Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Ile rzeczy można zrobić za 800 milionów dolarów, a co rewolucyjnego i dopracowanego tam jest, poza modelami statków? To jest niczym cyfrowe ferrari i dojenie wieloryba. Oni nawet nie mają swojego silnika, choć Crytek raczej go nie rozwija, więc pewnie sami coś zmajstrowali w nim...

Przy takiej kasie to powinien być Starsector w 3D z możliwością widoku z pierwszej osoby.

Edytowane przez musichunter1x
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, leven napisał(a):

Złożyłem prośbę o dostęp do bety, jak będzie gotowa: https://store.steampowered.com/app/2282350/La_Quimera/

Wygląda, jak BF :P 

Wygląda jak Crysis 2/3

Developer - Reburn - to po prostu przebrandowane 4A Games Ukraine, a przy projekcie pomaga Nicolas Winding Refn (ten od Drive i ziomal Kojimy, gdyby kto nie kojarzył).

https://www.polygon.com/news/530420/4a-games-ukraine-metro-reburn-la-quimera

Z początkowego 'meh' zrobiło się "you have my attention".

Edytowane przez Lypton
  • Like 1
Opublikowano

A tak, miał być Crysis, a nie BF :hihot:  Akcja ostra na filmiku, sporo fizyki, otoczenie fruwa dookoła, jest rozpierducha. Oby staruszek I7 8700 to uciągnął. Ja czekam na betę, bo klimaty Crysisa mi się podobają :glodny:

Opublikowano (edytowane)

Sloth to powinno być przy Valve ;)

A co do tego

Cytat

"More details on the rumored Titanfall 3 game from last weeks Apex leaker"

to przeczytałem do

Cytat

-UE5

i starczy.

Fuck UE5.

Edytowane przez VRman
Opublikowano

I co by nie mówić... mają rację. Gry nigdy nie były własnością nabywców. Jedynie licencja na użytkowanie i nośnik. Niby nikt w czasach fizycznych wydań nie zwracał na to uwagi. Zapewne mało kto w ogóle czytał EULA. Ale w czasach cyfrowych wydań widać to dobitnie.

Niby mało prawdopodobne, ale mam z tyłu głowy, że któregoś dnia Steam może wyłączyć światło. Chociaż pewnie przestanę prędzej grać niż to się stanie.

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, Necronom napisał(a):

Gry nigdy nie były własnością nabywców.

No nie były, ale jakoś w gry kupione w np. 1993r. mogę spokojnie grać dzisiaj. 

(o ile tylko mam w kompie stację 5.25" :D)

Jeśli gra ma ograniczony termin przydatności, prawo powinno zakazywać nie informowania o tym nabywcy.

"Płacąc te 380zł dostajesz prawo do gry w tą grę conajmniej do roku ....."

I wtedy jak ktoś się godzi, to luz.

Nikt nie zmusza do tego, żeby koniecznie zmieniać przepisy o własności tak, aby kupujący cyfrową grę zostawał nabywcą czegoś, a nie licencji.

Edytowane przez VRman
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Bo kiedyś kupowałeś grę i kod miałeś na fizycznym nośniku. A zgodnie z prawem masz prawo odsprzedać zakupiony towar. I były z tym właśnie problemy. Zmienia się formę z zakupu towaru na subskrypcję albo wypożyczenie i już nie kupujesz gry, pomimo że płacisz. 

Edytowane przez Necronom
Opublikowano

Problemem jest sposób w jaki gry dziś działa, czyli WYMAGAJĄ dostępy do sieci.

Nie ważne czy SP czy MP w momencie gdy wyłączał serwery gra może przestać działać i gówno im zrobisz.

Kiedyś tego nie było bo gra jako program zamknięty była na nośniku z którego się ja instalowało i nie potrzebowałeś internetu aby to uruchomić.

Myślicie z UBi nie mógł zrobić The Crew z trybem offline ? Oczywiście ze mógł i nikt mi nie wmówi ze nie było takiej możliwości.

Za to im się należy dożywotni karny k... Nigdy nic już od nich nie kupie.

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano
17 minut temu, Pawelek6 napisał(a):

Jeśli interesujący nas tytuł jest dostępny na GOG-u, to warto go tam kupić, ponieważ można sobie pobrać instalkę.

ale czy to dziala dla duzych tytulow AAA? normalnie pobieram np GTA5? 

Opublikowano

Kolejny dzień, gdy zajrzałem na filmy z Prey 2 (2011) i znalazłem to: https://www.curiousconstructs.com/
Odpowiedział pod swoim komentarzem sprzed 8 lat!

image.thumb.png.0af95fee7fa9afbb99b5f3027a8733df.png

Niech Valve w końcu dokończy swój Source2 z odpowiednikiem bardziej zaawansowanego Havoc i nowoczesnymi, dobrze skrojonymi narzędziami, bo to byłby świetny silnik dla takiej gry.
Od biedy ID tech też może się nadać, ale za dużo śmierdzących korporacji i licencji kręci się wokół tego.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

No GTA to tam akurat nie znajdziesz :lol2: Przez stronę czy aplikację możesz sobie zachować instalator. I mówię "czy", ponieważ samego launchera również nie trzeba mieć zainstalowanego. Można pobrać tytuł bezpośrednio ze strony. Macie: KLIK.

Edytowane przez Pawelek6
Opublikowano (edytowane)

Przegapiłem jego nagranie, w końcu odnośnie gry do której mam jakiś punkt odniesienia, ale dalej nie grałem, przez ogromną niechęć do Zenimaxa, przez anulowanie Prey2 2011.
Ponoć rdzeń devów od Prey2, po wykupieniu przez MS we worku z Zenimaxem - Bethesda, przenieśli ich do pracy nad następcą Skyrima.
Mam nadzieją, że da im to porządne portfolio i rusza robić swój projekt...
Ah, bym zapomniał o tym filmie do uśmiania się. Znalazłem go przy filmie o Starsector lata temu i uwielbiam głównie za tamten film.

Edytowane przez musichunter1x
  • Like 1