Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
6 godzin temu, samsung70 napisał(a):

co w tym dubbingu jest tak polskiego? najbardziej polski dubbing to chyba ma tylko jeden i jedyny W3 

To że kogoś ktoś nazwie debilem, cepem, piz*ą i tak dalej. Polskie takie, polacy lubią.

Opublikowano (edytowane)

The End
20260624180656_1.thumb.jpg.6a2503ee985a0c31d1e5e0a6ccfc9079.jpg

Tuż przed walką.

obraz.thumb.png.60c23e0161cca7e7633fb4dd1bf67d0d.png

Ostatnia walka może być zbugowana. Po zabiciu odrzuciło mnie kawałek dalej i nie mogłem podejść by zakończyć "robotę" pojawiła się magiczna bariera, musiałem wczytać ponownie i po chwili było ok. Trzeba będzie wysłać raport.

Przed walką porobiłem kilka achievów, trzeba będzie zrobić kusze i łuki, te 60pkt wydam, wczytam sobie zapis. Będzie z głowy. 

edit:
Fajny tekst, i jak nie grać w rodzimym języku?
20260624160018_1.thumb.jpg.d1baaab401cb110409ea0ab76a3ddcd9.jpg

Edytowane przez Reddzik
  • Like 3
Opublikowano
10 minut temu, Reddzik napisał(a):

The End

Tuż przed walką.

Ostatnia walka może być zbugowana. Po zabiciu odrzuciło mnie kawałek dalej i nie mogłem podejść by zakończyć "robotę" pojawiła się magiczna bariera, musiałem wczytać ponownie i po chwili było ok. Trzeba będzie wysłać raport.

Przed walką porobiłem kilka achievów, trzeba będzie zrobić kusze i łuki, te 60pkt wydam, wczytam sobie zapis. Będzie z głowy. 

edit:
Fajny tekst, i jak nie grać w rodzimym języku?

Super że  za robienie pobocznych przez 30h jest tylko 6lvl więcej niż sama fabuła:E

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Super że  za robienie pobocznych przez 30h jest tylko 6lvl więcej niż sama fabuła:E

Nie wyczyściłem jaskini z Bandytami, nie rozwaliłem wszystkich przeciwników w 5 akcie, mogłem wyczyścić enklawę orków. Stary obóz prawie cały, może coś jeszcze tam łazi, Ian był nie do ubicia, wrzód uciekł itd. 
Jeszcze robiłem kilka achievów, co też zabrało czas. 

edit:
Grałem na poziomie średnim- Gothic.
Na trudnym zwiększa się wymagane doświadczenie na poziom 20 albo 30%, a na łatwym zmniejsza się o 20-30% i szybciej wbijamy poziomy, możemy wbić ich ponad 40+.

Edytowane przez Reddzik
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, ODIN85 napisał(a):

Właśnie dobrze. Tak jak sam lubie farmić, tak z farmy moim zdaniem powinno wynikć, powiedzmy 20-30% expa. Tak aby wykoksić postać, ale nie przekoksić. Tak aby opłacało się posuwać fabułę do przodu. Oczywiście jak ktoś potrzebuje niech nadal wyczyści najpierw mapę. Jednak różnica w sile kogoś kto to zrobił a kimś kto idzie tylko fabułą powinna dość drastycznie spadać wraz z jej postępem. A różnica w sile na końcu powinna być istotna, ale nie decydująca. 

To moje zdanie, a i tak każdy gra jak chce. Jedni robią speedruny inni muszą wybić wszystkie chrząszcze w Górniczej Dolinie. 

27 minut temu, samsung70 napisał(a):

jakie mody na start dla nooba?

Moim zdaniem pierwsze przejście gry to na tak zwanej wersji VanilIa, czyli tak jak przygotowali ją dla nas twórcy. Jeśli jednak musisz, to taki na szybkie podnoszeni przedmiotów i przyspieszenie czasu/czekanie do rana. 

