Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, hubio napisał(a):

Bo w moim oddziale były same "gwiazdy" typu jeden co na apelu wiersze recytował. Apel nocny godz 22 a koleś wychodził z szeregu i wiersz recytował. Drugi informatyk - może nawet się udziela(ł) na tym forum co bał się odezwać do nas i spał ciągle, ale i on w końcu się z nami zaprzyjaźnił. 

Jeśli spotkałeś tam samych przegrywów większych od Ciebie z jakimiś fobiami społecznymi, a nie spotkałeś "normalnych" facetów nie wspominając o patologii która ma cały czas zadatki do jakiegoś znęcania się/żartów które są typu "zawiążemy mu ręce i nogi i niech płacze" czy też "zamkniemy go w szafce i niech płacze". To możesz mówić jaki byłeś kozak przy tamtych mimo że niby jesteś "wrażliwy". Jeśli jakiś procent mężczyzn taki jest, to i w szkolach się znajdują i w wojsku i oni ustawiają sobie resztę. Żadnej ochrony nie ma innych mężczyzn, tak ten świat działa. Ani w przypadku przemocy domowej, ani innej.

A  co dopiero jakie rzeczy na samej wojnie się dzieją, ile jest tortur.

Edytowane przez Keller
  • Odpowiedzi 5,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

@Suchy211 tyle że to nie walka z kartelami...

1. Podłoże militarne - musi udowodnić że USA ma siłę... tyle że jedynie ma szanse z krajami wydmuszkami.

2. Podłoże ekonomiczne - Wenezuela to kraj bogaty we wszelkiego rodzaju surowce i działają już tam firmy z Chin, Iranu itd. Ma ochotę zastąpić je firmami z USA.

3. Podłoże polityczne - większość amerykanów ocenia go jako najgorszego prezydenta w historii, poparcie spada na łeb na szyję i zaczynają być już przesłanki że go zaczną rozliczać. Poziom dezaprobaty jego działań sięga już 60% i wojna jest mu niezbędna żeby utrzymać się u władzy.

Opublikowano
2 godziny temu, huudyy napisał(a):

Każdy czyli kto? Polacy, czy tylko polacy płci męskiej?

j/w - KAŻDY? nawet panienki z tipsami, Ci niezdecydowani z zaimkami, te wszystkie transformersy? :E

papaj macha

arguement z dupy, bo oparty na Twoim doświadczeniu - to, że TY Dałeś radę, nie oznacza, że wszyscy by dali radę. Pewien oficer z mojej rodziny miał własną kompanię w czasach zety, podziękuję za te dantejskie sceny co tam widziałem, bo to, że fala z Samowolki już praktycznie nie istniała, nie oznacza, że koty nie były traktowane jak koty, a trepy przestali się na nich wyżywać. 

w punkt, nic dodać nic ująć.

Chyba dla Ciebie, ja robiłem absolutnie wszystko, żeby z tej pieprzonej zety się wymigać - i mi się udało. Szkoda tylko chłopaków, którzy nie mieli tego szczęścia i musieli wycinać kilka(naście) miesięcy z życiorysu na użeranie się z bydlakami.

A co ty byś chciał robić w trakcie wojny? 

Przeszkolenie wojskowe powinien mieć każdy. To że zdatny to się rozumie samo przez się. Tipsy to nie jest niezdarniść. 

To co się zrobi z tymi zasobami oraz to kto zdecyduje się uciec bądź odmówi służby to odrębna kwestia. 

Dlaczego niektórym się wydaje, że w jakiś sposób nie będą walczyć, to w zamian będą mogli po prostu żyć jak dotychczas albo uciec?

Uciekniesz do Niemiec? To mój dowódca Wania wyśle mnie po twoje gardło. Uciekniesz do Hiszpanii? Ja, Piere i Stefan będziemy trzymać, kiedy nasz dowódca Wania będzie chciał opróżnić prostatę w tyłek twojej siostry.

To że możecie w ogóle myśleć o czymś takim jak ucieczka zawdzięczacie komuś kto kiedyś walczył. Inaczej chodzilibyście dzisiaj srać do wychodka a prac w rzece. Pewnie myślicie że należelibyscie do tej bogatszej części społeczeństwa? Spokojnie, nie jesteście wyjątkowo. Ja też się uważam za lepszego od innych, a jak jest naprawdę, to tu nikt do niczego się nie przyzna. Na pewno zauważyliście że tu sami ludzie sukcesu.

