Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zwiedzanie innych obozów to kolejne zadania= doświadczenie=więcej punktów nauki= silniejsza postać, tutaj żeby lepiej walczyć mieczem trzeba dać siłę do 100 i być mistrzem miecza. Przy okazji daje nam sklepikarza gdzie można coś sprzedać i kupić. Nie da się ominąć obozów bractwa i nowego obozu, zresztą Diego przy pierwszej rozmowie z nami informuje nas o obozach do jakich można dołączyć.

Opublikowano
52 minuty temu, aureumchaos napisał(a):

Ciekawe czy mozna w ogoel skonczyc gre nie bedac w nim lol 8:E

Nie da się bo musisz przejść przez niego by wykonać inne zadanie. Znaczy pewnie dałoby się w tym drewnie jakoś to obejść, ale lepiej sobie gry nie rozwalać :E 

Nie wiem czy teraz ktokolwiek Cię tam zaprowadzi, ale jeśli już to w starym obozie musisz szukać. Albo gadałeś i odmówiłeś zaprowadzenia i już go nie ma. 

Poszukaj w necie gdzie jest NO, przecież to żaden spojler :E 

Opublikowano

To trzeba się faktycznie postarać, ja najpierw bagna, a potem nowy obóz i to było 2-3h gry gdzieś. Wystarczy gadać z każdym i zgodzić się na zaprowadzenie. 

Bez przewodnika to ja bym padał co chwilę od potworów. 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Reddzik napisał(a):

Jeszcze nie trafiłem na gracza, który nie odwiedził wszystkich obozów na początku gry. :E

3 godziny temu, galakty napisał(a):

To trzeba się faktycznie postarać, ja najpierw bagna, a potem nowy obóz i to było 2-3h gry gdzieś. Wystarczy gadać z każdym i zgodzić się na zaprowadzenie. 

Bez przewodnika to ja bym padał co chwilę od potworów. 

W cale sie nie staralem, no kurcze po prostu odmowilem temu jednemu bo chcialem najepierw pogadac i zwiedzic ten stary, gra mnie poprowadzila na bagna, potem znow na stary i znow na bagna az sie zrobil 3 rozdzial i ten Dark typ powiedzial ze stracilem swoja szanse jak wielu innych i ze nie nie zaprowadzi... i juz. :hmm:

Edytowane przez aureumchaos
  • Haha 1
Opublikowano

Thor dal mi misje zeby ukatrupic Morburga jakiegos. Polazlem do Typa wykorzystalem wszytskie opcje gadania i nie zaprowadzil mnie do NO, no kurde nie chcial to go ubiłem!!!

Polazlem do Dingo i on dal mi misje zeby w NO spotkac sie z Sokratesem jakims no i dupa... W koncu internet pokazal mi gdzie isc... Latwo nie bylo, nawalili tych dinozaurow i innych w uj...

ehh... Ale mam i nosze wode grzecznie jak prawilny niewolnik wiochman plebs... 

• Like 1
Opublikowano

Jak jesteś w 3 rozdziale to nie powinieneś mieć problemu z jaszczurami, powinieneś mieć dobry mieczyk i sporo siły by go nosić + umiejętność walki orężem albo znać się na magi. On zaprowadzi nas do NO, bo nie chce być zabity, a wystarczy do tego nie doprowadzić, wybierać odpowiednie opcje. 

Opublikowano
36 minut temu, Reddzik napisał(a):

Jak jesteś w 3 rozdziale to nie powinieneś mieć problemu z jaszczurami, powinieneś mieć dobry mieczyk i sporo siły by go nosić + umiejętność walki orężem albo znać się na magi. On zaprowadzi nas do NO, bo nie chce być zabity, a wystarczy do tego nie doprowadzić, wybierać odpowiednie opcje. 

