Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Henryk Nowak napisał(a):

Dobrze wiesz, że znacznie większy odsetek Gruzinów jest bandziorami. Ukraińcy popełniają bardzo mało przestrzepstw per capita i takie są fakty. 

Liczby liczbami, ale zainstalowała się nam zorganizowana przestrzępczość, a to jest najgorsze.

Opublikowano
2 minuty temu, Winter napisał(a):

Liczby liczbami, ale zainstalowała się nam zorganizowana przestrzępczość, a to jest najgorsze.

Owszem, to jest problem. Niemniej i tak by kogoś wpuścili więc nie ma co narzekać. Lepsi Ukraińcy niż to co jest na zachodzie. Byłem w ostatnim czasie w UK i w Austrii, przejeżdżałem przez Niemcy. Tam jest masakra i to widać na ulicach. U nas jest spokój. Jak debile przepędza Ukraińców to będą tego żałować bo może być tylko gorzej. 

Opublikowano
10 minut temu, Henryk Nowak napisał(a):

Owszem, to jest problem. Niemniej i tak by kogoś wpuścili więc nie ma co narzekać. Lepsi Ukraińcy niż to co jest na zachodzie. Byłem w ostatnim czasie w UK i w Austrii, przejeżdżałem przez Niemcy. Tam jest masakra i to widać na ulicach. U nas jest spokój. Jak debile przepędza Ukraińców to będą tego żałować bo może być tylko gorzej. 

Problem w tym, że oni biorą, jak leci. Czarnych też jest od groma, bo uczelnie zrobiły sobie biznes z udawanej edukacji.

Opublikowano (edytowane)

@Winter ty tam w tej Holandii mieszkasz już długo... Powiedz szczerze, bez przekazu politycznego i spróbuj być obiektywny... Ile z tych "złych" imigrantów to prawda, a ile polityczne paliwo dla populistów? Czy ciebie osobiście albo jakiś znajomych spotkało jakieś przestępstwo ze strony imigrantów z innych kręgów kulturowych? A może znasz jakiś sprzedawców, kasjerki, kierowców którzy normalnie pracują?

Bo dla kogoś kto nie mieszka ciężko odróżnić już co jest prawdą a co nie. Znajomy był w miasteczku w Holandii na robocie prawie rok to widywał takich imigrantów i nigdy nie było żadnej zadymy. Czy np. Holendrzy boją się jeździć metrem po Amsterdamie? itp. Jakie są odczucia? Nie mówię o niebezpiecznych dzielnicach po zmroku bo do tego wcale nie trzeba żadnych imigrantów. W każdym polskim mieście są takie dzielnice... Ale po prostu o normalne funkcjonowanie?

Bo od ludzi tam mieszkających: Niemcy, Francja, Holandia często się słyszy, że to polityczne paliwo, a nie prawda. A u nas prawa strona mocno bije na alarm jakie to wielkie zagrożenie jest dla nas.

Edytowane przez hubio
Opublikowano
6 minut temu, hubio napisał(a):

@Winter ty tam w tej Holandii mieszkasz już długo... Powiedz szczerze, bez przekazu politycznego i spróbuj być obiektywny... Ile z tych "złych" imigrantów to prawda, a ile polityczne paliwo dla populistów? Czy ciebie osobiście albo jakiś znajomych spotkało jakieś przestępstwo ze strony imigrantów z innych kręgów kulturowych? A może znasz jakiś sprzedawców, kasjerki, kierowców którzy normalnie pracują?

Bo dla kogoś kto nie mieszka ciężko odróżnić już co jest prawdą a co nie. Znajomy był w miasteczku w Holandii na robocie prawie rok to widywał takich imigrantów i nigdy nie było żadnej zadymy. Czy np. Holendrzy boją się jeździć metrem po Amsterdamie? itp. Jakie są odczucia? Nie mówię o niebezpiecznych dzielnicach po zmroku bo do tego wcale nie trzeba żadnych imigrantów. W każdym polskim mieście są takie dzielnice... Ale po prostu o normalne funkcjonowanie?

Bo od ludzi tam mieszkających: Niemcy, Francja, Holandia często się słyszy, że to polityczne paliwo, a nie prawda. A u nas prawa strona mocno bije na alarm jakie to wielkie zagrożenie jest dla nas.

Jeśli są to ludzie z naszego kręgu kulturowego, tj. chrześcijanie i z byłych kolonii to jest w miarę spoko. Natomiast z muslimami mam problem. Byłem świadkiem niekiedy hardkorowych sytuacji i jestem zdecydowanie na nie. Ci ludzie rozumieją tylko język siły. Najwięcej jest tutaj Turków i Marokańców. Turcy niekiedy trafiali się lepsi lub gorsi, ale Marokany to zawsze to samo - na lokalnym Allegro wszystko co wystawiają to kradzione, nie pracują, a jak pracują to walą L4, a prawo chorobowe jest tu bardzo liberalne. Handel dragami to ich biznes. Pamiętam sytuację jednego Polaka z jednym Marokańcem. Koko Maroko wyciągnął kosę i pociął Polakowi twarz. Pamiętam też jednego Algierczyka, który wprost do młodego Holendra mówił, że przejmą ten kraj. Gdybyś ty coś takiego powiedział to by cię zawinęli, ale im więcej wolno.

Podsumowując. Imigracja OK, ale nigdy nie dla muslimów. Nie ma czegoś takiego, jak islam w wersji light. Miałem kiedyś kolegę z Afganistanu. Spoko, spoko, ale dwukrotnie proponował przejście na islam. Oni religią żyją na codzień, to jest inne rozumienie pojęcia wiary niż u nas.

P.S: Przypomniała mi się sytuacja z sąsiadami obok sprzed kilku lat. Marokańska parka, on bardzo konserwatywny, bo chodził ciągle w tych ich kieckach. Masakra co się tutaj nie działo. Do 2-3 w nocy słychać było, jak babę napierniczał. Byliśmy tam z sąsiadką porozmawiać z nią, ale ona "wszystko jest dobrze". Nie jest dobrze. Słychać było, jak baba krzyczy z przerażenia. Oczywiście nie pracowali i dostawali pomoc z gminy, tzw. bijstanduitkering. Odżyłem, jak się wyprowadzili w końcu.

Opublikowano

Zapytaleś, co z bezpieczeństwem. No panie wieczorem to ja nawet do Goudy bym się nie wybrał, bo to małe Maroko. Amsterdam to wylegarnia gangsterki, nonstop jest w mediach o strzelaninie. W zeszłym roku dom wysadzili. Pewnie porachunki. Petera de Vriesa, dziennikarza śledczego odstrzelili na zlecenie. Polak kierowal autem.

Opublikowano

No, a polaczki dalej będą srać na Ukraińców i jeszcze to nakręcać, bo wiadomo, Ukrainiec zły.

Przecież oni by chętnie w tych wszystkich Żabkach za gorsze zap...li, tylko im banderowcy zabrali robotę! :E