone, gow, horizon, TLoU Poza Horizon w nic nie grałem, dobre to?
lukadd 3 738 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja (edytowane) Days gone bardzo spoko jak lubisz zombiaki i otwarty świat no i mtocykl. Gow i hzd pierwsze częsci fajne, drugie to już odgrzewanie. Uncharted4 spoko akcyjniak. No i TLoU to must have Edytowane 21 Maja przez lukadd 1 1
Boldwyn 144 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja GoW jest rewelacyjny, "dwójka" - Ragnarok trochę nierówny poziom ale nadal bardzo dobry. 1
j4z 1 816 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 19 minut temu, lukadd napisał(a): Days gone bardzo spoko jak lubisz zombiaki i otwarty świat no i mtocykl. Gow i hzd pierwsze częsci fajne, drugie to już odgrzewanie. Uncharted4 spoko akcyjniak. No i TLoU to must have Totalnie się pod tym podpisuje, z tym że DG jakoś do mnie nie trafił. Próbowałem i na konsoli i na PC.
ODIN85 4 866 Opublikowano 21 Maja Opublikowano 21 Maja 1 godzinę temu, galakty napisał(a): Poza Horizon w nic nie grałem, dobre to? Każda dużo lepsza
Rekomendowane odpowiedzi