Reddzik 3 839 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) @Radio Tirana Ubiłem go łatwym sposobem, trwało to "wieki" z 30-50 strzał, na zmianę zmieniałem z kuszą, Stanąłem na skale, a on wariował i latał dookoła, chował się by po chwili wracał na swoje miejsce, a ja czekałem naciągniętym bełtem na wystrzał i tak co kilka mm paska zdrowia zjechałem mu do 0. Nic mi nie zrobił, tylko trwało to trochu, taki jestem "cheater". - nie miałem wyuczonych umiejętności w łuku ani w kuszy. Edytowane 2 Lipca przez Reddzik
ODIN85 4 866 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 40 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Frost Shadow Beast: Increased stats to fit with the progression Niech się pukną w czoło przed wprowadzaniem takich zmian. Aby ubić Mroźnego Cieniostwora musiałem przywołać szkielety celem odwrócenia uwagi i zaatakowania dziada od tyłu. A ci mu jeszcze statystyki podbijają. Nie był wymagany do ukończenia fabuły. 1
Reddzik 3 839 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Teraz, ODIN85 napisał(a): Nie był wymagany do ukończenia fabuły. To mam go nie ubić? Nie robić innych zadań?
ODIN85 4 866 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Ja go olałem a zabiłem tylko tego w jaskini bo był wymagany.
jankooo 390 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 4 godziny temu, matakujce napisał(a): Jak Ci przejdzie faza na pacyfistę to polecam deszcz ognia, fajny czar na zatłoczone miejsca, nowy obóz przed świątynią albo stary obóz przy bramie. Nie no zabijanie NPC to dla mnie przeginka już i popsuł bym sobie tym morale swojego bohatera. 49 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Frost Shadow Beast: Increased stats to fit with the progression Niech się pukną w czoło przed wprowadzaniem takich zmian. Aby ubić Mroźnego Cieniostwora musiałem przywołać szkielety celem odwrócenia uwagi i zaatakowania dziada od tyłu. A ci mu jeszcze statystyki podbijają. Łucznikiem prosto było bo on na kamień nie mógł wejść "- Naprawiono błąd, który blokował zadanie „Nowy płot dla Fiska” w zależności od stanu Mordraga" to ja nie miałem w ogóle tego zadania
Radio Tirana 1 554 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 53 minuty temu, jankooo napisał(a): Nowy płot dla Fiska” Nowy parser dla Fiska Wiadomo, że unikalną cechą Gothica jest możliwość zabugowania przeciwnika i prowadzenie ostrzału z bezpiecznej pozycji, niemniej podczas pierwszego podejścia szedłem w build wojownika - w momencie konfrontacji z tym cieniostworem miałem 128 pkt siły i 10 zręczności łukiem bym go 100 lat zabijał
jankooo 390 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Kurka nie wiem czy to kwestia lokacji ale po tym nowym patchu jakieś przycięcia się trafiają w świątyni śniącego... a wczoraj tam byłem i wszystko lux działało 2
Radio Tirana 1 554 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Kto tam grał na konsoli i może potwierdzić? Spoiler Niech już przestaną robić te aktualizacje
MaxaM 1 959 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca 3 godziny temu, Reddzik napisał(a): To mam go nie ubić? Nie robić innych zadań? On jest potrzebny do Spoiler Zaliczenia bestariusza Ja go ubiłem wcześniej i zablokowałem przez to zadanie.
kamilos69 388 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) Godzinę temu, MaxaM napisał(a): Ja go ubiłem wcześniej i zablokowałem przez to zadanie. To samo miałem. Jedyne chyba zadanie które karze gracza za zwiedzanie świata. Od razu widać że to Alkami wymyśliła nie Piranha Bytes. Zadanie fabularne z pływaniem pod wodą i otwieraniem skrzyni wytrychami też jest kretyńskie bo ktoś kto nie inwestował w nurkowanie i otwieranie zamków jest praktycznie niewykonalne. I znowu Alkimia to debilnie wymyśliła. Edytowane 2 Lipca przez kamilos69
Reddzik 3 839 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca (edytowane) 2 godziny temu, MaxaM napisał(a): On jest potrzebny do Wiem, ja to zrobiłem przy pierwszym podejściu do gry, opisałem też jak go zabiłem. Edytowane 2 Lipca przez Reddzik
Necronom 570 Opublikowano 2 Lipca Opublikowano 2 Lipca Mroźny jeżyk padł jak długi od pioruna kulistego. Ten czar jest op trochę. Zadaje duże obrażenia i stopuje przeciwników. Nawet to demonisko w zalanej wieży padło.
zozolek 402 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 8 godzin temu, Necronom napisał(a): Mroźny jeżyk padł jak długi od pioruna kulistego. Ten czar jest op trochę. Zadaje duże obrażenia i stopuje przeciwników. Nawet to demonisko w zalanej wieży padło. Nom jest spoko. Wczoraj dorwałem ognistą burze 🫠. Zamroźić, stopować i spalić - magiem jest OP - ale fun daje niezly. 2 przejscie już klasyka 🙃.