No chyba że komuś odpowiada być Bialorusinem, gościem we własnym domu.

Osoby niezdolne nieść karabin też są potrzebne. Obierać kartofle, składać drony, dowozić zaopatrzenie. Jest mnóstwo funkcji.

Opublikowano

@Paarthurnax Ja opisuję to czego spodziewa się NATO.

Wariant najlepszy to taki, w którym wystarczy odstraszanie, na tyle ze kacapstwo nie odważy się uderzyć na NATO.

Kolejny to taki, w którym uderzy na niewielkim odcinku państw bałtyckich i to tam wyślemy wojska by ich zatrzymać. Jak się uda to unikniemy większych zniszczeń na swoim terytorium. Ale nie unikniemy dużych strat zabitych i okaleczonych, bo wiemy że kacapy walczą "materiałowo", na wyniszczenie sił.

Główny scenariusz to niestety atak też na Polskę, czy to do razu by utrudnić pomoc państwom bałtyckim, czy z czasem, gdy nie uda się nam ich tam zatrzymać. Mowa o trwającej wiele lat wojnie na wyniszczenie na naszym terenie. Nie nazwałbym tego wariantem optymistycznym.

@łukasz850 Oczywiście. I Europa to robi, zbrojenia maja priorytet. Natomiast Litwa ani Czechy nie maja tu większego znaczenia. Jako znaczących sojuszników możemy traktować Anglię, Francję i Niemcy.

Dużo dałoby zbudowanie silnej armii europejskiej a nie tylko krajowych. Ale to narazie wciąż plany.

@huudyy państwa sojusznicze z NATO będą wolały mobilizować i szkolić na strzelców piechoty naszych migrantów niż własnych obywateli. Nawet jeśli zatrzymamy kacapów na wschodniej granicy i będziemy mogli działać jak Ukraina, tzn będziemy kontrolować większość swojego terytorium.

Bo są i warianty bardzo pesymistyczne. Po kilku latach wojny połowa lub więcej Polski może znaleźć się pod okupacją. Wówczas pozostanie mobilizowanie polskich armii w całości w państwach sojuszniczych.

Na takie okoliczności między innymi gromadzimy duże ilości złota w bankach państw sojuszniczych. 

Opublikowano
Teraz, Suchy211 napisał(a):

Wiem co będę robił - nie będę siedział na dupie tylko brał nogi za pas, bo nie chce mi się umierać za idiotów na stołkach.

1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Przeszkolenie wojskowe powinien mieć każdy. To że zdatny to się rozumie samo przez sie

Każdy? A czemu nie każdy i każda?

1 minutę temu, Suchy211 napisał(a):

Uciekniesz do Niemiec? To mój dowódca Wania wyśle mnie po twoje gardło. Uciekniesz do Hiszpanii? Ja, Piere i Stefan będziemy trzymać, kiedy nasz dowódca Wania będzie chciał opróżnić prostatę w tyłek twojej siostry.

Byle dalej - powodzenia, że Saszka albo Wania mnie znajdą setki kilometry od granic. 

2 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

o że możecie w ogóle myśleć o czymś takim jak ucieczka zawdzięczacie komuś kto kiedyś walczył.

A kto umarł ten nie żyje XD

3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Pewnie myślicie że należelibyscie do tej bogatszej części społeczeństwa?

W Polsce? :E

3 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Mieszkałem już poza granicami mojego rodzinnego miasta czy kraju - nie mam z tym większego problemu. Gdyby nie to, że mam tutaj własne mieszkanie, to już dawno by mnie tutaj nie było.

4 minuty temu, Suchy211 napisał(a):

Osoby niezdolne nieść karabin też są potrzebne. Obierać kartofle, składać drony, dowozić zaopatrzenie. Jest mnóstwo funkcji.

No to róbice za trepy i mięso armatnie, droga wolna, ja się z tego gówna wypisuje :E 

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, Suchy211 napisał(a):

To że możecie w ogóle myśleć o czymś takim jak ucieczka zawdzięczacie komuś kto kiedyś walczył. Ina

czej chodzilibyście dzisiaj srać do wychodka a prac w rzece. 

Nie jestem nikomu wdzięczny za przeszłość, w której nie żyłem, bo równie dobrze mogę narzekać bardziej że poprzednicy w historii robili dużo złego i mogłem urodzić się w lepszym kraju gdyby nie oni. Mam totalnie gdzieś jakieś odpowiedzialności zbiorowe, historyczne, co mnie to interesuje? Ja nawet z własnej woli nie pojawiłem się na tym świecie i praktycznie na nic nie miałem wpływu. Ale za to mam obowiązki jak niewolnik, bo ten świat jest zbudowany na zasadach diabelskich. 