Edytowane przez Suchy211
  • Like 2
Opublikowano

Można nie wybijać wszystkiego jak leci, da się przejść grę. Ja to robiłem by uczyć się tego i owego, zresztą wszelki loot przydaje się gdy np mamy alchemię, chcemy rozwijać pewne umiejętności albo jak wyuczymy zdobywanie skór, kłów itp ale w Remake niestety ekonomia jest zmieniona i nie musi to być takie opłacalne, bo wykupienie tych umiejętności swoje kosztuje.

Zrobię drugi run ale magiem ze strony najemników ale to za kilka dni jak się trochu ochłodzi. Muszę zobaczyć zakończenie w oryginale, bo wydaje mi się że było całkiem inne niż w Remake ale nie pamiętam.

Opublikowano (edytowane)

Ja w końcu odpaliłem grę, pierwszy raz skipnąłem intro, żeby sprawdzić ustawienia, a potem nowa gra i po intrze, rozmowie z Diego na każdy temat oraz przeczytaniu 64 porad w glosariuszu patrzę na Steam, a tam 54 minuty już zeszły. 😁

Edytowane przez Gordek
Opublikowano
12 minut temu, Reddzik napisał(a):

bo wykupienie tych umiejętności swoje kosztuje

Temu w grze są książki zwane Bestiariuszem z Khorinis. Po zniesieniu ich do Cavalorna dostajemy zlecenie na konkretne trofeum + Cavalorn uczy za darmo umiejętności myśliwskich. 

Opublikowano
Teraz, Radio Tirana napisał(a):

Temu w grze są książki zwane Bestiariuszem z Khorinis. Po zniesieniu ich do Cavalorna dostajemy zlecenie na konkretne trofeum + Cavalorn uczy za darmo umiejętności myśliwskich. 

Wiem, ja mam zapisane 2/5 przy achievie, niestety nie znalazłem więcej i nie zrobiłem. 

Opublikowano

Ja już idę na królową pełzaczy, nie będę ulepszał  zbroi cienia szkoda mi kasy. Mam 70 siły więc chyba dam radę.

I jak myślicie, że chłopaki zrobią 2jkę? Bo coś cisza w plenerze odnośnie sprzedaży itp. 

Opublikowano

Mam pytanie. Włączaliście opcję lepszego wyeksponowania na ziemi przedmiotów do zebrania? W tej chwili nie mam jak sprawdzić, a intryguje mnie, czy włączenie tego nie spowoduje, że przedmioty będą się świecić jak w jakiejś ubigierce. 

Opublikowano
49 minut temu, Gordek napisał(a):

Mam pytanie. Włączaliście opcję lepszego wyeksponowania na ziemi przedmiotów do zebrania? W tej chwili nie mam jak sprawdzić, a intryguje mnie, czy włączenie tego nie spowoduje, że przedmioty będą się świecić jak w jakiejś ubigierce. 

Mam włączone, to na prawdę dyskretne jest i też można łatwo przegapić... o tyle lepiej, że jak celowo szukasz to łatwiej wyhaczyć znalezisko bo pojawia się delikatny obrys

• Thanks 1
  • Upvote 2
Opublikowano
2 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

jak sie gubisz to jest mod ze znacznikami na mapie... Bedziesz wiedzial gdzie isc. 

no mapka to coś na co właśnie miałem ochotę, znacznik też może być. 

byc może dzisiaj siądę na kolejne 40 minut to sprobuję ;)

Opublikowano (edytowane)
31 minut temu, ODIN85 napisał(a):

Leczy się wtedy.

Nie leczysz się jeśli używasz tego nagminnie, teraz dodali informację o tym, bo ludzie marudzili, że nie leczy za każdym razem, a oni to zablokowali- ograniczyli. Zresztą jest też achiev przejście gry bez spania :P 

Edytowane przez Reddzik
  • Upvote 1
Opublikowano

Królowa pełzaczy jest bardzo prosta. Wystarczy w drugiej fazie nie wchodzić do pomieszczenia. Ona nie może wejść do korytarza i się blokuje. Stałem i tylko strzałami ogniowymi rzucałem. Nic nie mogła zrobić. Można wykorzystać takie abuse'y. To samo te duże jeże w jaskiniach.