Barosz 82 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Czyli na ps5 lepiej nie instalować tego patcha póki co
PaVLo 1 274 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Nie wiem co oni zrobili w najnowszym paczu, ale każda rozmowa z Cieniem (Jak leci? itp)) w Starym obozie kończy się brakiem opcji dialogowych i jakiejkolwiek interakcji z grą i zostaje tylko Alt + F4 4
Radio Tirana 1 554 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Gdzieś ty tego chłopa dorwał? Jest w ścisłej czołówce jeżeli chodzi o rozmiar zakoli w Górniczej Dolinie. Spoza obozów to przede wszystkim bandyci mają potężne ubytki włosów. 1
Kartofel 68 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca W dniu 2.07.2026 o 16:53, Radio Tirana napisał(a): Frost Shadow Beast: Increased stats to fit with the progression Niech się pukną w czoło przed wprowadzaniem takich zmian. Aby ubić Mroźnego Cieniostwora musiałem przywołać szkielety celem odwrócenia uwagi i zaatakowania dziada od tyłu. A ci mu jeszcze statystyki podbijają. Ile ja się namęczyłem z Shadowem a później nie mogłem za nic zrobić Frost'a i .... nauczyłem się mechaniki. Da się gościa ubić bez utraty hp. Musisz wyczuć jego atak powalający, ale nie nie za każdym razem go użyje. Czekasz na jego zwykły atak - > BLOK, a następnie robisz silny atak (ten od góry) - > cofka - > czekasz na atak - > szybki blok - > twój silny atak itd. 1
galakty 5 065 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Im więcej aktualizacji, tym bardziej zepsuta gra.
PaVLo 1 274 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca 10 minut temu, Radio Tirana napisał(a): Gdzieś ty tego chłopa dorwał? Jest w ścisłej czołówce jeżeli chodzi o rozmiar zakoli w Górniczej Dolinie. Spoza obozów to przede wszystkim bandyci mają potężne ubytki włosów. Kręcił się przy bramie zamku do zamku Starego Obozu, może za szybko śmigał na ścierwojadzie
Dresiq 102 Opublikowano 3 Lipca Opublikowano 3 Lipca Jestem w 6 rozdziale, uriziel naładowany. Gram magiem ognia. Kto w tym momencie uczy kręgów magii ? Mam 4 krąg. W oryginale przyjmował mnie Saturas do magów wody, tutaj brak jakichkolwiek opcji dialogowych. Runa uriziela wymaga 4 kręgu. Xardas też nie uczy kręgów. Czy to bug ? Bo broni 2 ręcznej też już nikt mnie nie nauczy. Mam do wyboru miecz uriziela który założe, ale nie postać nie umie nim walczyć. Lub runę uriziela do której brakuje mi 2 kręgów magii. Coś przeoczyłem ? Czy błąd ?
Reddzik 3 839 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Hello @everyone, Since the latest patch, a few issues have been identified, and **we’re currently working on fixing them**. If you’re playing **on PC via Steam**, you can switch to the **“publictesting”** branch for now. This branch includes a fix for the issue that caused **problems with dialogues involving Melvin, Raven, Stone, and a few other characters.** **To activate it:** Right Mouse Click on the game in your library —> Properties —> Game versions and Betas —> publictesting Have a great weekend! 1
Kartofel 68 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca (edytowane) Znalazłem runę teleportacją do magów ognia. Wszyscy tam mnie biją, łącznie z Thorusem. Chyba robię coś nie tak? Jak powinno wyglądać legitne zdobycie zbroi Gomeza? I czy są alternatywy? Obecnie biegam w płytkach pełzaczy. Edytowane 4 Lipca przez Kartofel
Radio Tirana 1 554 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca 12 minut temu, Kartofel napisał(a): Wszyscy tam mnie biją, łącznie z Thorusem. Chyba robię coś nie tak? Po incydencie z magami ognia obowiązuje cię zakaz wstępu do zamku w Starym Łobuzie. 12 minut temu, Kartofel napisał(a): Jak powinno wyglądać legitne zdobycie zbroi Gomeza? 🪓 🪓 🪓 🪓 i zabranie klucza do skrzyni ze zwłok właściciela 13 minut temu, Kartofel napisał(a): I czy są alternatywy Nie ma, to najlepsza zbroja w grze. 15 godzin temu, Dresiq napisał(a): Czy to bug ? Spoiler Rozmawiałeś z Thorusem? On oficjalnie wyrzuca cię ze starego obozu i wówczas możesz dołączyć do Magów Wody.
jankooo 390 Opublikowano 4 Lipca Opublikowano 4 Lipca Polecam ten public test z dnia dzisiejszego bo rozwiązuję część problemów- ja w 6 rozdziale jestem i przy niektórych dialogach z orkami nie wyświetlały się możliwe odpowiedzi tylko miałem widok na postacie. Nawet ESC nie działał i jedynym wyjściem z tej sytuacji było alt+F4. Wygląda na to, że patche naprawiając jedną rzecz psują dwie inne 1
Rekomendowane odpowiedzi
Opublikowane przez azgan,
2 reakcje
Pokaż odpowiedź