A jeszcze do tego masa mężczyzn jak widać popiera brak kobiet w wojsku. Czyli one jak Ukrainki do ucieczki, dzisiaj przywileje, a my? A my niech się wytępimy do końca. Chwały żadnej nie będzie, max kalectwo psychiczne i fizyczne. Jak to pięknie niektórzy dziś wracają z wojen bez rąk i nóg, a nawet ślepi.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 4
Opublikowano

Dobrze Ciebie wyjaśnił.

Większość rozsądnych ludzi, którzy będą mieli możliwości opuści ten grajdołek jeszcze przed bezpośrednim starciem kinetycznym.

Tacy, którzy nie będą mieli takiej możliwości (głównie biedniejsi) będą zmuszani do walki za tych u władzy.

Ja mam prawie 50 lat. Jestem przeszklony lepiej niż niejeden żołnierz i to nie przez państwo, któremu nic nie zawdzięczam.

Za wszystko, co osiągnąłem musiałem zapłacić sam, tym co zarobiłem przez wiele lat ciężkiej pracy i wyrzeczeń.

Nie widzę ani jednego powodu dla którego miałbym narażać życie swoje i swoich bliskich aby ktoś u władzy mógł sobie dalej żyć w dostatku.

Przez lata "elyty" polityczne tego kraju nauczyły mnie jednego - jak nie zadbasz o siebie sam to nikt o ciebie nie zadba.

Ten kraj zagwarantował mi tylko nauczanie podstawowe - resztę wyżej wszystko zawdzięczam sobie i było to odpłatne.

Służba zdrowia - praktycznie nie korzystam, a jak już to i tak płacę z prywatnych środków lub pokrywam z ubezpieczeń.

Nigdy nie dostałem dofinansowania na żaden projekt tylko dlatego, że nie wyłudzałem lub nie miałem koneksji. Jeżeli nie naginasz przepisów to praktycznie masz minimalne szanse na cokolwiek z budżetu tego kraju.

Płacę dość wysokie podatki, więc łoże dużo więcej na ten system niż przeciętny kowalski. 

Ludzie u władzy nie są rozliczani za błędne decyzje ani nawet za nadużycia, a patol zostaje prezydentem. 

Jedyne, co mnie łączy z tym miejscem to przyzwyczajenie ale to nie jest coś z czego nie można zrezygnować.

Jak masz ziemię z dziada pradziada to możesz mieć jakieś patriotyczne zapędy ale ja swoją ziemię kupiłem za ciężko zarobione pieniądze, państwo nie dało mi mieszkania, a kredyty spłacałem sam. 

Więc w dobie kapitalizmu jak korzystasz z socjalu to idź i walcz za tych co łożą na twój żołd/socjal.

To państwo istnieje dzięki takim jak ja, a nie tacy jak ja dzięki państwu. 

• Upvote 3
Opublikowano (edytowane)

MAGAowcy głosujący na Trumpa "bo to jedyny prezydent który nie prowadzi niepotrzebnych wojen" teraz

image.png.8cbdf9ccc2c7efc4131306342e9e96f7.png

I jeszcze "głosujemy na Trumpa, bo on dba o pieniądze Amerykanów i zatrzymwa wydawanie na głupoty". A tu Trump sobie za setki milionów $ używa armii do podbudowania swojego wizerunku, który szybko zamienia się w wizerunek nieudacznika i "TACO". :E

Do tego potencjalne zbrodnie wojenne i moim zdaniem bezdyskusyjna zdrada na rzecz rosji. 

MAKE AMERICA GREAT AGAIN! :E

Jedynie smutne jest to, że masa ludzi zagłosowała nieświadomie, bo miała dość tego co odwalali demokraci. Musimy podziękować poprzedniej administracji za to że pomogli, aby doszło do wsadzenia zdrajcy na fotel prezia po raz drugi.

Podobnie jak możemy podziękować PO za wiele lat pisuarii u nas i za następne kilka po najbliższych wyborach. Poziom "elyt polytycznych" to przebijanie dna za dnem. Tak u nas jak i w USA  w wielu innych miejscach. Sam bym na wybory pewnie nie poszedł jakbym miał wybierać pomiędzy Harris a Trumpem. Wybór czy chcesz sobie strzelić w kolano czy przyłożyć w głowę młotkiem.