No kurde gadalem z nim wlasnie zeby mnie zaprowadzil, wybralem opcje o tych magach wody. gadal gadal i powrocilo znow do wyboru o tych magach i zeby go zabic to ile moge gadac w kolko to samo, wkurzylem sie i go ubilem, nie byla w ani jednej wersji gadania zeby napisal zaprowadze Cie czy cokolwiek, wracalo ciagle do tego samego a jak mu powiedzialem ze go ubije to nie mowil nic nie bij to Cie zaprowadze tylko zaczal cwaniakowac ze nie dam mu rady no to dostal w ryj a jak juz lezal to podbiegl z boku cien czy straznik i go dobil, end of story. 

Opublikowano
25 minut temu, aureumchaos napisał(a):

no to dostal w ryj a jak juz lezal to podbiegl z boku cien czy straznik i go dobil, end of story

I właśnie w ten sposób NPC ukradł ci doświadczenie za dobicie wroga. 

Proszę uważać na takie rzeczy w przyszłości 🫡 

• Upvote 2
Opublikowano
26 minut temu, jankooo napisał(a):

Jestem w 5 akcie i nie zabiłem tam nikogo z trzech obozów. Nawet bandziory co chciały mnie obrabować po drodze, dostały tylko po łbie i w tej chwili jesteśmy pogodzeni:D

Jak Ci przejdzie faza na pacyfistę to polecam deszcz ognia, fajny czar na zatłoczone miejsca, nowy obóz przed świątynią albo stary obóz przy bramie. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

obraz.thumb.png.4a348f8f17ac238defe095821702d80a.png

Cytat

Gothic 1 Remake - Version 1.0.3 (CL 170287)

Fixes:
- Various crash fixes and stability improvements.
- Audio issues while swimming.
- NPCs teleporting in a very visible way or not teleporting at all when it's needed.
- Daily routines for defeated NPCs.
- Barrier damage is correctly applied now.
- Glossary NPC updates.
- Some UI input blockers.
- Reload animation for crossbow.

Mission-specific fixes:
- Guild definitions correctly applied after loading a save file.
- Search for the Focus Stones quest blocker when completing the Focus Stones in a different order.
- Mercenary Rank Up quest blocker.
- Trial of Fire quest blocker.
- Increased Milten brazier damage and Stonehenge damage that could block some quests.

Improvements:
- Navigation for large creatures.
- AI interactions for better positioning.
- NPCs clipping through walls when they're defeated.
- Facial animations of some characters.
- Improved story flow to avoid quest blockers.
- Performance during long play sessions.

Misc:
- Added changelog info screen.
- Achievement "Overachiever": Can now be unlocked across different playthroughs.

Balancing Changes:
- Minecrawler in the End Boss sequence: Damage increased.
- Frost Shadow Beast: Increased stats to fit with the progression.

Quest Flow Fixes:

CHAPTER 1
- Fixed a bug which blocks the fight with Kirgo.
- Fixed a bug which blocks the "A New Fence for Fisk" quest depending on Mordrag's state.

CHAPTER 2
- Fixed a bug which prevents Fingers from teaching you if you didn't talk with him during Chapter 1.
- Fixed a bug which makes Baal Lukor unkillable.

CHAPTER 3
- Fixed a bug which generated a never-ending conversation with Rodriguez.
- Fixed a bug which blocks Lee's reaction to the player after finishing Myxir's quest.

CHAPTER 4
- Fixed a bug which prevents Scorpio from teaching the player in later chapters.
- Fixed the relation between Stone and the guards.

CHAPTER 5
- Fixed a bug which blocks UrNazkrog's ritual.

CHAPTER 6
- Fixed a bug which makes Melvin and Gor Na Ran unkillable.

https://files.gothic-game.com/changelogs/G1R_Patch_1.0.3.txt

Edytowane przez Reddzik
  • Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Frost Shadow Beast: Increased stats to fit with the progression

Niech się pukną w czoło przed wprowadzaniem takich zmian. Aby ubić Mroźnego Cieniostwora musiałem przywołać szkielety celem odwrócenia uwagi i zaatakowania dziada od tyłu. A ci mu jeszcze statystyki podbijają. 

Edytowane przez Radio Tirana
  • Haha 2