Edytowane przez VRman
  • Like 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Keller napisał(a):

Jeśli spotkałeś tam samych przegrywów większych od Ciebie

Informatycy, właściciele - nie powiedziałbym, że przerywy... :) A jeden koleś jeszcze do czasu przysięgi poderwał sobie laskę i u niej nocował :) Jak on to robił, że się codzienne do niej wymykał i wracał na rano to nikt nie wie :) 

1 godzinę temu, Keller napisał(a):

z jakimiś fobiami społecznymi, a nie spotkałeś "normalnych" facetów nie wspominając o patologii która ma cały czas zadatki do jakiegoś znęcania się/żartów które są typu "zawiążemy mu ręce i nogi i niech płacze" czy też "zamkniemy go w szafce i niech płacze". 

Bzdury opowiadasz. Po pierwsze - ostatnie szkolenia w ramach zsw były dosyć dawno więc nie wiemy jakby było teraz. Po drugie od początku XXIw wojsko bardzo mocno walczyło ze zjawiskiem fali i wyeliminowało ją w niemal 100%. W tych ostatnich szkoleniach nie było żadnej fali bo po prostu starsze roczniki nigdy nie odbywają służby z nowymi. 

Godzinę temu, Suchy211 napisał(a):

Przeszkolenie wojskowe powinien mieć każdy. To że zdatny to się rozumie samo przez się. Tipsy to nie jest niezdarniść. 

To co się zrobi z tymi zasobami oraz to kto zdecyduje się uciec bądź odmówi służby to odrębna kwestia. 

Dlaczego niektórym się wydaje, że w jakiś sposób nie będą walczyć, to w zamian będą mogli po prostu żyć jak dotychczas albo uciec?

To że możecie w ogóle myśleć o czymś takim jak ucieczka zawdzięczacie komuś kto kiedyś walczył. Inaczej chodzilibyście dzisiaj srać do wychodka a prac w rzece. Pewnie myślicie że należelibyscie do tej bogatszej części społeczeństwa? Spokojnie, nie jesteście wyjątkowo. Ja też się uważam za lepszego od innych, a jak jest naprawdę, to tu nikt do niczego się nie przyzna. Na pewno zauważyliście że tu sami ludzie sukcesu.

I po tych lajkach i wpisach osób, które deklarują, że nie chcą bronić Ojczyzny wiadomo już dlatego Polacy mieli kilkaset lat okupacji... :rotfl2: Jak to mówią ruskie: Polacy nie zasługują na własny kraj bo są zbyt skłóceni...

Przedwojenne i powojenne pokolenie przewraca się w grobie jak słyszy gości co chcą uciec... :) Jeśli nawet nie ma jeszcze żadnej paniki, mobilizacji itp. a już część osób deklaruje, że ucieknie... Szkoda słów...

@Paarthurnax mógłbym się podpisać również pod wszystkim co piszesz. I też bardzo narzekam na polityków co nie zmienia postaci rzeczy, że nie chciałbym aby ruskie kacapy zdjęli nam flagę z Belwederu i wprowadzili ruski język, a Polki byłyby narażone na gwałty. Można mieć wiele pretensji ale to NASZ KRAJ, NASZA OJCZYZNA.... :flaga::flaga::flaga:

Edytowane przez hubio
Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, hubio napisał(a):

I po tych lajkach i wpisach osób, które deklarują, że nie chcą bronić Ojczyzny wiadomo już dlatego Polacy mieli kilkaset lat okupacji... 

mieliśmy kilkaset lat okupacji, bo istniała już wtedy konfederacja, warcholstwo i kupczenie własnym krajem - a nie dlatego, że Jasio nie chciał ginąć za swój kraj. Weź się dokształć, a nie rzucasz chłopskorozumowe przemyślenia.

30 minut temu, hubio napisał(a):

Można mieć wiele pretensji ale to NASZ KRAJ, NASZA OJCZYZNA.... :flaga::flaga::flaga:

no i super chłopaki, kraj was potrzebuje, będę trzymał za was kciuki na froncie, żeby maszynka do mięsa za szybko was nie przemieliła.

Edytowane przez huudyy
  • Upvote 3
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, hubio napisał(a):

Bzdury opowiadasz. Po pierwsze - ostatnie szkolenia w ramach zsw były dosyć dawno więc nie wiemy jakby było teraz. Po drugie od początku XXIw wojsko bardzo mocno walczyło ze zjawiskiem fali i wyeliminowało ją w niemal 100%. W tych ostatnich szkoleniach nie było żadnej fali bo po prostu starsze roczniki nigdy nie odbywają służby z nowymi. 

Jesteś naiwny z prostej przyczyny. Oceniasz na podstawie zawodowej. Ty chcesz z kolegą suchym przymusu na 6 miesięcy, a więc skoszarowania, a nie jak dziś że działasz dobrowolnie i chcesz być dobrze traktowany. Nie ma tam miejsca na to by nie było fali i by kogokolwiek to obchodziło. Co jako facet możesz zrobić? Poskarżyć się? to jeszcze dojadą cię że płaczek jesteś i skarżysz się jak do mamusi. Albo uznają za kapusia, a kapusiów środowisko pato nie lubi. Pogrożą im palcem co najwyżej. Jeśli nie ma żadnej ochrony męskich ofiar w szkołach, w pracy, w przemocy domowej, w sytuacjach publicznych, to co dopiero w niewolniczym wojsku "turbo męskim" gdzie masz być silny, wytrzymać wszystko.

Przez całe wieki większość mężczyzn jak cierpiało to w milczeniu, nikt o niczym nie wiedział lub nieliczni.

I po tych lajkach i wpisach osób, które deklarują, że nie chcą bronić Ojczyzny wiadomo już dlatego Polacy mieli kilkaset lat okupacji... :rotfl2: Jak to mówią ruskie: Polacy nie zasługują na własny kraj bo są zbyt skłóceni...

Nie, po prostu mamy w dupie kraj który o nas nie dba. Myślimy głównie o sobie samych, o przetrwaniu, a nie głupich wartościach które wmawiają w wojsku. Polska nie jest krajem który może sobie coś wywalczyć. Gdyby nie pomoc z zewnątrz to sobie możemy wyciągać szabelki ile chcemy. Nie mamy szans. No chyba że atakowałaby nas Litwa.

Przedwojenne i powojenne pokolenie przewraca się w grobie jak słyszy gości co chcą uciec... :) 

Przewracają się tylko ci którzy mają/mieli wyprany mózg. Na szczęście to nie wszyscy. Jak mówiłem, walcz i daj się mielić, ale nie decyduj za mnie bym też musiał to robić bo Ty jeden z klatą do przodu. Gratulacje, dziś to nie synonim odwagi, tylko bycia zmanipulowanym byś grzecznie służył.

Edytowane przez Keller
  • Upvote 4
Opublikowano
55 minut temu, VRman napisał(a):

I jeszcze "głosujemy na Trumpa, bo on dba o pieniądze Amerykanów i zatrzymwa wydawanie na głupoty". A tu Trump sobie za setki milionów $ używa armii do podbudowania swojego wizerunku, który szybko zamienia się w wizerunek nieudacznika i "TACO". :E

To są grosze - za Trumpa w niecały rok wydatki rządowe wzrosły o prawie 20%, a dług publiczny o 2-3 biliony $. 20% całego długu USA powstało za kadencji Trumpa (poprzedniej i obecnej).

• Upvote 1
Opublikowano

Ja mam 44 lata i tez umierac ze ten grajdołek nie zamierzam bo nie bedzie jak zaladowac save game i zaczac od poczatku...

Ale o nie jest tak ze najpierw na front wysyla sie wlasnie starszych zeby jak cos mlodzi odbudowali demografie?? 

• Like 1
  • Upvote 1
Opublikowano

@Paarthurnax Teraz napisałeś o swoich poglądach i swoim nastawieniu. Nie bardzo wiem co to ma do rzeczy.

Znaczy nie ma żadnego wpływu na prawdopodobną wojnę i jej przebieg.

Ukraina większość wojny opiera się, przynajmniej ich piechota "okopowa", o żołnierzy zmobilizowanych przymusem, nie ochotników. I to mimo sporej liczby dezercji, choć cześć z nich to takie kilkudniowe samowolki a nie trwała ucieczka.

Ważni i przydatni są nawet tchórze, dezerterzy, zdrajcy próbujący fraggingu czy "węgrzy" jak tam nazywają sympatyzujących z ruskimi(od mniejszości węgierskiej).

Używa się ich jak żołnierzy kompanii karnych, mimo że formalnie takie chyba nie funkcjonują.

Idą pierwsi, jako tacy jednorazowi saperzy ;) tak w terenie jak przy sprawdzaniu czy szturmowaniu pozycji. A także jako wabiki na drony czy wrogie drużyny z KMem czy miotaczami rpg. Bo jak otworzą ogień to zdradzają swoja pozycję i można uderzyć dronami oraz artylerią.

Są pogardzani przez resztę żołnierzy, więc ich śmierć nie obniża morale reszty oddziału. I co ważne nie traci się wartościowych żołnierzy. Bo ktoś tak czy inaczej musi to zrobić.

Opublikowano
1 godzinę temu, hubio napisał(a):

Przedwojenne i powojenne pokolenie przewraca się w grobie jak słyszy gości co chcą uciec... :)(...)  nie chciałbym aby ruskie kacapy zdjęli nam flagę z Belwederu i wprowadzili ruski język, a Polki byłyby narażone na gwałty. Można mieć wiele pretensji ale to NASZ KRAJ, NASZA OJCZYZNA.... :flaga::flaga::flaga:

Zmieniły się realia świata. Ja ze swojej strony solennie obiecuję wspomóc Cię w walce dobrym słowem. Po przesłaniu szczegółów (jaki bóg, jaki tekst) może to także być modlitwa lub medytacja we wskazanej intencji.

• Upvote 2
Opublikowano
56 minut temu, Badalamann napisał(a):

Idą pierwsi, jako tacy jednorazowi saperzy ;) tak w terenie jak przy sprawdzaniu czy szturmowaniu pozycji. A także jako wabiki na drony czy wrogie drużyny z KMem czy miotaczami rpg. Bo jak otworzą ogień to zdradzają swoja pozycję i można uderzyć dronami oraz artylerią.

Są pogardzani przez resztę żołnierzy, więc ich śmierć nie obniża morale reszty oddziału. I co ważne nie traci się wartościowych żołnierzy. Bo ktoś tak czy inaczej musi to zrobić.

I to ma nie motywować ludzi do uciekania, jak wiedzą, że i tak będą pogardzani przez swoich, wysyłani na pewną śmierć, kalectwo, lub tortury? :) przydatność niesamowita.

• Upvote 1
Opublikowano (edytowane)

Przecież w Polsce jest tak świetnie, wszyscy mają czego bronić, to nie będą potrzebne łapanki ani nie będzie żadnych „ucieczek", bo większość mężczyzn będzie sama chciała bronić swojej ukochanej ojczyzny, rodziny i tak dalej. Kobiety i elyta w garniturkach też na pewno zostanie. Dodatkowo mamy mnóstwo Ukraińców, a będzie ich jeszcze więcej, też na pewno będą walczyć ramię w ramię z Polakami. Prawda?

Prawda?

Edytowane przez nozownikzberlina
Opublikowano

Nie rozumiem za bardzo tego calego podejscia. Ja za Polske nie bede ginac i lista powodow.

Jak wy to sobie niby wyobrazacie. Ze siedzicie sobie w domu gracie w CSa, a za oknem wojna?

Wtedy oznajmiacie, ze zdecydowaliscie, ze tym razem wam sie nie chce czy nie oplaca.

Przeceiz jak by ruskie tu weszli to by mogli zrobic ludobojstwo i nie bylo by polakow. Albo zgwalca ci dziecko i kaza na to patrzec i co powiesz?

Dla mnie te wszytskie komenty sa jakies mega odklejone. 

"ja nie bede walczyl, bo mam urlop na ktory odkladalem 3 lata, i mi nie pasuje" 

Przyjda ruskie i bedziemy na ich lasce. Walczac mamy jakis wybor, szanse.

Opublikowano

W wojnie giną najbiedniejsi... Ci co mają kasę spierdolą i będą się przyglądać i komentować. 

Teraz patrząc jak ruskie czy ukry się wybijają dronami to jest to przerażające, nawet widząc poturbowanego, ledwo dychającego "człowieka" to go jeszcze dopierdzielą, to jest już czysty sadyzm...i to z jednej czy drugiej strony, no ale to jest wojna, nie ma przebacz niestety. Miejmy tylko nadzieję że ruskich wyjaśnią i będzie względnie bezpiecznie.

PS.

Jakoś Hindusi z Chińczykami potrafią walczyć na równych zasadach bez broni, nawet mając ją na plecach, obiją się kamieniami czy innymi patykami w XXI wieku. Można? Można :)